One pot – Worstjes pasta met Groenten

19 juli 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen


Bij ons thuis hebben we zeker een keer per week een restjesdag en dat houdt dus in dat ik kook met alle ingrediënten die ik nog over heb in de koelkast of voorraadkast. Op deze manier ga ik slim om met restjes en hoef ik ook minder weg te gooien, en daar houden we natuurlijk van! Dus mocht jij ook nog genoeg ingrediënten over hebben maar weet je niet wat je ermee kunt klaarmaken, dan is een recept als deze ideaal.

Zonder nog extra naar de supermarkt te hoeven maakte ik met de ingrediënten die ik nog in huis had liggen een pasta met worstjes en groenten in een tomatensausje, die hier heel goed in de smaak viel. Voor de tomatensaus gebruik ik, zoals jullie vaker van mij gewend zijn, Tomato Frito van Heinz. Deze tomatensaus is voor mij dé smaakmaker, die altijd weer een rijke smaak toevoegt aan het gerecht! Heb jij weleens een restjesdag?

Print recept

One pot – Worstjes Pasta met Groenten

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Pastasaus:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram merguez worstjes, in stukjes
  • 1 ui , fijngesneden
  • 1 rode paprika , in blokjes
  • 1 groene paprika , in blokjes
  • 1 tomaat , in blokjes
  • 2 teentjes knoflook , uitgeperst
  • 100 gram Heinz Tomato Frito
  • 300 gram pasta, naar keuze
  • 400 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden

Kruiden:

  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.

  • 2)

    Voeg de worstjes, ui, paprika’s, tomaat en de knoflook toe en roer door.

  • 3)

    Kook voor 3-5 minuten tot de ui en paprika zacht zijn.

  • 4)

    Voeg de Tomato Frito en de kruiden toe in de pan en roer het door.

  • 5)

    Voeg dan de pasta en de kippenbouillon toe.

  • 6)

    Roer het door en sluit de pan voor 10-12 minuten of tot de pasta gaar is.

  • 7)

    Open de pan wanneer de pasta gaar is en roer de peterselie erbij.

  • 8)

    Laat sudderen voor 1-2 minuten en garneer eventueel met Parmezaanse kaas en smullen maar!

    Dit artikel is in samenwerkingen met Heinz.

8 Comments

  • Mattie

    20 juli 2020 at 18:53

    We hebben het vanavond gegeten, i.p.v.merguez runder servelaat en had nog een halve courgette.
    Het was heerlijk!

    Gr. Mattie

    1. Fatima El Irari

      21 juli 2020 at 21:23

      Hi Mattie,

      Klinkt goed! Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt.

  • emina

    21 juli 2020 at 07:40

    beste Fatuma, wat zou ik in plaats van worstjes kunnen gebruiken…een beetje gehakt of kip stukjes musschuen of iets anders? kan ook zonder?

    1. Fatima El Irari

      21 juli 2020 at 10:13

      Hi Emina,

      Ja, hoor je kunt ook gehakt of stukjes kip gebruiken. Of gewoon lekker vegetarisch houden kan ook. Xx

  • Robert

    26 juli 2020 at 16:55

    Fatima, misschien een hele domme vraag, maar heb je de kipbouillon eerst gekookt voordat je het d’r bij gooide? Of gewoon 400ml koud water met één bouillon blokje?

    1. Fatima El Irari

      26 juli 2020 at 20:30

      Hi Robert,

      Is geen domme vraag hoor. Ik kook echt 400 ml kokend water en daar verkruimel ik dan het blokje bouillon bij.

      Groetjes, Fatima

  • Flora

    9 september 2020 at 16:57

    Hi,

    Welke worst heb jij erbij gebruikt? Merk, winkel?

    Alvast bedankt en ziet er super lekker uit weer!

    1. Fatima El Irari

      10 september 2020 at 07:32

      Hi Flora,

      Ik haal altijd vlees merguez worstjes bij de Marokkaanse slager. Als je daar eens naartoe gaat, dan kan hij je gegarandeerd verder helpen.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept