PANCAKES MET APPEL

23 oktober 2015Fatima El Irari

Wil je elke keer als eerste mijn foodvideo’s zien? Abonneer je dan hier op mijn kanaal.

Wat heb je nodig? (15 stuks)

  • 2 eieren
  • 50 gram kristalsuiker
  • Zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 3 thl. bakpoeder
  • 200 gram bloem
  • 250 ml melk
  • 50 ml gesmolten roomboter
  • 1 appel
  • 2 thl. kaneel

Bereidingswijze:

Mix in een ruime kom de eieren luchtig met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout. Dit mix je samen tot er een lichtgele massa ontstaat.

Giet de gesmolten roomboter bij het beslag en mix dit weer samen. Let er wel op dat je de roomboter na het smelten goed laat afkoelen voordat je het gebruikt in het beslag.

Voeg de bakpoeder en de helft van de bloem toe in de kom. Giet hier dan de helft van de melk bij en mix dit voorzichtig samen.

Voeg de rest van de bloem toe aan het beslag en giet de rest van de melk er ook bij. Mix dit dan weer door het beslag tot er een vloeibaar beslag ontstaat. Je moet proberen het beslag niet te over mixen, want hierdoor krijg je een zwaar beslag dat niet luchtig is. Dus zodra je ziet dat de bloem is opgenomen door het natte mengsel stop je direct met het mixen.

In de tussentijd schil je de appel en snijd je deze in kleine blokjes. Besprenkel de appelblokjes met de kaneel en meng dit samen.

Verwarm een koekenpan voor om de pancakes af te bakken. Schep iets van het beslag in de koekenpan en strooi hier wat van de appelstukjes op. Bak de pancakes aan beide kanten voor ongeveer 60 seconden. Wanneer je de pancakes omdraait druk je deze met een spatel ietsjes aan

Ik gebruik een koekenpan van Tefal die een anti-aanbaklaag heeft. Hierdoor krijg je mooi goudbruine pancakes die niet blijven plakken! Je hoeft de koekenpan niet in te smeren met roomboter of zonnebloemolie als je een anti-aanbaklaag koekenpan gebruikt. Als je geen anti-aanbaklaag koekenpan gebruikt, dan is het wel slim om de koekenpan in te vetten.

Voor het opscheppen van het beslag gebruik ik vaan de Amerikaanse afmeet lepeltjes. Deze heb ik een tijd geleden bij de Wibra gekocht.

Liefs,
Fatima

Print recept

21 Comments

  • Khadija

    23 oktober 2015 at 21:23

    Grote fan maschAllah

    1. xfaatje

      24 oktober 2015 at 10:54

      Dankjewel lieve Khadija! Erg lief Xx

  • Najima

    24 oktober 2015 at 08:25

    Ik heb vandaag samen met mijn zoontje van 10 jaar appel pancakes uitgeprobeerd, ze zijn zo goed gelukt, verrukkelijk mijn kinderen hebben ervan genoten. Heel goed uitgelegd met beelden enz. Ik ga meer van je recepten uitproberen. Alvast bedankt dat je het met ons meedeelt.

    1. xfaatje

      24 oktober 2015 at 10:48

      Hallo Najima, oh wat goed! Ik ben blij dat jullie ervan hebben genoten Alhamdoelilah. Heel graag gedaan meid Xx

      1. Najiba

        27 oktober 2015 at 21:38

        Hoeveel gram bakpoeder gaat erin 3 eetlepels?

      2. xfaatje

        28 oktober 2015 at 07:43

        Hallo Najiba, je gebruikt 3 theelepels bakpoeder. Excuses ik heb het al gewijzigd.

  • Femke

    24 oktober 2015 at 08:49

    Lekker! Jammer dat ik geen appel in huis heb anders had ik deze meteen gemaakt. Misschien ga ik wel even ‘simpele’ pancakes bakken!

    1. xfaatje

      24 oktober 2015 at 10:47

      Zonder appels zijn deze pancakes ook hartstikke lekker!

  • imane

    2 februari 2016 at 17:39

    moet je trouwens eerst olie doen op de pan voor dat je de pan cakes op de pan doet??
    ik denk dat het bij mij namelijk gaat plakken!!!!

    1. xfaatje

      3 februari 2016 at 07:44

      Heey Imane,

      Als je een antiaanbak koekenpan hebt, dan hoeft dit echt niet! Heb je een koekenpan zonder, dan zal ik die wel eerst even insmeren. Succes Xx

      1. senna

        21 maart 2016 at 18:19

        Salalalaikom heerlijk jouw recepten tbarkallahMoet het op hoog of laag vuur?
        Soekran xx

      2. xfaatje

        22 maart 2016 at 07:45

        Alaikoem salaam Senna,

        Allah ibarkfiek meid! Je moet de pancakes op een middelmatig vuurtje bakken. Succes! x

  • mimi

    14 april 2016 at 10:55

    Salam. Word de binnenkant en de zijkanten wel goed gaar? Aangezien het een korte baktijd is.? Want ik laat ze zelf best lang in de pan omdat ik anders het idee heb dat ze van binnen niet goed gaar worden. Terwijl ze wel snel mooi bruin worden en ik keer het om als 1 kant zeg maar bijna droog is , net als begrir. Dus missg onnodig te lang. Xxx

    1. xfaatje

      19 april 2016 at 13:16

      Alaikoem salaam Mimi,

      Ja, hoor de pancakes worden goed gaar, omdat je de pancakes op een lag vuurtje bakt. Dus nooit het vuur te hoog zetten, want dan bakken ze al gelijk bruin maar zal de binnenkant niet gaar zijn. Xx

  • Tatjana

    19 juli 2016 at 16:10

    Kan je dit ook maken met gewone bakboter?

    1. xfaatje

      20 juli 2016 at 11:50

      Hallo Tatjana,

      Ja hoor dat is ook mogelijk!

  • Aisha

    7 augustus 2016 at 10:03

    Super recept. Net twee weken verwend in een hotel met heerlijke pannenkoekjes. Thuis gelijk op jouw site gezocht. Heerlijk zijn ze. Top.

  • Sarah

    15 augustus 2016 at 18:10

    Kan je de boter verva gen door bv zonnebloemolie? Echt recht uit mn hart mn favo website! Blijf zo doorgaan lieverd xx

    1. xfaatje

      16 augustus 2016 at 08:02

      Hallo Sarah,

      Mag je geen boter eten of wil je gewoon zonnebloemolie gebruiken? Persoonlijk vind ik met boter lekkerder, maar olie kan ook hoor. Super lief! Dankjewel lieve schat! Xx

  • F

    21 augustus 2016 at 14:49

    Hoi Faatje,

    Wat bedoel je met 50 ml boter?
    Bedoel je daar gram mee of gesmolten boter in ml?

    1. xfaatje

      22 augustus 2016 at 07:01

      Hallo Farida,

      Ik bedoel daar inderdaad 50 ml gesmolten roomboter mee. Ik zal het even duidelijk in het recept beschrijven.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept