Parelcouscous met Zalm

27 december 2021Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4

Parelcouscous met gebakken zalm, één van mijn favoriete gerechten! Een heerlijk kruidig eenpansgerecht dat klaar is in 30 minuten. Een must try voor vanavond!

Print recept

Parelcouscous met Zalm

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Zalm:

  • 4 stuks zalmfilet
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 2 eetl. olijfolie

Parelcouscous:

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui , in schijfjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 gram parelcouscous
  • 600 ml warm water
  • 1 blokje visbouillon
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie

Kruiden:

  • 1 theel. zout
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. chilivlokken
  • 1 theel. gemberpoeder

Bereidingswijze:

Zalm bakken:

  • 1)

    Dep de zalm droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm aan beide kanten met zout en zwarte peper.

  • 2)

    Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in de koekenpan.

  • 3)

    Bak de zalm aan elke kant in circa. 3-4 minuten goudbruin.

  • 4)

    Haal de zalm uit de pan en leg op een bord. Dek af met aluminiumfolie.

Parelcouscous:

  • 1)

    Verhit in dezelfde pan de olijfolie en bak de ui en knoflook voor 2-3 minuten.

  • 2)

    Voeg de cherrytomaten, kruiden en de tomatenpuree toe en bak voor 1-2 minuten.

  • 3)

    Voeg de parelcouscous erbij en roer het goed door.

  • 4)

    Giet het warme water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erbij.

  • 5)

    Breng de couscous aan de kook voor 18-20 minuten of tot het water is verdampt en de couscous gaar is.

  • 6)

    Open de pan en leg de gebakken zalm weer terug in de pan bovenop de couscous.

  • 7)

    Strooi de fijngesneden peterselie erop, sluit de pan en laat sudderen voor 5-8 minuten. Enjoy!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept