Orzo met Zalm en Groene Asperges

12 juni 2023Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 3 personen

Dit heerlijk recept met Orzo, zalm en groene asperges is eentje waar je heel blij van gaat worden! Makkelijk om te maken en je hebt slechts 1 pan nodig, dus weinig afwas en chaos in de keuken. Een lekker creamy gerecht en echt perfect voor de warme dagen.

Print recept

Orzo met Zalm en Groene Asperges

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 35 minuten
  • Aantal personen: 3 personen

Ingrediënten:

  • 3 stuks zalmfilet
  • scheut milde olijfolie
  • 1 ui , gesnipperd
  • 350 gram groene asperges
  • 250 gram orzo
  • 2 takjes dille
  • 1 blokje groenten bouillonblokje
  • 500 ml kokend water
  • 200 gram baby spinazie
  • 1 theel. mascarpone

Kruiden:

  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. knoflookpoeder
  • 1/2 theel. zwarte peper
  • 1/2 theel. chillivlokken

Bereiding:

  • 1)

    Meng de kruiden samen, dep de zalm droog met keukenpapier en bestrooi met de kruiden.

  • 2)

    Masseer de kruiden met je handen aan beide kanten van de zalm.

  • 3)

    Verhit de olijfolie in de koekenpan en leg de zalm met de huidkant naar beneden in de pan.

  • 4)

    Gaar de zalm op middelhoog vuur voor 6-7 minuten.

  • 5)

    Draai de zalm dan om en gaar voor nog eens 6-7 minuten.

  • 6)

    Haal de zalm uit de pan en leg apart op een bord.

  • 7)

    Voeg weer een scheutje olijfolie toe in de pan en bak de ui in 2-3 min. goudbruin.

  • 8)

    Was de asperges, snijd het houtachtige uiteinde eraf en snijd de asperges in stukjes.

  • 9)

    Voeg de asperges toe in de pan en roerbak mee voor 2-3 minuten.

  • 10)

    Voeg de orzo en de dille toe aan de pan, roer het door en bak voor 1 min. mee.

  • 11)

    Roer het bouillonblokje met het water en voeg de bouillon en de spinazie toe in de pan.

  • 12)

    Plaats het deksel op de pan en laat de orzo voor 13-15 minuten op middellaag vuur pruttelen.

  • 13)

    Roer de orzo regelmatig door, zodat die niet aan de bodem blijft plakken.

  • 14)

    Nadat de orzo gaar is roer je de mascarpone erdoor en leg je de zalm terug in de pan.

     

  • 15)

    Strooi er extra fijngesneden dille bij en laat voor 2-3 minuten pruttelen op laag vuur.

  • 16)

    Breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept