Gegrilde Paprika Pastasalade
Prep time: 30 minuten
Cook time: 10 minuten
Serves: 4 personen
Gegrilde Paprika Pastasalade
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Kooktijd 10 minuten
- Totale tijd 40 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Voor de salade:
- 300 gram pasta, naar keuze
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 puntpaprika
- 1 rode ui
- olijfolie
- 1 mini sla Romaine , in stukjes
Voor de dressing:
- 3 eetl. mayonaise
- 2 eetl. pesto
- 1 eetl. mosterd
- 1 eetl. verse citroensap
- 1 eetl. azijn
- 1 eetl. honing
- 1 theel. gedroogde, basilicum
- 1 theel. zout
- 1/2 theel. zwarte peper
Bereiding:
- 1)
Kook de pasta gaar volgens de bereiding op de verpakking. Giet de pasta af en laat afkoelen.
- 2)
Halveer de paprika’s, verwijder de pitjes en bestrijk de paprika’s met olijfolie.
- 3)
Grill de paprika’s en de ui op de barbecue aan beide kanten in 8-10 min. tot ze zacht en gaar zijn.
- 4)
Stop de gegrilde paprika’s in een plastic zak en maak er een knoop in en laat voor 10 min. staan.
- 5)
Haal de paprika’s eruit en verwijder het velletje en snijd de paprika’s in reepjes.
- 6)
Doe de gekookte pasta in een schaal en voeg de paprika’s, ui en de sla erbij.
- 7)
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een potje, plaats de deksel bovenop en schud het door elkaar.
- 8)
Voeg de dressing toe bij de salade en hussel het goed door elkaar.
- 9)
Verdeel de burrata op de salade en breng het extra op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
2 Comments
Sara
24 juli 2023 at 22:17
Niemand bij ons kon er maar mee stoppen met eten, was heerlijk!! Xx
Fatima El Irari
31 augustus 2023 at 10:04
Hi Sara,
Wat fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt!