OLIEBOLLEN BAKKEN

30 december 2017Fatima El Irari

Oud en nieuw zit eraan te komen en daar horen natuurlijk oliebollen bij! Een paar jaar terug maakte ik samen met mijn moeder voor het eerst zelf oliebollen en dit keer heb ik ze zelf eens gebakken en ze zijn aardig gelukt hoor! Ga jij dit jaar ook eens proberen om voor oud en nieuw zelf eens de oliebollen te bakken? Zelf oliebollen bakken is nog lekkerder en helemaal niet zo moeilijk als het misschien lijkt.

Ingrediënten: (20 stuks)
.

  • 500 gr. bloem
  • 1 ei
  • 500 ml melk
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 etl. kristalsuiker
  • 1/2 tl. zout
  • 1 tl. kaneel
  • 200 gr. geweekte rozijnen
  • zonnebloemolie om in te bakken
Bereiding:
.
  1. Verwarm de melk in een steelpannetje op laag vuur.
  2. Voeg de gedroogde gist, kristalsuiker en de vanillesuiker bij de melk en roer het door.
  3. Dek het pannetje af en laat het mengsel staan voor 10 minuten.
  4. Roer de bloem, zout en de kaneel in een kom.
  5. Klop het ei los en giet het bij de bloem in de kom.
  6. Pak het melk/gist mengsel erbij en roer het kort door.
  7. Giet het melk/gist mengsel al roerend in stappen bij de bloem en roer het flink door.
  8. Voeg de geweekte rozijnen erbij en roer ze met een spatel door het beslag.
  9. Maak een theedoek vochtig met wat warm water en plaats de theedoek bovenop de kom.
  10. Laat het beslag voor zeker 60 minuten rijzen op een warme plek in huis.
  11. Giet de zonnebloemolie in een ruime pan en laat de zonnebloemolie goed warm worden.
  12. Dompel de ijstang in de olie en schep bollen van het oliebollen beslag en laat deze direct in de olie glijden.
  13. Tijdens het bakken draai je de oliebollen na een paar minuten om, zodat beide kanten mooi goudbruin bakken.
  14. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier en bestuif ze met wat poedersuiker en eventueel met kaneel.
Extra tips voor het bakken van oliebollen!
.
  • Gebruik een ijstang voor mooie ronde oliebollen.
  • Bak de oliebollen altijd in zonnebloemolie voor de lekkerste smaak.
  • Dompel de ijstang in de hete olie, zodat het beslag niet aan de ijstang blijft plakken.
  • Zorg ervoor dat de olie altijd heet genoeg is, zodat je geen vette oliebollen krijgt.
  • Strooi de poedersuiker pas op de oliebollen wanneer je ze hebt laten uitlekken, anders krijg je klontjes poedersuiker.
  • Wil je de oliebollen opwarmen? Verwarm deze dan in de oven op 180 graden voor ongeveer 15 minuten.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Print recept

36 Comments

  • Soum

    30 december 2017 at 11:19

    Aaaah snak al zo lang naar oliebollen. Ik kan het nu eindelijk zelf maken Door jou❤

    Zou ik de kaneel weg kunnen laten? Of maakt dat het lekkerder ?

    Groetjes ❤❤❤❤

    1. Fatima El Irari

      30 december 2017 at 21:59

      Hallo Soum,

      Je kunt de kaneel weglaten hoor geen probleem. Xx

  • Sp

    30 december 2017 at 12:08

    Yeeeyy ik ga vandaag oliebollen maken, ik had het er gisteren nog over met een vriendin en ik hoopte al dat je een recept zou zetten!! Thankyouu

    1. Fatima El Irari

      30 december 2017 at 21:59

      Hallo Sp,

      Aah super leuk! Succes lieverd. Xx

  • Hanane

    30 december 2017 at 12:13

    Lieverd. Eindelijk een duidelijk instructie. Ik zal zeker proberen

    1. Fatima El Irari

      30 december 2017 at 21:59

      Dankjewel lieve Hanane! Xx

  • hanan

    30 december 2017 at 12:40

    salaam , kan je die ook make zonder rozijnen?

    1. Fatima El Irari

      30 december 2017 at 22:00

      Alaikoem salaam Hanan,

      Jazeker, dat kan! Xx

  • Fais

    30 december 2017 at 23:40

    Ja, echt super duidelijke recepten altijd Faatje! En ze zijn ook zoals altijd weer eye-licious!!

    1. Fatima El Irari

      2 januari 2018 at 07:12

      Haha aah super lief! Dankjewel lieve Fais! Xx

  • Steffi

    31 december 2017 at 08:49

    Salam,

    Dankjewel voor je duidelijke recept zoals altijd. Zou het graag vandaga eens proberen, heb alleen geen ijstang?

    Xx

    1. Fatima El Irari

      2 januari 2018 at 07:17

      Alaikoem salaam Steffi,

      Dankjewel lieve schat. Met twee eetlepels kan het ook hoor. Heb je het nog gemaakt?

  • Khadija

    31 december 2017 at 15:01

    Salaam
    Moeten de rozijnen in warm water geweekt worden? Hoe lang ongeveer?

    1. Fatima El Irari

      2 januari 2018 at 07:35

      Alaikoem salaam Khadija,

      In lauwwarm water voor ongeveer 20 minuten. Xx

  • Khadija

    31 december 2017 at 15:37

    Hoe lang moeten de rozijnen geweekt worden? In warm water?

    1. Fatima El Irari

      2 januari 2018 at 07:36

      Hallo Khadija,

      Voor ongeveer 20 minuten in lauwwarm water. Xx

  • Latif

    31 december 2017 at 18:30

    Hii Fatima,
    Ik had een vraagje hoeveel liter olie heb jij gebruikt ? ??
    Groetjess!

  • Latifa

    31 december 2017 at 18:31

    Hii Fatima,
    Ik had een vraagje hoeveel liter olie heb jij gebruikt ? ??
    Groetjess!

    1. Fatima El Irari

      2 januari 2018 at 07:38

      Hallo LAtifa,

      Ik heb 2 liter zonnebloemolie gebruikt, maar het ligt er maar net aan hoe groot je pan is. Xx

  • Nora

    4 januari 2018 at 17:46

    Hallo
    een vraagje over de gist. Ik heb zo die droge gist dat je met een lepeltje kan nemen. Hoeveel tlps gist heb ik nodig?

    1. Fatima El Irari

      5 januari 2018 at 19:19

      Hallo Nora,

      Je gebruikt dan 1 eetlepel van de gedroogde gist. Xx

  • Rayae

    5 januari 2018 at 14:21

    Hey, ben jij de zus van freshkid?

    1. Fatima El Irari

      5 januari 2018 at 19:16

      Nee, wie is dat?

  • María Luisa Gutheim

    5 januari 2018 at 17:52

    Na 11 jaar buiten Nederland kon ik eindelijk oliebollen bakken en alles dankzij jou goed gemaakte video.
    Groetjes uit Querétaro, Mexico

    1. Fatima El Irari

      5 januari 2018 at 19:16

      Hallo Maria,

      Wauw wat goed zeg! Ik ben blij te lezen dat je ervan hebt genoten. Xx

  • Sara

    5 januari 2018 at 18:03

    Salaam,

    Ik heb een vraag over heel iets anders. Hoe kan je het beste merguez klaarmaken. Bij ons worden ze droog van binnen. Ik hoor graag wat jullie tips zijn.

    Soukran x

    1. Fatima El Irari

      5 januari 2018 at 19:15

      Alaikoem salaam Sara,

      Ik bak de mergues/sosit altijd in een laagje zonnebloemolie in de koekenpan. Ik zet het vuur dan op een middelmatige stand en dan plaats ik de deksel op de pan. Hoe doe jij het dan?

      1. Sara

        6 januari 2018 at 10:17

        Bij mij worden ze altijd te droog als ik ze bak in een pan. Soms kook ik ze in het water.

  • Jinane

    8 januari 2018 at 16:46

    Typisch Hollands ( zelf kom niet uit Nederland ) . lekker . Die van jou zou ik wel graag proeven

    1. Fatima El Irari

      9 januari 2018 at 07:05

      Dankjewel! Xx

  • Sofia

    11 januari 2018 at 15:16

    Hey lieverd ik ga het snel uitproberen! Kan ik ook halfvolle melk gebruiken? Dankjewel voor je recept xxx

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2018 at 16:54

      Hallo Sofia,

      Jazeker, dat kan ook hoor. Graag gedaan lieverd! Xx

  • Sivan

    11 januari 2018 at 15:33

    Hey fatima, top recept.. 20 stuks is alleen heel veel voor bij ond thuis.. stel nou ik halveer het recept.. hoe zit het dan met het eitje etc?

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2018 at 16:59

      Hallo Sivan,

      Je kunt het ei los kloppen en dan de helft erbij gieten. Xx

  • Wim Scheggetman

    1 december 2018 at 01:19

    Bedankt heel goed Ik woon in australia .for 55 jaar. This is the first time I have made these for my grand kids.
    Regards
    Wim

    1. Fatima El Irari

      2 december 2018 at 15:42

      Your welcome Wim!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept