Pancakes met Appel en Kaneel
Prep time: 10 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 10 stuks
Pancakes met Appel en Kaneel
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 10 stuks
Ingrediënten:
Pancake beslag:
- 2 eieren
- 80 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetl. gesmolten roomboter
- 180 gram patent bloem, gezeefd
- 1 theel. bakpoeder
- 1/2 theel. zout
- 200 ml karnemelk
- 1 appel , geraspt
- 1 eetl. kaneel
Bereidingswijze:
- 1)
Klop de eieren met de kristalsuiker en de vanillesuiker in 1-2 minuten tot een romig mengsel.
- 2)
Voeg de gesmolten roomboter erbij en mix het nog eens door voor 1 minuut.
- 3)
Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en het zout samen.
- 4)
Voeg de droge ingrediënten toe in de kom en giet de karnemelk er ook bij.
- 5)
Mix het geheel samen tot tot alles is opgenomen en het beslag mooi egaal is.
- 6)
Roer de appel met de kaneel door het beslag. Dek het beslag af voor 10 minuten en zet het opzij.
- 7)
Verwarm een koekenpan met anti aanbaklaag op middelmatig vuur.
- 8)
Schep in de pan twee eetl. beslag en bak de pancakes aan beide kanten in 1-2 min. goudbruin.
- 9)
Serveer de pancakes lekker warm met vers fruit en stroop, enjoy!
1 Comments
Kathleen
19 juni 2022 at 14:14
Hoi kan ik het ook met gewone melk doen ipv Karnemelk?