Orzo met Lamsvlees

21 mei 2024Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 4 personen

Een heerlijk kruidig en lekker gerecht. Deze orzo met stukjes lamsvlees is een makkelijke en snelle maaltijd om te maken. Romige orzo met stukjes goed gekruide lamsvleesstukjes, allemaal klaargemaakt in één pan! Ideaal voor de drukke doordeweekse dagen én valt ook altijd goed bij de kleintjes!

Print recept

Orzo met Lamsvlees

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 35 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui , gesnipperd
  • 300 gram lamsvlees, in stukjes
  • 2 eetl. peterselie, fijngesneden
  • 2 eetl. Tomato Frito
  • 1 liter warm water
  • 300 gram Orzo

Kruiden:

  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1/2 theel. knoflookpoeder
  • 1/2 blokje rundvleesbouillonblokje

Bereiding:

  • 1)

    Verwarm de olijfolie in de pan en voeg het lamsvlees en de uien toe.

  • 2)

    Bak het vlees voor 4-5 minuten totdat het bruin kleurt en voeg de kruiden toe.

  • 3)

    Voeg de Tomato Frito en de peterselie toe, schep het vlees goed door en bak voor nog een 4-5 min.

  • 4)

    Giet de helft van het water erbij, plaats de deksel op de pan en laat het vlees voor 7-8 min. stoven.

  • 5)

    Zodra de saus is ingedikt voeg je de Orzo erbij en roer je het goed door.

  • 6)

    Giet het overige water er al roerend bij en kook met de deksel op de pan voor 8-10 min.

  • 7)

    Roer de orzo door en voor extra saus kun je meer water toevoegen en de orzo weer even koken.

  • 8)

    Breng de Orzo met lamsvlees op smaak met wat peper en zout. Garneer met de peterselie. Eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept