No knead Brood – Weber Barbecue
Prep time: 13 uur
Cook time: 50 minuten
Serves:
No knead Brood - Weber Barbecue
- Voorbereidingstijd 13 uur
- Kooktijd 50 minuten
- Totale tijd 13 uur 50 minuten
Ingrediënten:
Het deeg:
- 450 gram bloem
- 1 theel. zout
- 1 theel. gedroogde gist
- 1 theel. zonnebloemolie
- 350 ml lauwwarm water
Ook nodig:
- extra bloem
Bereidingswijze:
- 1)
Meng de bloem, zout, gedroogde gist, zonnebloemolie en het water in een ruime kom door elkaar.
- 2)
Dek de kom vervolgens goed af met folie en een theedoek.
- 3)
Zet de kom op een warme plek in huis voor minimaal 13 uur.
- 4)
Bestrooi je werkblad flink met bloem en stort het gerezen deeg bovenop.
- 5)
Bestrooi je handen flink met bloem en vouw het deeg een aantal keren dubbel.
- 6)
Vorm het deeg vervolgens tot een mooie ronde bol.
- 7)
Leg het deeg bovenop een vel bakpapier en bestrooi het deeg met wat extra bloem.
- 8)
Dek het deeg af met een theedoek en laat het deeg weer voor circa 2 uur rijzen.
- 9)
Verwarm de Weber barbecue tot 250 °C. en plaats een gietijzeren pan met de deksel op de barbecue voor 10 min.
- 10)
Haal de pan er weer uit en leg er een stuk bakpapier in en daarop leg je voorzichtig het brood.
- 11)
Bak het brood het voor 30 min. met de deksel op de pan en daarna nog eens 20 min. zonder deksel voor een krokante korst.
- 12)
Laat het brood op een rooster ietsjes afkoelen voordat je het snijdt. Eet smakelijk!
Dit artikel is in samenwerking met Weber.
10 Comments
Anne
18 september 2021 at 05:47
Kan je het ook bakken zonder gietijzeren pan? Hoe dan?
Oum inzari
18 september 2021 at 10:31
Hoe zou je dit brood afbakken in een normale oven?
Zahide
22 september 2021 at 09:18
Hoi Fatima, ik heb geen weber. Hoe kan ik dit het beste doen?
Margery
14 januari 2022 at 12:56
Hoi Fatima,
Kan je dit brood ook maken in een koolhydraatarme variant?
Groetjes Margery
Sara
15 december 2022 at 16:53
Hoi Fatima kun je dit ook in de oven aanhouden met dezelfde tijd en temperatuur?
Xx
Soumaya
6 maart 2023 at 12:13
Hi, heb je mischien ook een goed recept voor de broodbak machine volkorenbrood?
Gr soumaya
Jennifer
20 maart 2023 at 13:11
Hey fatima,
Hoe moet je het bakken als het in een gewone oven moet?
Fatima El Irari
23 maart 2023 at 10:28
Hi Jennifer,
Je bak het brood dan op 200 graden in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Je kunt de hetelucht functie gebruiken of de boven onder warmte.
Raymond
6 augustus 2024 at 21:48
Dank voor de reactie Fatima. Dit wordt het recept voor mijn eerste zelfgebakken brood 😛
Fatima El Irari
14 augustus 2024 at 13:56
Geniet ervan!