Nutella Cheesecake

10 januari 2020Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time:

Serves: 8 personen

Voor alle Nutella liefhebbers hier, deze Nutella cheesecake moet je absoluut een keer maken! Deze cheesecake is lekker romig en super simpel om te maken. Het is ook nog eens een no bake cheesecake, dus de oven heb je voor dit recept helemaal niet nodig!

Print recept

Nutella Cheesecake

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Aantal personen: 8 personen

Ingrediënten:

Cheesecake vulling:

  • 400 gram Philadelphia
  • 80 gram poedersuiker
  • 300 gram Nutella
  • 250 ml slagroom, ongeklopte
  • 2 eetlepels kristalsuiker

Koekjes bodem:

  • 250 gram Bastonge koekjes, gemalen
  • 100 gram boter, gesmolten

Extra:

  • 2 eetlepels Nutella
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • geraspte chocolade

Bereidingswijze:

  • 1)

    Roer de boter door bij de koek kruimels en bekleed de bodem van een springvorm met een afmeting van 22 cm met bakpapier. Schep de koek kruimels in de vorm en druk de koekjes stevig tegen de bodem. Zet de vorm in de tussentijd in de koelkast. 

  • 2)

    Klop de roomkaas met de poedersuiker goed glad. Voeg de Nutella erbij  en klop het door tot het goed is gemengd.

  • 3)

    Klop in een aparte kom de slagroom met de kristalsuiker stijf en zet ongeveer 100 gram apart voor de garnering straks.

  • 4)

    Spatel de slagroom bij het cheesecake mengsel en verdeel het in de springvorm. Strijk de bovenkant glad en zet de cheesecake voor minstens 5 uur of het liefst voor een hele nacht afgedekt in de koelkast.

  • 5)

    Wanneer de cheesecake mooi stevig is, haal je die uit de springvorm en spuit je met de slagroom die je apart hebt gezet toefjes bovenop.

  • 6)

    Smelt de Nutella met de zonnebloemolie au bain Marie en giet de chocolade in een boterhamzakje. Knip een kleine opening in de hoek en maak boven de cheesecake zigzaggende bewegingen voor de chocolade strepen. Garneer met wat extra geraspte chocolade en serveer de cheesecake koud!

     

     

Extra tips&tricks:

  • De cheesecake is het stevigst als je deze een hele nacht in de koelkast zet.
  • Gebruik stevige roomkaas zoals Philadelphia.

50 Comments

  • Michelle

    10 januari 2020 at 10:14

    Hooii,

    Hoeveel kristalsuiker heb je gebruikt? Of staat dat op het bakje van de slagroom?

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 15:43

      Hi Michelle,

      Twee eetlepels kristalsuiker heb je nodig. Xx

    2. Ismaela

      19 mei 2020 at 05:20

      Slagroom & klopfix erbij doen helpt tegen het inzakken heb ik gemerkt. Heb eerst Fatima der recept gepakt en daarna 1 met klopfix, bleeftie toch steviger. ☺️

  • Fatima

    10 januari 2020 at 13:04

    Hoeveel gr kristalsuiker?

    Wellicht een idee om niet zo veel tekst in 1 keer te doen.
    Het is onoverzichtelijk en om zoveel tekst in 1 keer te lezen is saai..

    Alleen een tip hoor. Voorderest top!

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 15:42

      Hi Fatima,

      Twee eetlepels heb je nodig. Dit is het recept die je nodig hebt, dus ik zou echt niet weten hoe ik het anders erin moet zetten? Dankjewel! Xx

      1. Laura

        22 februari 2020 at 14:24

        Hoi Fatima,

        Ik probeerde dit recept ook uit en inderdaad het is wat onoverzichtelijk omdat er veel handelingen in één stap staan, misschien is het handiger om per handeling een nieuwe stap te maken, dus bv. In stap 2, als je een andere kom nodig hebt, om nieuwe ingrediënten te mengen, een nieuwe stap maken.

        Taart was trouwens heerlijk! Wel jammer genoeg een beetje ingezakt in de tijd dat ik hem uit de koelkast haalde en meenam naar m’n werk (daar meteen weer in de koelkast). Het zag er niet uit, maar wel lekker dus 😘

      2. Fatima El Irari

        23 februari 2020 at 23:41

        Hi Laura,

        Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en bedankt voor je feedback! Ik ga het gelijk aanpassen in het recept. Xx

  • Dina

    10 januari 2020 at 19:13

    Salam alaikoum Fatima,

    Misschien even nog erbij zetten hoeveel suiker er bij de slagroom moet. Ik weet het wel maar niet iedereen. Trouwens het ziet er zo lekker uit ik heb m meteen al gemaakt! Hij staat in de koelkast en maak m morgen af!😍 dankjewel voor al je lekkere recepten die je met ons deelt!
    Liefs,

    Dina

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 15:40

      Alaikoem salaam Dina,

      Ik heb het erbij gezet lieverd.

  • Dina

    10 januari 2020 at 22:21

    Salam alaikoum Fatima,

    Misschien kan je de hoeveelheid kristalsuiker er nog even bij zetten. Ik weet toevallig wat ik er bij moet doen maar niet iedereen weet dit. Ik heb m in ieder geval al gemaakt en staat nu te rusten in de koelkast tot morgen!😍 ben er meteen aan begonnen! Bedankt voor het delen van al je lekkere recepten met ons en ga zo door!❤️

    Liefs,

    Dina

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 15:40

      Alaikoem salaam Dina,

      Ik heb het erbij gezet, sorry. En heel graag gedaan lieverd! Xx

  • Michele

    11 januari 2020 at 11:15

    Ga deze zeker proberen want ziet er heerlijk uit! Hoeveel kristalsuiker moet er net bij? Zie dit nergens staan, of kijk er serieus over..

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 15:39

      Hi Michela,

      Dankjewel! Je hebt twee eetlepels nodig, sorry vergeten erbij te zetten. Xx

  • Salima

    11 januari 2020 at 16:46

    Salam schat alles goed met u. Waaw zit lekker uit masha Allah . Ik heb een vraagje mag ik bastonge koek vervangen door maria koek . Ik wil da morgen maken in scha Allah . Bedank

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 15:38

      Alaikoem salaam Salima,

      Ja, hoor je kunt ook andere koekjes gebruiken voor de bodem.

      1. Camila Hagen

        22 februari 2020 at 15:18

        Hoii kan j in plaats van Philadelphia ook monchou gebruiken en moet je dan de zelfde hoeveelheid gebruiken.

        Groetjes

      2. Fatima El Irari

        22 februari 2020 at 19:43

        Hi Camila,

        Je kunt monchou gebruiken, maar ik moet wel zeggen dat monchou iets minder stevig is dan Philadelphia.

  • Salima

    11 januari 2020 at 16:47

    Salam schat alles goed met u. Waaw zit lekker uit masha Allah . Ik heb een vraagje mag ik bastonge koek vervangen door maria koek . Ik wil da morgen maken in scha Allah . Bedankt

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 11:02

      Alaikoem salaam Salima,

      Ja, hoor je kunt ook andere koekjes gebruiken.❤️👍🏼

  • Oum hamza

    11 januari 2020 at 21:08

    Hi,

    MachaAllah 3lik Ziet er heerlijk uit ga het zeker 1 deze dagen maken inchallah. Ik heb 1 vraagje als ik een cake maak wordt het altijd bij mij bol van boven de smaak etc is gewoon goed en lekker luchtig maar altijd bol van boven. En ik wil maandag een taart maken maar vind het vervelend dat het niet recht blijft deed eerst op 180°c en daarna las ik dat het op 150°c de eerste kwartier moest zodat het niet omhoog gaat maar toch nog steeds. Zou je me mischien kunnen vertellen wat ik moet doen Haha sorry voor de hele lange verhaal.

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 15:38

      Hi Oum Hamza,

      Als een cake op een bepaalde kant iets meer omhoog komt, dan kan dit komen door de bakpoeder die niet goed door het beslag is gemixt. Ik raad je aan de bakpoeder altijd eerst goed met de bloem te mixen en dan pas in het beslag te doen. En mocht je cake alsnog naar boven komen, dan kun je de cake altijd heel makkelijk aan de bovenkant iets eraf snijden.

  • Salima

    11 januari 2020 at 22:37

    Salam schat alles goed met u.
    Was zit lekker uit ma scha Allah . Ik heb een vraagje kan ik in plaats van bastonge koek Maria koek doen.
    BBedant

  • Sophie

    12 januari 2020 at 20:55

    Heel leuke en eenvoudige taart dat iedereen kan versieren naar wens. Ook leuk als verjaardagstaart

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 22:18

      Hi Sophie,

      Lief, dankjewel! Xx

  • Sema

    12 januari 2020 at 21:44

    Moet je de chocolade als je hem au bain marie hebt gesmolten eerst even laten afkoelen voordat je hem in een boterhamzakje doet?

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 22:17

      Hi Sema,

      Ja, altijd even laten afkoelen omdat de cheesecake koud is. Xx

  • Meryam

    15 januari 2020 at 18:41

    Hi vraagje,

    De bakvorm die je gebruikt is 22 cm las ik. Alleen ik wil graag een bakvorm gebruiken van 26 a28 cm, is het dan handig om het dubbele te gebruiken?

    Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      16 januari 2020 at 20:31

      Hi Meryam,

      Als je een hoge cheesecake wilt, dan raad ik je wel aan om het recept te verdubbelen. Xx

  • Lisa

    17 januari 2020 at 13:53

    Bedankt voor het receptje!
    Ik heb het geprobeerd en het was heerlijk..
    Alleen nu is het zo dat het niet opstijft bij mij. De vulling blijft 3/5 cm hoog. Bij jou op de foto staat die zo mooi. Wat doe ik verkeerd? 😭 wil ook zon mooie hoge taartje ☺️

    1. Fatima El Irari

      17 januari 2020 at 17:22

      Hi Lisa,

      Graag gedaan en goed te horen dat het lekker was! Hoe groot is de vorm die je hebt gebruikt en hoe lang heb je de cheesecake laten opstijven in de koelkast?

      1. Lisa

        17 januari 2020 at 22:45

        Ik heb 22 cm gebruikt en een dag van te voren gemaakt. In de koelkast gedaan en afgedekt met folie. Volgens mij gaat er iets fout bij het mixen van de vulling? Is er een bepaalde regel of iets zodat je weet dat het goed is gemixt?
        Sorry beginner!😌

      2. Fatima El Irari

        29 januari 2020 at 09:47

        Hi Lisa,

        Zodra je ziet dat het mengsel een geheel is stop je met mixen. Heb je Philadelphia gebruikt of een andere roomkaas?

  • Ag

    24 januari 2020 at 17:31

    Hi! Kan het ook met monchou ipv Philadelphia?

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2020 at 15:22

      Hi Ag,

      Dat kan, maar houd er wel rekening mee dat monchou iets minder stevig is dan Phildelphia.

  • Sa

    28 januari 2020 at 11:39

    Misschien een domme vraag, maar ik moet dus gewoon slagroom uit een spuitbus gebruiken? Dus niet die uit de koeling?

    1. Fatima El Irari

      28 januari 2020 at 20:31

      Hi Sa,

      Je hebt echt de verse slagroom nodig uit de koeling. Dus die nog vloeibaar is.😊

  • Margery

    31 januari 2020 at 09:34

    Hai Fatima,

    De cheesecake heb ik zelf geprobeerd te maken. Ik heb deze een hele nacht laten opstijven in de koelkast en de volgende dag heb ik de springvorm verwijderd. Binnen 5 minuten zakte de cheesecake helaas in elkaar. Heb jij een idee waar dit aan kan liggen?
    De smaak was overigens heel goed. De Nutella was gelukkig niet overheersend en niet te zoet.

    1. Fatima El Irari

      2 februari 2020 at 12:02

      Hi Margery,

      Aah wat jammer zeg! Mag ik vragen welke roomkaas je hebt gebruikt?

      1. Margery

        2 februari 2020 at 19:15

        De roomkaas voor cheesecake van de albert heijn. Normaal gebruik ik zelf altijd monchou maar wilde deze uitproberen. Kan het daaraan gelegen hebben?

      2. Fatima El Irari

        3 februari 2020 at 08:02

        Hi Margery,

        Ik moet zeggen dat ik die minder stevig vindt dan Philadelphia roomkaas, daarom gebruik ik bijna altijd voor een no bake cheesecake Philadelphia.🙈

  • Shri

    17 februari 2020 at 21:04

    Hi Fatima,

    Ik heb de cake gister gemaakt. Precies volgens recept en ook Philadelphia roomkaas.
    Hele nacht laten opstijven maar zakt helaas helemaal in elkaar 🙁 Waar gaat het mis en hoe voorkom ik dit…?

    Gr. Shriya

  • Annie

    3 april 2020 at 08:03

    Goedenmorgen ik heb een vraagje over de Nutella cheesecake ik heb hem gemaakt en woord net wakker dacht kijk gelijk naar me taart en het is nog zacht 🥴 wat zal ik fout gedaan hebben ik heb wel Philadelphia gebruikt uit dat bakje wel heb ik geen 100 gram slagroom apart gehouden maar zal dat nou echt de reden zijn dat ie zo zacht is gebleven kan ik hem niet in de vriezer doen en zou ik de volgende keer ook mischien gelatine blaadjes kunnen gebruiken maar hoeveel heb ik er dan nodig de smaak ik we top 🥴

    1. Fatima El Irari

      3 april 2020 at 11:31

      Hi Annie,

      Staat jouw koelkast op de hoogste temperatuur? Je kunt de cheesecake voor 60 minuten in de diepvries zetten, dan wordt die sowieso stevig. Ja, hoor je kunt de volgende keer ook gelatine gebruiken. 3 blaadjes gelatine is genoeg.

  • Lisa van der Aa

    14 mei 2020 at 14:56

    Welk spuitmondje gebruik je voor de toeven slagroom?

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2020 at 17:25

      Hi Lisa,

      Ik gebruik hiervoor de Wilton 1M.

  • Fatma

    16 juni 2020 at 18:05

    Hey,

    Kan je de bakvorm ook invetten met boter in plaats van een bakpapier te gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      18 juni 2020 at 12:09

      Hi Fatma,

      Ja, hoor dat kan ook alleen vind ik bakpapier gewoon makkelijker daarom gebruik ik het vaak. Xx

  • Lisa

    14 juli 2020 at 17:04

    Ik heb alleen een bakvorm van 18cm kan ik hem daar ook in maken?

    1. Fatima El Irari

      19 juli 2020 at 21:54

      Hi Lisa,

      Ja, hoor dat kan prima. Xx

  • Gina

    29 oktober 2021 at 11:38

    Ziet er heerlijk uit! Ik ga deze vandaag maken voor mijn schoonbroer zijn verjaardag morgen. Nu lees ik dat je 100 gram slagroom apart moet houden, maar blijft dit wel goed tot morgenavond? Versieren van de taart doe ik dan pas namelijk… en ik wilde er kloofje in doen, maar dan komt het ook in de taart, is dat erg? Bedankt alvast!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept