No knead Brood – Weber Barbecue

17 september 2021Fatima El Irari

Prep time: 13 uur

Cook time: 50 minuten

Serves:

Er is niets lekkerder dan vers gebakken brood! Sommige mensen denken dat zelf brood bakken veel te moeilijk is, maar niks is minder waar! Met dit recept voor ‘no knead’ oftewel ‘zonder te kneden’ kunnen zelfs de niet bakkers onder ons een heerlijk vers brood op tafel toveren!
Voor dit brood recept hoef je het deeg dus niet soepel te kneden, maar heb je enkel heel wat geduld nodig, want het deeg moet minimaal 10 uur rijzen. Door het deeg voldoende tijd te geven, wordt het brood lekker luchtig van binnen en super knapperig aan de buitenkant.
Nu leek het mij leuk om het brood niet zoals gewoonlijk in de oven af te bakken, maar voor de verandering weer eens onze weber hiervoor te gebruiken. En ik kan je vertellen: dit wil jij ook echt proberen! Voor mijn gevoel is het brood er nog krokanter uitgekomen dan normaal. Ik ga dit sowieso vaker maken!
Print recept

No knead Brood - Weber Barbecue

  • Voorbereidingstijd 13 uur
  • Kooktijd 50 minuten
  • Totale tijd 13 uur 50 minuten

Ingrediënten:

Het deeg:

  • 450 gram bloem
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. gedroogde gist
  • 1 theel. zonnebloemolie
  • 350 ml lauwwarm water

Ook nodig:

  • extra bloem

Bereidingswijze:

  • 1)

    Meng de bloem, zout, gedroogde gist, zonnebloemolie en het water in een ruime kom door elkaar.

  • 2)

    Dek de kom vervolgens goed af met folie en een theedoek.

  • 3)

    Zet de kom op een warme plek in huis voor minimaal 13 uur.

  • 4)

    Bestrooi je werkblad flink met bloem en stort het gerezen deeg bovenop.

  • 5)

    Bestrooi je handen flink met bloem en vouw het deeg een aantal keren dubbel.

  • 6)

    Vorm het deeg vervolgens tot een mooie ronde bol.

  • 7)

    Leg het deeg bovenop een vel bakpapier en bestrooi het deeg met wat extra bloem.

  • 8)

    Dek het deeg af met een theedoek en laat het deeg weer voor circa 2 uur rijzen.

  • 9)

    Verwarm de Weber barbecue tot 250 °C. en plaats een gietijzeren pan met de deksel op de barbecue voor 10 min.

  • 10)

    Haal de pan er weer uit en leg er een stuk bakpapier in en daarop leg je voorzichtig het brood.

  • 11)

    Bak het brood het voor 30 min. met de deksel op de pan en daarna nog eens 20 min. zonder deksel voor een krokante korst.

  • 12)

    Laat het brood op een rooster ietsjes afkoelen voordat je het snijdt. Eet smakelijk!

    Dit artikel is in samenwerking met Weber.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept