Ovenschotel met Kip en Champignonsaus

27 oktober 2020Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 4 personen

Een heerlijk comfortfood gerechtje, deze romige ovenschotel met kip en champignonsaus, het is een heerlijke combinatie waar je nog net niet je vinger bij aflikt! Een heerlijke, eenvoudige ovenschotel voor het hele gezin, succes gegarandeerd!
Print recept

Ovenschotel met Kip en Champignonsaus

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 50 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Voor de kip:

  • 400 gram kipfilet
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie

Champignonsaus:

  • 2 uien , in blokjes
  • 100 ml kippenbouillon
  • 400 gram kastanjechampignons, in schijfjes
  • 2 takjes tijm
  • 1 eetlepel bloem
  • 250 ml slagroom
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 400 gram aardappelschijfjes, voorgekookt
  • 200 gram geraspte mozzarella

Bereidingswijze:

Kip bakken:

  • 1)

    Snijd de kip in blokjes of in reepjes en leg de kip in een kom.

  • 2)

    Voeg de gemberpoeder, zout, kurkuma, zwarte peper, knoflook, peterselie en de olijfolie.

  • 3)

    Roer de kip goed door de marinade en laat het voor minstens 10 minuten intrekken.

Kip bakken en de champignonsaus:

  • 1)

    Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de uien glazig.

  • 2)

    Voeg de kip erbij en bak het mee voor 2-3 minuten.

  • 3)

    Giet de kippenbouillon erbij en plaats de deksel schuin op de pan voor 4-5 minuten.

  • 4)

    Roer de kastanjechampignons en de tijm erbij en bak ze mee voor 2-3 minuten.

  • 5)

    Roer de bloem erbij en bak de bloem gaar voor 1-2 minuten.

  • 6)

    Giet de slagroom er al roerend bij en kook de saus voor 4-5 minuten op matig vuur.

  • 7)

    Wanneer de saus goed is ingedikt roer je de oestersaus erbij.

In de ovenschotel!

  • 1)

    Verdeel de helft van de aardappelschijfje op de bodem van de ovenschaal.

  • 2)

    Verdeel de helft van de kip in champignonsaus bovenop de aardappelen.

  • 3)

    Verdeel de overige aardappelen bovenop en daarop verdeel je weer de kip in champignonsaus.

  • 4)

    Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven op 200 graden voor 20 minuten.

  • 5)

    Verwijder de aluminiumfolie en verdeel de geraspte mozzarella bovenop en zet voor nog eens 10 minuten in de oven.

  • 6)

    Serveer de ovenschotel warm en geniet ervan!

20 Comments

  • Lina

    28 oktober 2020 at 15:14

    Hi fatima, moet je de aardappelschijfjes ook voorkoken?

    Veel liefs,

    1. Fatima El Irari

      1 november 2020 at 21:16

      Hi Lina,

      Ja, ik gebruik voorgekookte aardappelschijfjes.

  • Kims

    28 oktober 2020 at 20:08

    Moet je de aardappelen voor koken? 😊

    1. Fatima El Irari

      1 november 2020 at 21:15

      Hi Kims,

      Ja, ik gebruik voorgekookte aardappelschijfjes.

  • Hifsa

    29 oktober 2020 at 09:38

    Hey Fatima, vraagje aub.. kan je de oestersaus door iets anders vervangen? We lusten dit niet zo graag thuis.. alvast bedankt! Onlangs jouw appelcake gemaakt en die was H E E R L I J K ( alle gerechtjes tot nu toe werden netjes gegeten en geapprecieere door de familie 🙂 )! bedankt voor de toffe gerechtjes ( zo kan ik een beetje leren koken 😀 ) xxx

    1. Fatima El Irari

      1 november 2020 at 21:15

      Hi Hifsa,

      Aah wat leuk, dankjewel! Jazeker, de oestersaus is te vervangen door Ketjap Manis of je laat het helemaal weg. Xx

  • Marleen

    29 oktober 2020 at 16:00

    Fantastische schotel ga ik morgen maken……….wat krijg ik toch veel inspiratie van jou! Dank je wel

    1. Fatima El Irari

      1 november 2020 at 21:15

      Hi Marleen,

      Wat leuk, dankjewel!

  • Mima

    30 oktober 2020 at 07:32

    Hoi fatima,

    Kan ik de oestersaus vervangen met wat anders of eventueel weglaten?

    1. Fatima El Irari

      1 november 2020 at 21:14

      Hi Mima,

      Ja, je kunt de oestersaus weglaten of eventueel vervangen door Ketjap Manis. Xx

  • Sara

    30 oktober 2020 at 10:19

    Hey fatima! Ziet er geweldig uit. Vroeg me af of je de aardappelen eerst kookt voor je het in de schotel steekt?

    1. Fatima El Irari

      1 november 2020 at 21:14

      Hi Sara,

      Dankjewel! Klopt, de aardappelschijfjes zijn voorgekookt. Xx

  • Elke

    5 november 2020 at 17:55

    Dit was superlekker! Bedankt voor het recept. De oestersaus smaakt niet door, maar maakt het wel af.

    1. Fatima El Irari

      5 november 2020 at 21:19

      Hi Elke,

      Ah fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt! Klopt, je proeft de oestersaus niet overdreven terug.

  • Hifsa Khan

    6 november 2020 at 20:30

    Hoi Fatima, heb dit gerecht vandaag gemaakt en de porties zijn precies wat te groot 😅. Heb het moeten verdelen over 2 ovenschoteltjes. Alsook het is een beetje zoutig geworden door de kippenbouillon ( waar al zout inzit ) + 1 tl zout🤦🏽‍♀️ maar toch heeft iedereen het thuis netjes opgegeten 😅. Wel zag de kip/champignonsaus bij mij er gelig uit ( kurkuma )🤔. Dank je wel Fatima voor de lekkere handige en gemakkelijke receptjes ❤ elke keer als ik thuis iets maak is het dan van ” komt het recept van Fatima 😂”. Xxx

    1. Fatima El Irari

      9 november 2020 at 10:28

      Hi Hifsa,

      Haha wat ontzettend lief zeg! Ligt natuurlijk ook aan de grote van je ovenschaal, maar je hebt het goed opgelost door het in twee schalen te doen.

  • Rachida El moujahid

    9 november 2020 at 14:13

    Heeeyy Fatima ,

    Kan ik slagroom ook iets anders vervangen zoals Cream frache of roomsaus

    1. Fatima El Irari

      18 november 2020 at 10:30

      Hi Rachida,

      Ja hoor je kunt ook crème fraiche gebruiken.

  • Wafa

    11 november 2020 at 14:22

    Hoi Fatima,
    Kun je ook aardappelpuree gebruiken ipv schijfjes? En heeft het dan nog de zelde baktijd?

    1. Fatima El Irari

      22 november 2020 at 18:27

      Hi Wafa,

      Jazeker, dat kan ook. De baktijd wordt korter omdat de aardappelpuree al gaar is. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept