Panna Cotta met Sinaasappel

21 maart 2024Fatima El Irari

Prep time: 20 minuten

Cook time: 10 minuten

Serves: 4 stuks

Met deze romige panna cotta met sinaasappel compote als toetje maak je thuis iedereen blij! Zorg ervoor dat je van dit toetje wat extra glaasjes maakt, want na één wil je gegarandeerd meer!

Print recept

Panna Cotta met Sinaasappel

  • Voorbereidingstijd 20 minuten
  • Kooktijd 10 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 4 stuks

Ingrediënten:

Panna cotta mengsel:

  • 250 ml melk
  • 250 ml verse slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eetl. maizena
  • 80 gram witte chocolade

Sinaasappel compote:

  • 300 ml verse sinaasappelsap
  • 2 eetl. maizena
  • 1 eetl. kristalsuiker
  • 1 eetl. sinaasappel rasp

Bereiding:

  • 1)

    Roer in een steelpan de melk, slagroom, vanillesuiker en de maïzena met een garde samen.

  • 2)

    Zet de pan op het vuur en verwarm het mengsel roerend op middelhoog vuur. 

  • 3)

    Blijf roeren tot het mengsel bijna begint te koken en het mengsel mooi is ingedikt.

  • 4)

    Haal de pan van het vuur en roer de chocoalde door het mengsel tot de chocolade is gesmolten.

  • 5)

    Giet het panna cotta mengsel in de glazen en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.

Sinaasappel compote:

  • 1)

    Giet het sinaasappelsap in de steelpan en voeg de maizena en de kristalsuiker erbij.

  • 2)

    Blijf roeren tot de sinaasappelsap bijna begint te koken en het mengsel mooi is ingedikt.

  • 3)

    Wanneer de sinaasappel compote goed stevig is giet je deze in de glazen de panna cotta mengsel.

  • 4)

    Zet de panna cotta voor minstens 30 minuten in de koelkast.

  • 5)

    Serveer de panna cotta lekker koud en garneer naar wens. Eet smakelijk!

4 Comments

  • Demet

    22 maart 2024 at 13:00

    Hi Fatima, blijft hij qua smaak nog goed als ik deze 24 uur van te voren zou maken?

  • Hajar

    30 maart 2024 at 04:44

    Salaam Ou Alaikom Fatima,

    Ik heb je recept vandaag geprobeerd… jammer genoeg stijft mijn pana cotta niet op… heb het nog een laten doorkoken, extra maïzena bijgevoegd in de koelkast laten rusten voor 8 uurtjes. Helaas is het gewoon een dikke lopende vla/pudding geworden.

  • Kubra

    1 april 2024 at 00:43

    Hoi Fatima,
    wanneer doe je de sinaasappelschil erin?

  • Anneke Meijer

    13 juli 2024 at 16:38

    Kan ik voor de pana cotta in plaats van witte chocolade ook melkchocolade of pure chocolade gebruiken?
    Of is dat niet lekker?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept