Orzo met Kippenballetjes

9 juni 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 4 personen

Een heerlijk gerecht die in minder dan 30 minuten op tafel staat, daar houden we van! Dit gerecht van Orzo met kippenballetjes in tomatensaus is heerlijk en super simpel klaar te maken. Ideaal voor door de weeks na een drukke dag!

Print recept

Orzo met Kippenballetjes

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Voor de tomatensaus:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 1 ui , fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 tomaat , in blokjes
  • 1 eetlepel koriander, fijngesneden
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • 200 gram orzo, (vogeltongetjes)
  • 100 gram tomatensaus, bijv. Tomato Frito
  • 1 blokje kippenbouillon
  • circa 500-700 ml kokend water

Kruiden:

  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel Ras el hanout
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel witte peper

Kippengehakt marinade:

  • 300 gram kippengehakt
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel chili vlokken
  • mespunt saffraan
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Tomatensaus:

  • 1)

    Verhit de olijfolie en de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur.

  • 2)

    Voeg de ui en de knoflook toe en bak het glazig voor 1-2 minuten.

  • 3)

    Voeg de tomatenblokjes, koriander, peterselie en de kruiden erbij en bak het mee voor 2-3 minuten.

  • 4)

    Spoel de orzo om onder koud water en voeg het toe in de pan. 

  • 5)

    Voeg de tomatensaus toe en verkruimel het blokje kippenbouillon erbij.

  • 6)

    Roer het door en giet het kokend water in de pan tot de orzo onder staat.

  • 7)

    Breng de orzo voor ongeveer 2-3 minuten aan de kook met de deksel op de pan.

Kippengehakt marineren:

  • 1)

    Leg het kippengehakt in een kom en de kruiden, paneermeel en de zonnebloemolie erbij.

  • 2)

    Roer het gehakt goed door en rol er kleine balletjes van.

  • 3)

    Open de pan en leg de kippenballetjes er voorzichtig in.

  • 4)

    Plaats de deksel voor 2 minuten op de pan en roer dan de balletjes door de saus.

  • 5)

    Plaats de deksel weer op de pan voor 13-15 minuten tot de saus is ingedikt en de balletjes gaar zijn.

  • 6)

    Garneer het gerecht met fijngesneden peterselie en genieten maar!

20 Comments

  • Fatima Zohra

    9 juni 2020 at 19:29

    Dit was echt heerlijk!!!

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2020 at 09:49

      Hi Fatima,

      Ah goed om te horen lieverd. Xx

  • Nadia

    10 juni 2020 at 11:39

    Hoi Fatima

    Je bent vergeten om de tomatensaus in de stappen te zetten en 800 ml water is wel heel veel dan wordt het en papperig en soep achtig?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2020 at 09:48

      Hi Nadia,

      Je hebt tussen de 500 en 700 ml water nodig, omdat elke orzo anders is. De ene heeft meer kooktijd nodig dan de ander. Mocht je een sausje willen dan heb je meer water nodig. Bedankt voor de tip ik heb het er nu bijgezet. Xx

  • Marleen

    11 juni 2020 at 10:05

    Hoi Fatima,

    Ik ben het gerecht nu aan het maken, maar zie nergens in het recept staan wanneer de tomato frito erbij moet. Aan de foto’s te zien tegelijk met de tomaat en kruiden. Het zal niet heel veel uitmaken, maar misschien kan je het in het recept zetten. Het ruikt hier heerlijk.. ben benieuwd naar het eindresultaat. Bedankt!

    Groetjes Marleen

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2020 at 11:07

      Hi Marleen,

      Lekker! Klopt, je kunt de tomatensaus op elk moment toevoegen. Ik voeg de tomatensaus tegelijk toe met de orzo. Geniet er lekker van!

      Liefs, Fatima

  • danielle

    15 juni 2020 at 09:22

    Hoiii, ik had een vraagje.. zou ik het kipgehakt ook kunnen vervangen met gewone runder/varkens gehakt?

    Groetjesss

    1. Fatima El Irari

      18 juni 2020 at 11:40

      Hi Danielle,

      Ja, hoor dat kan prima.

  • Anissa

    23 juni 2020 at 18:54

    Wat een heerlijk simpel gerecht! Zeker voor herhaling vatbaar 🙂

    1. Fatima El Irari

      23 juni 2020 at 19:53

      Hi Anissa,

      Ah leuk om te horen dat het heeft gesmaakt! Xx

  • Mandy

    25 juni 2020 at 10:30

    Net alvast het recept gemaakt voor vanavond.. en natuurlijk alvast even voorgeproefd.. en wat is dit lekker!! Dit ga ik zeker vaker maken! Bedankt voor het delen van jou lekkere recepten!

    1. Fatima El Irari

      25 juni 2020 at 10:58

      Hi Mandy,

      Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Isabel

    21 juli 2020 at 15:20

    Hoi!

    Ik zou dit recept graag met iets meer groente maken. Welke groenten zijn hier lekker bij denk je?

    Liefs,
    Isa

    1. Fatima El Irari

      21 juli 2020 at 21:32

      Hi Isabel,

      Je kunt echt alle groenten toevoegen die je lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan; paprika, prei, wortel, doperwten etc.

  • Malli

    2 september 2020 at 16:03

    De smaak was lekker alleen het was wel een beetje paperig geworden. Hoort dat zo? heb precies gedaan hoe het op de recept staat..

    1. Fatima El Irari

      6 september 2020 at 11:08

      Hi Malli,

      Ah goed om te horen dat het lekker was! Nee, het hoort niet papperig te zijn. Als het papperig is, dan is de orzo waarschijnlijk te lang doorgekookt.

  • Aranka

    17 september 2020 at 12:43

    Hi fatima,

    Is het ook mogelijk om dit met rijst te maken indien je orzo niet in huis hebt ?

    Groetjes Aranka

    1. Fatima El Irari

      18 september 2020 at 17:41

      Hi Aranka,

      Ja hoor je kunt ook rijst gebruiken.

  • Karima

    7 december 2020 at 22:14

    Hi
    Kan het zonder kippenbouillon?

    1. Fatima El Irari

      21 december 2020 at 11:45

      Hi Karima,

      Ja, dan gebruik je enkel kokend water.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept