Ovenschotel met Rode Kool en Gehakt

16 december 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Dit weer vraagt gewoon om ovenschotels! Ik maakte laatst weer een van mijn favoriete ovenschotels, de rode kool ovenschotel met gehakt en wat is die lekker. Mocht je ook een liefhebber zijn van rode kool, dan moet je deze ovenschotel zonder twijfel eens proberen. Lekker simpel om te maken en heel erg lekker!


Ingrediënten: (4 personen)
  • 500 gr. kruimige aardappelen
  • 100 ml melk
  • peper en zout
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 300 gr. gemarineerd rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
Rode kool:
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 300 gr. rode kool
  • geraspte kaas
Bereiding:
Stap 1.

Snijd de aardappelen in grove stukken en kook de aardappelen in een ruime pan met water gaar. Giet het water af, schep de aardappelen terug in de pan en giet de melk erbij. Stamp de aardappelen fijn en breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout. Verwarm de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak het gehakt en de ui gaar. Verwarm in een pan de zonnebloemolie en bak de ui en knoflook lichtbruin. Voeg de rode kool erbij en bak het mee voor 3-5 minuten. Breng het op smaak met peper en zout en roer het door.

Stap 2.

Verdeel de helft van de aardappelpuree op de bodem van de ovenschaal en strijk het glad. Verdeel vervolgens het gehakt bovenop en schep daarop de rode kool. Schep de overige aardappelpuree erop en strijk het glad. Verdeel de geraspte kaas bovenop en zet de schaal in de oven op 200 graden voor 20-30 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is gekleurd. Serveer de ovenschotel warm met een frisse salade en geniet ervan!

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

35 Comments

  • Melissa

    16 december 2019 at 10:00

    Omg ik ben fan van rode kool en deze schotel lijkt me echt heerlijk!! Ga ik gelijk deze week nog maken.

    1. Fatima El Irari

      16 december 2019 at 13:04

      Hi Melissa,

      Nou dan is deze schotel een aanrader haha. Geniet ervan!❤️

  • José

    16 december 2019 at 13:00

    Hallo Sabrina,
    Bedoel je in je recept rauwe onbekookte rode kool of al gare kant en klare rode kool?
    Ik hoor graag spoedig van je.

    1. Fatima El Irari

      16 december 2019 at 13:07

      Hi José,

      Ik bedoel rode kool uit een potje. Ik ga het er even bijzetten.👍🏼❤️

  • José

    16 december 2019 at 13:02

    Hallo Fati man,
    Bedoel je met rode kool verse rauwe rode kool of kant en klare gekookte rode kool?
    Ik hoor graag van je.

    1. Fatima El Irari

      16 december 2019 at 13:03

      Hi José,

      Ik bedoel rode kool uit een potje. Ik ga het er even bijzetten.👍🏼❤️

      1. José

        16 december 2019 at 13:04

        Sorry Fatima,
        Mijn telefoon maakt er een rare naam van!
        Excuses!
        Dank voor je snelle reactie!

      2. Fatima El Irari

        16 december 2019 at 14:44

        Haha, is niet erg!

  • José

    16 december 2019 at 13:03

    Sorry Fatima,
    Mijn telefoon maakt er een rare naam van!
    Excuses!

    1. Fatima El Irari

      16 december 2019 at 18:42

      Haha is niet erg!

  • Susan

    16 december 2019 at 17:50

    Oehh wij maken vaak een net iets andere variant, de kids smullen er altijd van!
    Gehakt en aardappelpuree idem.
    Rode kool:
    Een appel in blokjes fruiten
    Kaneel en 1 el appelstroop erbij
    Rode kool erbij
    Paar plakjes ontbijtkoek in stukjes erbij
    Lekker plakkerig laten worden

    En dan de ovenschotel maken en in de oven 👍🏻👍🏻👍🏻

    1. Fatima El Irari

      16 december 2019 at 18:28

      Hi Susan,

      Oeh dit klink ook wel heel erg lekker! Ik ga het de volgende keer eens op jouw manier proberen, dankjewel!

      Liefs,
      Fatima

  • Marleen

    17 december 2019 at 05:32

    Bedoel je dan rauwe rode kool Susan? Heerlijk recept

  • Annemieke

    17 december 2019 at 15:38

    Hoi Fatima, ik snap de hoeveelheden in het recept niet goed. 500 Gr aardappelen en 200 Gr rode kool voor 6 personen? Veel te weinig toch?

    1. Fatima El Irari

      18 december 2019 at 08:33

      Hi Annemieke,

      Dit recept is voor 4 personen, sorry! Ik dacht dat ik dit zelf al had aangepast, maar niet dus.🙈

  • Maria

    17 december 2019 at 16:19

    Hi Fatima, weer zo’n heerlijk gerecht van je, ga ik zeker maken! Ik heb een vraagje. Wat bedoel je met gemarineerd gehakt? Hoe doe ik dat?

    1. Fatima El Irari

      18 december 2019 at 08:30

      Hi Maria,

      Dankjewel!❤️ Zie hier het recept voor de gehakt marinade; https://uitdekeukenvanfatima.nl/gehakt-marinade/

  • Fatima

    12 januari 2020 at 12:59

    Dag Fatima,
    Wat een heerlijke en makkelijke recepten maak je.
    Ik heb vaker recepten van je gemaakt en wilde het toch een x zeggen. Deze ga ik vanavond maken.
    Merci beaucoup!

    Liefs Fatima

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 15:36

      Hi Fatima,

      Lief van je! Bedank voor de waardering en geniet ervan! Xx

  • Sev

    15 februari 2020 at 15:38

    Hey Fatima,

    In het gemarineerde gehakt zit al een ui. Dus volgens het recept 3 uien in totaal toch? Dus 1 in de marine 1 voor met het gehakt te bakken. En 1 voor de rode kool?

    1. Fatima El Irari

      15 februari 2020 at 22:37

      Hi Sev,

      Klopt, inderdaad.

      Liefs,
      Fatima

      1. Nadiya

        11 juni 2020 at 12:18

        Hallo Fatima,

        Een vraagje over de rode kool. Als je verse rode kool gebruikt, hoeveel gram gebruik je daar dan van in je recept? En hoeveel appels?

        Bedankt.

        Xxxx

      2. Fatima El Irari

        14 juni 2020 at 11:42

        Hi Nadiya,

        Je hebt dan ook ongeveer 300 gram rode kool nodig en een of twee appels. Xx

  • delicia

    19 maart 2020 at 06:57

    vraagje: voor de gehakt zie ik alleen peper en zout geen andere kruiden. heeft de resultaat toch lekkere smaa?

    1. Fatima El Irari

      19 maart 2020 at 08:32

      Hi Delicia, Het gehakt is vooraf al gekruid met allerlei kruiden. Zie hier; https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/gehakt-marinade/

  • sara

    5 november 2020 at 07:10

    Salaam oe3alekoem bedankt voor het delen!
    Ik heb verse kool kan ik dat ook gebruiken. Of moet ik dat voor koken?

    Zijn er meer ideeën over rode kool?

    1. Fatima El Irari

      5 november 2020 at 21:17

      Alaikoem salaam Sara,

      Ik zou de kool dan toch even voorkoken, want anders heb je wel langer de tijd nodig voordat die gaar wordt in de oven.

  • Marilena Nap

    29 december 2020 at 17:35

    Echt lekker !

    Jouw recept met gehakt en rode kool is de meest smakelijk tot nu toe .
    Ik ga zeker nog van jouw recepten proberen !
    Bravo!

    Marilena

    1. Fatima El Irari

      29 december 2020 at 20:17

      Hi Marilena,

      Wat leuk! Fijn om te lezen dat het recept zo goed in de smaak valt. Xx

  • Najima

    12 januari 2021 at 10:33

    Heb gisteren de rode koolschotel gemaakt. Het was heerlijk. Bedankt daarvoor. Heb zelf alles verdubbeld.

    1. Fatima El Irari

      13 januari 2021 at 12:47

      Hi Najima,

      Wat leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt, heel graag gedaan!

  • joke

    23 januari 2023 at 16:35

    Jammer dat het weer voor 4 pers. is, geef ook eens recept voor 1 pers. die zijn er echt veel. Of geef aan dat het in te vriezen is./

    1. Fatima El Irari

      14 februari 2023 at 09:49

      Hi Joke,

      Alle recepten die ik klaarmaak zijn minimaal voor 3 personen. Je zou het recept altijd kunnen halveren of zelfs de helft kunnen invriezen. Blijft heel goed houdbaar in de vriezer.

  • Gemmy

    11 juni 2024 at 15:15

    Ik maak ook regelmatig een rode kool ovenschotel. Wat ik er nog bij doe zijn dunne appelschijfjes die ik bovenop de rode kool leg. Dit geeft een lekker fris accentje.
    Hier smullen ze ervan.

    1. Fatima El Irari

      16 juni 2024 at 20:26

      Hi Gemmy,

      Nou klinkt echt heel lekker. Ga ik de volgende keer eens proberen, bedankt voor de tip!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept