Orzo met Lamsvlees
Prep time: 15 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 4 personen
Orzo met Lamsvlees
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 35 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 2 eetl. olijfolie
- 1 ui , gesnipperd
- 300 gram lamsvlees, in stukjes
- 2 eetl. peterselie, fijngesneden
- 2 eetl. Tomato Frito
- 1 liter warm water
- 300 gram Orzo
Kruiden:
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. kurkuma
- 1 theel. zout
- 1 theel. gemberpoeder
- 1/2 theel. knoflookpoeder
- 1/2 blokje rundvleesbouillonblokje
Bereiding:
- 1)
Verwarm de olijfolie in de pan en voeg het lamsvlees en de uien toe.
- 2)
Bak het vlees voor 4-5 minuten totdat het bruin kleurt en voeg de kruiden toe.
- 3)
Voeg de Tomato Frito en de peterselie toe, schep het vlees goed door en bak voor nog een 4-5 min.
- 4)
Giet de helft van het water erbij, plaats de deksel op de pan en laat het vlees voor 7-8 min. stoven.
- 5)
Zodra de saus is ingedikt voeg je de Orzo erbij en roer je het goed door.
- 6)
Giet het overige water er al roerend bij en kook met de deksel op de pan voor 8-10 min.
- 7)
Roer de orzo door en voor extra saus kun je meer water toevoegen en de orzo weer even koken.
- 8)
Breng de Orzo met lamsvlees op smaak met wat peper en zout. Garneer met de peterselie. Eet smakelijk!