Nutella Croissantjes
Prep time: 10 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 6 stuks
Nutella Croissantjes
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 6 stuks
Ingrediënten:
- 2 rollen verse bladerdeeg
- 4 eetl. Nutella
- 1 eidooier
Bereiding:
- 1)
Haal het verse bladerdeeg uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200° C.
- 2)
Rol het deeg uit op je werkblad en rol het met een deegroller nog iets meer uit.
- 3)
Verdeel de Nutella over het deeg en smeer het goed uit.
- 4)
Leg het tweede plak bladerdeeg bovenop en druk de zijkanten aan.
- 5)
Snij het plak deeg in de lengte in gelijke driehoeken.
- 6)
Rol het deeg vanaf de brede kant op neer beneden tot een mooi croissantje.
- 7)
Leg de croissantjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- 8)
Kluts de eidooier en bestrijk hiermee de croissantjes.
- 9)
Bak de croissantjes in 18-20 minuten in het midden van de oven goudbruin.
- 10)
Laat de croissantjes iets afkoelen voor je ze serveert. Eet smakelijk!
2 Comments
Fatima
4 oktober 2023 at 18:30
Zien er heerlijk uit. Ben alleen benieuwd of je elke merk bladerdeeg hiervoor kan gebruiken. Ik wil deze volgende week in Marokko maken en vroeg me af of ik daar kant en klare bladerdeeg uit marjane voor kan kopen. En welke bladerdeeg gebruik jij?
Veel liefs, van Fatima
Fatima El Irari
9 oktober 2023 at 11:11
Hi Fatima,
Bedankt lieverd! Je kunt elk soort bladerdeeg gebruiken, zelfs die uit de diepvries. Ik gebruikte verse bladerdeeg uit de koeling.