Ovenschotel met Kip en Bechamelsaus

15 juni 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ben je net zo dol op op ovenschotels zoals ik? Probeer dan vooral deze ovenschotel met romige kip en bechamelsaus! Thuis zijn we er allemaal dol op en ik weet zeker dat dit lekkere gerecht ook bij jullie in de familie goed in de smaak zal vallen!

Ingrediënten:
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 300 gr. kipfilet
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. kip kruiden
  • 1/2 tl. harissa kruiden
  • 1/2 tl. zout
  • 2 uien (in blokjes)
  • 2 kleuren paprika (in blokjes)
  • 1 etl. roomkaas
  • 1 tl. tomatenpuree
  • 2 etl. warm water
  • 300 gr. aardappelschijfjes
  • geraspte kaas
Bechamelsaus:
  • 2 etl. roomboter
  • 2 etl. bloem
  • 400 ml melk
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
Bereiding:
Stap 1.

Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en voeg de kipfilet, gemberpoeder, kip kruiden, harissa en het zout erbij. Schep het goed door en bak de kip voor ongeveer 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de uien en de paprika erbij en bak het mee voor 3-5 minuten of totdat de kip gaar is en de groenten zacht zijn. Voeg de roomkaas en de tomatenpuree erbij roer het door en giet het warm water erbij. Laat de kip op laag vuur sudderen voor voor ongeveer 1-2 minuten.

Stap 2.

Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur en voeg de bloem erbij. Roer de bloem met een garde goed door voor ongeveer 30 seconden. Giet dan de melk erbij en blijf continue roeren tot je ziet dat de bechamelsaus goed begint in te dikken. Voeg het zout en de zwarte peper erbij roer de saus door. Haal de pan van het vuur en zet apart

Stap 3

Zelf kook de voorgekookte aardappelschijfjes toch nog even kort in kokend water, zodat ze sneller garen in de oven. Plaats een laagje aardappelschijfjes op de bodem van de schaal en verdeel bovenop wat geraspte kaas. Schep bovenop de romige kip, bechamelsaus en plaats bovenop weer wat aardappelschijfjes. Maak het af met de overige bechamelsaus en nog wat extra geraspte kaas. Bak in de oven op 200 graden in ongeveer 20-30 minuten mooi goudbruin. Serveer met een frisse salade en smakelijk eten!

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

60 Comments

  • Sen

    15 juni 2019 at 08:00

    Salaam, bedankt voor je reactie.
    Ik ben al enig tijd op zoek naar de harissa poeder. Waar kan ik die vinden ?

    1. Sen

      15 juni 2019 at 08:02

      Correctie: recept bedoel ik.
      Sorry.

    2. Fatima El Irari

      16 juni 2019 at 15:33

      Alaikoem salaam Sen,

      Deze kun je vinden bij de Marokkaanse slager of bij de Jumbo. Je kunt het ook vervangen door cayennepeper. Xx

      1. nora

        9 augustus 2019 at 10:10

        salam is harrisa pasta tube ook goed?

      2. Fatima El Irari

        9 augustus 2019 at 20:28

        Alaikoem salaam Nora,

        Ja, hoor kun je ook gebruiken.

    3. Fatma

      20 maart 2020 at 21:26

      Zier er lekker uit zoals altijd! Waar heb je ovenschaal gekocht?

      1. Fatima El Irari

        23 maart 2020 at 13:49

        Hi Fatma,

        Bedankt lieverd! Deze heb ik online besteld bij Kitchen&more.

    4. Michele

      25 juli 2020 at 12:43

      Is heel makkelijk zelf te maken, even googlen.

  • Fadoua

    15 juni 2019 at 08:52

    Salaam Fatima!

    Welke roomkaas gebruik je in dit recept?

    Ziet er lekker uit zeg!

    Xx

    1. Fatima El Irari

      16 juni 2019 at 15:34

      Alaikoem salaam Fadoua,

      Zelf gebruik ik la vache kiri maar naturel roomkaas zoals zuivelspread kan ook.

  • Latifa

    15 juni 2019 at 09:28

    Hoi Fatima,
    Op je snap zag ik een stukje lavache quirit voorbij komen is dat de hoeveelheid roomkaas die je bedoeld?

    1. Fatima El Irari

      16 juni 2019 at 15:53

      Hi Latifa,

      Ja, klopt. Of je gebruik 1 la vache kiri of 1 eetlepel roomkaas.

    2. Sarah

      12 januari 2021 at 15:09

      Salaam alaikum,

      Ik zie groene garnering is dat peterselie/selderij of kosbar?

      1. Fatima El Irari

        13 januari 2021 at 12:48

        Alaikoem salaam Sarah,

        Dit is fijngesneden peterselie. Xx

  • Karima

    15 juni 2019 at 18:44

    Asalaam oe aleikoum Fatima,
    Heb drie vragen?
    1.Welke kip kruiden gebruik je? Welke merk…
    2. En hetzelfde bij harissa kruiden?
    3. En de roomkaas welke gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      16 juni 2019 at 15:46

      Alaikoem salaam Karima,

      Ik gebruik kip kruiden die ik bij de Marokkaanse slager kook. Het zit in een ronde plastic pot (merk weet ik helaas niet meer). Harissa kruiden kun je ook bij de slager halen en elk merk is goed. Roomkaas gebruik ik la vache kiri maar naturel roomkaas zoals zuivelspread is ook prima. Xx

  • Yus

    16 juni 2019 at 08:11

    Ik heb het gerecht gisteren gemaakt. Wat een lekker gerecht! Bedankt voor het delen van het recept! Ik heb zelf 500 gram ipv 300 aardappelschijfjes gebruikt en 250 gram kipfilet ipv 300 gram. Voor de rest heb ik het recept aangehouden en het was erg goed gelukt!

    1. Fatima El Irari

      16 juni 2019 at 15:50

      Hi Yus,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en bedankt voor je berichtje.

      Liefs,
      Fatima

  • Karima

    16 juni 2019 at 11:56

    Asalaam oe aleikoum Fatima,

    Ziet er weer heerlijk uit mashallah
    Heb drie vragen?
    Welke kip kruiden gebruik je en welke merk ?
    En geldt ook bij harissa kruiden…
    En welke roomkaas gebruik je welke merk…

    X karima

    1. Fatima El Irari

      16 juni 2019 at 15:52

      Alaikoem salaam Karima,

      Dankjewel lieverd. Ik heb zojuist op je berichtje geantwoord. Xx

  • Leila

    17 juni 2019 at 14:35

    Dag Faatje,

    Vanwaar zijn jouw ovenschalen?

    1. Fatima El Irari

      17 juni 2019 at 16:35

      Hi Leila,

      Deze bestelde ik bij Kitchenandmore.nl

      1. Leila

        17 juni 2019 at 18:07

        O super bedankt! Ik heb vandaag tevens jouw recept gemaakt en het was heerlijkkkk en nog eens super snel gedaan.

      2. Fatima El Irari

        18 juni 2019 at 08:21

        Ah goed bezig! Heel graag gedaan.?❤️

  • I

    19 juni 2019 at 11:58

    Hi fatima,

    Voor hoeveel personen is dit?

    1. Fatima El Irari

      19 juni 2019 at 13:18

      Hi Ilham,

      Als je een middelgrote ovenschaal gebruikt, dan is dit recept voor 4 personen.

  • !yasmina

    30 juni 2019 at 08:19

    Salaam faatje,
    Wil dit recept graag maken. Had een vraag hoeveel puntjes la vache ki gebruik je ?

    1. Fatima El Irari

      30 juni 2019 at 19:53

      Alaikoem salaam Yasmina,

      Ik gebruik een puntje.??♥️

  • Meryam

    30 juni 2019 at 10:09

    Lieve Fatima,

    Welke bloem gebruikt je ? Welke merk?

    1. Fatima El Irari

      30 juni 2019 at 19:54

      Hi Meryam,

      Ik gebruik bijna altijd de bloem van de Lidl.

  • Meryam

    30 juni 2019 at 13:42

    Lieve Fatima,

    Welke bloem gebruikt je ? Welke merk?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      30 juni 2019 at 19:54

      Zie mij voorgaande reactie aub.

  • Yasmina

    1 juli 2019 at 21:18

    Salaam faatje
    Ik heb het vandaag gemaakt. Het was super lekker. Kan ik voor de volgende keer ook aardappelpuree gebruiken ipv van aardappelschrijven?
    Ik heb je kookboek in huis heb er super veel plezier mee.
    Groetjes yasmina

    1. Fatima El Irari

      2 juli 2019 at 12:08

      Alaikoem salaam Yasmina,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en je kunt ook aardappelpuree gebruiken hoor. Xx

  • Hays

    6 augustus 2019 at 11:09

    Hi, ik wil het vanavond maken maar kan je het ook met verse slagroom maken ipv wat je erbij heb genoemd?

    1. Fatima El Irari

      6 augustus 2019 at 16:25

      Hi Hays,

      Bedoel je of je de melk kunt vervangen door slagroom? Dit kan, maar persoonlijk vind ik de smaak dan iets te romig.

  • Renske

    7 augustus 2019 at 19:37

    Hi, eet geen aardappelen, kan ik ook zoete aardappelen gebruiken in dit recept?

    1. Fatima El Irari

      7 augustus 2019 at 20:22

      Hi Renske,

      Jazeker, je kunt ook zoete aardappelen gebruiken.

  • Sundus

    6 oktober 2019 at 10:48

    Salaam topper. Ik vond het waard om even te laten weten dat dit een heel lekker gerecht is zoals vele andere. Ook je kookboek heb ik al vanaf het begin aangeschaft en moet ook gauw eens recepten van daar gaan maken ipv alleen van je blog 😀

    1. Fatima El Irari

      7 oktober 2019 at 08:11

      Alaikoem salaam Sundus,

      Wat lief zeg! Dankjewel lieve schat een heel veel kook en bak plezier! Xx

  • Anne

    5 januari 2020 at 16:04

    Kan je roomboter ook vervangen door gewone boter?

    1. Fatima El Irari

      6 januari 2020 at 12:42

      Hi Anne,

      Ja, heb ik ook een geprobeerd en kan ook.

  • Jasmijn

    8 januari 2020 at 23:30

    Beste Fatima,

    Dank je voor het delen van dit recept!
    Ik heb het vandaag uitgeprobeerd en moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben.
    (Had ook nog nooit bechamelsaus gemaakt :))
    Het was heerlijk en zo easy!
    Volgende keer met aardappelpuree en iets meer pittiger, daar houden we thuis van 🙂

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 15:45

      Hi Jasmijn,

      Goed om te lezen dat het heeft gesmaakt!

  • Kawtar

    23 maart 2020 at 16:59

    Hi Fatima,

    Waarmee kan ik de roomkaas eventueel vervangen?

    Thanks!

    1. Fatima El Irari

      24 maart 2020 at 11:48

      Hi Kawtar,

      Door creme fraiche of helemaal weglaten kan ook. Xx

  • Manon

    24 maart 2020 at 16:01

    Hi Fatima,

    Dit recept ziet er weer lekker uit en ga het vanavond maken! Nu heb ik harissa pasta tube van de Turkse winkel. Hoeveel zou je dan gebruiken??

    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2020 at 13:42

      Hi Manon,

      Dankjewel! Je kunt dan een theelepel gebruiken als je van pittig houdt en zo niet dan is een halve theelepel voldoende.

  • Agnes

    27 maart 2020 at 18:35

    Wat een heerlijk recept ik heb er zelf nog wat champignons (had ik nog) en een tl rode currypasta en door de bechamelsaus wat cayennepeper. Je ziet ik houd van pittig.

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2020 at 21:03

      Hi Agnes,

      Oeh dat klinkt ook wel echt heel erg lekker!

  • Firdaus

    30 maart 2020 at 11:23

    Asalemoe alaikoum Fatima,

    Dit recept ziet er heerlijk uit! Is het mogelijk om het klaar te maken in de ochtend en in de avond in de oven te doen.

    Liefs Firdaus

    1. Fatima El Irari

      30 maart 2020 at 11:45

      Alaikoem salaam Firdaus,

      Ja, hoor kan prima. Xx

  • Farah

    19 mei 2020 at 13:43

    Salaam Faatje,

    Dit recept ziet er lekker uit, ga het straks uitproberen.
    Je geeft aan dat je de voorgekookte aardappelen toch even kort kookt? Voor hoelang ?

    Xx
    Farah

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2020 at 10:02

      Alaikoem salaam Farah,

      Dankjewel! Nee, ik kook de voorgekookte aardappelen niet voor, omdat ze verder garen in de oven.

  • Michele

    25 juli 2020 at 12:46

    Een overheerlijk gerecht met heel veel smaak. Ik gebruikte de kruidenroomkaas (had ik nog in huis) harissakruiden zelf gemaakt.
    Absoluut voor herhaling vatbaar.

    1. Fatima El Irari

      26 juli 2020 at 20:23

      Hi Michele,

      Ah fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! Bedankt voor je reactie.

    2. Zeynep

      26 oktober 2020 at 14:09

      Salaam, wat is de afmeting van je ovenschotel? In het site heb je 2 afmetingen. Graag hoor ik het😇

      1. Fatima El Irari

        2 november 2020 at 10:39

        Alaikoem salaam Zeynep,

        Die ik heb kan ik niet meer vinden, maar die van mij zijn ongeveer rond de 18/20 cm.

  • Ellen

    14 april 2021 at 16:21

    hoi Fatima

    hoe moet de kip in dit gerecht?

    liefs, Ellen

    1. Fatima El Irari

      20 april 2021 at 11:02

      Hi Ellen,

      Wat bedoel je precies?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept