Paasbroodjes

2 april 2021Fatima El Irari

Prep time: 1 uur 30 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves:

Hoe schattig zijn deze broodjes? Nou vieren wij zelf thuis geen Pasen, maar dat weerhoudt mij er zeker niet van om deze leuke paasbroodjes met ei te bakken. Voor het deeg gebruikte ik de Blue Band met Roomboter smaak, die ervoor zorgt dat de broodjes super zacht en luchtig zijn, precies zoals een broodje naar mijn idee moet zijn.
De Blue Band met Roomboter is heerlijk romig, makkelijk smeerbaar en bevat 100% natuurlijke ingrediënten. Dus mocht je nou wel of geen Pasen vieren, met deze leuke broodjes zul je tijdens een lunch of brunch gegarandeerd punten scoren! Én Blue Band met Roomboter is ook heel erg lekker om op een broodje of op paasbrood te smeren.


Print recept

Paasbroodjes

  • Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 2 uur

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 2 eetl. melkpoeder/coffee creamer
  • 7 gram gedroogde gist
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 theel. zout
  • 50 gram Blue Band met Roomboter
  • 1 ei
  • 250 ml lauwwarm melk

Ook nodig:

  • 2 eetl. bloem
  • 6 half gekookte eieren
  • 1 eiwti
  • sprinkels

Bereidingswijze:

  • 1)

    Voeg de bloem en de melkpoeder in de kom en maak in het midden een kuiltje.

  • 2)

    Voeg er de gedroogde gist samen met de kristalsuiker in en een scheutje van de warme melk.

  • 3)

    Laat dit zo staan voor 5 minuten of tot de gist begint te schuimen.

  • 4)

    Voeg het zout aan de zijkant van de kom erbij en mix de droge ingrediënten kort samen.

  • 5)

    Voeg de Blue Band met Roomboter samen met het ei toe en mix het samen voor 4-5 minuten.

  • 6)

    Giet de melk er in stappen bij en kneed het deeg in 4-5 minuten op middelhoge snelheid (KitchenAid stand 3) soepel.

  • 7)

    Haal het deeg uit de kom en bestuif het deeg licht met een eetlepel bloem en kneed het met de hand nog even door.

  • 8)

    Dek het deeg af en laat het rijzen voor 30 minuten.

Broodjes vormen:

  • 1)

    Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 10 gelijke stukken van circa 120 gram.

  • 2)

    Verdeel elk stuk deeg weer in tweeën en rol elk stukje nu uit tot een rol van circa 20 centimeter.

  • 3)

    Maak de broodjes door elke keer twee rolletjes te pakken en deze om elkaar heen te wikkelen.

  • 4)

    Draai de uiteinden naar elkaar toe en leg het punt van de uiteinde naar onderen.

  • 5)

    Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en plaats in het midden van elk broodje een ei.

  • 6)

    Dek de broodjes af met huishoudfolie en een theedoek en laat ze rijzen voor 45 minuten.

  • 7)

    Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden (boven-onder) warmte.

  • 8)

    Smeer de broodjes in met het eiwit en strooi de sprinkels er bovenop.

  • 9)

    Bak de broodjes in 20-25 minuten mooi goudbruin en gaar.

  • 10)

    Serveer de broodjes warm met beleg naar keuze, eet smakelijk!

    Dit artikel is in samenwerking met Blue Band.

     

4 Comments

  • Harriette

    4 april 2021 at 01:03

    Hallo fatima,

    Als ik ze niet zoet wil maken kan ik dan gewoon een theelepel suiker doen?

    1. Fatima El Irari

      11 april 2021 at 12:58

      Hi Harriette,

      Jazeker, dat kan ook.

  • Nysha

    4 mei 2021 at 15:24

    Hoi Fatima, bedankt voor je geweldige recepten. Ik heb al veel geprobeerd en alles was heerlijk! Voor dit recept kan ik vast ook wat van een blokje gist (Bruggeman, 42 gram) gebruiken. Hoeveel kan ik het beste van zo een blokje gebruiken, 1/4 deel?

    Vast bedankt voor je reactie !!

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2021 at 13:04

      Hi Hysha,

      Wat lief, dankjewel! Je kunt dan de helft van het blokje verse gist gebruiken. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept