Pad Thai met Kip
Prep time: 10 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 4 personen
Pad Thai met Kip
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 40 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 400 gram rijstnoedels
- 2 eetl. olijfolie
- 500 gram kipfilet, in blokjes
- 1 theel. zout
- 1 theel. chilivlokken
- 1 ui , in ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 stengels bosui, in partjes
- 1 rode paprika, in partjes
- 200 gram geraspte wortel
- 200 gram tauge
- 3 eieren
- 4 stengels koriander, gehakt
- handvol ongezouten pinda's
Voor de saus:
- 2 eetl. Ketjap Manis
- 2 eetl. pittige chilisaus
- 1 eetl. sojasaus
- 1 eetl. vissaus
- 1 eetl. verse citroensap
- 1 eetl. donkerbruine basterdsuiker
- 1 eetl. honing
- 1 theel. maizena
Bereidingswijze:
- 1)
Bereid de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- 2)
Spoel om onder koud water en zet opzij. Roer in een kommetje alle saus ingrediënten samen en zet opzij.
- 3)
Verhit de olijfolie in de pan en bak de kip met het zout en de chilivlokken in 5-6 minuten gaar.
- 4)
Schep de kip uit de pan en zet even opzij.
- 5)
Voeg in dezelfde pan de uien, knoflook, bosui, paprika, wortel en de taugé toe.
- 6)
Bak de groenten voor 2-3 minuten of tot de groenten zacht zijn.
- 7)
Schep de groenten naar de randen van de pan en breek de eieren in het midden van de pan open.
- 8)
Roer de eieren samen tot ze volledig gaar zijn.
- 9)
Voeg kip, rijstnoedels en saus toe en schep alles goed door elkaar en kook voor 2-3 minuten.
- 10)
Serveer de Pad Thai warm met gehakte koriander en wat gehakte pinda’s. Eet smakelijk!