OVENSCHOTEL MET BROCCOLI EN KIP

22 oktober 2018Fatima El Irari

Ik vroeg jullie laatst op social media welke gerechten nou echt jullie favoriet zijn en één die verdacht vaak werd genoemd was de ovenschotel! En mocht dit gerecht nou toevallig ook een van mijn favoriete gerechten zijn! Ovenschotels, zijn voor mij ideale gerechten, omdat je er veel mee kunt variëren en je ze ook altijd makkelijk op voorhand klaar kunt maken en dan hoef je de ovenschotel voor etenstijd enkel nog even af te bakken. Deze ovenschotel met broccoli, kip en groenten is zo lekker romig van smaak en de kaassaus die lekker in de groenten en kip trekt maakt dit gerecht alleen maar nog lekkerder! Dus weet je nog niet wat je vanavond gaat koken, probeer deze heerlijke ovenschotel dan eens!


Ingrediënten: (4 personen)
.
  • 1 krop broccoli (in roosjes)
  • 300 gr. kipfilet (in stukjes)
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. kipkruiden
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. zout
  • 3 etl. zonnebloemolie
  • 500 gr. krieltjes
  • 300 gr. champignons (in blokjes)
  • 1 gele en rode paprika (in blokjes)
  • 2 etl. zonnebloemolie
Voor de kaassaus:
.
  • 50 gr. roomboter
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 etl. bloem
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 300 ml heet water
  • 100 gr. geraspte kaas
  • 1 etl. crème fraîche
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Breng een ruime pan met wat zout aan de kook, kook de broccoli beetgaar, giet het water af en laat de broccoli volledig uitlekken in een zeef. Marineer de kipfilet met paprikapoeder, zout, zwarte peper, kip kruiden en de zonnebloemolie. Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de kipfilet mooi goudbruin aan beide kanten voor ongeveer 5 a 8 minuten. Schep de kipfilet uit de pan en zet deze even apart op een bord.

Stap 2.
.

Verhit nogmaals wat zonnebloemolie in de koekenpan en bak de krieltjes aan beide kanten mooi goudbruin. Voeg de champignons en de paprika stukjes erbij en breng het op smaak met paprikapoeder, zout en zwarte peper. Schep alles om en bak het geheel gaar. Wanneer de groenten en de krieltjes gaar zijn voeg je de broccoli en de kip erbij en schep je alles om. Zet het vuur uit en haal de pan van het vuur.

Stap 3.
.

Smelt de roomboter in de koekenpan en bak het fijngesneden ui mooi lichtbruin. Voeg dan de bloem erbij en bak de bloem op laag vuur voor ongeveer 60 seconden mee. Verkruimel in een aparte kom het bouillonblokje met het hete water en mix dit goed samen. Giet dan de bouillon in het steelpannetje bij de gebakken uien met de bloem en roer het goed door voor ongeveer 60 seconden op middelhoog vuur. Voeg de kaas en de crème fraîche erbij en laat de saus mooi indikken voor ongeveer 2 minuten terwijl je de saus blijft doorroeren.

Stap 4.
.

Vet de ovenschaal in met roomboter en schep de krieltjes, groenten en de kip erin en verdeel de inhoud over de ovenschaal. Giet de kaassaus eroverheen en bak de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 15 a 20 minuten tot de saus is ingetrokken. Serveer de ovenschotel warm met een portie rijst, en genieten maar!

Liefs,
Fatima

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Print recept

145 Comments

  • Diana

    22 oktober 2018 at 10:49

    Hey , krijgen we hier ook een video uitleg van? Ik ben namelijk echt lomp met instructies tot dat ik het niet in een filmpje zie, en een beginner :).

    1. Fatima El Irari

      22 oktober 2018 at 10:59

      Hi Diana,

      Bij dit recept zit helaas geen video. Mocht er iets niet duidelijk zijn, dan help ik je graag.

      Liefs,
      Fatima

  • Fatima

    22 oktober 2018 at 11:11

    Hey Fatima!

    Grote fan hier! Vraagje, ik vroeg me af of dit ook lekker zou zijn met gnocchi? Ik wil al zo lang eens een gerechtje maken met gnocchi en dit lijkt me iets dat er lekker bij zou zijn! Dikke kus, Fatima

    1. Fatima El Irari

      22 oktober 2018 at 11:33

      Hi Fatima,

      Aah dat is lief, dankjewel! Jazeker, dit lijkt mij ook erg lekker met Gnocchi dus ik zeg doen! Ik zal het zelf ook een proberen. Xx

      1. maryam

        9 november 2020 at 15:32

        Salam alaykoum schat zou ik dit ook met aardappels kunnen maken ipv krieltjes? xx

      2. Fatima El Irari

        18 november 2020 at 10:33

        Alaikoem salaam Maryam,

        Ja hoor dat kan zeker. Xx

  • Meryem

    22 oktober 2018 at 11:26

    Sallaam ou alaykoum, Hooi Fatima,

    Veel succes met je zwangerschap en je kleine uk later in shaa allah! Ik ben een stille volger en fan van je, maar omdat je zwanger bent wou ik je een berichtje sturen hihi. Ik hou ontzettend veel van je recepten en ik hoop dat je nog steeds recepten blijft plaatsen met een kleine in huis hihi. Good luck! Allah i 3awnek xxx

    Kleine vraagje, Wanneer ga je een kookboek maken hihi ?

    1. Fatima El Irari

      22 oktober 2018 at 11:35

      Alaikoem salaam Meryem,

      Aah dankjewel lieve schat! Haha, nou ik ben niet van plan om te stoppen met recepten delen wanneer de baby er is inschAllah haha, dus maak je geen zorgen. Ik ben op dit moment bezig met mijn kookboek en die zal in april 2019 uitkomen! Xx

  • Mima

    22 oktober 2018 at 11:33

    Hoi Fatima,
    Welke kipkruiden gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      22 oktober 2018 at 11:38

      Hi Mima,

      Ik haal kipkruiden altijd bij de Marokkaanse/Turkse slager. Deze is verpakt in plastic potje.

  • Souad

    22 oktober 2018 at 11:35

    Salaam fatima, kan je ook kant en klare kaassaus gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      22 oktober 2018 at 11:36

      Hi Souad,

      Ja, hoor dat kan ook.

      Liefs,
      Fatima

  • Fatima ezzahra

    22 oktober 2018 at 11:44

    Hello fatima,
    Ik ben fan van jou recepten,ik woon in Nederlands pas 1 jaar,ik begrijp niet alles van jou instructies,maar ik probeer altijd om jouw heerlijke recepten te proberen. Met hulp van google?..ik vind ze echt heerlijk …machallah alik??

    1. Fatima El Irari

      22 oktober 2018 at 11:47

      Hi Fatima,

      Dankjewel lieverd! Als je hulp nodig hebt, dan hoor ik het graag hoor. Allahibarkfiek hbiba! Xx

  • HB

    22 oktober 2018 at 11:53

    Hey lieve Fatima!

    Ik ben zelf niet zo een fan van kaas, is er iets waardoor ik het kan vervangen of helemaal weglaten?

    Liefs

    1. Fatima El Irari

      22 oktober 2018 at 12:01

      Hi HB,

      Je kunt de kaas weglaten en eventueel vervangen door enkel crème fraiche. Je gebruikt dan in totaal 2 eetlepels crème fraiche. Maar je zou de ovenschotel ook kunnen klaarmaken door helemaal geen saus eroverheen te gieten. Xx

  • Aicha

    22 oktober 2018 at 12:01

    Hey Fatima,
    Zeer benieuwd naar je kookboek ik kan niet wachten om het ten kunnen kopen!! Ik vroeg Kij af welke kipbouillon je gebruikt? Is dat dje van de slager ik wil het namelijk morgen al maken
    Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      22 oktober 2018 at 12:03

      Hi Aicha,

      Dat is lief, dankjewel lieverd! Ik gebruik inderdaad het bouillonblokje dat je o.a. bij de slager kunt kopen en deze verkruimel ik dan in het hete water. Succes! Xx

  • Aisha

    22 oktober 2018 at 12:13

    Hey lieverd,

    Kun je ook roomkaas gebruiken inplaats van creme fraish? Ik heb alleen roomkaas in huis en wil niet speciaal naar de winkel hihi??

    1. Fatima El Irari

      22 oktober 2018 at 13:38

      Hi Aisha,

      Jazeker, je kunt de crème fraiche vervangen door roomkaas. Succes en smakelijk alvast! Xx

  • Safia

    22 oktober 2018 at 12:16

    Salaam fatima,
    Enig idee waarmee ik de bloem zou kunnen vervangen om het KHA (keto) te maken??
    Alvast shokran xxx

    1. Fatima El Irari

      22 oktober 2018 at 13:38

      Alaikoem salaam Safia,

      Je kunt bloem vervangen door maizena. Xx

      1. Selma

        22 oktober 2018 at 18:13

        Maizena is helaas niet keto. Je zou tapiocabloem evt kunnen gebruik. Dacht dat dat wel keto is. Amandel en kokosmeel is wel keto, maar weet niet of het hierbij zou passen. En anders een ei toevoegen om t wat in te dikken?

      2. Fatima El Irari

        22 oktober 2018 at 20:35

        Hi Selma,

        Bedankt voor je hulp!❤️

  • Samira

    22 oktober 2018 at 12:31

    Heyy Fatima,

    Vroeg mezelf af of je andere groente kan gebruiken inplaats van paprika en champignons? Zo ja, welke zijn hier lekker bij?

    Groetjess

    1. Fatima El Irari

      22 oktober 2018 at 13:38

      Hi Samira,

      Ja, hoor dat kan zeker. Je kunt bijvoorbeeld de paprika en champignons vervangen door wortel, zoete aardappel, sperziebonen, babymais etc.

  • Lilly

    22 oktober 2018 at 13:38

    Hi Fatima, is dit gerecht ook lekker met gehakt??? Ziet er weer heerlijk uit!

    1. Fatima El Irari

      22 oktober 2018 at 17:16

      Hi Lilly,

      Jazeker, met gehakt kun je het ook klaarmaken.❤️

  • Houda

    22 oktober 2018 at 14:22

    Hey faatje moet je de krielaardappelen eerst koken in water voor je ze bakt in olie alvast bedankt .

    1. Fatima El Irari

      22 oktober 2018 at 17:17

      Hi Houda,

      Ik heb dit niet gedaan, omdat de krieltjes al voorgekookt zijn. En ze garen in de oven ook nog verder.❤️

  • Dina

    22 oktober 2018 at 14:40

    Hoi zou dit eventueel i.p.v. broccoli ook met spruitjes kunnen?

    1. Fatima El Irari

      22 oktober 2018 at 17:18

      Hi Dina,

      Jazeker, met spruitjes kun je dit gerecht ook maken. Lijkt me lekker!❤️

  • Sara

    22 oktober 2018 at 15:15

    Hey Fatima,
    Wat ziet dit er weer lekker uit! Ik ga dat gelijk vandaag uitproberen. Alleen vroeg ik me af kan ik ipv krieltjea gewone aardappelblokjes toevoegen?
    Groetjes,
    Sara

    1. Fatima El Irari

      22 oktober 2018 at 17:19

      Hi Sara,

      Dankjewel lieverd! Jazeker, gewonen aardappelen in blokjes snijden kan ook hoor.❤️

  • sherin mahabier

    22 oktober 2018 at 15:44

    hoi fatima.ik woon in suriname en ik probeer jou recepten altijd uit.
    ipv kipkruiden wat kan ik anders gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      22 oktober 2018 at 17:20

      Hi Sherin,

      Wat leuk! Je kunt de kipkruiden weglaten en vervangen door enkel paprikapoeder of gerookte paprikapoeder.❤️

  • Sarah Ettayeby

    22 oktober 2018 at 17:47

    Hee Fatima,
    Ik heb het recept gelijk geprobeerd vandaag en de hele schaal is leeggegeten!
    Heel erg bedankt voor het lekkere recept!
    En nog van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

    xx Sarah

    1. Fatima El Irari

      22 oktober 2018 at 20:36

      Hi Sarah,

      Haha wat goed, dat hoor ik graag! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Dankjewel lieve schat!❤️

  • Yalda

    22 oktober 2018 at 18:48

    Ik had alles in huis en gemaakt dus. Wat is dit lekker met pilav rijst. Wel duurde het zeker een uur tot vocht was opgedroogd. Maar zeker de tijd waard.

    1. Fatima El Irari

      22 oktober 2018 at 20:34

      Hi Yalda,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Welk vocht bedoel je?

  • Oum ri

    22 oktober 2018 at 20:26

    Mag ik vragen waar je bestek van is ?

    1. Fatima El Irari

      22 oktober 2018 at 20:33

      Natuurlijk! Bestek komt van de Blokker. ❤️

  • Riffia24

    22 oktober 2018 at 23:30

    Salaam Faatje

    Welke merk krieltjes gebruik jij?
    Heb eens een krieltjes uit zak van de AH gekocht maar die vond ik echt niet lekker..

    Kisses and love xx

    1. Fatima El Irari

      23 oktober 2018 at 08:09

      Alaikoem salaam,

      Ik gebruikte die van de Jumbo, maar je kunt oom zelf aardappelen schillen, in blokjes snijden en die gebruiken als je wilt.❤️

  • Maria

    23 oktober 2018 at 19:48

    Hij was héérlijk

    1. Fatima El Irari

      24 oktober 2018 at 08:20

      Aah super! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt Maria!❤️

  • Vanity

    24 oktober 2018 at 07:33

    Salam aleikom Fatima,

    Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap!

    Ik wil vandaag dit recept ook uitproberen, alleen heb ik geen crème fraiche in huis. Kan ik het ook vervangen door melk?

    Groetjes,
    Vanity

    1. Fatima El Irari

      24 oktober 2018 at 08:19

      Dankjewel Vanity!? Je kunt de crème fraiche gewoon weglaten hoor.

  • Sg

    24 oktober 2018 at 16:38

    Door jou ovenschotel heeft mijn zoontje eindeliik naar paar dagen weer goed groente gegeten ?
    Het was heerlijk!?

  • Maureen

    24 oktober 2018 at 20:35

    Hi Fatima!
    Ik heb je site pas ondekt! Wat heb je leuke recepten zeg!
    Kan ik bij dit recept de roomboter vervangen door vloeibare margarine bijvoorbeeld?
    Groetjes
    Maureen

    1. Fatima El Irari

      25 oktober 2018 at 06:54

      Hi Maureen,

      Welkom! Jazeker, je kunt de roomboter vervangen door margarine. Xx

  • Sg

    25 oktober 2018 at 06:05

    Door jou ovenschotel heeft mijn zoontje eindelijk weer goed groente gegeten na paar dagen ?
    Het was heeerlijk?

    1. Fatima El Irari

      25 oktober 2018 at 06:53

      Aah wat leuk om te horen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Xx

  • Mariam

    25 oktober 2018 at 13:12

    Is het ook mogelijk om alle ingredienten in de oven te maken ipv te frituren? Lijkt me iets gezonder

    1. Fatima El Irari

      25 oktober 2018 at 14:08

      Hi Mariam,

      Ja, dat kan alleen dan raad ik je wel aan om aluminiumfolie bovenop de ovenschaal te plaatsen zodat het gaat stomen en de groenten/krieltjes iets sneller garen. Succes!❤️

  • Jo

    25 oktober 2018 at 18:28

    Hallo! Een vraag bij stap 3 geef je aan de 50 gram roomboter te laten smelten en de uien in te bakken + de bloem. Doe je hierbij ook het water + builon blokje, crème fresh in dit zelfde pannetje? Of doe je dit apart?

    1. Fatima El Irari

      26 oktober 2018 at 04:59

      Hi Jo,

      Ja, hier doe ik ook het water en de bouillon bij en uiteindelijk de geraspte kaas en crème fraiche.

  • Kima

    29 oktober 2018 at 14:54

    Salam fatima

    Ik wou vragen of ik creme fraiche kan vervangen door room? Heb alleen room in huis en wil het vandaag nog maken. Alvast bedankt!
    En gefeliciteerd met je zwangerschap!

    1. Fatima El Irari

      29 oktober 2018 at 16:03

      Alaikoem salaam Kima,

      Ja, hoor dat kan ook of je gebruikt enkel kaas. Dankjewel lieve schat! Xx

  • Faat

    29 oktober 2018 at 22:33

    Hoi hoi
    Kan ik de kaassaus ook maken met maïzena? Ik mag namelijk geen bloem.
    Groetjes Faat

    1. Fatima El Irari

      30 oktober 2018 at 08:26

      Hi Faat,

      Jazeker, je kunt ook maizena gebruiken.??❤️

      1. Faat

        31 oktober 2018 at 09:15

        Dank je wel!! ♥️

  • Naoual

    31 oktober 2018 at 19:54

    Ik heb het uitgeprobeerd en het was een heerlijk recept. Ga zo door meid!

    1. Fatima El Irari

      1 november 2018 at 08:23

      Ah super goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt, dankjewel! Xx

  • Sisi

    1 november 2018 at 17:41

    Hallo , Fatima
    Doe je er bloem bij? En hoe doe je dat dan??

    1. Fatima El Irari

      2 november 2018 at 05:56

      Bij stap 3 kun je lezen dat ik bloem toevoeg bij de uien en deze even meebak.

  • Naima

    2 november 2018 at 17:35

    Hoii. Ik ben gek op jou recepten heb deze net gemaakt en weer super lekker natúúrlijk door jou vind ik het leuk in de keuken xx naima

    1. Fatima El Irari

      4 november 2018 at 09:03

      Hi Naima,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!❤️

  • Yasmine

    3 november 2018 at 11:08

    Heey fstims een vraagje als je hem van te voren wil maken. Giet je dan de kaassaus er al bij? Of doe je dat pas net voordat je hem gaat afbakken?

    1. Fatima El Irari

      4 november 2018 at 09:05

      Hi Yasmine,

      Je kunt de kaassaus er later pas bijgieten als de schotel de oven ingaat, maar hoeft niet perse hoor. Kan op beide manieren, omdat wanneer je de ovenschotel verwarmd de kaassaus toch weer vloeibaar wordt.❤️

  • Nora

    5 november 2018 at 10:47

    Hi Fatima,

    Er klopt iets nief bij stap 3. Kun je dit nog eens nalezen?

    1. Fatima El Irari

      5 november 2018 at 14:04

      Hi Rosa,

      Wat klopt er niet dan?

  • Ahlam

    5 november 2018 at 11:38

    Haaii,

    Ik snap stap drie niet helemaal je doet de ui en bloem in een koekenpan en vervolgens de bouillon in het hete water en in in een steelpannetje.
    Maar wat doe je verder met de ui die gebakken is in roomboter? Doe je dat in het steelpannetje met de bouillon, kaas en creme fraiche?

  • ahlam

    5 november 2018 at 11:40

    Haaii,

    Ik snap stap drie niet helemaal je doet de ui en bloem in een koekenpan en vervolgens de bouillon in het hete water en in in een steelpannetje.
    Maar wat doe je verder met de ui die gebakken is in roomboter? Doe je dat in het steelpannetje met de bouillon, kaas en creme fraiche?

    1. Fatima El Irari

      5 november 2018 at 14:03

      Hi Ahlam,

      Alles gaat op een gegeven moment in een pan. Dus je begint eerst met het bakken van de uien in de gesmolten roomboter, dan komt daar de bouillon bij die je hebt opgelost in heet water en vervolgens komt daar dan ook de kaas en crème fraiche bij.

  • Shaimaa

    5 november 2018 at 18:04

    Hoi Fatima!

    Ik had een vraagje.. Ik ben bezig met dit recept, maar ik zou dit eigenlijk pas morgen eten. Is het mogelijk om het in de koelkast te doen zodat ik het morgen alleen nog in de oven kan doen of is dat niet verstandig? Kan ik beter dat sausje pas morgen doen of kan het met saus en al gewoon in de koelkast?

    Alvast bedankt voor je reactie

    1. Fatima El Irari

      5 november 2018 at 20:54

      Hi Shaimaa,

      Ja, hoor je kunt de ovenschotel zeker vandaag al helemaal klaarmaken en afgedekt in de koelkast bewaren. De volgende dag hoef je de ovenschotel enkel nog in de oven te schuiven en de kaassaus zal vanzelf weer vloeibaar worden. Succes! Xx

  • Lina

    7 november 2018 at 08:11

    Hoi Fatima,

    Vraagje..ik heb geen ovenschotel zou ik dit ook kunnen klaarmaken in een bakblik die vierkante van de action?

    1. Fatima El Irari

      7 november 2018 at 14:46

      Hi Lina,

      Jazeker, dat kan altijd. Xx

  • Fadoua

    7 november 2018 at 10:43

    Had dit afgelopen maandag gemaakt.
    En het was zo lekker op smaak! Iedereen vond het lekker.

    1. Fatima El Irari

      7 november 2018 at 14:47

      Hi Fadoua,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Khadija

    8 november 2018 at 11:24

    Selam 3likom,

    Kan ik de kaassaus ook vervangen voor iets anders?

    1. Fatima El Irari

      8 november 2018 at 15:41

      Alaikoem salaam Khadija,

      Je kunt een andere saus nemen als je wilt of helemaal weglaten.

  • Najoua.

    14 november 2018 at 03:34

    Sallam,

    Ik wil het morgen maken alleen vroeg ik me af of ik de broccoli ook kan vervangen met prei?

    1. Fatima El Irari

      14 november 2018 at 08:26

      Alaikoem salaam Najoua,

      Jazeker, dat kan ook.

  • Gammie

    15 november 2018 at 20:33

    Hoi, kan ik ook slagroom gebruiken ipv creme fraiche?

    1. Fatima El Irari

      16 november 2018 at 09:21

      Hi Gammie,

      Jazeker, slagroom kan ook.

  • Yasmina

    18 november 2018 at 21:56

    Salaam Faatje.

    Heb het gemaalt en het was weer als gewoonlijk heerlijk. Heb nog eem friase salade eebij gemaakt.

    Ik had een vraagje hoe kan ik alvast je kookboek reserveren? Ben bang dat het straks uitverkocht is. Ben zo fan van je recepten en zowel kook en bak gerechten lukken altijd.!

    X yasmina

    1. Fatima El Irari

      19 november 2018 at 10:20

      Hi Yasmina,

      Wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Mijn kookboek is nu nog niet te reserveren, maar zodra dat kan zal ik het direct delen. Dankjewel lieverd!❤️

  • Mamavan357

    22 november 2018 at 15:52

    Aanrader! Chokran. En die kaassaus heerlijk!!

    1. Fatima El Irari

      22 november 2018 at 16:25

      Aah dankjewel! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Suzanne

    22 november 2018 at 19:40

    Lieverd! Ik wilde je alleen zeggen dat dit weer een heerlijk gerecht is. Mag ik je heel hartelijk danken voor al dat lekkers topper! Super!!!!!!! Ga zo door! ? grtjes van een ( wat stillere ) mega fan Suzanne 🙂

    1. Fatima El Irari

      23 november 2018 at 09:11

      Hi Suzanne,

      Aah wat super lief! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd en natuurlijk heel graag gedaan!❤️?

  • Mirelle

    23 november 2018 at 22:37

    Het was heerlijk!
    We hebben als gezin heerlijk gegeten.
    Dank je wel

    Groetjes

    Mirelle

    1. Fatima El Irari

      24 november 2018 at 10:46

      Hi Mirelle,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt voor jullie.❤️

  • Samira Elhamsi

    26 november 2018 at 15:56

    Hi,

    Vandaag gemaakt
    De kinderen hebben hun bordje helemaal leeg gegeten.
    Het was lekker

    1. Fatima El Irari

      26 november 2018 at 16:22

      Hi Samira,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Yasmina

    4 december 2018 at 21:22

    Salaam Faatje,

    Super leuk dat we je kookboek al kunnen reseveren heb gelijk besteld. Kan niet wachten tot het binnen is.
    Leer ecgt super vwel van je recepten en smaken altijs heel erg lekker.

    Groet Yasmina x

    1. Fatima El Irari

      5 december 2018 at 07:50

      Hi Yasmina,

      Wat lief! Dankjewel lieve schat!❤️?

  • Sarah

    8 december 2018 at 17:42

    Lieve Fatima,

    Ik heb dit vandaag gemaakt en het was heeeerlijk 🙂

    1. Fatima El Irari

      9 december 2018 at 08:30

      Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd!❤️

  • Wafae

    15 december 2018 at 08:50

    Gisteren gemaakt en het was heerlijk. Enkel waren de aardappelen nog hard. Dit was jammer want ze zijn normaal voorgebakken. Volgende keer kook ik ze nog voor in water. Maar topgerecht!

    1. Fatima El Irari

      15 december 2018 at 13:30

      Hi Wafae,

      Normaal gesproken bakken de aardappelen nog eens halfgaar als je ze aanbakt in de koekenpan en vervolgens worden ze helemaal gaar in de oven. Maar je kunt uiteraard de aardappelen de volgende keer eerst voorkoken. Ik ben blij dat het alsnog heeft gesmaakt lieverd.❤️

  • Laura

    17 december 2018 at 18:45

    Hee Fatima,
    Wat een fijn recept weer. Heb het vandaag gemaakt met alle groenten die ik nog had liggen, dus geschikt voor een lekker varieerrecept!
    Groetjes Laura

    1. Fatima El Irari

      17 december 2018 at 20:05

      Hi Laura,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!❤️

  • Yasmina

    2 januari 2019 at 10:33

    Salam aalikom fati kan ook met gehakt of niet?? And Welke bouillon??

    1. Fatima El Irari

      3 januari 2019 at 12:07

      Alaikoem salaam Yasmina,

      Gehakt kan ook hoor. Ik gebruik kippenbouilion.

      1. Yasmina

        3 januari 2019 at 16:28

        Ok schat dank u wel

  • Nezha

    15 januari 2019 at 17:24

    Ik heb het vandaag gemaakt!
    Ik was zo goed op weg met op mijn eten letten,
    Maar OMG DIT WAS ZO LEKKER!!
    Ik kon niet stoppen ???

    1. Fatima El Irari

      16 januari 2019 at 14:51

      Hi Nezha,

      Haha, ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd!❤️

  • Yasmina

    23 januari 2019 at 22:06

    Salaam Faatje,

    Ik maak dit kipschotel vaker omdat het echt super lekker is.
    Ik had alleen vraagje over de kaassaus. Bij mij trekt de saus niet helemaal in de schotel. Het blijft dan net als bechamelsaus. Bovenkant wordt egaal bruin. Bij jou schotel zie ik dat het helemaal ingetrokken is. Doe ik iets verkeerd?

    Gr yasmina x

    1. Fatima El Irari

      24 januari 2019 at 12:01

      Hi Yasmina,

      Hoe is de structuur van de saus? Ik hoor het graag.

      Liefs,
      Fatima

  • Nassira

    27 januari 2019 at 13:29

    Hoi! Gebruik je gekruide krieltjes?

    1. Fatima El Irari

      28 januari 2019 at 14:12

      Hi Nassira,

      Ja, maar je mag ook de niet gekruide krieltjes gebruiken.

  • Yasmina

    27 januari 2019 at 21:43

    Hi faatje,
    De saus is goed dik ik roer flink tot dat de saus mooi dik is. Ik strijk het daarna wel met een spartel over de kriel/ kip schotel. Ligt het daar aan ? Ik laat het ook minimaal een half uur in de oven. Maar het trekt niet in de schotel.
    Het wordt egaal bruin.

    Ik wil je nog heel veel succes wensen met je zwangerschap. Ik wens je een voorspoedige bevalling, moge Allah het voor je vergemakkelijken.
    Gr yasmina×

  • hay

    3 februari 2019 at 11:13

    Als ik dit met aardappelen wil maken moet ik die dan eerst voorkoken of kunnen die rauw erbij?

    1. Fatima El Irari

      11 februari 2019 at 11:19

      Hi Hay,

      Ik zou de aardappelen dan wel even voorkoken, anders duurt het te lang voordat deze gaar worden in de oven. Xx

  • Kaut

    1 maart 2019 at 15:55

    Hi Fatima , gister jou heerlijke recept gemaakt! Was echt super lekker!! Alleen was het niet zo stevig..(als ik het op een bord der bleef het niet mooi zeg maar) snap je wat ik bedoel? Haha maar jeeetje wat ben ik blij met jou blog!! Hoe kunnen we jou ooit bedanken! Xx

    1. Fatima El Irari

      2 maart 2019 at 10:46

      Hi Kaut,

      Dankjewel lieve schat! Als je de schotel even laat staan volr ongeveer 10 minuten dan wordt die vanzelf iets steviger.❤️

  • Nawal

    20 maart 2019 at 11:54

    Kan ik gewoon kant en klare saus gebruiken

    1. Fatima El Irari

      20 maart 2019 at 14:40

      Bedoel je kant en klare kaassaus?

  • Nawal

    20 maart 2019 at 15:25

    Ja kant en klare kaas saus

    1. Fatima El Irari

      20 maart 2019 at 17:23

      Ja, die kun je ook gebruiken.??

  • Nawal

    5 april 2019 at 18:35

    Kan je het ook met gekruide kipfile shwarma doen

    1. Fatima El Irari

      5 april 2019 at 20:26

      Jazeker, die kun je ook gebruiken.

  • dina

    5 april 2019 at 22:13

    Hallo Fatima,

    Ik wil dit gerecht met penne erbij maken hoe moet ik dit doen?
    de pennen koken en dan met dit recept gewoon erbij doen in de ovenschaal?

    Groetjes Dina

    1. Fatima El Irari

      6 april 2019 at 08:01

      Hi Dina,

      Klopt, pennen gaarkoken en bij het mengsel in de ovenschaal doen. Xx

  • Nabila

    12 april 2019 at 16:18

    Hi Fatima, dank voor je recept. Er gaat alleen iets mis bij de saus. Wanneer ik je recept aanhoud krijg ik een veel dikkere saus die op de schotwl blijft liggen en niet intrekt. Hoe komt dit? Ik ben bang dat drie eetlepels bloem te veel is geweest? Gebruik jij afgestreken lepels? Groeten Nabila

    1. Fatima El Irari

      12 april 2019 at 17:08

      Hi Nabila,

      Ik gebruik 3 afgestreken lepels bloem, maar mocht de saus iets te dik zijn dan kun je er extra water bijdoen en de saus doorroeren.❤️

  • Fatima

    30 mei 2019 at 15:16

    Ik heb perongeluk kipgehakt eruit gehaald ipv kipfilet. Gaat het daar ook mee lukken? Moet ik er dan balletjes van maken?

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2019 at 10:26

      Hi Fatima,

      Kippengehakt kan ook hoor. Je kunt er balletjes van vormen of lange strookjes. Xx

  • Sarah

    7 juni 2019 at 19:33

    Salaam alaikum,

    Ik wil dit gerecht morgen maken, maar ik heb geen trek in rijst. Kan ik dit dan weglaten of is het gerecht dan niet compleet? Heb ik dan genoeg aan 500 gram krieltjes voor 3 personen (2 volwassenen en 1 kind)?

    Verder las ik tussen de reacties dat je gekruidde krieltjes zegt te hebben gebruikt, maar zo ziet het er niet uit op de foto en staat ook niet bij de benodigdheden. Bedoel je de bbq gekruide krieltjes? Beetje oranje achtig? Of de tuinkruiden krieltjes? En zo niet, is het erg als je de natural krieltjes gebruikt? Is het dan handig om meer kruiden toe te voegen? Samhayi voor zoveel vragen hihi.

    Wassalaam Sarah

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2019 at 07:27

      Alaikoem salaam Sarah,

      Je hoeft de rijst er niet perse bij te serveren hoor. Wij hadden er genoeg aan, omdat je ook nog groenten en kip hebt, maar je mag uiteraard altijd meer krieltjes gebruiken. Ik gebruikte de gekruide krieltjes (de oranje inderdaad)

  • Naima

    5 juli 2019 at 17:34

    Salaam Fatima, ik heb dit recept nu 3 keer geprobeerd te maken maar helaas elke keer zelfde resultaat de saus neemt niet op het blijft een dikke klodder al is die een uur in de oven.. waar ligt het aan? Heb nog water bij gedaan maar helaas

    1. Fatima El Irari

      8 juli 2019 at 10:45

      Alaikoem salaam Naima,

      Als de saus te dik is en niet in de groenten trekt, dan is die nog iets te dik. Je kunt de volgende keer iets meer water toevoegen en het weer op smaak brengen met peper en zout.

  • Kelly

    10 juli 2019 at 13:13

    Ik wil straks deze ovenschotel gaan maken, maar ik heb dus geen bloem in huis voor de kassaus. Is er iets anders waarmee ik de saus kan indikken? Bijv. maizena? Of is bloem niet perse nodig?

    1. Fatima El Irari

      10 juli 2019 at 19:04

      Hi Kelly,

      Je kunt ook maizena gebruiken.??

  • Zahra

    10 augustus 2019 at 07:47

    Heb dit gisteren gemaakt en wat was het lekker!! Echt heerlijk masha allah. Ik ga dit sowieso nog veel vaker maken in sha allah.
    Heel erg bedankt voor dit recept topper! X

    1. Fatima El Irari

      10 augustus 2019 at 07:53

      Hi Zahra,

      Wat leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan lieverd. Xx

    2. Ameera

      18 mei 2020 at 11:02

      Hi Fatima,

      Bedankt dat je overheerlijke recepten met ons wilt delen!

      Kan ik voor dit recept de creme fraiche ook vervangen voor iets anders?

      1. Fatima El Irari

        18 mei 2020 at 20:23

        Hi Ameera,

        Heel graag gedaan! Ja, je kunt de crème fraiche vervangen door roomkaas. Xx

  • Angelique

    3 januari 2020 at 17:43

    Ik heb dit recept net voor de 2 de keer gemaakt! Het is heerlijk. Mijn dochter die al op zich zelf woont is een groot fan van jou. Ze heeft je boek en ik heb hem zojuist ook besteld. Door me kind ben ik dan van je en we hebben heerlijk gegeten!

    Liefs Angelique

    1. Fatima El Irari

      5 januari 2020 at 11:10

      Hi Angelique,

      Wat leuk om te lezen dat het zo in de smaak valt! Heel graag gedaan en bedankt voor de waardering.❤️

  • Sara

    29 oktober 2020 at 13:09

    Hi faatje,
    Welke kipbouillon gebruik je? Van de supermarkt of van de slager die kleine groene waar 2 stuks in zitten.

    Groetjes
    Sara

    1. Fatima El Irari

      4 november 2020 at 11:31

      Hi Sara,

      Ik gebruik die van de slager. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept