No Knead Brood

21 november 2024Fatima El Irari

Prep time: 13 uur 45 minuten

Cook time:

Serves: 1 brood

 

Versgebakken brood zonder gedoe én zonder te kneden? Met dit no knead brood hoef je alleen maar het deeg de avond van tevoren te mengen en vervolgens te laten rusten. De volgende ochtend schuif je het in de oven, en voor je het weet geniet je van een luchtig brood met een heerlijk knapperige korst. Het is eenvoudig, snel voorbereid en echt ontzettend lekker!
Print recept

No Knead Brood

  • Voorbereidingstijd 13 uur 45 minuten
  • Aantal personen: 1 brood

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel gedroogde gist
  • 1 theelepel zout
  • 430 gram lauwwarm water
  • 1 theelepel zonnebloemolie

Benodigdheden:

  • grote kom
  • Theedoek
  • plastic folie
  • gietijzeren pan

Bereidingswijze:

  • 1)

    Neem een grote kom en meng de bloem, zout en de droge gist goed door elkaar.

  • 2)

    Giet het water en de zonnebloemolie erbij en meng met een houten lepel tot alles goed samenkomt.

  • 3)

    Het deeg zal erg plakkerig zijn, maar zo hoort de structuur te zijn.

  • 4)

    Dek de kom af met plastic folie en een theedoek en laat het deeg minimaal 12 uur rusten.

  • 5)

    Bestuif je werkblad met bloem en stort het deeg en vouw het een paar keer naar binnen, tot een bal.

  • 6)

    Laat het deeg 30 minuten rusten in een met bloem bestoven rijsmandje en dek af met een theedoek.

  • 7)

    Verwarm de oven voor op 230 graden (boven-onder) en plaats de gietijzeren met deksel in de oven.

  • 8)

    Stort het deeg op een vel bakpapier en maak met een scherp mes een sneetje in het deeg.

  • 9)

    Haal de pan uit de oven en leg het deeg met het bakpapier in de pan.

  • 10)

    Dek de pan af met het deksel en bak het brood voor 30 minuten.

  • 11)

    Haal na 30 min. het deksel en bak nog eens 10-15 min., zodat het brood een goudbruine korst krijgt.

  • 12)

    Haal het brood uit de pan en laat het volledig afkoelen op een rooster. 

  • 13)

    Laat het brood volledig afkoelen voordat je het aansnijdt. Eet smakelijk!

4 Comments

  • Maria

    22 november 2024 at 11:20

    Welk bloem gebruik jij precies? Gebruik je broodbloem of gewoon patentbloem uit de supermarkt?

    Helaas heb ik geen gietijzerenpan, staat wel op mijn lijst, is er een alternatief? Of moet het echt in een gietijzerenpan?

    1. Fatima El Irari

      1 december 2024 at 13:56

      Hi Maria,

      Ik gebruik vaak patentbloem van de supermarkt. Als je geen gietijzeren pan hebt, dan kun je het brood ook afbakken in een ovenschaal en de eerste 30 minuten afdekken met aluminiumfolie.

  • Naadje

    4 december 2024 at 12:20

    Het deeg blijft bij mij heel plakkerig als ik er een bal van wil maken.. heb je hier tips voor? hoeveel bloem ik ook erbij doe blijft het echt plakkerig en kan ik er geen stevigere structuur van maken om een mooie bal te krijgen.

    1. Fatima El Irari

      5 december 2024 at 23:47

      Hi Naadje,

      Het deeg is na het rijzen erg plakkerig. Door wat bloem toe te voegen, kun je het makkelijk tot een bal vormen. Gebruik een deegschraper om te voorkomen dat het deeg aan je handen blijft plakken. Werkt echt heel goed!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept