Nutella Koekjes

27 mei 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Het Suikerfeest zit er weer aan te komen, dus is het tijd om weer een paar van mijn favoriete koekjes met jullie te delen! Deze Nutella koekjes met pistache deelde ik vorig jaar al met jullie, maar nu heb ik het recept iets aangepast, omdat het koekjesdeeg niet bij iedereen lukte. Ik heb ze dus nog een keer gebakken en nu zijn ze perfect! Deze koekjes zijn verslavend lekker en bij elke hap smelt het zachte koekje op het puntje van je tong! Makkelijk om te maken, maar toch echt wel een hele klus om het bij een koekje te houden!

Ingrediënten (20 stuks
Koekjesdeeg:
  • 250 gr. bloem, gezeefd
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 120 gr. roomboter (ongezouten)
  • 80 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
Extra
  • Nutella
  • abrikozenjam
  • gehakte pistachenoten
Bereiding:
Stap 1.

Meng in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder en het zout samen en zet apart. Mix in een andere kom de zachte roomboter, kristalsuiker en de vanillesuiker op hoge snelheid voor 2 minuten mooi lichtgeel en luchtig. Klop het ei los, voeg deze erbij en mix nog eens voor 60 seconden.

Stap 2.

Voeg de helft van het bloemmengsel toe en mix tot de bloem is opgenomen. Voeg de overige bloem toe en mix weer samen tot een zacht koekjesdeeg. Schep het deeg uit de kom en kneed het tot een bal. Wikkel het deeg in huishoudfolie en druk het deeg plat. Zet het deeg voor 30 minuten in de koelkast.

Stap 3.

Plaats het deeg op een stuk bakpapier en plaats bovenop nog een stuk bakpapier. Rol het deeg met een deegroller uit tot een plak van ongeveer 0.5 cm. Druk met een koekjes vorm de gewenste vormen uit het deeg en plaats de koekjes op een bekleed bakplaat. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 10 a 15 minuten mooi goudbruin en gaar. Wanneer de koekjes gaar zijn laat je ze volledig afkoelen op een rooster. Wanneer de koekjes volledig zijn afgekoeld kun je ze vullen met de Nutella. Verdeel op de randen van de koekjes wat abrikozenjam, strooi er wat gehakte pistachenoten bovenop en smullen maar!

Liefs,
Fatima

 

Print recept

Nutrition

62 Comments

  • Tugce

    27 mei 2019 at 14:13

    Hi Fatima! Waar kan ik zo’n koekvormpje/uitsteker kopen?

    Liefs

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2019 at 15:26

      Hi Tugce,

      De vorm kocht ik in Marokko, maar je kunt even kijken bij http://www.deleukstetaartenshop.nl

  • Sarah

    27 mei 2019 at 15:08

    Leuk Fatima!
    Waar kan ik de vorm kopen?

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2019 at 15:24

      Hi Sara,

      Dankjewel! Vorm kocht ik in Marokko, maar je kunt even kijken bij http://www.deleukstetaartenshop.nl

  • Nursel

    27 mei 2019 at 15:59

    Dag Fatima,

    Gebruik je ongezouten pistache?

    Groet,
    Nursel

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2019 at 22:32

      Hi Nursel,

      Ik gebruik gezouten pistache. Xx

  • Youssra

    27 mei 2019 at 16:08

    Hey Fatima,

    Er staat 1 ei maar in de video heb jij 3 eieren gebruikt?

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2019 at 22:31

      Hi Youssra,

      Klopt, ik heb het recept van het deeg aangepast. Jr mort dus het recept in dit artikel gebruiken en niet de hoeveelheden in de video.❤️

  • Oumayma

    27 mei 2019 at 16:25

    Salamoalaikoem

    Eerst een vooral respect voor al wat je kan doen met je handen ,het is zo magisch allemaal ,Masha Allah
    Tabarak Allah 3liek
    Ik had een vraagje ,bij vele van je gerechten ,hapjes en noem maar op zitten er eieren in
    Kan ik eieren door iets vervangen of weglaten ,aangezien er vele in mijn gezin allergisch zijn aan eieren
    Ik zou super graag alles willen maken ,maar als ik zie dat er eieren in verwerkt zijn dan vind ik het steeds jammer ?
    Ben bang als ik iets weg laat het niet zo goed zou lukken en da smaak ook niet lekker zal zijn
    Alvst bedankt voor jou antwoordje
    Salamoalaikoem

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2019 at 17:09

      Alaikoem salaam,

      Super bedankt lieverd Allahibarkfiek! In vele recepten mag je de eieren weglaten en in sommige kun je ze ook vervangen. In welke recepten zou je het ei weg willen laten?❤️

  • Moslimah

    27 mei 2019 at 17:47

    Salam alaikom lieve Fatima , ik ga binnenkort trouwen en ik ben opzoek naar een goede oven waarmee ik kan koken/bakken en Prescies zilver kleur die u wilt . Kunt u aub mij meer over je oven laten weten?! Groetjess

    1. Moslimah

      27 mei 2019 at 17:48

      Die U heeft moet het zijn*

  • choumicha

    28 mei 2019 at 05:54

    salaam alekoem Fatima,
    TbarkAllah voor je leuke recepten.
    ik vroeg me af of je de nutella kunt vervangen voor iets anders?
    groetjes

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2019 at 09:04

      Alaikoem salaam Choumicha,

      Allahibarkfiek lieverd! Jazeker, je kunt de koekjes bijvoorbeeld vullen met jam of met een ander soort past. Xx

  • Nien

    28 mei 2019 at 12:18

    In je video heb je olie, beetje verwarrend hoor.
    Want in het recept staat geen zonnebloem olie, dus kan je mij vertellen of dat er nou wel of niet in moet? Net zoals die 3 eieren.

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2019 at 22:02

      Hi Nien,

      In het recept heb ik al aangegeven dat ik de ingrediënten heb aangepast en dat je dus de ingrediënten van het recept moet aanhouden en niet van de video. Dus wat je in het recept aan ingrediënten leest is wat je moet gebruiken.

      Liefs,
      Fatima

  • Ibtisame

    28 mei 2019 at 12:34

    Salam,

    Ik zie dat je in het filmpje olie gebruikt, maar dit zie ik nergens in de beschrijving staan.

  • Ibtisame

    28 mei 2019 at 12:35

    Salam,

    Ik zie dat je olie in het filmpje gebruikt, maar dit zie ik nergens in de beschrijving staan.

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2019 at 22:05

      Alaikoem salaam Ibtisame,

      Hi Nien,

      In het recept heb ik al aangegeven dat ik de ingrediënten heb aangepast en dat je dus de ingrediënten van het recept moet aanhouden en niet van de video. Dus wat je in het recept aan ingrediënten leest is wat je moet gebruiken.

      Liefs,
      Fatima

  • Oumayma

    28 mei 2019 at 12:55

    Salamoalaikoem fatima
    Ja bv deze heerlijke koekjes zoals ze eruit zien ,ze zullen wel erg lekker van smaak zijn dat weet ik zeker
    Als ik zie dat er maar 1 ei is in een gerecht van jou dan kan ik het alsnog weg laten ,maar als ik zie dat er drie of meer in zitten dan ben ik toch wel bang dat het mislukken zou ,door dat de smaak anders vies zou zijn of dat het ineen valt ofzo ik zeg maar wat
    Maar doe allersinds zo voort ,je bent een echte wel geslaagde keuken prinsesje ,dat gegarandeerd
    Psahtem met de talenten die Allah swt jou geschonken heeft ,Elhamdolilaah

    Wa Salamoalaikoem warahmatolaahi wabarakatoeh

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2019 at 22:04

      Alaikoem salaam Oumayma,

      Allahibarkfiek lieverd. In dit recept gebruik ik 1 ei. Je moet de ingrediënten aanhouden die je in het recept ziet staan en niet in de video. Xx

      1. Oumayma

        29 mei 2019 at 10:28

        Ja dat weet ik wel Fatima ,maar mijn vraag was ,wat als ik de eieren zou weg laten of hoe kan ik ze door iets anders vervangen ,aangezien in ons huishouden eierallergie is ? Elmosamaha dat ik jou steeds stoor voor dit probleempje
        Shokran voor het antwoordje alvast
        Veel lieve groetjes

      2. Fatima El Irari

        29 mei 2019 at 14:35

        Hi Oumayma,

        Ja, hoor je kunt het ei weglaten.❤️

  • Leila

    28 mei 2019 at 14:18

    Selam Fatima,
    Allereerst super bedankt voor het recept! Ik ben nu net begonnen aan het koekjesdeeg, maar het valt me op dat je in de video zonnebloemolie hebt gebruikt en dit niet vermeld staat in het recept. Hoeveel heb jij gebruikt? xx

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2019 at 22:05

      Alaikoem salaam Leila,

      Hi Nien,

      In het recept heb ik al aangegeven dat ik de ingrediënten heb aangepast en dat je dus de ingrediënten van het recept moet aanhouden en niet van de video. Dus wat je in het recept aan ingrediënten leest is wat je moet gebruiken.

      Liefs,
      Fatima

  • Mili

    28 mei 2019 at 15:33

    Salaam super lekkere koekjes zien ze eruit. Alleen in het video doe je olie erbij en bij ingrediënten staat het er niet op?

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2019 at 22:10

      Hi Mili,

      Hi Nien,

      In het recept heb ik al aangegeven dat ik de ingrediënten heb aangepast en dat je dus de ingrediënten van het recept moet aanhouden en niet van de video. Dus wat je in het recept aan ingrediënten leest is wat je moet gebruiken.

      Liefs,
      Fatima

  • Kautar

    28 mei 2019 at 16:18

    Salaam Fatima,

    Ik ben de koekjes nu aan t maken, alleen je noemt zonnebloemolie in je video alleen zie ik het niet terug in het recept? Hoeveel zonnebloem olie moet ik gebruiken als ik het recept aanhou? Shoukran alvast!

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2019 at 22:11

      Alaikoem salaam Kautar,

      Hi Nien,

      In het recept heb ik al aangegeven dat ik de ingrediënten heb aangepast en dat je dus de ingrediënten van het recept moet aanhouden en niet van de video. Dus wat je in het recept aan ingrediënten leest is wat je moet gebruiken.

      Liefs,
      Fatima

  • Naima

    28 mei 2019 at 22:31

    Fatima, ik heb de koekjes vandaag gemaakt en ze zijn echt lekker! ik heb ze wel met crunchy pindakaas gevuld. Bedankt voor je recept!

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2019 at 22:40

      Hi Naima,

      Ah lekker! Vooral de crunchy pindakaas in de koekjes lijkt me heel lekker! Xx

  • Siham

    28 mei 2019 at 22:31

    Vorig jaar gemaakt en toen lukte ze ook dus deze Suikerfeest maak ik ze weer!

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2019 at 22:39

      Hi Siham,

      Super! Geniet ervan. Xx

  • Rkia

    28 mei 2019 at 22:32

    Ook gemaakt alleen nog niet gevuld. Ik heb de koekjes in een trommel bewaard. Is dat goed zo?

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2019 at 22:38

      Hi Rkia,

      Jazeker, als je de koekjes in een afsluitbare trommel bewaard dan blijven ze goed. Xx

  • Sofia

    29 mei 2019 at 11:50

    Hi Fatima!

    Gebruik je gezouten of ongezouten roomboter?
    xxx

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2019 at 14:33

      Hi Sofia,

      Ik gebruik ongezouten roomboter. Xx

  • nora

    30 mei 2019 at 17:13

    salam fatima kan je me aub helpen ik vind je gribia koekjes niet terug!wil ze graag maken voor laid.hopelijk zie je le berichtje snel sokran

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2019 at 10:27

      Hi Nora,

      Staat er nu bij lieverd. Xx

  • Romaisa

    31 mei 2019 at 10:33

    Hoi fatima, kan ik ook ongezouten margarine gebruiken

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2019 at 10:47

      Hi Romaisa,

      Jazeker, kan ook. Xx

  • Romaisa

    31 mei 2019 at 10:35

    Hoi fatima kan ik ook margarine gebruiken ipv roomboter

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2019 at 10:49

      Hi Romaisa,

      Jazeker, dat kan ook. Xx

  • Hanae

    31 mei 2019 at 11:17

    Hoi Fatima,
    Hoelang van tevoren kan ik deze koekjes maken? Sommige koekjes worden namelijk beetje melig na een paar dagen.

    Groetjes Hanae

    1. Fatima El Irari

      1 juni 2019 at 23:59

      Hi Hanae,

      Ik maak ze vaak 1 week van tevoren en die bewaar ik dan in een afgesloten trommel.

  • Daisy

    31 mei 2019 at 19:19

    Dag Fatima,

    De koekjes zien er prachtig uit! ♡ Het filmpje erbij is weer super handig. Ik ga ze morgen vast maken voor het suikerfeest.
    Dankjewel voor het delen van het recept!

    Groetjes Daisy

    1. Fatima El Irari

      1 juni 2019 at 23:56

      Hi Daisy,

      Lief! Dankjewel en geniet ervan.❤️

  • choumicha

    1 juni 2019 at 12:56

    salaam alekoem Fatima,
    ik zocht die vorm op de site die je aangaf…maar kon t niet vinden.
    is er ergens anders waar ik t kan vinden?
    shokran

    1. Fatima El Irari

      1 juni 2019 at 23:58

      Alaikoem salaam Choumicha,

      Deze vorm kocht ik in Marokko lieverd.

  • choumicha

    1 juni 2019 at 12:58

    en hoe noem je deze vorm?

  • choumicha

    1 juni 2019 at 16:58

    salaam alekoem Fatima,
    ik bem op zoek naar de koekvorm. ook op de site die je opgaf..kon ik t niet vinden.
    is er ergens anders deze te koop?

  • Aisha

    2 juni 2019 at 15:41

    Fatima mijn vraag is wat kan ik doen als het deeg nog te zacht is om mee te werken. Ik krijg de vormpjes niet van t bakpapier zonder te scheuren. Moet er dan meer bloem bij?

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2019 at 17:38

      Hi Aisha,

      Als je het deeg in een bal vormt kun je er ongeveer 1 eetlepel bloem overheen strooien, dan verdwijnt het plakkerige en kun je makkelijk koekjes uit het deeg drukken. Xx

      1. Aisha

        3 juni 2019 at 08:42

        Dank je wel het is idd gelukt nadat ik de bloem had toegevoegd en het nog terug heb gestopt in de koelkast.

      2. Fatima El Irari

        3 juni 2019 at 08:59

        Hi Aisha,

        Wat goed! Geniet ervan. Xx

  • Siham

    6 juni 2019 at 15:03

    Mag ik vragen waarom je video recept anders is dan het recept van wat je hebt uitgetypt

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2019 at 09:29

      Hi Siham,

      Video is vorig jaar opgenomen en dot jaar heb ik het recept ietsjes aangepast qua ingrediënten. De werkwijze is wel hetzelfde.

  • Sabrina

    22 mei 2020 at 09:15

    Salam alaikom,

    Ik heb een keer de koekjes gebakken. Alleen vond ik ze iets hard. Ik wil namelijk dat de koekjes zacht en kruimelig worden net als de dadel koekjes. Kan ik 150 gram bloem en 100 gram maizena gebruiken inplaats van 250 bloem? Heb je tips?

    Alvast bedankt!

    M3aSalaam

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2020 at 09:34

      Alaikoem salaam Sabrina,

      Als ze te hard waren dan heb je ze of te lang gebakken of het deeg was misschien iets te droog? Ja, je kunt ook de helft bloem gebruiken en de helft maizena.

  • Lida

    27 januari 2021 at 19:34

    Hoi! Heb je het deeg in een staande mixer gemaakt? Met de kneed of meng haak eraan? Geen garde denk ik? En hoe groot is jouwn koekjes vorm? Kan ik kijken of ik zelfde kan vinden. Ik ga het morgen uitproberen! Lekker

    1. Fatima El Irari

      4 februari 2021 at 23:46

      Hi Lida,

      Ik kneed het deeg in de keukenmachine met de bisschopshaak. De diameter is ongeveer 8-10 cm.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept