Nutella Cheesecake

10 januari 2020Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Voor alle Nutella liefhebbers hier, deze Nutella cheesecake moet je absoluut een keer maken! Deze cheesecake is lekker romig en super simpel om te maken. Het is ook nog eens een no bake cheesecake, dus de oven heb je voor dit recept helemaal niet nodig!

Ingrediënten:
Cheesecake vulling:
  • 400 gr. Philadelphia roomkaas 
  • 80 gr. poedersuiker
  • 300 gr. Nutella
  • 300 ml slagroom
  • 2 etl. kristalsuiker
Extra:
  • 250 gr. Bastonge koekjes, gemalen
  • 100 gr. boter, gesmolten
  • 2 etl. Nutella
  • 1 tl. zonnebloemolie
  • geraspte chocolade
Bereiding
Stap 1.

Roer de boter door de koekkruimels en bekleed de bodem van een springvorm van 22 cm met bakpapier. Schep de koekkruimels erin en druk de koekjes stevig aan. Zet de vorm in de tussentijd in de koelkast. Klop de roomkaas samen met de poedersuiker luchtig en glad. Voeg de Nutella toe en klop het door totdat het goed is gemengd. Klop de slagroom met de kristalsuiker stijf en zet ongeveer 100 gram apart voor de garnering. Spatel de slagroom door het cheesecake mengsel en verdeel het in de springvorm. Strijk de bovenkant glad en zet de cheesecake voor minstens 4 uur of het liefst voor een hele nacht afgedekt in de koelkast.

Stap 2.

Wanneer de cheesecake stevig is, haal je die uit de springvorm en spuit je bovenop de toefjes slagroom. Smelt de Nutella met de zonnebloemolie au bain Marie en giet de chocolade in een boterhamzakje. Knip een kleine opening in de hoek en maak bovenop de cheesecake zigzaggende bewegingen voor de chocolade strepen. Spuit met de resterende slagroom toefjes bovenop de cheesecake en garneer met wat extra chocolade rasp. Serveer de cheesecake koud en smullen maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

36 Comments

  • Michelle

    10 januari 2020 at 10:14

    Hooii,

    Hoeveel kristalsuiker heb je gebruikt? Of staat dat op het bakje van de slagroom?

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 15:43

      Hi Michelle,

      Twee eetlepels kristalsuiker heb je nodig. Xx

  • Fatima

    10 januari 2020 at 13:04

    Hoeveel gr kristalsuiker?

    Wellicht een idee om niet zo veel tekst in 1 keer te doen.
    Het is onoverzichtelijk en om zoveel tekst in 1 keer te lezen is saai..

    Alleen een tip hoor. Voorderest top!

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 15:42

      Hi Fatima,

      Twee eetlepels heb je nodig. Dit is het recept die je nodig hebt, dus ik zou echt niet weten hoe ik het anders erin moet zetten? Dankjewel! Xx

  • Dina

    10 januari 2020 at 19:13

    Salam alaikoum Fatima,

    Misschien even nog erbij zetten hoeveel suiker er bij de slagroom moet. Ik weet het wel maar niet iedereen. Trouwens het ziet er zo lekker uit ik heb m meteen al gemaakt! Hij staat in de koelkast en maak m morgen af!😍 dankjewel voor al je lekkere recepten die je met ons deelt!
    Liefs,

    Dina

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 15:40

      Alaikoem salaam Dina,

      Ik heb het erbij gezet lieverd.

  • Dina

    10 januari 2020 at 22:21

    Salam alaikoum Fatima,

    Misschien kan je de hoeveelheid kristalsuiker er nog even bij zetten. Ik weet toevallig wat ik er bij moet doen maar niet iedereen weet dit. Ik heb m in ieder geval al gemaakt en staat nu te rusten in de koelkast tot morgen!😍 ben er meteen aan begonnen! Bedankt voor het delen van al je lekkere recepten met ons en ga zo door!❤️

    Liefs,

    Dina

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 15:40

      Alaikoem salaam Dina,

      Ik heb het erbij gezet, sorry. En heel graag gedaan lieverd! Xx

  • Michele

    11 januari 2020 at 11:15

    Ga deze zeker proberen want ziet er heerlijk uit! Hoeveel kristalsuiker moet er net bij? Zie dit nergens staan, of kijk er serieus over..

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 15:39

      Hi Michela,

      Dankjewel! Je hebt twee eetlepels nodig, sorry vergeten erbij te zetten. Xx

  • Salima

    11 januari 2020 at 16:46

    Salam schat alles goed met u. Waaw zit lekker uit masha Allah . Ik heb een vraagje mag ik bastonge koek vervangen door maria koek . Ik wil da morgen maken in scha Allah . Bedank

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 15:38

      Alaikoem salaam Salima,

      Ja, hoor je kunt ook andere koekjes gebruiken voor de bodem.

  • Salima

    11 januari 2020 at 16:47

    Salam schat alles goed met u. Waaw zit lekker uit masha Allah . Ik heb een vraagje mag ik bastonge koek vervangen door maria koek . Ik wil da morgen maken in scha Allah . Bedankt

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 11:02

      Alaikoem salaam Salima,

      Ja, hoor je kunt ook andere koekjes gebruiken.❤️👍🏼

  • Oum hamza

    11 januari 2020 at 21:08

    Hi,

    MachaAllah 3lik Ziet er heerlijk uit ga het zeker 1 deze dagen maken inchallah. Ik heb 1 vraagje als ik een cake maak wordt het altijd bij mij bol van boven de smaak etc is gewoon goed en lekker luchtig maar altijd bol van boven. En ik wil maandag een taart maken maar vind het vervelend dat het niet recht blijft deed eerst op 180°c en daarna las ik dat het op 150°c de eerste kwartier moest zodat het niet omhoog gaat maar toch nog steeds. Zou je me mischien kunnen vertellen wat ik moet doen Haha sorry voor de hele lange verhaal.

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 15:38

      Hi Oum Hamza,

      Als een cake op een bepaalde kant iets meer omhoog komt, dan kan dit komen door de bakpoeder die niet goed door het beslag is gemixt. Ik raad je aan de bakpoeder altijd eerst goed met de bloem te mixen en dan pas in het beslag te doen. En mocht je cake alsnog naar boven komen, dan kun je de cake altijd heel makkelijk aan de bovenkant iets eraf snijden.

  • Salima

    11 januari 2020 at 22:37

    Salam schat alles goed met u.
    Was zit lekker uit ma scha Allah . Ik heb een vraagje kan ik in plaats van bastonge koek Maria koek doen.
    BBedant

  • Sophie

    12 januari 2020 at 20:55

    Heel leuke en eenvoudige taart dat iedereen kan versieren naar wens. Ook leuk als verjaardagstaart

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 22:18

      Hi Sophie,

      Lief, dankjewel! Xx

  • Sema

    12 januari 2020 at 21:44

    Moet je de chocolade als je hem au bain marie hebt gesmolten eerst even laten afkoelen voordat je hem in een boterhamzakje doet?

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 22:17

      Hi Sema,

      Ja, altijd even laten afkoelen omdat de cheesecake koud is. Xx

  • Meryam

    15 januari 2020 at 18:41

    Hi vraagje,

    De bakvorm die je gebruikt is 22 cm las ik. Alleen ik wil graag een bakvorm gebruiken van 26 a28 cm, is het dan handig om het dubbele te gebruiken?

    Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      16 januari 2020 at 20:31

      Hi Meryam,

      Als je een hoge cheesecake wilt, dan raad ik je wel aan om het recept te verdubbelen. Xx

  • Lisa

    17 januari 2020 at 13:53

    Bedankt voor het receptje!
    Ik heb het geprobeerd en het was heerlijk..
    Alleen nu is het zo dat het niet opstijft bij mij. De vulling blijft 3/5 cm hoog. Bij jou op de foto staat die zo mooi. Wat doe ik verkeerd? 😭 wil ook zon mooie hoge taartje ☺️

    1. Fatima El Irari

      17 januari 2020 at 17:22

      Hi Lisa,

      Graag gedaan en goed te horen dat het lekker was! Hoe groot is de vorm die je hebt gebruikt en hoe lang heb je de cheesecake laten opstijven in de koelkast?

      1. Lisa

        17 januari 2020 at 22:45

        Ik heb 22 cm gebruikt en een dag van te voren gemaakt. In de koelkast gedaan en afgedekt met folie. Volgens mij gaat er iets fout bij het mixen van de vulling? Is er een bepaalde regel of iets zodat je weet dat het goed is gemixt?
        Sorry beginner!😌

      2. Fatima El Irari

        29 januari 2020 at 09:47

        Hi Lisa,

        Zodra je ziet dat het mengsel een geheel is stop je met mixen. Heb je Philadelphia gebruikt of een andere roomkaas?

  • Ag

    24 januari 2020 at 17:31

    Hi! Kan het ook met monchou ipv Philadelphia?

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2020 at 15:22

      Hi Ag,

      Dat kan, maar houd er wel rekening mee dat monchou iets minder stevig is dan Phildelphia.

  • Sa

    28 januari 2020 at 11:39

    Misschien een domme vraag, maar ik moet dus gewoon slagroom uit een spuitbus gebruiken? Dus niet die uit de koeling?

    1. Fatima El Irari

      28 januari 2020 at 20:31

      Hi Sa,

      Je hebt echt de verse slagroom nodig uit de koeling. Dus die nog vloeibaar is.😊

  • Margery

    31 januari 2020 at 09:34

    Hai Fatima,

    De cheesecake heb ik zelf geprobeerd te maken. Ik heb deze een hele nacht laten opstijven in de koelkast en de volgende dag heb ik de springvorm verwijderd. Binnen 5 minuten zakte de cheesecake helaas in elkaar. Heb jij een idee waar dit aan kan liggen?
    De smaak was overigens heel goed. De Nutella was gelukkig niet overheersend en niet te zoet.

    1. Fatima El Irari

      2 februari 2020 at 12:02

      Hi Margery,

      Aah wat jammer zeg! Mag ik vragen welke roomkaas je hebt gebruikt?

      1. Margery

        2 februari 2020 at 19:15

        De roomkaas voor cheesecake van de albert heijn. Normaal gebruik ik zelf altijd monchou maar wilde deze uitproberen. Kan het daaraan gelegen hebben?

      2. Fatima El Irari

        3 februari 2020 at 08:02

        Hi Margery,

        Ik moet zeggen dat ik die minder stevig vindt dan Philadelphia roomkaas, daarom gebruik ik bijna altijd voor een no bake cheesecake Philadelphia.🙈

  • Shri

    17 februari 2020 at 21:04

    Hi Fatima,

    Ik heb de cake gister gemaakt. Precies volgens recept en ook Philadelphia roomkaas.
    Hele nacht laten opstijven maar zakt helaas helemaal in elkaar 🙁 Waar gaat het mis en hoe voorkom ik dit…?

    Gr. Shriya

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept