Parelcouscous met Zalm

27 december 2021Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4

Parelcouscous met gebakken zalm, één van mijn favoriete gerechten! Een heerlijk kruidig eenpansgerecht dat klaar is in 30 minuten. Een must try voor vanavond!

Print recept

Parelcouscous met Zalm

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Zalm:

  • 4 stuks zalmfilet
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 2 eetl. olijfolie

Parelcouscous:

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui , in schijfjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 gram parelcouscous
  • 600 ml warm water
  • 1 blokje visbouillon
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie

Kruiden:

  • 1 theel. zout
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. chilivlokken
  • 1 theel. gemberpoeder

Bereidingswijze:

Zalm bakken:

  • 1)

    Dep de zalm droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm aan beide kanten met zout en zwarte peper.

  • 2)

    Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in de koekenpan.

  • 3)

    Bak de zalm aan elke kant in circa. 3-4 minuten goudbruin.

  • 4)

    Haal de zalm uit de pan en leg op een bord. Dek af met aluminiumfolie.

Parelcouscous:

  • 1)

    Verhit in dezelfde pan de olijfolie en bak de ui en knoflook voor 2-3 minuten.

  • 2)

    Voeg de cherrytomaten, kruiden en de tomatenpuree toe en bak voor 1-2 minuten.

  • 3)

    Voeg de parelcouscous erbij en roer het goed door.

  • 4)

    Giet het warme water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erbij.

  • 5)

    Breng de couscous aan de kook voor 18-20 minuten of tot het water is verdampt en de couscous gaar is.

  • 6)

    Open de pan en leg de gebakken zalm weer terug in de pan bovenop de couscous.

  • 7)

    Strooi de fijngesneden peterselie erop, sluit de pan en laat sudderen voor 5-8 minuten. Enjoy!

2 Comments

  • Shazia

    6 september 2022 at 17:43

    Hi Lieve Fatima, dit gerecht is echt een topper bij ons thuis!
    Mag ik vragen waar jij de parelcouscous koopt? Of van welk merk het is?

    Dank je wel.

    Groetjes,
    Shazia

    1. Fatima El Irari

      15 september 2022 at 10:22

      Hi Shazia,

      Ah wat leuk! Fijn om te lezen dat het gerecht zo goed in de smaakt valt. Ik koop parelcouscous altijd bij de Marokkaanse of Turkse slager. Ik zou daar eens een keer gaan kijken. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept