NO BAKE BANANENTAART

2 november 2016Fatima El Irari

Daar ben ik weer met een lekker zoet recept voor je! Afgelopen weekend hielden wij op zaterdag een gezellig zussen avond met leuke films en daar kan natuurlijk iets lekkers niet bij missen! Ik was zoals gewoonlijk weer aan het twijfelen wat te maken, omdat er nog zoveel lekkers op mijn lijstje staat en ik daardoor bijna nooit een keus kan maken, haha. Maar uiteindelijk koos ik voor een heerlijke romige bananentaart en die viel zo goed in de smaak!

INGREDIËNTEN (8 personen)

Voor de bananentaart vulling:
.
  • 250 gr. koekjes naar keuze
  • 200 gr. gesmolten roomboter
  • 250 ml koude slagroom
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • 1 zakje klopfix 
  • 250 gr. mascarpone, op kamertemperatuur
  • 2 etl. kristalsuiker
Extra:
.
  • 4 bananen
  • chocoladerasp
  • geroosterde kokos rasp
Keukenspullen:
.
  • keukenmachine
  • vlaaivorm met losse bodem (28 cm)
  • keukenmachine

Bereidingswijze:

  1. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of verkruimel deze met een deegroller in een afsluitbare diepvrieszak.
  2. smelt de roomboter op laag vuur en giet deze bij de verkruimelde koekkruimels en meng geheel samen.
  3. Stort de koekkruimels in de vorm en duw met je handen de koekkruimels goed aan tot een egale laag. Duw met je knokkels de koek laag tegen de zijkanten van de quichevorm aan.
  4. Zet de vorm in de koelkast en begin in de tussentijd aan de topping.
Romige topping:
.
  1. Giet de koude slagroom in de kom en voeg de vanillesuiker, kristalsuiker en de klopfix erbij. Mix de slagroom net niet stijf en zet de kom even apart. 
  2. Schep de mascarpone in een aparte kom en voeg de kristalsuiker erbij. Mix het geheel samen de elektrische handmixer tot een egaal, romig mengsel.
  3. Voeg de slagroom bij de mascarpone en vouw als het ware de slagroom door de mascarpone heen en zet de even apart. Je zult merken hoe luchtig de crème wordt!
  4. Snijd twee bananen in schijfjes en verdeel deze over de koekjesbodem.
  5. Schep de crème op de bananenschijfjes en verdeel deze mooi egaal over de oppervlakte heen.
  6. Snijd de overige twee banen in schuifjes en verdeel deze mooi over de taart.
  7. Rasp wat chocolade over de taart heen en strooi er wat geroosterde kokosrasp overheen.
  8. Laat de taart minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast. Haal de taart zeker 30 minuten voor serveren uit de koelkast zodat de taart op kamertemperatuur kan komen.

En in deze simpele stappen maak je deze heerlijke romige bananentaart! Dus staat er binnenkort een feestje op de planning, krijg of ga je op bezoek? Maak dan eens deze taart en ik kan je garanderen dat ze het erg lekker gaan vinden!

Liefs,
Fatima

img_8944-kopie img_8987-kopie

 

Print recept

68 Comments

  • Nouhaylae

    2 november 2016 at 09:58

    Dankje schat! Ziet er geweldig uit!! Deze komt zeker op mijn lijstje te staan Xx ❤

    1. Fatima

      2 november 2016 at 12:56

      Dankjewel lieve Nouhaylae! Xx

  • rahanah

    2 november 2016 at 10:04

    salaam
    het ziet er lekker ui
    xxxxx rayhanah

    1. Fatima

      2 november 2016 at 12:56

      Alaikoem salaam,

      Dankjewel hoor!

  • Oemaima

    2 november 2016 at 10:21

    Salaam Fatima!

    Deze wil ik proberen dit weekend in sha Allah. Welke vormgrootte heb je gebruikt? 18 of 24cm?
    Shokran and keep it up ???

    1. Fatima

      2 november 2016 at 12:55

      Alaikoem salaam Oemaima,

      De vorm is 26 cm. Dankjewel meis! Xx

  • Anissa

    2 november 2016 at 10:24

    Salamoe3alaykoem,
    Macha Allah, ziet er weer heerlijk uit.
    Wou graag weten hoe groot de vorm is waar je het in hebt gedaan.
    Alvast bedankt voor je reactie.

    1. Fatima

      2 november 2016 at 12:55

      Alaikoem salaam Anissa,

      Dankjewel meis! De vorm is 26cm. Xx

  • Sabrin

    2 november 2016 at 10:59

    Wow dit ga ik maken!

    1. Fatima

      2 november 2016 at 12:54

      Hallo Sabrin,

      Haha zeker doen hoor!

  • Najiba

    2 november 2016 at 11:20

    Mag de taart ook een hele nacht opstijven?

    1. Fatima

      2 november 2016 at 12:54

      Hallo Najiba,

      Jazeker dat kan ook!

  • Najiba

    2 november 2016 at 11:21

    Moet ik de kokos bakken of roosteren? Of is het klant en klaar te koop?

    1. Fatima

      2 november 2016 at 12:53

      Hallo Najiba,

      Je roostert de kokos even kort aan in een koekenpan zonder olie of boter. Sorry, ga het even aanpassen. Xx

  • Sarah

    2 november 2016 at 11:25

    Hey Fatima, lijkt me super lekker!! Maar waarom bak je de kokosrasp eigenlijk? Krijg je dan een andere smaak? En bak je dit gewoon even kort aan in een koekenpan zonder boter of olie?

    Xx Sarah

    1. Fatima

      2 november 2016 at 12:54

      Hallo Sarah,

      Als je de kokos roostert(sorry moet roosteren ipv bakken zijn) proef je echt een heerlijke smaak terug in de kokos. Dit doen je zonder boter of olie in een koekenpan op zacht vuur. Succes meis! Xx

  • Sabah

    2 november 2016 at 14:16

    Kun je dit ook een dag van te voren maken? Of is dit niet zo handig met de banaan? Blijft dat wel goed haha.. xxx

    1. Fatima

      2 november 2016 at 15:13

      Hallo Sabah,

      Ik heb de taart dezelfde dag nog geserveerd, maar wat er was overgebleven was ook nog lekker. Ik zou 1 eetlepel citroensap toevoegen bij de bananenschijfjes, zodat deze niet zullen verkleuren.

  • Busra

    2 november 2016 at 15:49

    Van waar heb je die quichevorm?

    Alvast bedankt!

    1. Fatima

      3 november 2016 at 15:41

      Hallo Busra,

      Deze komt van de Albert Heijn.

  • Niqui

    2 november 2016 at 16:15

    Dit lijkt me echt heel,heel erg lekker !.
    Zou ik de mascarpone kunnen vervangen door de roomkaas van de Aldi,denk je??
    Wil hem nl meteen gaan maken en geen zin om nog naar de winkel te gaan,alle andere ingrediënten heb ik gelukkig sowieso al in huis.

    1. Fatima

      3 november 2016 at 15:43

      Hallo Niqui,

      Ja hoor dat is mogelijk. Smakelijk alvast! Xx

  • Sarah

    2 november 2016 at 16:39

    Hoi meid,

    Mag ik vragen waar je de quice vorm met losse bodem hebt gekocht ?

    1. Fatima

      3 november 2016 at 15:43

      Hallo Sarah

      Natuurlijk, de vorm komt van de Albert Heijn.

  • Naima

    2 november 2016 at 17:45

    Salaam Fatima, welke roomboter heb je gebruikt?
    En ik las tussen de reacties dat je een eetlepel citroensap aanraadt tegen verkleuring van de bananen, hoe zou ik dat dan moeten doen? De bananen in een kom met citroensap doen of hoe moet ik zien? Alvast bedankt

    1. Fatima

      3 november 2016 at 15:44

      Alaikoem salaam Naima,

      Ik gebruik roomboter van AH merk, maar je mag echt elk soort gebruiken. Ja gewoon de schijfjes in een kommetje, citroensap eroverheen en even husselen. Succes meis Xx

  • Miriam

    2 november 2016 at 21:19

    Salaam wa 3alaikoum. Deze taart ziet er verukkelijk uit! Maar doe je geen suiker in de vulling?

    1. Fatima

      3 november 2016 at 15:46

      Alaikoem salaam Miriam,

      Dankjewel lieverd! Ik heb expres geen suiker gebruikt, omdat de kokoskoekjes(de bodem) al suiker bevatten, plus de bananen zijn zoet en de slagroom is ook al gezoet. Maar je kunt natuurlijk altijd suiker toevoegen aan de mascarpone. Dit raad ik je ook aan als de rest van je ingrediënten niet veel suiker bevatten.

      1. Btissame

        14 mei 2017 at 13:12

        Salaam Fatima,
        Vandaag heb ik voor mijn moeder deze lekkere bananentaart gemaakt. Mijn moeder is gek op bananentaart, die kochten we altijd in het dorp maar tegenwoordig gebruiken ze ook gelatine blaadjes dus het was al een enige tijd geleden dat we dat niet meer hadden gegeten. Mijn moeder en ons hele gezin vonden de taart echt lekker! Bedankt hiervoor! Groetjes Btissame

      2. Fatima El Irari

        15 mei 2017 at 06:31

        Alaikoem salaam Btissame,

        Wat ontzettend leuk zeg! Jammer he dat ze tegenwoordig bijna in alles gelatine verwerken! Daarom kun je maar beter zelf een taartje bakken haha. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd!

        Liefs,
        Fatima

  • Ilham

    5 november 2016 at 08:26

    Salaam wa 3alaikoum
    Wow wat goed zeg.mschallah zit erg heerlijk uit .Ik ga het zeker uit proberen inschallah
    Xxx

    1. Fatima

      7 november 2016 at 12:17

      Alaikoem salaam Ilham,

      Dankjewel lieve meid! Xx

  • Imaan

    24 november 2016 at 16:15

    Kun je dit ook een avond van te voren maken en de volgende dag serveren?

    1. Fatima

      28 november 2016 at 07:09

      Hallo Imaan,

      Jazeker, dat kan! Dat is juist het handigste van zo’n ‘no bake’ taart. Succes meis Xx

  • Sammy

    3 december 2016 at 20:26

    Hey meid! Ziet er echt zalig uit tbarkellah alik. Ik zie dat je de zwarte bakvorm waarin je de bodem doet in het midden gewoon een groot gat heeft Hoe zorg je dan in het begin dat de bescuit op zijn plek blijft? Heb je er plastic onder? of zet je het op een bord ofzo? Shokrannnnnnn

    1. Fatima

      5 december 2016 at 07:20

      Hallo Sammy,

      Dit is een vlaaivorm met een losse bodem. Wanneer je ziet dat ik de koekjes erin druk, dan zit de bodem er gewoon in he. Dus het is niet zo dat dan zeg maar de bodem eruit is en je een gat hebt. Die gat heb je pas wanneer je de taart uit de vorm lift zeg maar. Begrijp je? Xx

  • Faiz

    19 december 2016 at 19:25

    Hey
    Ik heb alleen een vlaaivorm met vaste bodem. Kan ik die ook gebruiken?

    1. Fatima

      20 december 2016 at 07:54

      Hallo Faiz,

      Dit kan wel, maar dan wordt het moeilijk om de taart uit de vorm te krijgen. Ik raad je aan om op de bodem bakpapier te leggen en de bakpapier over de randen te laten hangen. Op deze manier kun je de taart straks met behulp van de bakpapier uit de vorm hijsen.

  • Emsa

    20 december 2016 at 23:16

    Hoiii,

    Kun je ipv mascarpone, ook monchou gebruiken? En hoeveel moet je dan hiervan gebruiken?

    Liefss esma

    1. Fatima El Irari

      21 december 2016 at 08:04

      Hallo Emsa,

      Ja hoor monchou kan ook. Je gebruikt dan 200 gram monchou. Xx

  • Gulma

    13 januari 2017 at 20:14

    Deze ga ik morgen ook maar eens uitproberen .

    1. Fatima El Irari

      17 januari 2017 at 08:14

      Hallo Gulma,

      Zeker doen hoor, erg lekker haha!

      Liefs Fatima

  • Fadime

    1 februari 2017 at 13:06

    Als je geen citroensap gebruikt verkleuren de bananen? Ik wil het nu maken voor vanavond, maar ik ben bang dat de bananen verkleuren?

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 10:42

      Hallo Fadime,

      Helaas zal de banaan toch snel verkleuren als je hier geen citroensap bij doet.

      Liefs,
      Fatima

  • Amine

    6 juni 2017 at 08:10

    Hoi Fatima,
    Ziet er heerlijk uit, denk je dat het ook lekker wordt met aardbeien ipv banaan, want bij ons thuis vinden ze banaan niet echt lekker? Kokoskoekjes met aarbeien niet een even goeie combi als met banaan denk ik tog?

  • Jamila

    10 juni 2017 at 16:35

    Ha Fatima,
    Ik Ben bezig met je heerlijke taart, echter met 250gr bastonje koeken is 200gr boter echt te veel, het is echt vloeibaar geworden.
    Gr jamila

  • Soumia

    20 augustus 2017 at 16:34

    Salam je recepten zijn super Masalah ? Ik had een vraagje , welke koeken Kun je gebruiken ? Groet

    1. Fatima El Irari

      21 augustus 2017 at 08:52

      Alaikoem salaam Soumia,

      Aah super lief! Je zou echt elke koekjes kunnen gebruiken. Zelf gebruik ik vaak de simpele Maria koekjes of de kokos koekjes van bijvoorbeeld Verkade.

      Liefs,
      Fatima

  • Soumia

    21 augustus 2017 at 12:23

    Salam ik heb alleen slagschuim van dokter letter , kan ik dat ook gebruiken in plaats van klopfix?

    1. Fatima El Irari

      21 augustus 2017 at 13:01

      Alaikoem salaam Soumia,

      Klop klop is een soort slagroom die je dient op te kloppen met melk en dan krijg je dus slagroom. Maar het is dus niet hetzelfde als klopfix.

  • Tatja Hatt

    14 september 2017 at 17:48

    Hi Fatima,
    Hoe lang van te voren kun je de taart klaarmaken ? Ik wil he, graag 1 dag voor het feestje klaarmaken maar vroeg me af of dit kan…Mijn dochter die net 10 is geworden heeft er nu al heel veel zin in
    Alvast bedankt
    Groetjes Tatja

    1. Fatima El Irari

      18 september 2017 at 13:34

      Hallo Tatja,

      Deze taart kun je altijd makkelijk een dag van tevoren maken, geen probleem. Gefeliciteerd met je dochtertje!

      Liefs,
      Fatima

  • Onbekend

    11 november 2017 at 10:08

    Hoi hoi
    Kan je ook eerst klein beetje van de crème aan brengen op de bodem zodat de banan beter blijven zitten?en niet weg schuiven zodra je de crème er op doet

    1. Fatima El Irari

      12 november 2017 at 08:48

      Hallo,

      Jazeker dat kan, slim idee ook! Xx

  • Chaima

    17 mei 2018 at 11:29

    Hi Fatima,
    Dit ziet er heerlijk uit Masha Allah x Een vraagje, wat kan je ipv klopfix gebruiken ? Woon momenteel in Marokko en ik denk niet dat klopfix hier verkrijgbaar is, of miss heeft het hier een andere naam haha. Alvast bedankt xx

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2018 at 12:03

      Hi Chaima,

      Allah ibarkfiek lieverd! Je kunt de klopfix weglaten, want de slagroom wordt vanzelf wel stijf door de kristalsuiker. Succes! Xx

      Liefs,
      Fatima

      Liefs,
      Fatima

  • Aya

    26 mei 2018 at 11:14

    Salam!! Ik ben nu de taart aan het maken en ik had niet opgelet dus toen had ik de mascarpone gelijk bij de slagroom toegevoegd en niet apart geklopt. Nu is het een heel romig mengsel en niet luchtig. Kan ik dit alsnog op de taart smeren of kan ik beter even snel naar de supermarkt en nieuwe slagroom en mascarpone halen en het opnieuw doen hahaha! Laat het maar weten groetjes!

    1. Aya

      26 mei 2018 at 12:32

      Ik heb trouwens het mengsel laten opstijven afgedekt in de koelkast en nu is het mengsel een heel stuk luchtiger! Kan ik het gebruiken?

    2. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 11:38

      Hi Aya,

      Is het nog gelukt lieverd? Xx

  • nadia

    3 juni 2018 at 13:07

    o my god zalige taart!!! Die moet ik maken!!
    Dank je wel!

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2018 at 13:09

      Haha dankjewel lieverd!?❤️

  • Sam

    13 juni 2018 at 11:49

    Hoi Fatima,

    Ik volg je graag en ik heb de bakvorm gehaald bij de AH maar hij is niet 26 cm maar 28 cm. Op de site is die ook 28 cm. Nu is men vraag moet ik meer koekjes gebruiken voor de bodem?
    Alvast bedankt hoop op snelle antwoord

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2018 at 11:52

      Hi Sam,

      Is niet erg hoor. Je kunt je gewoon precies aan het recept houden. Mijn vorm is dan ook 28 i.p.v. 26 want die van mij komt ook van de Albert Heijn. Xx

  • Sam

    13 juni 2018 at 13:21

    Super bedankt voor je snelle reactie,
    Liefst je trouwe volger ??

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2018 at 09:00

      Graag gedaan lieverd! Xx

  • Ela

    21 juni 2018 at 18:49

    Hoi Fatima! Aller eerst vind ik je echt super goed! Ik heb vele recepten van je uitgeprobeerd en allemaal succesvol gelukt! Ik heb een vraagje, ik wil deze taart nu make heb alles in huis behalve klopfix.. kan ik die weglaten of iets anders vervangbaar? Hoor graag van je lieve fatima! Groetjes Ela xx

    1. Fatima El Irari

      23 juni 2018 at 17:24

      Hi Ela,

      Ah wat goed! Super lief en bedankt voor je lieve compliment! Je mag de klopfix altijd weglaten hoor, want door de suiker zal de slagroom ook mooi dik worden. Succes! Xx

  • Tien yummy no-bake taarten – Baknieuws.nl

    21 mei 2019 at 15:26

    […] Bananen Een romige bananentaart met koekjes naar keuze. Bovenop kokos, chocolade en bananen. Een smakelijk zoet recept van Fatima. Check het hier! […]

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept