Orzo met Zalm en Groene Asperges
Prep time: 15 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 3 personen
Orzo met Zalm en Groene Asperges
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 35 minuten
- Aantal personen: 3 personen
Ingrediënten:
- 3 stuks zalmfilet
- scheut milde olijfolie
- 1 ui , gesnipperd
- 350 gram groene asperges
- 250 gram orzo
- 2 takjes dille
- 1 blokje groenten bouillonblokje
- 500 ml kokend water
- 200 gram baby spinazie
- 1 theel. mascarpone
Kruiden:
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. knoflookpoeder
- 1/2 theel. zwarte peper
- 1/2 theel. chillivlokken
Bereiding:
- 1)
Meng de kruiden samen, dep de zalm droog met keukenpapier en bestrooi met de kruiden.
- 2)
Masseer de kruiden met je handen aan beide kanten van de zalm.
- 3)
Verhit de olijfolie in de koekenpan en leg de zalm met de huidkant naar beneden in de pan.
- 4)
Gaar de zalm op middelhoog vuur voor 6-7 minuten.
- 5)
Draai de zalm dan om en gaar voor nog eens 6-7 minuten.
- 6)
Haal de zalm uit de pan en leg apart op een bord.
- 7)
Voeg weer een scheutje olijfolie toe in de pan en bak de ui in 2-3 min. goudbruin.
- 8)
Was de asperges, snijd het houtachtige uiteinde eraf en snijd de asperges in stukjes.
- 9)
Voeg de asperges toe in de pan en roerbak mee voor 2-3 minuten.
- 10)
Voeg de orzo en de dille toe aan de pan, roer het door en bak voor 1 min. mee.
- 11)
Roer het bouillonblokje met het water en voeg de bouillon en de spinazie toe in de pan.
- 12)
Plaats het deksel op de pan en laat de orzo voor 13-15 minuten op middellaag vuur pruttelen.
- 13)
Roer de orzo regelmatig door, zodat die niet aan de bodem blijft plakken.
- 14)
Nadat de orzo gaar is roer je de mascarpone erdoor en leg je de zalm terug in de pan.
- 15)
Strooi er extra fijngesneden dille bij en laat voor 2-3 minuten pruttelen op laag vuur.
- 16)
Breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!