Panna Cotta

12 april 2020Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 4 uur

Serves: 4 stuks

Mocht je op zoek zijn naar een lekker toetje, dan is deze panna cotta met frambozensaus wat je zoekt! Een lekker zomers toetje met een frisse frambozensaus, die je in een handomdraai klaarmaakt zonder al te veel ingrediënten, heerlijk!

Print recept

Panna Cotta met Frambozen

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 4 uur
  • Totale tijd 4 uur 15 minuten
  • Aantal personen: 4 stuks

Ingrediënten:

Voor de panna cotta:

  • 300 ml verse slagroom
  • 200 ml volle melk
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1.5 theelepel Agar Agar

Voor de frambozensaus

  • 200 gram frambozen
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 theelepel maizena

Bereidingswijze:

De panna cotta:

  • 1)

    Roer in een steelpannetje de melk en slagroom samen.

  • 2)

    Voeg de kristalsuiker, vanillesuiker en de Agar Agar erbij en roer het met een garde goed samen.

  • 3)

    Verwarm het mengsel al roerend op een middelmatig vuur tot het bijna begint te koken, maar kook het mengsel niet!

  • 4)

    Giet het panna cotta mengsel in glazen en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

  • 5)

    Zet de panna cotta dan afgedekt voor minstens 4 uur of tot die stijf is in de koelkast.

Voor de frambozensaus:

  • 1)

    Leg de frambozen in een steelpannetje en voeg de kristalsuiker erbij.

  • 2)

    Kook de frambozen op middelmatig vuur tot ze goed zacht zijn.

  • 3)

    Pureer de frambozen met een staafmixer glad en voeg de maizena erbij.

  • 4)

    Kook de frambozensaus voor nog eens 1 minuut en haal de saus van het vuur en laat het volledig afkoelen.

  • 5)

    Wanneer de panna cotta goed stevig is giet je de frambozensaus erop en garneer je de toetjes naar wens.

Extra tips&tricks:

  • De Agar Agar is te vervangen door gelatine.
  • Je kunt ook twee eetlepels maizena gebruiken en het mengsel aan de kook brengen tot het indikt.
  • Als je maizena gebruikt moet je wel continue blijven roeren, zodat je geen klontjes krijgt.
  • Vervang het zakje vanillesuiker door een vanillestokje (nog lekkerder!)

86 Comments

  • sen

    12 april 2020 at 10:15

    hey schat als ik de aantal personen wil verdubbelen. moet ik de agar ook verdubbelen of gewoon op 1.5 lepel laten xx

    1. Fatima El Irari

      12 april 2020 at 11:03

      Hi Sen,

      Ja, dan moet je ook de Agar verdubbelen.😘

      1. Habibe

        12 april 2020 at 18:02

        Hey wat is Agar Agar?

        grts
        Habibe

      2. Fatima El Irari

        13 april 2020 at 10:37

        Hi Habibe,

        Agar Agar is een soort vegetarische gelatine.

    2. Hanane

      1 mei 2020 at 16:50

      Salama alaykom Fatima,

      De panna cotta wilt niet hard worden. Wat doe ik verkeerd ? 😏

      Alvast bedankt voor je antwoord. Xx

      1. Fatima El Irari

        2 mei 2020 at 10:44

        Alaikoem salaam Hanane,

        Heb je agar gebruikt?

  • Sultan

    12 april 2020 at 10:45

    Dankjewel voor het recept Fatima! Nog een tip: als je de frambozensaus door een zeef haalt blijven de pitten achter en heb je een gladde rode saus die er nog mooier uitziet.

    1. Fatima El Irari

      12 april 2020 at 11:01

      Hi Sultan,

      Bedankt lieverd! Ja, echt een super tip alleen vind ik de pitjes gewoon lekker haha. Maar als je echt een gladde saus wilt, dan kun je beter een zeef gebruiken.🥰

      1. Hanane

        12 april 2020 at 11:07

        Salaam Fatima,

        Ziet er zo lekker uit!

        Kun je de bovenste laag ook zonder maïzena maken?

        Grtjs

      2. Fatima El Irari

        12 april 2020 at 13:55

        Alaikoem salaam Hanane,

        Bedankt lieverd! Ja, hoor je kunt de frambozensaus ook zonder maizena maken. Xx

    2. Nadia

      12 april 2020 at 12:05

      Heej Fatima, kan dit ook zonder de agar agar?

      1. Fatima El Irari

        12 april 2020 at 13:52

        Hi Nadia,

        Ja, je kunt de agar ook vervangen door twee eetlepels maizena. Xx

      2. Fatima El Irari

        15 april 2020 at 19:32

        Alaikoem salaam Hanane,

        Heb je Agar gebruikt?

  • Sevgi

    12 april 2020 at 11:41

    Hoi hoi,

    Waar kan ik de Agar Agar kopen? Ik zie het voor het eerst namelijk.

    Veel liefs x

    1. Fatima El Irari

      12 april 2020 at 13:53

      Hi Sevgi,

      Deze kun je vinden bij de Toko, Marokkaanse slager en bij sommuge Albert Heijn XL. Xx

  • Betül

    12 april 2020 at 13:02

    Hey Fatima!

    Ziet er heerlijk uit! Een vraagje, moeten het verse frambozen zijn of kan je ook diepvries frambozen gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      12 april 2020 at 13:51

      Hi Betül,

      Bedankt lieverd! Nee, hoor je kunt ook prima diepvries frambozen gebruiken. Deze heb ik ook gebruikt.

  • Bilsen

    12 april 2020 at 13:24

    Ziet er heerlijk uit! Kan ik de agar agar ook vervangen door gelatine? Of door iets anders?

    1. Fatima El Irari

      12 april 2020 at 13:49

      Hi Bilsen,

      Ja, hoor je kunt ook gelatine gebruiken. Xx

    2. Fatima El Irari

      12 april 2020 at 13:50

      En mocht je gelatineblaadjes willen gebruiken, dan heb je er 4 nodig.

    3. Halima

      20 april 2020 at 20:59

      Salaam alaikum Fatima,

      Masha’Allah ziet er weer prachtig uit! Kan houdbare slagroom gebruikt worden of liever verse?
      En kan ik ook ander fruit gebruiken ?
      👍👍👍

      1. Fatima El Irari

        21 april 2020 at 11:32

        Alaikoem salaam Halima,

        Bedankt lieverd! Ja, hoor houdbare slagroom kun je ook gebruiken. Xx

  • Fatima El Irari

    12 april 2020 at 13:52

    Hi Fatma,

    Sorry, lieverd maar ik begrijp niet precies wat je bedoelt? Misschien komt het doordat de melk en slagroom niet goed genoeg gemixt zijn.

  • Ellen

    12 april 2020 at 16:33

    Een vraagje, de meeste gebruiken gewoon 500 ml slagroom maar jij gebruik ook melk is dat anders?

    1. Fatima El Irari

      13 april 2020 at 18:37

      Hi Ellen,

      Klopt, panna cotta wordt vaak gemaakt met enkel slagroom, maar ik vond dit in combinatie met de frambozen iets te vol van smaak. Daarom gebruik ik dus ook volle melk, maar je mag zeker ook enkel slagroom gebruiken.

  • Betül

    12 april 2020 at 20:11

    Hey Fatima!

    Bedankt voor je antwoord over de frambozen!
    Nog een vraagje, is gelatine of agar agar echt nodig om het recept te maken? İk weet niet waar ik halal gelatine kan kopen namelijk maar is zonder ook mogelijk?

    1. Fatima El Irari

      13 april 2020 at 10:33

      Hi Betül,

      Je kunt ook maizena gebruiken. Je hebt dan 2 eetlepels nodig. Xx

      1. Anisa

        30 december 2020 at 01:28

        Slm vraagje kan ik dit recept gebruiken voor een panacotta taart? Ik plaats van glaasjes koek mengsel en boter onderaan in bakvorm?

      2. Fatima El Irari

        31 december 2020 at 09:18

        Alaikoem salaam Anisa,

        Ja, hoor je kunt dit ook in een grote vorm maken. Xx

  • Angela

    13 april 2020 at 09:55

    Oee wat lekker! Dankjewel voor het recept!

    1. Fatima El Irari

      13 april 2020 at 10:33

      Graag gedaan Angela! Xx

  • Melanie

    13 april 2020 at 19:01

    Hi Fatima,

    Kan je ipv agar agar ook gom gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      14 april 2020 at 08:31

      Hi Melanie,

      Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar ik denk niet dat gom hetzelfde effect heeft. Je kunt wel maizena gebruiken. Xx

  • Sylvia

    13 april 2020 at 21:55

    Vandaag gemaakt voor de barbecue en het was heerlijk! Bedankt Fatima!

    1. Fatima El Irari

      14 april 2020 at 08:27

      Hi Sylvia,

      Ah lekker! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt, graag gedaan! Xx

    2. Asmae

      15 april 2020 at 11:34

      Salam fatima,
      Ik ben momenteel bezig met dit recept.
      Raad je aan om de frambozen saus gelijk te maken na dat de panna cotta klaar is, of hier mee te wachten tot de panna cotta op gestijfd is?

      1. Fatima El Irari

        15 april 2020 at 19:30

        Alaikoem salaam Asmae,

        Ik maak de frambozensaus direct wanneer ik de panna cotta in de koelkast heb gezet. Op dat moment ben je toch bezig haha, maar je mag het ook later maken hoor. Xx

    3. Halima

      20 april 2020 at 21:02

      Salaam alaikum Fatima,

      Masha’Allah ziet er weer prachtig uit! Kan houdbare slagroom gebruikt worden of liever verse?
      En kan ik ook ander fruit gebruiken ?
      👍👍👍

  • Nima

    13 april 2020 at 21:56

    Gisteren samen met mijn dochter gemaakt en we hebben genoten! De buurvrouw ook een glaasje gebracht en die vond het ook urg lekker haha!

    1. Fatima El Irari

      14 april 2020 at 08:27

      Hi Nima,

      Ah wat fijn om te horen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

    2. Halima

      20 april 2020 at 21:03

      Ik lees net dat mijn vraag over ander fruit al gesteld is. Sorry 😊

      1. Fatima El Irari

        21 april 2020 at 11:32

        Is niet erg! Xx

      2. EsrA

        24 april 2020 at 17:52

        Lieve Fatima,

        Ik heb het gemaakt maar toen ik ging gieten in de glazen zag ik verklondering soortvan hoe komt dat?
        Ik heb hem toch in de koelkast gedaan

        Groet en liefs Esra

      3. Fatima El Irari

        25 april 2020 at 11:05

        Hi Esra,

        Als je klintjes hebt, dan heb je het mengsel niet goed geroerd in de pan. Je moet met maizena continue blijven roeren zodat je geen klontjes krijgt.

    3. Sumeyye

      5 mei 2020 at 15:34

      Wat ziet dit er lekker uit! Kan ik de frambozen vervangen met aardbeien?

      1. Fatima El Irari

        5 mei 2020 at 23:09

        Hi Sumeyye,

        Ja, hoor je kunt ook aardbeien gebruiken. Xx

  • Oumayya

    14 april 2020 at 21:56

    Hayy Fatima ,

    Kan je ipv slagroom volle room gebruiken en ipv frambozen aardbeien lijkt mij ook heel lekker ?
    Xx

    1. Fatima El Irari

      15 april 2020 at 19:39

      Hi Oumayya,

      Ja, hoor je kunt ook enkel slagroom gebruiken en de frambozen kun je ook vervangen door aardbeien. Xx

  • Fatima El Irari

    15 april 2020 at 19:27

    Hi Dilek,

    Heb je agar gebruikt?

  • Fatima El Irari

    15 april 2020 at 19:36

    Hi Beyhan,

    Vreemd, ik heb zelf echt nog nooit gehad dat er aan de onderkant een doorzichtige substantie is ontstaan. Heb je het mengsel goed genoeg geroerd? Ik ga even op onderzoek uit en dan kom ik er op terug. Xx

    1. Fatima El Irari

      16 april 2020 at 07:42

      Alaikoem salaam Siem,

      Met maizena wordt de structuur nooit zoals een pudding. Dit effect krijg je alleen maar met agar agar of gelatine.

  • Faiza

    15 april 2020 at 20:55

    In plaats van agar agar gaat ook 2 eetlepel maizena ?

    1. Fatima El Irari

      16 april 2020 at 07:42

      Hi Faiza,

      Ja, kan ook.

  • Ihsane

    16 april 2020 at 08:57

    Hoi Fatima,

    Moet je een heel zakje van agar agar gebruiken of precies 1,5 eetlepel?
    Ik heb een zakje gebruikt.

    Het staat nu een nacht in de koelkast en het is nog steeds vloeibaar.
    Waar kan dit aan liggen?

    1. Fatima El Irari

      17 april 2020 at 14:31

      Hi Ihsane,

      Ik gebruik altijd precies 1.5 theelepel. Als de panna cotta nog vloeibaar is, dan is het mengsel of te lang verwarmd of juist weer te kort.

  • FoodNPause

    17 april 2020 at 22:08

    Als je de room de warm laat worden dan kan hij inderdaad schiften 😉 Agar-agar heeft trouwens een grotere bindkracht dan gelatine (maar die bindkracht is wel korter in tijd). Verhouding is 2 gram agar agar = 5gr gelatine 😉

    1. Fatima El Irari

      18 april 2020 at 09:15

      Ah bedankt voor je hulp! Klopt, ik lees ook overal dat je de Agar niet te lang moet verwarmen anders gaat die schiften. Maar te kort verwarmen is ook weer niet goed. Gelukkig is het bij mij tot nu toe altijd goed gegaan, maar het blijft moeilijk!😂

  • Gis

    17 april 2020 at 22:21

    Hoi Fatima,

    Kun je ook lactose vrije melk en slagroom gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      18 april 2020 at 09:13

      Hi Gis,

      Ja kan ook.

  • Suzanne

    18 april 2020 at 09:06

    Hoi Fatima,

    Kan ik ook lactosevije melk en slagroom gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      18 april 2020 at 09:12

      Hi Suzanne,

      Ja, hoor kun je ook gebruiken.👍🏼

      1. Maryam

        19 april 2020 at 12:02

        Hi Fatima,

        Ik heb een vraagje in plaats van frambozen, kan ik ook andere diepvries fruit gebruiken. Ik ben namelijk geen frambozen dan.

      2. Fatima El Irari

        19 april 2020 at 14:15

        Hi Maryam,

        Ja, hoor je kunt ook ander fruit gebruiken.

  • Fareiza

    18 april 2020 at 13:14

    Hi Fatima,

    Als je ipv agar agar blaadjes gelatine gebruikt hoeveel blaadjes heb je dan nodig?

    Liefs, Fareiza

    1. Fatima El Irari

      19 april 2020 at 14:38

      Hi Fareiza,

      Ik zou dan 4 gelatine blaadjes gebruiken.

    2. Fareiza

      19 april 2020 at 20:19

      Ik had er 5 gebruikt, maar dat was inderdaad te stevig.
      Ik probeer het de volgende keer met een blaadje minder. Dank je wel!

      1. Fatima El Irari

        19 april 2020 at 22:43

        Hi Fareiza,

        Graag gedaan! Xx

  • merve

    18 april 2020 at 22:59

    kan je ook alleen melk gebruiken zonder slagroom?

    1. Fatima El Irari

      19 april 2020 at 14:28

      Hi Merve,

      Kan ook, maar dan krijg je wel een minder romige panna cotta.

  • Malaika

    18 april 2020 at 23:47

    Hoi Fatima! Wou je laten weten dat ik voor de 1ste keer Panna Cotta heb gemaakt en deze echt wel HEERLIJK was met jouw recept! Heb de frambozen vervangen door aardbeien en voot de rest alles stap per stap gevolgd en hetis me aardig gelukt!:) Dank je wel voot de leuke receptjes! 🙂 veel liefs uit Antwerpen

    1. Fatima El Irari

      19 april 2020 at 14:23

      Hi Malaika,

      Wat leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd en heel graag gedaan! Xx

  • Fatima El Irari

    19 april 2020 at 14:28

    Hi Karima,

    Ah wat jammer zeg! Bij panna cotta is het belangrijk dat je niet te veel gelatine of agar gebruikt, maar ook weer niet te weinig. Als het mengsel al kookt dan kan het al mislukken. Heb je agar gebruikt of gelatine?

  • Fatima El Irari

    19 april 2020 at 14:42

    Hi K,

    Ik weet dus gewoon echt niet hoe dit ‘doorzichtige laagje’ ontstaat, omdat ik het zelf nog niet heb meegemaakt haha! Het is mij dus echt nog een raadsel. Ik ga het op Instagram vragen en misschien dat iemand het wel weet. Heel graag gedaan hoor!

  • Fatima El Irari

    21 april 2020 at 11:28

    Hi Aimy,

    Haha ik begrijp wat je bedoelt. Ik denk inderdaad ook dat je het mengsel te lang hebt gekookt.

  • israe

    28 april 2020 at 14:34

    hi Fatima kan je ook gewoon enkel melk gebruiken in plaats van slagroom xx

    1. Fatima El Irari

      28 april 2020 at 14:35

      Hi Israe,

      Ja, hoor je kunt ook enkel melk gebruiken.

  • Sara

    29 april 2020 at 08:59

    Dag lieverd,

    Voor het eerst Ramadan mubarek ❤️
    Een vraag , met wat kan maizena vervangen ?

    Met vriendelijke groeten
    Sara

    1. Fatima El Irari

      29 april 2020 at 14:02

      Hi Sara,

      Ramadan mubarak lieverd! Je kunt maizena vervangen door bloem. Xx

  • Sara

    3 mei 2020 at 11:44

    Hi Fatima,
    Kan je het in plaats van frambozen ook met aardbeien doen?

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2020 at 10:52

      Hi Sara,

      Ja, hoor kan ook. Xx

  • Savannah

    19 augustus 2020 at 09:25

    Hoi Fatima,

    Ik wil straks jouw Panna Cotta recept proberen te maken. Ik wil het graag met een vanillestokje proberen ipv vanillesuiker maar hoe voeg ik het stokje dan toe? Moet ik het dan laten intrekken en vervolgens weer eruit halen? Ik heb zelf geen idee namelijk.. bedankt alvast!

    Gr Savannah

    1. Fatima El Irari

      19 augustus 2020 at 17:54

      Hi Savannah,

      Je schraapt de merg van het vanillestokje eruit en dit voeg je dan toe bij de melk. Je kunt ook het vanillestokje erbij doen en voordat je het mengsel in de glazen giet, haal je het eerst even door een zeef.

    2. Ouafae

      4 februari 2021 at 07:11

      Salam oualaykom lieverd, wil je vragen als ik agar agar wil vervangen met gelatine, welke kan ik dan doen want ik weet niet waar ik halal gelatine kan vinden! En dankjewel voor het recept ❤️

      1. Fatima El Irari

        5 februari 2021 at 00:10

        Alaikoem salaam Ouafae,

        Bij Crisp kun je ook vegetarische gelatine kopen. Xx

  • Roos

    27 november 2020 at 11:44

    Hoi Fatima

    Heerlijk receptje! Mag ik vragen van waar je steelpan komt? Leuk kerstgeschenk 😊

    1. Fatima El Irari

      4 december 2020 at 14:33

      Hi Roos,

      Dankjewel! Deze kocht ik bij Ikea.

      Leifs, Fatima

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept