Oreo Donuts

28 februari 2021Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 10 stuks

Oreo’s in combinatie met een donut, alleen al aan de gedachten hieraan loopt het water je toch al in de mond? Deze donuts zijn heerlijk luchtig en helemaal niet zo moeilijk om te maken, dus haal alle ingrediënten vandaag in huis en bakken maar! Met wie ga jij deze dag gezellig aan de bak?
Print recept

Oreo Donuts

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

Donut beslag:

  • 2 eieren
  • 100 gram kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1/2 theel. zout
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 100 ml melk
  • 150 gram bloem
  • 1 theel. baking soda
  • 5 stuks Oreo's

Ook nodig:

  • 200 gram gesmolten chocolade
  • 4 stuks Oreo's, gehakt

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de donut vorm licht in met olie en zet opzij.

  • 2)

    Mix de eieren, kristalsuiker, vanillesuiker, zout, zonnebloemolie en de melk in een ruime kom. 

  • 3)

    Voeg de bloem en de baking soda toe en roer tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. 

  • 4)

    Hak de Oreo koekjes fijn en roer de koekjes door het beslag.

  • 5)

    Vet de bakvorm in en spuit het beslag in de donut vorm en vul elke vorm voor ongeveer 2/3. 

  • 6)

    Bak de donuts in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. 

  • 7)

    Haal de donuts uit de oven en laat ze volledig afkoelen.

  • 8)

    Doop de donuts in de gesmolten chocolade en strooi de gehakte Oreo erop.

  • 9)

    Laat de donuts voor minstens 10 minuten opstijven in de koelkast en smullen maar!

26 Comments

  • Viktoria

    28 februari 2021 at 09:40

    Kan je delen waar je die.bakvorm.heb voor de donuts.

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      1 maart 2021 at 09:55

      Hi Viktoria,

      Ik kocht die van mij bij de Wibra, maar dit is een soortgelijke; https://www.dille-kamille.nl/donutvorm-metaal-32-x-21-5-cm-00018096.html?network=daisycon

    2. Sarah

      3 maart 2021 at 02:35

      Dag Fatima,

      Laat je de donuts in de bakplaat afkoelen of op een rooster.

      Groetjes Sarah

      1. Fatima El Irari

        3 maart 2021 at 12:13

        Hi Sarah,

        Ik laat ze even afkoelen in de vorm en dan volledig laten afkoelen op een rooster. Xx

  • Amina

    28 februari 2021 at 10:59

    Hoi Fatima,
    Bedankt voor het recept!
    Ik vroeg mij af of de baking soda niet geactiveerd moet worden met azijn bijvoorbeeld.

    Alvast bedankt:)!

    1. Fatima El Irari

      1 maart 2021 at 10:18

      Hi Amina,

      Graag gedaan! Kan, maar dit hoeft niet perse.

      1. Viktoria

        2 maart 2021 at 22:20

        Wilde ook graag weten waar je de tafel vandaan hebt die je in je keuken gebruikte voor je bakspullen

      2. Fatima El Irari

        3 maart 2021 at 12:13

        Hi Viktoria,

        Deze komt van de Ikea. Xx

  • Seda

    2 maart 2021 at 17:50

    Hoi Fatima,

    Dit ziet er heerlijk uit! Kan je de donuts ook (zonder choco/topping) in de vriezer bewaren, zo ja hoelang kan dit?

    Liefs

    1. Fatima El Irari

      3 maart 2021 at 12:15

      Hi Seda,

      Ja, hoor dat kan. Je kunt ze zeker voor een maand invriezen. Xx

  • Viktoria Kolompar

    2 maart 2021 at 21:57

    Hoi, nog een vraagje smeer je iets op de bakvorm voordat je het beslag drukspuit, want dat lijkt erop, maar staat nergens beschreven.

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      3 maart 2021 at 12:13

      Hi Viktoria,

      Ik vet de vorm in met zonnebloemolie of met bakspray kan ook.

  • Viktoria

    3 maart 2021 at 13:42

    Als je tijd heb zou je de link willen sturen van tafel ikea.

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2021 at 20:53

      Hi Viktoria,

      Welke bedoel je precies?

  • Lusanne

    26 maart 2021 at 12:17

    Hey! vraagje: mijn donuts werden niet bruin, dus heb ik ze langer in de oven gehouden. Heb ik dan te weinig baking soda erin gedaan? Of verschilt het per oven..?
    P.s love your site

    1. Fatima El Irari

      11 april 2021 at 12:32

      Hi Lusanne,

      Als ze niet bruin worden, dan moeten ze gewoon nog iets langer in de oven zitten. Aah super lief, dankjewel!

  • Lisa

    8 april 2021 at 15:50

    Hi Fatima,

    Ze zien er heerlijk uit! Ik wil ze graag gaan bakken maar ik heb alleen een bakvorm voor 12 mini donuts zou dat met dit recept ook kunnen?

    Liefs.

    1. Fatima El Irari

      11 april 2021 at 13:33

      Hi Lisa,

      Ja, hoor dat kan ook prima.

  • Dilâra

    9 april 2021 at 12:01

    Hoi Fatima,

    Als ik de donuts een avond van te voren maak, zijn ze de volgende dag dan nog steeds lekker? Dus als ik het vanavond maak en het morgenavond pas eet?

    1. Fatima El Irari

      11 april 2021 at 13:34

      Hi Dilara,

      Ja, hoor ze blijven gewoon lekker. Verpak ze gewoon met een plastic zak en een theedoek en dan blijven ze lekker zacht.

    2. Ahlam

      12 juli 2021 at 17:15

      En vraagje mag dat ook met en plastice bakvorm x

      1. Fatima El Irari

        15 juli 2021 at 11:32

        Hi Ahlam,

        Ja, dit kan ook met een siliconen bakvorm.

  • Caroline De Laet

    16 april 2021 at 18:23

    Hey Fatima,

    Er staat 150 ml bloem, met hoeveel gram komt dit overeen? Ik heb een maatbeker waarop ook bloem en suiker staat opgegeven, is dit dat in ml?

    1. Fatima El Irari

      20 april 2021 at 11:17

      Hi Caroline,

      Nou wat stom van mij! Dit moet natuurlijk gewoon 150 gram zijn ipv ml.

  • Mina

    5 november 2021 at 14:14

    Hoi Fatima, wat een geweldig recept weer! Ik vroeg me af of je dit beslag ook in een speciale donut maker kan gebruiken. Of is het handiger in de oven? X

    1. Fatima El Irari

      7 november 2021 at 13:47

      Hi Mina,

      Ja hoor dat kan zeker.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept