Toetjes, je kunt er maar geen genoeg van krijgen! Dit keer deel ik een lekker Nutella mousse toetje met je, die je binnen een handomdraai je gasten of natuurlijk jezelf kunt voorschotelen. Het enige moeilijke aan dit recept is dat je even het geduld moet hebben om de toetjes in de koelkast te laten opstijven en daarna kun je lekker gaan smullen!
Ingrediënten: (4 personen)
Voor de vulling:
- 250 ml verse slagroom
- 1 zakje klopfix
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 gr. zachte monchou
- 2 etl. witte basterdsuiker
- 1 halve thl. vanille extract
- 2 thl. gezeefde cacaopoeder
- 200 gr. Nutella
Voor de koekjes bodem:
- speculoos koekjes (of ander soort koekjes)
- 20 gr. gesmolten roomboter
Garnering:
- slagroom
- hazelnoten
- chocoladereep
Bereiding:
- Giet de koude slagroom in de kom en voeg de vanillesuiker en de klopfix erbij. Mix de slagroom met de elektrische handmixer op hoge snelheid goed stijf. Tip! schep wat slagroom apart, zodat je deze straks voor de garnering kunt gebruiken.
- Ga met de spatel nog even door de slagroom heen en zet de slagroom even opzij.
- Voeg de zachte roomkaas toe in een aparte kom en strooi de basterdsuiker erbij. Mix geheel samen tot een zacht mengsel zonder klontjes.
- Schep de Nutella erbij en strooi de gezeefde cacaopoeder en de vanille extract erbij. Mix weer geheel samen tot er een stevig mengsel ontstaat zonder klontjes.
- Schep de slagroom bij de Nutella crème en vouw met de spatel de slagroom door de Nutella mousse heen.
- Schep vervolgens de Nutella mousse in een spuitzak en draai de spuitzak aan de bovenkant goed strak. Plaats de spuitzak voor 30 minuten in de koelkast. In de tussentijd kun je de koekkruimels voorbereiden.
- Stamp de koekjes fijn giet de gesmolten roomboter erbij. Mix de koekkruimels vervolgens goed samen met de gesmolten roomboter.
- Verdeel ongeveer 1.5 eetlepel van de koekkruimels op de bodem van een glas en druk deze ietsjes aan.
- Pak de spuitzak er dan bij en spuit het glas tot net onder de rand vol met de Nutella mousse. Tip! Je kunt er ook voor kiezen om te beginnen met een laag koekjes, vervolgens een laag van de Nutella mousse en dan weer een laagje koekkruimels en eindigen met een laag van de Nutella mousse.
- Plaats de glaasjes voor zeker 6 uurtjes in de koelkast, zodat de mousse lekker goed kan opstijven.
- Garneer voor het serveren de toetjes met de slagroom die je apart hebt gehouden en verdeel hierop een paar hazelnoten.
- Snijd met behulp van een dunschiller wat chocolade krullen bovenop de toetjes en genieten maar!
Liefs,
Fatima
55 Comments
Safiyya
27 oktober 2017 at 14:15
Ziet er heerlijk uit zeker maken incja allah bedankt voor het delen
Fatima El Irari
29 oktober 2017 at 09:15
Dankjewel lieverd en graag gedaan!❤
Soumaya
27 oktober 2017 at 14:58
Salam Fatima,
Dat ziet er echt heerlijk uit!! Ik ben gek op chocolade toetjes. Maar mijn man houdt niet zo van dat machtige. Kan ik bv ook 100 Gr Nutella gebruiken of blijft t toch een machtig toetje
Fatima El Irari
29 oktober 2017 at 09:14
Alaikoem Salaam Soumia,
Ja hoor je kunt minder Nutella gebruiken geen probleem. Dankjewel lieverd. Xx
Kubra
27 oktober 2017 at 17:05
Hey Fatima, kan je ipv de monchou gewone roomkaas gebruiken?
Fatima El Irari
29 oktober 2017 at 09:13
Jazeker, dat kan ook. Xx
Nadia
27 oktober 2017 at 18:26
Lijkt mij super lekker.. zeker de moeite waard om te proberen! Bedankt lieverd?
Fatima El Irari
29 oktober 2017 at 09:13
Graag gedaan lieverd! En zeker de moeite waard inderdaad haha. Xx
Noor
29 oktober 2017 at 21:22
Asalamou alaikoum Fatima,
Dit ziet er echt super lekker uit! Dankjewel voor het delen van dit heerlijke recept. 1 vraag : is de vanille extract die je gebruikt alcoholvrij? Want bijna alle vanille-extracten worden gemaakt door alcoholische dranken als bijv. vodka. Volgens mij is de term die in de ingredientenlijst gebruikt wordt ‘ethanol’ hiervoor. Ook in de vanille-extract van dr. Oetker zit helaas alcohol in. Als de jouwne geheel alcoholvrij en biologisch is, mag ik dan vragen waar je het hebt gekocht? Nogmaals bedankt voor het delen van dit recept !
Liefs,
Noor
Fatima El Irari
30 oktober 2017 at 08:16
Alaikoem salaam Noor,
Helaas bevatten vele vanille extract inderdaad alcohol. De vanille extract die ik heb gebruik heb ik op Zanzibar gekocht. Dit is pure vanille extract zonder alcohol of andere gekke ingrediënten. Ik weet eerlijk gezegd nog steeds niet waar je nou vanille extract kunt kopen zonder alcohol, maar ik ben nog steeds aan het zoeken. Maar ook bij dit recept zou je de vanille extract makkelijk weg kunnen laten. Je zou zelf een vanille stokje kunnen gebruiken. Succes lieverd! Xx
Liefs,
Fatima
Wahiba
8 november 2017 at 10:33
Salaam Fatima
Waar kun je vanille extract halen? En hoe ziet het exact eruit want kan het zelf niet vinden op Google of in de supermarkt
Fatima El Irari
8 november 2017 at 12:16
Alaikoem salaam Wahiba,
Helaas, kan ik je nog geen vanille extract aanraden omdat in vele alcohol zit. De vanille extract die ik heb komt vanuit Zanzibar. Je kunt bij de recept en bij eigenlijk alle recepten de vanille extract weglaten. Xx
Wahiba
8 november 2017 at 13:01
Bedankt voor je snelle reactie xxx
Fatima El Irari
8 november 2017 at 14:01
Graag gedaan hoor! Xx
D
10 november 2017 at 21:42
Hee, Ik heb een vraagje: Kan je ook een andere merk chocopaste gebruiken? Denk van wel, maar blijft de smaak dan hetzelfde? xxxx
Fatima El Irari
12 november 2017 at 08:48
Ja hoor dat kan ook. Xx
Dina
12 november 2017 at 14:01
Dankje!! Ze zijn goed gelukt! Ik ga vandaag ook de oosterse wokgerecht klaarmaken en zal je het resultaat laten zien! Xxxx
Fatima El Irari
13 november 2017 at 07:45
Graag gedaan hoor! En je bent goed bezig Dina! Xx
Hind
22 november 2017 at 15:10
Salaam alejkoum lieverd
Kan ik de Nutella geheel vervangen door gesmolen chocolade zonder dat het mislukt?
Liefs
Fatima El Irari
22 november 2017 at 15:19
Alaikoem salaam Hind,
Ik denk dat gesmolten chocolade te vloeibaar is voor deze vulling. Je zou chocolade ganache kunnen maken en deze gebruiken i.p.v. Nutella?
Hind
23 november 2017 at 06:43
Jazak Allah gairan voor de snelle antwoord
Fatima El Irari
23 november 2017 at 07:14
Graag gedaan lieverd! Xx
Serap
2 december 2017 at 07:56
Salaam Fatima,
Ik ben bezig met dit recept alleen volgens mij mist er een ingrediënt.
Er staat dat je kristalsuiker moet gebruiken bij het opkloppen van de slagroom alleen staat er niet bij hoeveel je hiervan nodig hebt. De vanillesuiker die in de ingrediëntenlijst staat komt ook niet terug in het recept. Misschien lees ik het verkeerd maar het was voor mij niet helemaal duidelijk. Dankjewel voor dit lekkere recept ❤️
Fatima El Irari
2 december 2017 at 09:30
Alaikoem salaam Serap,
Bedankt voor je berichtje lieverd. Je hebt inderdaad gelijk! Ik heb het gelijk aangepast. Als het niet duidelijk is, dan hoor ik het graag van je. Xx
Liefs,
Fstima
Latifa
26 januari 2018 at 19:32
Salaam alaikom
Zou het ook mogelijk zijn om die toetje een dag van te voren te maken? ❤
Fatima El Irari
26 januari 2018 at 22:27
Alaikoem Salaam Latifa,
Ja hoor een dag van tevoren maken kan zeker. Succes! Xx
Latifa
26 januari 2018 at 22:55
Oki top…
Ga ze morgenavond insha allah maken voor zondag?
Thnxxxx❤
Fatima El Irari
28 januari 2018 at 13:41
Super leuk! Xx
Annie
1 februari 2018 at 20:05
Hoi Fatima,
Kan je mascarpone cheese gebruiken i.p.v. Roomkaas?
Fatima El Irari
2 februari 2018 at 17:30
Hallo Annie,
Jazeker, dat kan ook. Xx
N
2 februari 2018 at 13:54
Salaam. Ziet er heerlijk uit! Als je de toetjes een dag van te voren wil maken, raad je dan aan om de glaasjes alvast te vullen met de Nutella mousse of is het beter om de mousse zo in de koelkast te bewaren en de glaasjes de volgende dag te vullen?
Fatima El Irari
2 februari 2018 at 17:28
Alaikoem salaam,
Je kunt de glaasjes van tevoren al vullen hoor, geen probleem. Succes!
Liefs,
Fatima
Laura
25 februari 2018 at 12:28
Lekker zeg! Mijn ouders vonden het net een restaurantmousse! Heb wel de koekjeslaag achterwege gelaten. Bedankt.
Fatima El Irari
26 februari 2018 at 07:38
Hi Laura,
Aah wat leuk zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.
Liefs,
Fatima
Malika
18 mei 2019 at 13:22
Salaam alaikoum Fatima, is het ook mogelijk om fruit erbij te gebruiken? Dus dat je dan bijv. koekjes kruimels, mousse en aardbeien hebt in laagjes?
Groetjes!
Fatima El Irari
19 mei 2019 at 09:16
Alaikoem salaam Malika,
Jazeker, dat kan ook. Lekker!
Kaoutar
20 mei 2018 at 14:13
Hey Fatima, maakt het uit welke basterdsuiker je gebruikt of moet het witte basterdsuiker zijn?
Fatima El Irari
20 mei 2018 at 23:55
Hi Kaoutar,
Ik gebruikte zelf witte basterdsuiker, maar je zou ook gewoon kristalsuiker of poedersuiker kunnen gebruiken. Xx
Ilham
21 mei 2018 at 16:15
Hoi! Waar heb je die bekertjes gekocht?
Fatima El Irari
22 mei 2018 at 06:26
Hi Ilham,
Deze komen van de Blokker lieverd. Xx
Sarah
23 mei 2018 at 00:37
Kan ik monchou achterwegen laten ? Hier lusten we dat niet
Fatima El Irari
23 mei 2018 at 07:10
Hi Sarah,
Ja, hoor dat kan. Je kunt bijvoorbeeld enkel slagroom kloppen en hier de Nutella door spatelen. Xx
Marjam
7 juni 2018 at 18:30
Salaam,
Is het noodzakelijk dat je de roomboter gebruikt voor bij de koekjes? Of kan je dit ook weg laten?
Dank je wel voor je reactie alvast ?!
Groet,
Marjam
Fatima El Irari
8 juni 2018 at 06:35
Kun je weglaten hoor. Xx
Thaïsa
5 september 2018 at 17:06
Hey Fatima,
Ik zou graag dit maken want het ziet er heerlijk uit! Alleen hier in België heb ik nog nooit monchou gezien, kan het zijn dat het bij ons anders noemt? Of dat er een andere benaming voor is in de winkels?
Liefs X
Fatima El Irari
10 september 2018 at 11:20
Hi Thaïsa,
Als het goed is dan verkoopt de Albert Heijn in België wel monchou. Mocht je het daar ook niet kunnen vinden, dan kun je ook prima roomkaas gebruiken van bijvoorbeeld de Lidl (grijze verpakking. Xx
Nassima
15 december 2018 at 12:16
Waar kan je vanille extract halen
Fatima El Irari
15 december 2018 at 13:25
Hi Nassima,
Die van mij kocht ik op Zanzibar, maar eerlijk gezegd durf ik niet te zeggen waar je hier vanille extract kunt kopen/bestellen zonder alcohol.
SQ
25 december 2019 at 20:45
Hoi Fatima, ik heb dit toetje gemaakt voor mijn vriend en ik denk dat hij ondertussen 10x heeft gezegd hoe lekker en perfect ie wel niet is. En heeft me ondertussen 3 keer bedankt voor dit toetje haha
Fatima El Irari
26 december 2019 at 10:46
Hi SQ,
Haha wat leuk! Ik ben blij dat het toetje zo in de smaak is gevallen, top!
Nadia Verbeeck
3 maart 2020 at 11:46
Live Fatima,
Dit zit er weer heerlijk uit. Maar i k vroeg me af hoeveel koekjeskruimels ik ongeveer ( in gram ) nodig heb voor de bodem, ajb ?
Alvast bedankt voor een antwoord ! Zegen jou en jouw dierbaren, liefs, Nadia ❤️
Fatima El Irari
3 maart 2020 at 12:16
Hi Nadia,
Bedankt lieverd! Ik heb 200 gram koekjes gebruikt. Je kunt elk soort gebruiken. Xx
Nadia Verbeeck
3 maart 2020 at 20:07
Goeienavond lieve Fatima,
Dank je wel voor je snelle antwoord lieverd …
Morgen begin ik eraan ! Lieve groeten en knuffels uit België !
Xxx
Yasmine
10 mei 2020 at 12:28
Salamoe ‘Alaykoum, Ik had een vraagje over het vanille extract, is dat écht nodig voor het toetje of kan je het ook weg laten?
Fatima El Irari
12 mei 2020 at 08:35
Hi Yasmine,
Kun je ook weglaten hoor. Xx