Orzo met Kip in Champignonsaus

3 maart 2023Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Dit heerlijk recept met orzo en kip is eentje waar je heel blij van gaat worden. Makkelijk om te maken, je hebt maar een pan nodig en het is gewoon zo lekker creamy. Comfortfood ten top!
Print recept

Orzo met Kip in Champignonsaus

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 45 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote ui , gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 500 gram kipdijfilet
  • 100 ml water
  • 150 gram cherrytomaten
  • 250 gram kastanje champignons
  • 2 eetl. zoete ketjap
  • 1 eet. bloem
  • 250 gram Orzo
  • 1 blokje kip bouillonblokje
  • 500 ml kokend water
  • 100 ml slagroom

Kruiden:

  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1/2 theel. zwarte peper
  • 1/2 theel. kaneel

Bereiding:

  • 1)

    Verhit de olijfolie in de pan en fruit de uien en de knoflook aan voor 2-3 minuten.

  • 2)

    Voeg de kipdijfilet toe in de pan en strooi alle kruiden boven de kip.

  • 3)

    Giet de 100 ml water erbij en schep de kip goed door tot de kip volledig onder de kruiden zit.

  • 4)

    Bak de kip in 4-5 minuten lichtbruin van kleur en blijf de kip omscheppen.

  • 5)

    Voeg de cherrytomaten, champignons en de ketjap toe en schep het goed door.

  • 6)

    Strooi de bloem erover, schep het goed door en bak de bloem mee voor 1-2 minuten.

  • 7)

    Voeg de Orzo toe in de pan en roer het goed door.

  • 8)

    Los het bouillonblokje op in het kokend water en roer het goed door.

  • 9)

    Giet de bouillon in de pan en roer het geheel voorzichtig door.

  • 10)

    Plaats de deksel op de pan en breng aan de kook voor 8-10 minuten of tot de orzo gaar is.

  • 11)

    Giet de slagroom erbij en roer je het voorzichtig door.

  • 12)

    Garneer met verssneden peterselie en dien warm op. Eet smakelijk!

4 Comments

  • Petra

    15 maart 2023 at 08:38

    Was heerlijk! Dat mag je meer klaarmaken zei mijn man 😉
    Bedankt Fatima 👍

    1. Fatima El Irari

      26 maart 2023 at 08:11

      Hi Petra,

      Haha wat goed!

  • Ibtiessem

    17 april 2023 at 10:20

    Ziet er heerlijk uit allahouma barek😍 wil graag ipv de orzo, risotto rijst gebruiken. Moet ik hierbij de hoeveelheid water aanpassen of is dat niet nodig?

    Groetjes,
    Ibtiessem

    1. Fatima El Irari

      17 april 2023 at 10:22

      Hi Ibtiessem,

      Bedankt lieve schat! Je kunt dan beter meer water gebruiken, omdat risotto langer nodig heeft om gaar te worden. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept