Omgekeerde Appelcake

Prep time: 15 minuten
Cook time: 40 minuten
Serves: 6 stuks

Omgekeerde Appelcake
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 40 minuten
- Totale tijd 55 minuten
- Aantal personen: 6 stuks
Ingrediënten:
Appel karamel:
- 60 gram gesmolten roomboter, ongezouten
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 theel. kaneel
- 1/4 theel. zout
- 2 appels , in schijfjes
Cakebeslag:
- 2 eieren
- 150 ml melk
- 120 ml zonnebloemolie
- 1 theel. vanille extract
- 250 gram bloem
- 150 gram kristalsuiker
- 1 zakje bakpoeder
- 1 theel. kaneel
- 1 theel. speculaaskruiden
Bereidingswijze:
- 1)
Verwarm de oven voor op 170 graden.
- 2)
Vet een bakvorm van 24 cm ligt in met olie en leg er ook een stuk bakpapier in.
- 3)
Roer de gesmolten roomboter met de basterdsuiker, de kaneel en het zout samen.
- 4)
Gebruik een lepel om het mengsel geleidelijk te verdelen in de bakvorm.
- 5)
Snijd de appels in plakjes en verdeel ze rond over de bodem van de bakvorm. Zet opzij.
- 6)
Klop in een kom de eieren, de melk, de olie en de vanille extract glad.
- 7)
Roer in een aparte kom de bloem, de kristalsuiker, de bakpoeder, kaneel en de speculaas kruiden samen.
- 8)
Voeg de droge ingrediënten toe bij de natte en roer het beslag met een garde tot een glad beslag.
- 9)
Giet het beslag over de appels en bak de cake in het midden van de oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
- 10)
Laat de cake in de vorm op een rooster voor 10 minuten afkoelen.
- 11)
Draai de cake voorzichtig om, zodat de onderkant boven komt te liggen en til de bakvorm op.
- 12)
Serveer de cake met een kopje thee of koffie. Enjoy!