Orzo met Kip in Champignonsaus

3 maart 2023Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Dit heerlijk recept met orzo en kip is eentje waar je heel blij van gaat worden. Makkelijk om te maken, je hebt maar een pan nodig en het is gewoon zo lekker creamy. Comfortfood ten top!
Print recept

Orzo met Kip in Champignonsaus

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 45 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote ui , gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 500 gram kipdijfilet
  • 100 ml water
  • 150 gram cherrytomaten
  • 250 gram kastanje champignons
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 1 eetlepel bloem
  • 250 gram Orzo
  • 1 blokje kip bouillonblokje
  • 500 ml kokend water
  • 100 ml slagroom
  • 2 eetlepels verse peterselie

Kruiden:

  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel kaneel

Bereiding:

  • 1)

    Verhit de olijfolie in de pan en fruit de uien en de knoflook aan voor 2-3 minuten.

  • 2)

    Voeg de kipdijfilet toe in de pan en strooi alle kruiden boven de kip.

  • 3)

    Giet de 100 ml water erbij en schep de kip goed door tot de kip volledig onder de kruiden zit.

  • 4)

    Bak de kip in 4-5 minuten lichtbruin van kleur en blijf de kip omscheppen.

  • 5)

    Voeg de cherrytomaten, champignons en de ketjap toe en schep het goed door.

  • 6)

    Strooi de bloem erover, schep het goed door en bak de bloem mee voor 1-2 minuten.

  • 7)

    Voeg de Orzo toe in de pan en roer het goed door.

  • 8)

    Los het bouillonblokje op in het kokend water en roer het goed door.

  • 9)

    Giet de bouillon in de pan en roer het geheel voorzichtig door.

  • 10)

    Plaats de deksel op de pan en breng aan de kook voor 8-10 minuten of tot de orzo gaar is.

  • 11)

    Giet de slagroom erbij en roer je het voorzichtig door.

  • 12)

    Garneer met verse peterselie en dien warm op. Eet smakelijk!

16 Comments

  • Didi

    8 maart 2023 at 09:27

    Salaam alaikoem Fatima, even off topic.. Je had een x een foto op insta geplaatst van jouw tuin (je had van die plantjes groeien zoals koriander/tomaatjes enzo volgens mij met van die naambordjes erbij). Ik ben onlangs verhuisd naar mn nieuwbouw huis en wil dus ook zoiets in de tuin. Die foto van jou is me altijd bij gebleven, omdat ik het heel mooi vond. Helaas heb ik deze niet opgeslagen ter inspiratie, dus mijn vraag; zou je die foto nog een x kunnen plaatsen. Ook vond ik het heel mooi hoe je de voortuin had met tegels en steentjes heb je daar ook een goeie foto van? Alle tuin inspiratie is welkom. Hoor graag van je! Liefs x

  • Michelle

    11 maart 2023 at 12:36

    Salaam alaykoum Fatima,

    Klopt stap 3 wel? Dat je het water er bij doet voordat de kip gebakken is?

  • Petra

    15 maart 2023 at 08:38

    Was heerlijk! Dat mag je meer klaarmaken zei mijn man 😉
    Bedankt Fatima 👍

    1. Fatima El Irari

      26 maart 2023 at 08:11

      Hi Petra,

      Haha wat goed!

  • Ibtiessem

    17 april 2023 at 10:20

    Ziet er heerlijk uit allahouma barek😍 wil graag ipv de orzo, risotto rijst gebruiken. Moet ik hierbij de hoeveelheid water aanpassen of is dat niet nodig?

    Groetjes,
    Ibtiessem

    1. Fatima El Irari

      17 april 2023 at 10:22

      Hi Ibtiessem,

      Bedankt lieve schat! Je kunt dan beter meer water gebruiken, omdat risotto langer nodig heeft om gaar te worden. Xx

      1. Kim Rust

        22 november 2024 at 18:02

        Hi Fatima

        De verse peterselie ontbreekt op de ingrediënten lijst! Maar die staat wel op het eind van het recept om toe te voegen.

      2. Fatima El Irari

        1 december 2024 at 13:48

        Hi Kim,

        Ik heb het gelijk even aangepast.Bedankt voor het doorgeven!

    2. Najia Adoui

      24 september 2023 at 16:34

      Elke dag maak ik een recept van jou. Zo zo lekker. Door jou is koken leuk geworden. Alles lukt ook en gaat op. Bedankt voor je recepten!!! Groetjes Najia

      1. Fatima El Irari

        11 september 2024 at 19:49

        Hi Najia,

        Nou wat lief dit! Heel graag gedaan lieve schat. Xx

  • 11 mei 2023 at 08:10

    Super lekker. Bedankt voor dit heerlijke recept.
    Vriendelijke groeten uit België,

  • Mama van 5

    7 juli 2023 at 19:10

    Allahuma barik was lekkerder dan verwacht alleen niet veel voor 4 personen zou eerder 3 zeggen

    Als ik het verdubbelen wil doe ik dan alles dubbel ?

    Had 300 gram orzo nu gebruikt Ipv 250

  • Louise

    15 november 2023 at 12:58

    Ik heb een vraag over de zoete ketjap in het gerecht . Voor mij is dat Ketjap manis maar aan de verkleuring van het gerecht te zien klopt dit niet maar tomaten saus is Ketchup.
    Welke saus bedoelt u in het gerecht.
    Mvg, Louise

  • Gerold

    29 december 2023 at 19:48

    Heerlijk gegeten dit ga ik vaker maken.
    Heel de familie is er gek op.

  • Bertine

    26 juni 2024 at 16:29

    Waarom wordt er water toegevoegd wanneer het vlees met de kruiden moeten bakken? Bij mij gaat het vlees een soort van koken ☺️

    1. Fatima El Irari

      3 juli 2024 at 07:38

      Hi Bertine,

      Hierdoor ontstaat er een sausje en wordt het vlees gaar.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept