Bekleed een cakeblik met bakpapier en laat wat overhangen, zodat je de cheesecake er makkelijk uit kunt tillen. Zet opzij.
Passievrucht Cheesecake Bites

Prep time: 30 minuten
Cook time: 4 uur
Serves: 12 stuks

Passievrucht Cheesecake Bites
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Kooktijd 4 uur
- Totale tijd 4 uur 30 minuten
- Aantal personen: 12 stuks
Ingrediënten:
Cheesecake créme:
- 250 gram roomkaas, Monchou of Philadelphia
- 200 ml verse slagroom
- 1 zakje Vegatine
- 4 passievruchten
- 3 eetlepels poedersuiker, naar smaak
- 150 gram Bastogne koekjes
- 50 gram roomboter, ongezout
Topping:
- 130 gram Passievrucht blokjes, vriezer
- 1 zakje vanillesuiker
- 80 ml water
- 1 theelepel maizena
Bereiding:
- 1)
- 2)
Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en meng met de gesmolten roomboter.
- 3)
Verdeel dit over het bakblik en druk goed aan. Zet even in de koelkast.
Cheesecake vulling:
- 1)
Mix de roomkaas met de poedersuiker en 100 ml slagroom tot een gladde crème.
- 2)
Verwarm de overige 100 ml slagroom met de Vegatine in een koekenpan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat kort afkoelen.
- 3)
Meng dit vervolgens door de roomkaascrème.
- 4)
Voeg het vruchtvlees van de passievruchten toe en spatel het erdoor.
- 5)
Giet het mengsel over de koekbodem en strijk het mooi glad.
- 6)
Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast of voor een hele nacht.
Topping:
- 1)
Verhit de passievrucht in een pannetje met de vanillesuiker.
- 2)
Roer in een kommetje de maizena met water glad en voeg dit toe aan de pan.
- 3)
Roer het goed door en laat kort koken tot de saus iets indikt.
- 4)
Laat de saus volledig afkoelen en verdeel daarna over de opgesteven cheesecake.
- 5)
Til de cheesecake met het bakpapier voorzichtig uit het blik.
- 6)
Snijd de cheesecake in blokjes en garneer naar wens. Eet smakelijk!
Bekijk de bereidingswijze in mijn Instagram Reels-video: uitdekeukenvanfatima