Omgekeerde Appelcake

Prep time: 15 minuten
Cook time: 40 minuten
Serves: 6 stuks

Omgekeerde Appelcake
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 40 minuten
- Totale tijd 55 minuten
- Aantal personen: 6 stuks
Ingrediënten:
Appel karamel:
- 60 gram gesmolten roomboter, ongezouten
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 theel. kaneel
- 1/4 theel. zout
- 2 appels , in schijfjes
Cakebeslag:
- 2 eieren
- 150 ml melk
- 120 ml zonnebloemolie
- 1 theel. vanille extract
- 250 gram bloem
- 150 gram kristalsuiker
- 1 zakje bakpoeder
- 1 theel. kaneel
- 1 theel. speculaaskruiden
Bereidingswijze:
- 1)
Verwarm de oven voor op 170 graden.
- 2)
Vet een bakvorm van 24 cm ligt in met olie en leg er ook een stuk bakpapier in.
- 3)
Roer de gesmolten roomboter met de basterdsuiker, de kaneel en het zout samen.
- 4)
Gebruik een lepel om het mengsel geleidelijk te verdelen in de bakvorm.
- 5)
Snijd de appels in plakjes en verdeel ze rond over de bodem van de bakvorm. Zet opzij.
- 6)
Klop in een kom de eieren, de melk, de olie en de vanille extract glad.
- 7)
Roer in een aparte kom de bloem, de kristalsuiker, de bakpoeder, kaneel en de speculaas kruiden samen.
- 8)
Voeg de droge ingrediënten toe bij de natte en roer het beslag met een garde tot een glad beslag.
- 9)
Giet het beslag over de appels en bak de cake in het midden van de oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
- 10)
Laat de cake in de vorm op een rooster voor 10 minuten afkoelen.
- 11)
Draai de cake voorzichtig om, zodat de onderkant boven komt te liggen en til de bakvorm op.
- 12)
Serveer de cake met een kopje thee of koffie. Enjoy!
6 Comments
Hayat
4 november 2022 at 12:02
A salemalikoum Fatima
Ik had een vraagje waar heb je de zwarte ronde plank gehaald? Hij is mooi😊
Paulien
8 november 2022 at 08:24
Het weekend deze cake gemaakt. 3 soorten appels gebruikt. Heb verschillende oude appelrassen in de tuin. De cake was heerlijk. Geeft wat extra’s door de karamellaag. Dankjewel!
Amal
9 november 2022 at 13:43
Salaam Ailekom Fatima,
Wat een heerlijk recept weer! Ik heb een vraagje, is het mogelijk om deze cake ook in de rechthoekige Vardagen bakblik van de Ikea te maken? Of moet ik dan het recept verdubbelen?
Belkiz
1 december 2022 at 22:21
Kan deze cake ook met donkere basterdsuiker gemaakt worden? Ik heb geen lichtbruine basterdsuiker thuis liggen, haha!
Sarah
5 september 2024 at 19:20
Deze wil ik het weekend gaan maken!
Heb je ook amandelschaafsel op de cake?
kunnen deze erop nadat de cake uit de oven is of ervoor?
Alvast bedankt!
Fatima El Irari
11 september 2024 at 19:40
Hi Sarah,
Je kunt deze op het beslag doen en tegelijk met de cake bakken of je bakt de amandelschaafsel goudbruin in een koekenpan en doet deze op de cake, nadat deze uit de oven komt.