Oreokoekjes, I love them so much! Om het weekend goed in te luiden maakte ik gisteren deze overheerlijke oreo toetjes. Na het succes van de Mango toetjes die ik een paar dagen terug had gemaakt, raakte ik erg enthousiast en wilde ik graag weer een toetje maken. Dit oreo toetje is zeer makkelijk te maken en het ideale is dat je niet veel ingrediënten nodig hebt. Ik plaatste gisteren al een bericht op instagram waarin ik zei dat ik een oreo toetje had gemaakt en jullie waren zo enthousiast dat ik niet kon wachten om ook dit recept met jullie te delen. Ook een toetjes liefhebber? Dan moet je dit recept zeker niet missen.
Ingrediënten: (4 personen)
- 250 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje klop-fix
- 200 gr. monchou
- 50 gr. witte basterdsuiker
- 2 pakken oreo koekjes
- 250 ml extra slagroom
Bereiding:
Haal de monchou roomkaas er een paar uurtjes van te voren uit voordat je het gaat gebruiken, want dan is de monchou roomkaas op kamertemperatuur en is het makkelijk te gebruiken. Heb je geen monchou in huis, maar wel normale roomkaas? Dan kun je deze ook prima gebruiken voor dit recept. 1 pakje monchou bevat 100 gram dus als je normale roomkaas wilt gebruiken, dan gebruik je daar 200 gram van.
Doe de twee blokjes monchou in een ruime kom, en doe hier dan de witte basterdsuiker bij. Pak dan een spatel of een houten lepel en roer dit flink samen, totdat je ziet dat er een mengsel ontstaat en de suikers zijn opgenomen door de monchou. Er moeten geen klontjes meer tussen de monchou zitten. Als dit wel het geval is, dan meng je de monchou nog eens flink door.
Haal de slagroom uit de koeling en spatel de slagroom voorzichtig door de monchou heen. Het makkelijkst is om hier een spatel voor te gebruiken. Zelf heb ik de monchou/slagroom mengsel nog eens voor een paar seconden gemixt met een handmixer, maar dit kun je beter niet doen. Het mengsel wordt dan direct stevig, en dan is het iets moeilijker om de glazen te vullen. Dus gebruik enkel een spatel om de slagroom door de monchou te mengen. Wanneer je de glaasjes in de koeling zet zal de roommengsel vanzelf opstijven. Dek de room af en zet het even apart.
Pak de oreo koekjes erbij en maal of hak deze fijn. Zelf heb ik voor het malen van de koekjes een vijzel gebruikt en hierin de oreo koekjes fijngestampt. Voor een extra bite kun je de koekjes enkel kruimelen en niet fijn hakken of malen. Zet wat koekkruimels opzij voor de garnering.
Nu je de roommengsel klaar hebt gemaakt en de oreo koekjes is het tijd om laagjes te gaan maken in de glazen. Je kunt hiervoor alle glazen gebruiken die je in huis hebt. Of je kunt zelf een schaal gebruiken voor een groot toetje. Je begint eerst door ongeveer 2 eetlepel van de roomvulling in het glas te gooien. Als je een groter glas hebt met een breder diameter kun je iets meer oreo kruimels nemen. Druk de oreo kruimels vervolgens aan met de bolle kant van de eetlepel (dit is de achterkant)
Schenk ongeveer twee eetlepels van het roommengsel in het glas op de koekkruimels, en strijk het mengsel glad met de bolle achterkant van de eetlepel.
Verdeel dan nogmaals ongeveer twee eetlepels van de oreo kruimels ober de roommengsel in het glas en strijk de oreo kruimels glad met de bolle achterkant van de eetlepel.
Schenk dan nogmaals ongeveer twee eetlepels van het roommengsel in het glas op de koekkruimels, en strijk het mengsel weer glad met de bolle achterkant van de eetlepel. Als je de randen van het glas per ongeluk hebt geraakt met het roommengsel maak je deze gewoon even schoon.
Dek de glazen af met een stuk aluminiumfolie en zet de glazen voor ongeveer 60 minuten in de koelkast, zodat de toetjes kunnen opstijven.
Zoals je in het recept kunt zien gebruik ik twee bekertje slagroom van 250 ml. Voor de garnering van de toetjes heb ik nogmaals slagroom opgeklopt met 1 zakje vanillesuiker en een zakje klopfix.
Haal de oreo toetjes uit de koeling en verdeel een volle eetlepel van de slagroom op de bovenkant van het toetje. Je kunt hier ook een spuitzak voor gebruiken als je een mooie toef wilt spuiten, maar met een eetlepel gaat dit ook prima. Persoonlijk vind ik het wel mooi ogen zo’n rommelige toef slagroom op de bovenkant haha.
Pak dan een oreo koekje erbij en druk deze voorzichtig in de slagroom. Strooi nog wat koekruimels eroverheen en klaar is je toetje.
82 Comments
Laila
11 juli 2015 at 17:45
Dit ga ik meteen uitproberen. Dankje wel!
xfaatje
13 juli 2015 at 10:55
Hallo Laila, graag gedaan!
Anissa
20 juni 2016 at 15:36
Ze zijn heerlijk geworden ?? je kan echt goed koken en bakken mashallah blijf zo door gaan
Anissa
20 juni 2016 at 15:47
Ik heb ze geprobeerd en ze zijn heerlijk geworden ?? je kan echt goed koken en bakken mashallah blijf zo door gaan
xfaatje
23 juni 2016 at 11:08
Aah, super meid! Dankjewel lieve schat erg lief van je Xx
Asmae
11 juli 2015 at 18:11
Heeeeerlijk!! Wil graag een oreotoetje maken maar was altijd bang dat die recepten zouden mislukken. Maar een recept van jouuu vertrouw ik blind. Dankjewell en keep up the good work ?
xfaatje
13 juli 2015 at 09:35
Hallo Asmae, Aah dat is echt lief van je! Dit recept kan gewoon niet mislukken, dus ook jij kan het maken inschAllah. Succes meid. <3
Ainess
11 juli 2015 at 18:49
Die oreo koekjes zij. Toch dubbel met een wit laagje er tussen? Haal je deze los van elkaar en dan fijn stampen?
xfaatje
12 juli 2015 at 19:53
Hallo Ainess, Klopt er zit een witte vulling in. Ik verwijder deze witte vulling niet. Dus gewoon het hele koekje stampen.
Ainess
11 juli 2015 at 18:50
Kan ipv monchou ook mascarpone gebruiken?
xfaatje
13 juli 2015 at 09:35
Hallo Ainess, Jazeker dat kan ook.
Karima
8 oktober 2015 at 23:23
Ik neem aan dat je bij mascarpone dezelfde hoeveel gebruikt als bij monchou, dus ook 200 gr?
xfaatje
9 oktober 2015 at 11:36
Hallo Karima, Ja klopt helemaal.
Femke
11 juli 2015 at 22:48
Heerlijk zeg.. Ik ben al heel de week van plan om een toetje met Oreo koekjes te maken..sterker nog, mijn vriend vroeg afgelopen week nog waarom ik allemaal koekjes had gehaald: droge biscuitjes, bastogne koeken en oreo’s..Nou: toetjes!!!
xfaatje
13 juli 2015 at 09:33
Haha jij hebt dus goed ingeslagen. Ben ook gek op toetjes haha! <3
Meryemx
12 juli 2015 at 13:18
Waauuuww maar hoelang duurt het om dit toetje te maken…?
xfaatje
12 juli 2015 at 19:46
Hallo Meryem, haha! Je bent er ongeveer 30 minuten mee bezig. Misschien zelfs korter hihi.
khadizzz
13 juli 2015 at 10:01
jou blog is gewoon perfect je legt alles stap voor stap uit en duidelijke foto’s. ik wil alleen vragen wanneer ga je koekjes maken voor el3ied of ben je van plan iets anders te maken.
xfaatje
13 juli 2015 at 13:50
Hallo Khadizz, bedankt voor je lieve compliment. Ik ga vandaag of morgen nog beginnen aan de koekjes haha.
Ainess
13 juli 2015 at 13:44
Thanks nog voor je reactie, ik ga het binnenkort maken! Ben helemaal geïnspireerd door jou blog! Het is mooi en goed te volgen! Ga zo door!
Anissa
14 juli 2015 at 10:46
Hoi bedankt voor je recept. Wilde graag weten hoeveel toetjes je eruit hebt gekregen met dit recept?
xfaatje
14 juli 2015 at 11:45
Hallo Anissa, Als je glazen zoals mij gebruikt, dan haal je uit de recept 4 toetjes.
Cindy
15 juli 2015 at 21:40
Hoi,
Zou je dit ook een dag van te voren kunnen maken?
xfaatje
16 juli 2015 at 07:11
Hallo Cindy, Ja, hoor dat kan zeker!
Cindy
16 juli 2015 at 17:01
Dankjewel voor je antwoord, dan ga ik zo aan de slag? alvast Eid Mubarak!
Evainne
18 juli 2015 at 15:13
Hallo ik had een vraagje…
Hoelang kan ik het toetje in de koeling laten?
En de oreo pas op het laatst erop zetten toch als alles in de koeling een beetje is hard geworden?
Dan had ik nog een laatste vraagje zakt de slagroom niet enorm naar binnen toe als het in de koeling staat?
btw i love ur page! super handig en alles ziet er heerlijk uit!!
keep doing the good work!
Groetjes
xfaatje
20 juli 2015 at 17:32
Hallo Avainne, De toetjes kunnen een hele dag in de koeling staan geen probleem. Haal de toetjes wel een uur voor serveren uit de koelkast, zodat de toetjes op kamertempratuur kunnen komen. Het oreokoekje zakt niet in hoor, want de slagroom heb je goed stijf geklopt van te voren. Hiervoor gebruik je ook het zakje Klopfix dat in het recept staat vermeld. Deze poeder verstevigd de slagroom goed. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag. Bedankt voor je lieve compliment. <3
Fedoua
26 juli 2015 at 23:33
Superhandige en leuke site! Elk recept heeft een duidelijke uitleg en met behulp van de duidelijke foto’s kan het haast niet mis gaan! Heb al heel veel van je gerechten uitgeprobeerd en ze lukken allemaal. Top! Een klein vraagje; waar heb je deze leuke glazen vandaan? Ideaal voor toetjes!
xfaatje
27 juli 2015 at 12:58
Hallo Fedoua, echt super lief van je bedankt meis! Deze glazen komen van de Ikea. Leuk zijn ze hé hihi! <3
Sameh
13 augustus 2015 at 09:26
Hoi Fatima,
Deze ga ik zaterdag zeker uitproberen!
Vraagje waar heb je die leuke glazen vandaan?
Groetjes
Sameh
Noufissa
30 november 2015 at 09:14
Hey lieve faatje!!
En als je voor 6 , 7 personen wilt maken?
Hoeveel heb je van alles nodig? Dankjewel alvast!
Ga zo Door topper
xfaatje
30 november 2015 at 15:16
Hallo lieve Noufissa,
Ik zou dan het recept gewoon verdubbelen. Dus van alles gewoon het dubbelen nemen. Dit moet zeker genoeg zijn voor max 7 tot 8 personen. Heb je nog een extra voor jezelf haha. Succes meid en bedankt lieverd! Xx
Nesli
3 december 2015 at 22:49
Ik had een vraagje faatje:
Kan je deze toetje ook zonder klopfix maken??
xfaatje
4 december 2015 at 07:51
Hallo Nesli,
Ik gebruik de klopfix, omdat deze de slagroom versterkt en de slagroom niet inzakt. Je kunt het zakje klopfix ook weglaten en de slagroom enkel opkloppen met de suiker. Succes Xx
Monique
19 december 2015 at 18:20
Hallo,
Wat een leuk dessert!
Kan ik het recept 24-uur in de koelkast laten staan? In zijn geheel? Dus inclusief laatste toef slagroom en oreo koekje?
xfaatje
22 december 2015 at 08:28
Hallo Monique,
Dankjewel meid! Jazeker, dat kan geen probleem.
chantal koster
22 december 2015 at 10:18
Hey,
Super leuk recept. Maar hoe hoog moeten de glazen zijn waar je het in serveert. En ka het bijvoorbeeld ook in wijn of champagne glazen.
Groeten chantal
xfaatje
23 december 2015 at 08:08
Hallo Chantal,
Je kunt eigenlijk elk glas gebruiken die je zelf wilt. In een champagne glas is het ook zeker mogelijk. Succes hoor!
Ilham
10 februari 2016 at 14:36
Masha allah ziet er goed uit, heb alleen een vraagje kan ik ze ook een dag van te voren maken en dan in de koelkast zetten voor de volgende dag?
xfaatje
10 februari 2016 at 18:38
Hallo Ilham,
Dankjewel meis! Jazeker, dat kan! En de volgende dag zijn ze zelf nog lekkerder haha Xx
Ilham
12 februari 2016 at 12:36
Dankjwel voor je reactie! Zal ik zeker doen groeten ilham
salma
21 februari 2016 at 06:58
waar heb jij die glazen gekocht?
heb binnenkort veel bezoek en wil graag dit toetje wel maken.
en tbarkellah 3liek het ziet er heerlijk uit
xfaatje
22 februari 2016 at 08:08
Hallo Salma,
Glazen komen van de Ikea. Allah ibarkfiek lieverd! xx
Khadija
14 maart 2016 at 17:33
Wat was dit lekker zeg! Ik heb er echt van genoten, dankjewel voor het delen van dit recept! Ik heb btw bijna al je recepten gemaakt, allemaal H-e-e-rlijk!. Ik had nog een vraagje, wat voor camera gebruik je?
Ga zo door 🙂 x
xfaatje
15 maart 2016 at 08:02
Hallo Khadija,
Aah, super lief van je! Ben blij dat al mijn recepten je lukken en jij er ook van geniet! Ik gebruik de Canon 1200D meid. Bedankt! x
Soumaya
20 april 2016 at 15:51
Hoi Fatima!
Een vraagje, ik wil voor 12 glazen maken… wel kleinere glazen dan die jij hebt gebruikt. Moet ik je recept dan drie keer verdubbelen?
Hoeveel oreo koekjes heb ik dan nodig? (incl. de oreo koekjes die je erbij decoreert).
Je hebt super recepten, keep up the good work!! 🙂
xfaatje
21 april 2016 at 07:03
Hallo Soumaya,
Ik weet niet hoe groot je glazen ongeveer zijn die je zult gebruiken, maar ik zou de volgende hoeveelheid aanhouden;
• 750 ml slagroom
• 3 zakjes vanillesuiker
• 3 zakjes klop-fix
• 600 gram monchou(3pakjes)
• 150 gram basterdsuiker
• 3 pakken oreo koekjes (per glas bewaar je 1 oreo koekje voor de decoratie)
• 500 ml extra slagroom
Soumaya
23 april 2016 at 09:13
Top bedankt! ik gebruik mascarpone ipv monchou.
Bedankt voor je reactie!
Liefs, Soumaya
xfaatje
25 april 2016 at 09:04
Hallo Soumaya,
Monchou kan ook inderdaad! Graag gedaan hoor! Xx
Rabia
10 juni 2016 at 10:31
Kan ik monchou vervangen door mascerpone ? Ik lust geen monchou
xfaatje
10 juni 2016 at 11:42
Hallo Rabia,
Ja hoor dat kan ook!
Hayat
15 juni 2016 at 10:44
Dag Fatima,
Een klein vraagje, door wat kan ik witte basterdsuiker vervangen of is er een andere benaming voor in Vlaanderen? Ik lees dit vaak terug in recepten maar als ik dat opzoek dan kom ik uit op bruine suiker waarop je dat op pannenkoeken enz gebruikt. Alvast bedankt!
xfaatje
17 juni 2016 at 07:58
Hallo Hayat,
Het is precies hetzelfde als bruine suiker, maar dan wit. En je kunt ook simpel kristalsuiker gebruiken hé.
Hannae
18 juni 2016 at 14:48
Het ziet er heerlijk uit denk dat ik het voor na de maghreb ga maken maar nog één vraagje moet ik die 250 ml slagroom in 1x bijvoegen of later.
xfaatje
19 juni 2016 at 12:09
Hallo Hannae,
Dankjewel lieverd! Je voegt het gewoon in een keer toe. Xx
Nina
20 juni 2016 at 16:41
Kan je ipv bastardsuiker gewone bruine suiker gebruiken?
xfaatje
23 juni 2016 at 09:49
Ja, dat kan ook!
Tiefje
22 juni 2016 at 01:33
Hoi faatje,
Vraagje ik heb de toetje proberen te maken was gelukt alleen de presentatie niet. Als ik de oreo in de glas doe en dan de beslag dan blijft de beslag plakken aan de oreo waardoor ik
Niet goed kan strijken.
En hoelang moet ik de slagroom kloppen op het einde hij wilde maar niet dik worden.
Wat doe ik allemaal verkeerd?
xfaatje
22 juni 2016 at 23:14
Hallo Tiefje,
Ik raad je dan aan om de volgende keer een spuitzak te gebruiken dit gaat veel makkelijker en sneller! Was de slagroom goed koud?
Tiefje
24 juni 2016 at 13:23
Ja idd met een spuitzak gaat veel makkelijker ja slagroom was koud ik moet veel langer door mixen blijkt.
Bedankt voor je reactie was weer heerlijk x
xfaatje
24 juni 2016 at 13:50
Heel graag gedaan!
Sam
5 juli 2016 at 13:09
Hee schat,
Ik moet voor 16 personen hebben of meer kun je dat voor me uitreken hvl ik ongb nodigheb Kwa, ML, Pakjes enz.
xfaatje
5 juli 2016 at 13:49
Hallo Samira,
Ik raad je dan aan om het recept 3 keer te verdubbelen, dus van alles 3 nemen.
Danielle
15 december 2016 at 19:18
Hallo,
Een vraagje wanneer je het toetje een dag van te voren maakt worden de stukjes oreo dan niet te zacht. Vind het juist lekker als de koekstukjes knapperig blijven.
Groet,
Daniëlle
Fatima
19 december 2016 at 09:58
Hallo Danielle,
Je bedoelt de kruimel laag van de oreo’s? Die worden inderdaad zacht, maar als je dit niet wilt dan zou ik echt de toetjes pas op dezelfde dag klaarmaken en serveren. Xx
Ghiz
1 januari 2017 at 19:54
Hoi hoi,
Vandaag t toetje gemaakt voor de 1e x. En manlief met visite konden er geen genoeg van krijgen. Hartelijk bedankt voor t delen van je recepten en voor de makkelijke uitleg + foto’s / filmpjes…… ???
Bo
11 juni 2017 at 20:22
Hoi Fatima hoelang kun je de toetjes bewaren in de koelkast ?
Fatima El Irari
12 juni 2017 at 09:35
Hallo Bo,
Je kunt de toetjes zeker 2 dagen in de koelkast bewaren(als ze tegen die tijd nog niet opgegeten zijn haha:p)
Liefs,
Fatima
Laila
18 juni 2017 at 04:53
Heeyy
Heb even een andere vraag.
Stel dat ik het monchou mengsel een mokka smaakje wil geven bij een ander recept hoe kan ik dat het beste doen dan?
Sara
23 juni 2017 at 10:55
Kan ik ook wat meer masapone in doen 250? Of komt ie dan niet goed uit
Fatima El Irari
23 juni 2017 at 11:29
Hallo Sara,
Ja hoor dat kan geen probleem.
Liefs,
Fatima
Sara
23 juni 2017 at 10:56
Kan je ook 250 mascarpone in doen inplaats van 200
Youssra
30 augustus 2017 at 09:03
Hi faatje!
Als ik meer glazen wil maken wat zijn de extra dingen dingen die ik erbij moet doen?
Fatima El Irari
30 augustus 2017 at 09:25
Hallo Youssra,
Dat ligt er maar net aan hoeveel extra glazen je wilt maken? Uit dit recept krijg je 4 glazen, maar als je iets kleinere glazen neemt dan kun je er uiteraard meer maken. Je zou het recept kunnen verdubbelen voor meer toetjes. Succes!
Liefs,
Fatima
jihan
1 december 2017 at 20:50
hoi ik heb een vraagje kan in dit recept ook gebruiken als ik een taart wil maken of moet ik hem verdubbelen dan
Fatima El Irari
2 december 2017 at 09:25
Hallo Jihan,
Je kunt dit recept gebruiken voor bijvoorbeeld een springvorm van 20 of 24 cm. Of je gebruikt een vlaaivorm van 26 cm. Succes meid! Xx
Soumia
9 februari 2018 at 16:48
Hallo Fatima,
Zou ik door de slagroom heen kleurstof kunnen gebruiken voor een andere kleurtje?
Groet
Soumia
Fatima El Irari
10 februari 2018 at 20:21
Hallo Soumia,
Ja dat kan, maar gebruik dan wel aub kleurstof van het merk Wilton voor het beste resultaat. Xx
Esma
27 mei 2018 at 18:23
Hoi. Mijn toetje was heerlijk omg. Maar heb lichte basterdsuiker gebruikt i.p.v. witte suiker. Maar het was te lekker en vandaag maak ik hem opnieuw. Dankje
Fatima El Irari
28 mei 2018 at 06:07
Hi Esma,
Haha wat leuk! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx
Hulya
9 oktober 2019 at 19:34
Hoii ik heb een vraagje over de laatste laagje sagroom wat voeg je daar allemaal bij, bij het mixen?
Fatima El Irari
10 oktober 2019 at 11:51
Hi Hulya,
Ook daar gebruik ik 250 ml slagroom met 1 zakje vanillesuiker en een zakje klopfix. Je kunt de vanillesuiker ook vervangen door 1 of 2 eetlepels kristalsuiker. Xx