Pancakes met Banaan

22 januari 2020Fatima El Irari

Prep time: 5 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 10 stuks

Deze pancakes met banaan zijn zo lekker fluffy,  luchtig en vol van smaak! Je kunt het beslag makkelijk een paar uur van tevoren klaarmaken en afgedekt in de koelkast bewaren. Op deze manier kun je op elk moment van de dag lekkere warme pancakes bakken, heerlijk!

Print recept

Pancakes met Banaan

  • Voorbereidingstijd 5 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

  • 2 bananen
  • 1 eieren
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 250 ml melk
  • 1 theelepel azijn
  • 180 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

  • 1)

    Prak de rijpe bananen met een vork in een ruime kom. Klop vervolgens het ei, zonnebloemolie, melk en de azijn erbij tot alles goed gemengd is. Zeef de bloem, vanillesuiker, zout, kaneel en de bakpoeder erbij en roer de droge ingrediënten er voorzichtig door. Dek de kom af met plasticfolie voor 5 minuten.

  • 2)

    Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schep ongeveer drie volle eetlepels beslag op en verdeel het in de verwarmde koekenpan. Strooi er eventueel wat Chocolate chips bovenop en bak de pancakes aan beide kanten mooi lichtbruin. Draai de pancakes telkens om wanneer je kleine belletjes aan de randen ziet. Serveer de pancakes warm met wat siroop, plakjes banaan en smullen maar!

    Liefs,
    Fatima

    Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

18 Comments

  • Hajar

    22 januari 2020 at 11:27

    Hoi
    Ik wil gewoon naturel pancakes zonder azijn kan dat

    1. Fatima El Irari

      23 januari 2020 at 13:16

      Hi Hajar,

      Ja hoor dat kan.

  • Catharina Klijnveld

    22 januari 2020 at 13:29

    Hai Fatima, leuk en lekker die bananen pancakes. Ik ben er gek op en bak ze daarom ook regelmatig. Nu zag ik, dat jij in jouw recept azijn toevoegt aan het beslag van de pancakes met banaan. Waarom azijn en welke soort azijn gebruik je dan? Als je een zuur toevoegt aan het beslag, voeg je toch, naast bakpoeder, ook Baking soda toe?
    Ik ben benieuwd naar jouw antwoord.
    Groetjes,
    Catharina

    1. Fatima El Irari

      23 januari 2020 at 11:23

      Hi Catharina,

      Ah leuk om te horen! Ik gebruik witte azijn voor in het beslag. Ik heb een keer eerder ook baking soda erbij gedaan, maar omdat ik eerlijk gezegd niet echt een verschil proef zonder de baking soda heb ik het dit keer achterwegen gelaten.❤️

      1. Kas

        3 februari 2020 at 14:35

        Baking soda en azijn heeft niks met smaak te maken. Die twee samen zorgen voor een chemische reactie (CO2), waardoor er veel lucht in je beslag komt en de pancakes lekker luchtig worden 😋

      2. Fatima El Irari

        3 februari 2020 at 22:33

        Hi Kas,

        Klopt inderdaad, maar ik bedoelde meer dat ik de pancakes ook zonder azijn goed luchtig vond.🙈

  • Nilofar

    22 januari 2020 at 15:31

    Hoi Fatima, ziet er heerlijk uit! Ik vroeg me af waar azijn voor dient. Proef je dat dan niet?

    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      23 januari 2020 at 11:21

      Hi Nilofar,

      Nee, de azijn proef je echt niet terug. Die zorgt ervoor dat het beslag nog luchtiger wordt.

  • Zohra

    22 januari 2020 at 17:51

    Salam,

    Ziet er alweer heerlijk uit! 😋
    Kan ik het recept een lactosevrije twist geven (we hebben een lactose intolerantie)?

    Groetjes, Zohra

    1. Fatima El Irari

      23 januari 2020 at 11:20

      Alaikoem salaam Zohra,

      Bedankt lieverd! Ja, hoor je kunt de melk makkelijk vervangen door sojamelk of havermelk.❤️

    2. Tia

      16 februari 2020 at 12:02

      Ik heb ze vanmorgen gebakken en ze waren heerlijk! Ik ben nu alweer aan het speuren naar een nieuw recept om uit te proberen ☺️. Groetjes Tia

      1. Fatima El Irari

        17 februari 2020 at 00:13

        Hi Tia,

        Ah goed om te horen! Ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Lina

    24 januari 2020 at 22:57

    Salaam aleykouum!
    Kan je ook bananenyoghurt gebruiken in plaats van echte bananen?

    Groetjes Lina

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2020 at 15:21

      Alaikoem salaam Lina,

      Ja, dat kan maar dan zou ik wel de melk achtergelegen laten en 2 eieren gebruiken.

  • Lobke

    28 januari 2020 at 18:59

    Hoi Fatima!
    Wat een geweldige kooksite heb je!
    Vandaag dan ook de hutspot met de gehaktballetjes en champignons/ui jus gemaakt! Helaas vond ik de hutspot niet echt zoet. Weet jij hoe dit komt? En de gehaktballetjes waren aan de drogere kant. Ik zie tot nu toe dat je voor elk recept rundergehakt gebruikt. Is half om half gehakt ook mogelijk? En wat zou het verschil maken tussen die 2 soorten gehakt? En is de gehakt marinade ook bij half om half gehakt te gebruiken? Ik denk plaats de opmerking hier. Lees je het gemakkelijkst dacht ik zo..Haha! En deze pancakes mmmmm ziet er goed uit!!!! Groetjes Lobke

    1. Fatima El Irari

      29 januari 2020 at 09:47

      Hi Lobke,

      Zelf gebruik ik nooit half om half gehakt, maar deze kun je natuurlijk ook gewoon gebruiken. En de marinade blijft ook dan hetzelfde. Bedankt voor je lieve compliment!

  • Lobke

    29 januari 2020 at 12:58

    Hey Fatima!
    Super bedankt voor je snelle reactie terug!
    Groetjes Lobke

    1. Fatima El Irari

      29 januari 2020 at 19:40

      Graag gedaan!❤️

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept