Orzo met Kip in Champignonsaus
Prep time: 15 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 4 personen
Orzo met Kip in Champignonsaus
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 45 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 1 middelgrote ui , gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 500 gram kipdijfilet
- 100 ml water
- 150 gram cherrytomaten
- 250 gram kastanje champignons
- 2 eetl. zoete ketjap
- 1 eet. bloem
- 250 gram Orzo
- 1 blokje kip bouillonblokje
- 500 ml kokend water
- 100 ml slagroom
Kruiden:
- 1 theel. kurkuma
- 1 theel. zout
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. gemberpoeder
- 1/2 theel. zwarte peper
- 1/2 theel. kaneel
Bereiding:
- 1)
Verhit de olijfolie in de pan en fruit de uien en de knoflook aan voor 2-3 minuten.
- 2)
Voeg de kipdijfilet toe in de pan en strooi alle kruiden boven de kip.
- 3)
Giet de 100 ml water erbij en schep de kip goed door tot de kip volledig onder de kruiden zit.
- 4)
Bak de kip in 4-5 minuten lichtbruin van kleur en blijf de kip omscheppen.
- 5)
Voeg de cherrytomaten, champignons en de ketjap toe en schep het goed door.
- 6)
Strooi de bloem erover, schep het goed door en bak de bloem mee voor 1-2 minuten.
- 7)
Voeg de Orzo toe in de pan en roer het goed door.
- 8)
Los het bouillonblokje op in het kokend water en roer het goed door.
- 9)
Giet de bouillon in de pan en roer het geheel voorzichtig door.
- 10)
Plaats de deksel op de pan en breng aan de kook voor 8-10 minuten of tot de orzo gaar is.
- 11)
Giet de slagroom erbij en roer je het voorzichtig door.
- 12)
Garneer met verssneden peterselie en dien warm op. Eet smakelijk!
6 Comments
Petra
15 maart 2023 at 08:38
Was heerlijk! Dat mag je meer klaarmaken zei mijn man 😉
Bedankt Fatima 👍
Fatima El Irari
26 maart 2023 at 08:11
Hi Petra,
Haha wat goed!
Ibtiessem
17 april 2023 at 10:20
Ziet er heerlijk uit allahouma barek😍 wil graag ipv de orzo, risotto rijst gebruiken. Moet ik hierbij de hoeveelheid water aanpassen of is dat niet nodig?
Groetjes,
Ibtiessem
Fatima El Irari
17 april 2023 at 10:22
Hi Ibtiessem,
Bedankt lieve schat! Je kunt dan beter meer water gebruiken, omdat risotto langer nodig heeft om gaar te worden. Xx
Bertine
26 juni 2024 at 16:29
Waarom wordt er water toegevoegd wanneer het vlees met de kruiden moeten bakken? Bij mij gaat het vlees een soort van koken ☺️
Fatima El Irari
3 juli 2024 at 07:38
Hi Bertine,
Hierdoor ontstaat er een sausje en wordt het vlees gaar.