OREO AARDBEIEN TOETJES

23 juni 2016Fatima El Irari

INGREDIËNTEN (6 stuks)

Voor de crème:
.
  • 250 ml slagroom
  • 1 etl. poedersuiker
  • 1 zakje klop-fix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gr. mascarpone
  • 500 gr. aardbeien
  • 2 pakken oreo koekjes (154 per pak)
  • milka chocolade

Bereidingswijze:

  1. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en het zakje klop-fix. Dek de slagroom af en zet het even in de koeling. 
  2. Voeg het zakje vanillesuiker toe aan de mascarpone en mix het geheel samen tot een glad mengsel dat geen klontjes bevat. Tip! Haal de mascarpone zeker een uur voor bereiden uit de koelkast zodat de mascarpone goed op kamertemperatuur is.
  3. Schep de slagroom bij de mascarpone en vouw de slagroom met behulp van een spatel door de mascarpone heen. Dek de kom af en zet deze even apart.
  4. Maal de oreo koekjes fijn in de keukenmachine en bewaar eventueel wat oreo koekjes voor de garnering.
Glazen vullen:
.
  1. Schep 2 eetlepels van de oreo kruimels in het glad en druk deze ietsjes aan met de achterkant van de lepel. 
  2. Vul een spuitzak met de crème mengsel en spuit bovenop de koekkruimels een mooi laagje van de crème.
  3. Verdeel 2 eetlepels van de  aardbeien stukjes over de crème en druk deze ietsjes aan.
  4. Schep nogmaals twee eetlepels van de oreo kruimels en als laatste spuit je nogmaals een laagje van de crème bovenop en verdeel je weer wat aardbeien stukjes erop.
  5. Rasp met behulp van een aardappelschiller de chocolade in kleine stukjes en garneer hiermee de toetjes.
  6. Snijd de oreo doormidden en garneer hier ook de toetjes mee.
  7. Dek de glazen af met folie en zet deze voor 60 minuten in de koelkast, zodat de toetjes goed kunnen opstijven.

Met simpele drinkglazen kun je deze toetjes ook maken, dus je hebt niet perse dessertglazen nodig. Ook kun je een bakvorm of ovenschaal gebruiken en er een groot dessert van maken.

Liefs,
Fatima

11

Print recept

78 Comments

  • Salma

    23 juni 2016 at 09:17

    Bsaha fatima looks yummie! Mag ik vragen waar de glazen vandaan komen? Ik zie nooit van dat soort glazen voor toetjes. Xxx!

    1. xfaatje

      23 juni 2016 at 11:16

      Glazen komen van de blokker en eigenlijk worden deze glazen gebruikt voor wijn dacht ik of in ieder geval voor alcohol. Soort wijnglazen dus haha.

  • Marjan

    23 juni 2016 at 09:51

    Ik heb nu al trek!
    Gisteren jouw aardbeien toetje gemaakt, ook super lekker.
    Voor vanavond staat deze alvast op het menu 🙂
    Ik ben het helemaal met je eens dat zo’n zoet toetje na een dag vasten extra lekker is!
    Dankjewel voor het delen xx

  • Rajae

    23 juni 2016 at 09:57

    Ziet er heerlijk uit! Kan je in plaats van monchou ook mascarpone gebruiken (heb dat namelijk in huis)?

    1. xfaatje

      23 juni 2016 at 11:14

      Haha geen probleem. Je bedoelt of je ook monchou kunt gebruikpen ipv mascarpone toch? Als je diet bedoelt, dan kan dit hoor geen probleem.

  • Rajae

    23 juni 2016 at 09:57

    Ooh sorry ik heb verkeerd gelezen, weet niet hoe ik op monchou kom ?

  • Ess

    23 juni 2016 at 11:06

    Mmm ziet er lekker uit. Ik gaa dit vanavond maken. Dankjewel!!

    1. xfaatje

      23 juni 2016 at 11:10

      Dankjewel meis! Moet je zeker doen haha! Xx

  • Hajar

    23 juni 2016 at 13:25

    Lekker zeg ☺☺!!!!!!!!!!!!!!

    1. xfaatje

      23 juni 2016 at 14:05

      Dankjewel Hajar! Xx

    2. meltem

      25 mei 2019 at 12:31

      Beste Fatima

      welke koekjes kun je ook gebruiken ipv oreo koekjes?

      1. Fatima El Irari

        25 mei 2019 at 14:32

        Hi Meltem,

        Bastonge koekjes zijn ook lekker in deze toetjes. Xx

  • B

    23 juni 2016 at 17:59

    Heb je ook een youtube kanaal??

    1. xfaatje

      24 juni 2016 at 07:49

      Jazeker! Ook daar heet ik kookhoekjevanxfaatje

      1. Oum

        24 juni 2016 at 21:09

        Oeh snel ff checken!?

  • Güner

    23 juni 2016 at 20:09

    Lieve Fatima, heb al zoveel recepten van je geprobeerd. Allemaal super lekker. Vandaag heb ik de oreo toetjes gemaakt. Ga ze zo met iftar smullen kan niet wachten??

    1. xfaatje

      24 juni 2016 at 07:54

      Hallo Guner,

      Ah dat is leuk! En heeft het gesmaakt? Bedankt hoor!

  • Yamina

    24 juni 2016 at 10:48

    Salam fatima

    Jou toetjes zien er overheerlijk uit. Wil ze zo graag uitproberen maar liefst met speculaas want oreo lust ik niet. Kan ik het ook gemaakt worden met speculaas??

    Alvast bedankt en tbarkellah 3lik

    1. xfaatje

      24 juni 2016 at 12:35

      Alaikoem salaam Yamina,

      Super lief, dankjewel lieverd! Oh jazeker je kunt het toetje ook met speculaas maken hoor. Ik heb zelfs een andere toetje hier op de blog met speculaas. Maar ook dit toetje kan makkelijk met speculaas. Succes en geniet ervan! Xx

  • Warda

    24 juni 2016 at 11:22

    Beste Fatima,

    Heb je een YouTube kanaal voor al je gerechten of enkel een paar? Ik vroeg me ook af betreft je pannenkoeken.. Welke bloem kan je het beste hiervoor gebruiken.. Tarwe, patent of zelfrijzend bakmeel?

    Groetjes

    1. xfaatje

      24 juni 2016 at 12:37

      Hallo Warda,

      Over het algemeen probeer ik van elk recept een video op te nemen, maar ivm mijn tijd lukt dit helaas niet altijd. Dus de video’s die er nu opstaan, zijn ook echt de video’s die ik heb tot nu toe. Voor de pannenkoeken gebruik ik zelf altijd patent bloem van de Aldi, Lidl of AH. Succes!

      1. Warda

        24 juni 2016 at 13:27

        Dankuwel voor de info Fatima.

        Groetjes..

  • Miss.

    24 juni 2016 at 15:09

    Ziet er heerlijk uit! Ik ga deze simpele toetjes voor vanavond maken inschallah? Met oreo,chocola en aarbeien kan het nooit fout gaan

    1. xfaatje

      27 juni 2016 at 07:46

      Dankjewel meis! Inderdaad met die ingredienten word een toetje zeker lekker haha! Ik hoop dat het heeft gesmaakt Xx

  • Busra

    24 juni 2016 at 15:31

    Beste Fatima,

    Ik was iemand die bijna nooit in de keuken kwam waardoor m’n moeder natuurlijk over ging zeuren. Maar sinds ze mij jou website heeft laten zien, ga ik niet uit de keuken ;). Ik ben kort gezegd, dankzij jou bezig in de keuken daarvoor!

    Je video’s zijn super handig, ook de stappenplan op je website is erg duidelijk. Alleen wat ik wat minder vind is dat je in je video’s Engels uitlegd, zou je dat in het Nederlands kunnen doen?

    Liefs,
    Busra

    1. xfaatje

      27 juni 2016 at 07:48

      Hallo Busra,

      Aah zo leuk dit berichtje! Bedankt voor je super lieve woorden echt super! Ik ben blij dat je alhamdoelilah zoveel aan mijn blog hebt! Nou, in de video’s leg ik het in het Engels uit, zodat de niet Nederlandse volgers het ook kunnen volgen. De recepten op de blog blijven in het Nederlands. Dit is wel eerlijk toch haha? Xx

  • Naima

    25 juni 2016 at 11:10

    Wat een onwijs lekker toetje! Wij heb genoten!!! 😉
    Thanks for sharing! ♡
    Liefs Naima!

    1. xfaatje

      27 juni 2016 at 09:33

      Aah super! Graag gedaan lieverd! Xx

  • H. Özkan

    25 juni 2016 at 17:17

    OMG !! Dit ga ik zeker vaak maken?
    Alleen een vraagje, van waar kan ik dat punt zak halen? Waar de slagroom in zat.

    1. xfaatje

      27 juni 2016 at 09:39

      Hoi Hoi,

      Die kun je halen bij de Blokker. Succes!

  • Hayat

    26 juni 2016 at 15:44

    Helemaal fan van jou pagina!

    1. xfaatje

      27 juni 2016 at 11:16

      Super lief! Dankjewel hoor lieve meid!

  • Mama van 2

    28 juni 2016 at 14:58

    Hoi Fatima, ten eerste Tbarkelah 3liek! Gister je pizza met gehakt gemaakt (YUMMY) nu wil ik deze toetjes morgen maken voor bezoek. Maar wil ze ruim van te voren maken. Kan dat of gaat de slagroom smelten? Ik hoor het graag van je en keep up the good work want ziet er allemaal heerlijk uit! Kis

    1. xfaatje

      29 juni 2016 at 08:19

      Hallo,

      Super lief, Allah ibarkfiek! Ja, hoor je kunt de toetjes van te voren maken en bewaren in de koelkast. Super, dat het heeft gesmaakt hmdl! Xx

  • Elyssa

    28 juni 2016 at 23:05

    Je zet me aan tot het koken, bakken. Je laat alles er heel makkelijk uitzien. Doe zo verder!! Allah i hafdek

    Xxxx

    1. xfaatje

      29 juni 2016 at 09:02

      Hallo Elyssa,

      Super leuk dit! Dank je wel lieve meis! Allah ibarkfiek lieverd!

  • Kristine

    29 juni 2016 at 06:33

    Hallo waar kan ik klop-fix kopen? Ik heb het nog nooit gekocht. En wat is de reden daarvan?

    1. xfaatje

      29 juni 2016 at 09:03

      Hallo Kristine,

      Je kunt Klop-fix vinden bij de Albert Heijn, Jumbo, Plus etc. Klop-fix dient ervoor om slagroom extra stevig te maken en niet te laten inzakken.

  • Zi

    29 juni 2016 at 16:53

    Hallo dat ziet er heerlijk uit!
    Ik wil er graag 3 maken hoeveel mascarpone en slagroom moet ik dan gebruiken?

    1. xfaatje

      30 juni 2016 at 06:57

      Hallo Zi,

      Dankjewel hoor! Je kunt dan het recept halveren.

  • Zeinab

    29 juni 2016 at 17:59

    Ik wil graag monchou ipv mascarpone gebruiken, moet ik de monchou dan ook een uur van te voren uit de koeling halen?
    Xx

    1. xfaatje

      30 juni 2016 at 06:59

      Ja, ook de monchou haal je ruim van te voren uit de koelkast. Succes hoor!

  • saida

    13 september 2016 at 11:29

    Salaam,

    Ik had een vraagje.. kan je deze toetjes ook een avond van te voren maken?

    Groetjes.

    1. xfaatje

      15 september 2016 at 14:14

      Alaikoem salaam,

      Jazeker dat kan hoor.

  • Jamila

    2 juni 2017 at 14:19

    Heb vandaag het toetje gemaakt ziet er heerlijk uit voor straks na maghreb incha allah.xxx bedankt fatima voor het delen v u recepten.

  • Suheda

    2 juni 2017 at 23:28

    Heeii,

    Eerst wil ik zeggen, wat heb jij toch een leuke pagina met lekkere recepten!!
    Ik heb vandaag de oreo toetjes gemaakt alleen mijn beslag die was best slap en wat natterig na het wachten. Is dit normaal? Hahaha of heb ik nou iets verkeerds gedaan? Ze zijn nu in de koelkast morgen na iftar ga ik ze proeven ben benieuwd.

    Groetjes.

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 10:15

      Hallo Suheda,

      Als het beslag te dun is dan kun je deze altijd afdekken en even in de koelkast zetten. Ik hoop dat het heeft gesmaakt lieverd en bedankt voor je lieve compliment!

      Liefs,
      Fatima

  • Imane

    3 juni 2017 at 11:43

    Hallo,
    Ik wil er graag 3 maken moet je dan de helft van alle benodigdheden gebruiken

  • Seyma

    5 juni 2017 at 14:31

    Hoi lieve Fa! Ik volg je ook op snapchat. Daar gebruikte je voor dit recept monchou. Dus vroeg me af, wat is lekkerder monchou of mascarpone?

    ♡♡♡

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:52

      Hallo Seyma,

      Allebei vind ik echt lekker haha! De keus is dus aan jou schat haha.

      Liefs,
      Fatima

  • Sultan

    11 juni 2017 at 02:09

    Ik heb het gisteren ook geprobeerd. Geloof me eerste keer dat ik zoiets lekkers makkelijk heb gemaakt. Mijn neefjes en nichtjes die normaal gesproken dit niet lekker vinden, vonden het heerlijk om te eten. Dankjewel voor het meedelen van je recepten! X

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 09:16

      Hallo Sultan,

      Aah wat leuk zeg! Heel graag gedaan lieve schat en ik ben blij dat het heeft gesmaakt!

      Liefs,
      Fatima

  • Salima

    11 juni 2017 at 20:51

    DELICIOUS! Ik heb deze gister gemaakt met speculaas, stroopwafel en oreo. Ik heb niet eens een foto kunnen maken haha zo snel gingen ze. Thanks voor je recept!

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 09:34

      Hallo Salima,

      Ik krijg gewoon honger als ik jouw combinatie lees hahaha! Heel graag gedaan lieve schat en ik ben blij dat het heeft gesmaakt!

      Liefs,
      Fatima

  • Betul Erkmen

    14 juni 2017 at 21:26

    Dit recept is echt lekker?
    Dankje fatima zoals altijd!
    Na iftar een licht toetje?

    1. Fatima El Irari

      15 juni 2017 at 07:09

      Hallo Betul,

      Dankjewel lieverd! Geniet er lekker van.

      Liefs,
      Fatima

  • Ayse

    17 juni 2017 at 09:23

    Hallo! Als ik de toetjes tot vanavond laat wachten en in de koelkast laat is het dan de bedoeling dat ik ze afdek of maakt dat niet veel uit?

    1. Fatima El Irari

      19 juni 2017 at 11:28

      Hallo Ayse,

      Ik dek ze altijd af met aluminiumfolie. Dit meer zodat er niks in kan vallen haha.

      Liefs,
      Fatima

  • Karima

    18 juni 2017 at 21:29

    Hey schat, ik zie dat he Milka chocolade ook bij de benodigdheden hebt staan. Haha grappig, heb deze haastig gekocht, maar bleek uiteindelijk dat je deze niet hebt gebruikt. Dan maar zo eten hihi.

    1. Fatima El Irari

      19 juni 2017 at 11:34

      Hallo Karima,

      Oh jawel lieverd. De milka chocolade schaaf ik aan de bovenkant van de toetjes. Maar zo eten is ook lekker haha.

  • rania

    13 december 2017 at 14:47

    salaam heb je een link van de glazen voor de toetjes

  • rania

    13 december 2017 at 14:48

    salaam heb je een link van de wijnglazen

    1. Fatima El Irari

      13 december 2017 at 15:36

      Nee, helaas niet.

  • Nadia

    7 januari 2018 at 14:09

    Het toetje was heerlijk! Bedankt voor het plaatsen. Maar 1 kanttekening; als je het in een ovenschaal doet en vervolgens het probeert aan te snijden en op een bordje doet valt alles als een drabje in elkaar. Het toetje heeft geen vaste structuur. Voor de presentatie vind ik een ovenschaal dus echt af te raden.

    1. Fatima El Irari

      8 januari 2018 at 07:32

      Hallo Nadia,

      Ah super! Weet je wat ik dan doe. Wanneer je de ovenschaal uit de koelkast haalt, snijd ik het direct in stukken. Omdat het toetje dan nog koud en hart is valt het niet uit elkaar. Maar persoonlijk vind ik dit toetje in een glas sowieso leuker. Xx

  • Ina

    20 mei 2018 at 10:58

    Ziet er super lekker uit! Kan ik ipv de mixer die jij gebruikt ook een staafmixer gebruiken om de slagroom stijf te kloppen? Ik heb momenteel namelijk alleen een staafmixer… hoor graag van je!

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2018 at 00:04

      Dankjewel Ina! Om heel eerlijk te zijn heb ik zelf nog nooit een staafmixer gebruik om slagroom op te kloppen. Ik raad je dan eerder aan om de slagroom gewoon met een garde te kloppen. Xx

      1. Ina

        21 mei 2018 at 12:13

        Oke dankjewel zal ik doen!

  • Jasmin

    10 juni 2018 at 16:49

    Hey faatje,
    Ik vroeg me af hoeveel oreo koekjes ik moet gebruiken bij mij zit er in 1 pak 12 stuks in. Moet ik er dan 24 koekjes in doen

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:40

      Hi Jasmin,

      Klopt, je gebruikt twee pakjes dus dan heb je 24 koekjes. Ik heb het er even bijgezet. Xx

  • Gizem

    12 juni 2018 at 18:01

    Hoi faatje,

    Ik heb vandaag deze dessert gemaakt, kan niet wachten! Maar heb een vraagje. Ik wou er 12 maken, dus heb ik alles dubbel gedaan. Maar ik kon er net net 8 maken ermee vond het echt jammer! Hoe kan ik het beste hoeveheid regelen voor 12 stuks? Kan mijn wijnglazen ook iets te groot zijn weet het echt niet meer! En is het erg als de aardbeien beetje waterig zijn geworden?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2018 at 11:35

      Hi Gizem,

      Ligt er maar net aan hoe groot je glazen zijn, want wijnglazen zijn al bes groot hé. Als je meerdere toetjes wilt, dan raad ik je echt kleinere glazen aan. Xx

  • Justme

    22 januari 2019 at 18:19

    Je bent super faatje

    1. Fatima El Irari

      23 januari 2019 at 10:19

      Dankjewel!?❤️

  • Me

    9 maart 2019 at 23:01

    Hallo Faatje,

    Ik heb de mixer niet waarmee jij de oreo koekjes kruimelt. Kan dit ook met een staafmixer of op een andere wijze?

    1. Fatima El Irari

      10 maart 2019 at 09:34

      Hi Me,

      Je kunt de koekjes in een afsluitbare zak plaatsen en dan de koekjes fijn slaan met een deegroller.??❤️

  • Farida

    20 juli 2019 at 00:19

    Die dessert glazen heb je ook bij de action

    1. Fatima El Irari

      21 juli 2019 at 15:16

      Ah bedankt voor de tip!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept