Passievrucht Cheesecake Bites

20 mei 2025Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 4 uur

Serves: 12 stuks

Heb je wel eens zin in iets lekkers, maar geen zin om lang in de keuken te staan of de oven aan te zetten? Dat had ik laatst ook, en daarom ben ik aan de slag gegaan met een makkelijk receptje voor no bake passievrucht cheesecake bites. Het is een heerlijk frisse en romige traktatie die je snel maakt zonder gedoe. Perfect voor als je zin hebt in iets zoets, maar het liefst zonder een hele bakplaat vol te maken. Ik deel het recept graag met je, zodat jij er net zo van kunt genieten als ik!

Print recept

Passievrucht Cheesecake Bites

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 4 uur
  • Totale tijd 4 uur 30 minuten
  • Aantal personen: 12 stuks

Ingrediënten:

Cheesecake créme:

  • 250 gram roomkaas, Monchou of Philadelphia
  • 200 ml verse slagroom
  • 1 zakje Vegatine
  • 4 passievruchten
  • 3 eetlepels poedersuiker, naar smaak
  • 150 gram Bastogne koekjes
  • 50 gram roomboter, ongezout

Topping:

  • 130 gram Passievrucht blokjes, vriezer
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 80 ml water
  • 1 theelepel maizena

Bereiding:

  • 1)

    Bekleed een cakeblik met bakpapier en laat wat overhangen, zodat je de cheesecake er makkelijk uit kunt tillen. Zet opzij.

  • 2)

    Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en meng met de gesmolten roomboter.

  • 3)

    Verdeel dit over het bakblik en druk goed aan. Zet even in de koelkast.

Cheesecake vulling:

  • 1)

    Mix de roomkaas met de poedersuiker en 100 ml slagroom tot een gladde crème.

  • 2)

    Verwarm de overige 100 ml slagroom met de Vegatine in een koekenpan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat kort afkoelen.

  • 3)

    Meng dit vervolgens door de roomkaascrème.

  • 4)

    Voeg het vruchtvlees van de passievruchten toe en spatel het erdoor.

  • 5)

    Giet het mengsel over de koekbodem en strijk het mooi glad.

  • 6)

    Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast of voor een hele nacht.

Topping:

  • 1)

    Verhit de passievrucht in een pannetje met de vanillesuiker.

  • 2)

    Roer in een kommetje de maizena met water glad en voeg dit toe aan de pan.

  • 3)

    Roer het goed door en laat kort koken tot de saus iets indikt.

  • 4)

    Laat de saus volledig afkoelen en verdeel daarna over de opgesteven cheesecake.

  • 5)

    Til de cheesecake met het bakpapier voorzichtig uit het blik.

  • 6)

    Snijd de cheesecake in blokjes en garneer naar wens. Eet smakelijk!

    Bekijk de bereidingswijze in mijn Instagram Reels-video: uitdekeukenvanfatima

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept