No knead Brood – Weber Barbecue

Prep time: 13 uur
Cook time: 50 minuten
Serves:

No knead Brood - Weber Barbecue
- Voorbereidingstijd 13 uur
- Kooktijd 50 minuten
- Totale tijd 13 uur 50 minuten
Ingrediënten:
Het deeg:
- 450 gram bloem
- 1 theel. zout
- 1 theel. gedroogde gist
- 1 theel. zonnebloemolie
- 350 ml lauwwarm water
Ook nodig:
- extra bloem
Bereidingswijze:
- 1)
Meng de bloem, zout, gedroogde gist, zonnebloemolie en het water in een ruime kom door elkaar.
- 2)
Dek de kom vervolgens goed af met folie en een theedoek.
- 3)
Zet de kom op een warme plek in huis voor minimaal 13 uur.
- 4)
Bestrooi je werkblad flink met bloem en stort het gerezen deeg bovenop.
- 5)
Bestrooi je handen flink met bloem en vouw het deeg een aantal keren dubbel.
- 6)
Vorm het deeg vervolgens tot een mooie ronde bol.
- 7)
Leg het deeg bovenop een vel bakpapier en bestrooi het deeg met wat extra bloem.
- 8)
Dek het deeg af met een theedoek en laat het deeg weer voor circa 2 uur rijzen.
- 9)
Verwarm de Weber barbecue tot 250 °C. en plaats een gietijzeren pan met de deksel op de barbecue voor 10 min.
- 10)
Haal de pan er weer uit en leg er een stuk bakpapier in en daarop leg je voorzichtig het brood.
- 11)
Bak het brood het voor 30 min. met de deksel op de pan en daarna nog eens 20 min. zonder deksel voor een krokante korst.
- 12)
Laat het brood op een rooster ietsjes afkoelen voordat je het snijdt. Eet smakelijk!
Dit artikel is in samenwerking met Weber.
2 Comments
Jennifer
20 maart 2023 at 13:11
Hey fatima,
Hoe moet je het bakken als het in een gewone oven moet?
Fatima El Irari
23 maart 2023 at 10:28
Hi Jennifer,
Je bak het brood dan op 200 graden in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Je kunt de hetelucht functie gebruiken of de boven onder warmte.