Pad Thai met Kip

2 juni 2021Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Pad Thai is één van de populairste gerechten uit de Thaise keuken. In dit gerecht worden zoeten smaken gecombineerd met zout en pittig, echt een heerlijke combinatie kan ik je vertellen! Ik maakte Pad Thai met kip, maar je zou ook garnalen kunnen gebruiken of zelfs vis kunnen combineren met vlees. In ongeveer 30 minuten staat dit heerlijke gerecht vanavond op je eettafel.
Print recept

Pad Thai met Kip

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 400 gram rijstnoedels
  • 2 eetl. olijfolie
  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. chilivlokken
  • 1 ui , in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 stengels bosui, in partjes
  • 1 rode paprika, in partjes
  • 200 gram geraspte wortel
  • 200 gram tauge
  • 3 eieren
  • 4 stengels koriander, gehakt
  • handvol ongezouten pinda's

Voor de saus:

  • 2 eetl. Ketjap Manis
  • 2 eetl. pittige chilisaus
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. vissaus
  • 1 eetl. verse citroensap
  • 1 eetl. donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetl. honing
  • 1 theel. maizena

Bereidingswijze:

  • 1)

    Bereid de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  • 2)

    Spoel om onder koud water en zet opzij. Roer in een kommetje alle saus ingrediënten samen en zet opzij.

  • 3)

    Verhit de olijfolie in de pan en bak de kip met het zout en de chilivlokken in 5-6 minuten gaar.

  • 4)

    Schep de kip uit de pan en zet even opzij.

  • 5)

    Voeg in dezelfde pan de uien, knoflook, bosui, paprika, wortel en de taugé toe.

  • 6)

    Bak de groenten voor 2-3 minuten of tot de groenten zacht zijn.

  • 7)

    Schep de groenten naar de randen van de pan en breek de eieren in het midden van de pan open.

  • 8)

    Roer de eieren samen tot ze volledig gaar zijn.

  • 9)

    Voeg kip, rijstnoedels en saus toe en schep alles goed door elkaar en kook voor 2-3 minuten.

  • 10)

    Serveer de Pad Thai warm met gehakte koriander en wat gehakte pinda’s. Eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept