KIP NASIBALLETJES

3 juli 2014Fatima El Irari
Ingrediënten: (45 stuks)
.
  • 1 ui
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 300 gr. kipfilet
  • 50 ml water
  • 1 tl. kip kruiden
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. zout
  • 1 zakje nasi kruiden
  • 150 gr. basmati rijst
Extra:
.
  • paneermeel
  • 2 eieren
Bereidingswijze:
.
  1. Snipper de ui fijn en bak deze mooi goudbruin in een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie.
  2. De twee paprika’s snijd je in kleine blokjes en bak je even mee met de ui.
  3. Maak de kipfilet grondig schoon en snijd deze vervolgens in grove stukken.
  4. Voeg de kipfilet, kip kruiden, gemberpoeder, zwarte peper en het zout toe en schep alles goed door. Laat het geheel voor ongeveer 10 á 15 minuten bakken op middelhoog vuur.nasiballen7
  5. Giet er dan 50 ml water bij, sluit de pan en laat het geheel voor 20 a 30 minuten gaar koken op middelhoog vuur.
  6. Wanneer de kipfilet gaar is haal je deze uit de pan en scheur/knip je de kipfilet in kleine stukjes. nasiballen11
  7. Kook de rijst gaar tot de rijst net iets begint te plakken zodat je straks makkelijk nasiballen kunt vormen.
  8. Wanneer de rijst gaar is verwijder je deze van het vuur en giet je het water af.
  9. Voeg de stukjes kip en de groenten bij de rijst en meng het even goed samen.
  10. Maak nu het zakje nasikruiden aan met wat water, bereidingswijze staat op de achterkant van de verpakking.
  11. Giet de nasikruiden saus toe aan de rijst/kip en roer dit dan goed samen.
  12. Laat de vulling daarna volledig afkoelen.

nasiballen21

Nasiballen vormen en paneren:
.
  1. Schep een volle lepel van de nasi vulling op en vorm met je handen gelijke ballen. 
  2. Plaats elke nasibal op een dienblad die je hebt bekleed met bakpapier en werk op precies dezelfde manier de rest van de vulling af.
  3. Zet de nasiballen voor 30 minuten in de koelkast zodat ze kunnen koelen.nasiballen31
  4. Klop de twee eieren los in een ruime kom en voeg de paneermeel toe in een aparte kom.
  5. Haal de nasiballen uit de koelkast en dompel per een de nasiballen eerst in het eimengsel en daarna in de paneermeel.
    nasiballen41
  6. Werk op precies dezelfde manier de rest van de nasiballen en zet ze vervolgens weer voor zeker 30 minuten in de koelkast.
  7. Verwarm een hoeveelheid zonnebloemolie in een ruime pan en frituur de nasiballen aan beide kanten mooi lichtbruin.nasiballen51

Je kunt de nasiballen makkelijk invriezen door ze in een ruime trommel te bewaren of in aparte diepvrieszakjes. Tussen elke laag nasiballetjes leg je een stuk bakpapier, zodat de nasiballen niet aan elkaar kunnen blijven plakken.

Een lekker krokant hapje waar je maar geen genoeg van kunt krijgen! Ideaal voor feestjes en natuurlijk extra lekker en makkelijk tijdens de Ramadan

Extra tips&trics:
.
  • Gebruik een ijslepel voor het vormen van de nasiballen.
  • Wat erg makkelijk werkt is om je rechterhand te gebruiken wanneer je de nasibal in het eimengsel dompelt en je linkerhand te gebruik voor het paneren. Op deze manier blijven je handen schoon en krijg je geen kliederboel.

Liefs,
Fatima

Print recept

144 Comments

  • Dounia

    3 juli 2014 at 13:08

    Ik mis een stukje denk ik ?? Eerst zie je nog grote stukken kip waarbij je water hebt gedaan.. daarna begin je met de rijst.. en daarna zie je opeens kleine stukjes kip? Heb je de kip in de tussentijd gesneden??
    Bedankt voor het delen! Ga t zkr proberen deze ramadan in shaa Allah!!

    1. xfaatjee

      3 juli 2014 at 13:34

      Klopt helemaal meid! Wanneer de kip gaar is scheur je de kipfilet in kleine stukjes. Het staat er nu wel bij haha! Graag gedaan meid Xx

  • Esmeray

    3 juli 2014 at 13:30

    Hoi xfaatje ik had een vraag over de kipfilet laat je dat gewoon in grove stukken blijven zelfs als je de balletjes maakt? Dat kannik niet teruglezen.

    1. xfaatjee

      3 juli 2014 at 13:36

      Nee meid ik scheur de kipfilet in kleine stukjes wanneer het gaar is. Was het vergeten erbij te zetten, maar het staat er nu bij Xx

      1. Latifa

        20 augustus 2018 at 16:20

        Hey faatje

        Hopp dat je snel kan helpe ik heb hier een kruidenmix van nasi en er sta ni bij hoeveel water

      2. Fatima El Irari

        3 september 2018 at 07:17

        Hi Latifa,

        Op de verpakking staat altijd hoeveel water je erbij moet doen.

  • Fatima

    3 juli 2014 at 14:24

    Asalam meid,

    Ik vroeg me af als ik ze in ga vriezen moet ik ze dan laten ontdooien of gelijk zo in de hete olie? Je recept vindt ik super en ik ga het insha Allah maken in de ramadan.

    Bedankt alvast voor je antwoord.

    1. xfaatjee

      3 juli 2014 at 15:23

      Als ik ze uit de vriezer haal laat ik ze even voor 10 minuten staan en dan bak ik ze gelijk af. Dan zijn ze gewoon goed gaar en lekker. Graag gedaan meid Xx

  • Dounia

    3 juli 2014 at 19:36

    Topppp dankjewel !! 😀

    1. xfaatjee

      4 juli 2014 at 10:00

      Hahaha dankjewel meid! Graag gedaan Xx

  • sara

    4 juli 2014 at 14:46

    kan je het met paneermeel enal invriezen?

    1. xfaatjee

      5 juli 2014 at 22:22

      Ja meid dat kan! Je kunt het gewoon vergelijken met kroketten uit de diepvries :p

  • Leyla

    9 juli 2014 at 11:15

    Waar kan ik die nasikruiden kopen

    1. xfaatjee

      9 juli 2014 at 11:34

      Gewoon bij de supermarkt meid. Je hebt nasikruiden huismerk of nasikruiden van Knorr of Honig Xx

  • Malika

    9 juli 2014 at 15:53

    Lieve meid,

    Waarom snijd je de kip niet gelijk in kleine stukjes?

    1. xfaatjee

      10 juli 2014 at 13:21

      Vind het makkelijker wanneer de kip gaar is haha :p

    2. xfaatjee

      14 juli 2014 at 08:46

      Hallo meid, vind het makkelijker wanneer de kip gaar is haha :p

  • Laila

    14 juli 2014 at 17:40

    HELP…ik krijg ze niet tot balletjes. .ze vallen uitelkaar? Het mengsel plakt waardoor het geen houvast heeft en niet tot een balletje vormt 🙁

    1. xfaatjee

      14 juli 2014 at 17:43

      Heey meid, blijf rustig haha! Doe er een half eitje bij en meng dit door het beslag. Vorm er dan weer balletjes van! Als het goed is moet het dan wel likken hoor. Hoop dat ik snel op je vraag heb kunnen antwoorden. Succes xx

  • Laila

    25 juli 2014 at 01:45

    Bedankt..uiteindelijk waren ze gelukt 🙂

    1. xfaatjee

      25 juli 2014 at 08:11

      Graag gedaan meid. Goed om te lezen <3

  • Sev

    11 oktober 2014 at 18:54

    Hi meid!
    Hoeveel gram kipfilet heb je gebruikt?
    Thnx!

    1. xfaatje

      14 oktober 2014 at 17:13

      Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! Voor dit recept gebruik je ongeveer 250 gram kipfilet meid! <3

      1. Sev

        18 oktober 2014 at 11:01

        Dank je! Binnenkort ga ik ze maken!

      2. xfaatje

        30 oktober 2014 at 18:25

        Graag gedaan meid! Succes <3

  • Fatim

    29 november 2014 at 18:27

    Lieve meid,

    Wat kan ik bij de nassiballetjes erbij serveren?

    Wa Assalam

    1. xfaatje

      18 januari 2015 at 14:04

      Hallo lieverd, uhm denk aan een salade. Aardappelsalade, frisse salade etc. Of je serveert er bijvoorbeeld andere hapjes bij?

  • sabrina giets

    28 februari 2015 at 17:00

    Hoeveel kruiden vanalles doe je erin ?

    1. xfaatje

      13 mei 2015 at 17:58

      Hallo Sabriana, dit staat gewoon aangegeven in het recept? Als je het niet ziet, kun je mij nog een keer contacteren. <3

  • Loubna

    17 mei 2015 at 14:28

    Hoi, assalaamu alaikoum!

    Als je geen nasi kruiden hebt, kun je dit ook vervangen door iets anders of gewoon weg laten?

    1. xfaatje

      20 mei 2015 at 10:28

      Salaam Loubna, je kunt de Nasikruiden weglaten en zelf gewoon kruiden gebruiken. Ik zal wel kruiden gebruiken in de recept.

  • Saida

    6 oktober 2015 at 20:38

    Hey,

    Ik wil graag de nasiballen maken, maar wil ze pas een week daarna gebruiken. Kan dit?

    1. xfaatje

      7 oktober 2015 at 06:40

      Hallo Saida, ja hoor dat kan zeker. Je kunt de nassiballen nadat je ze hebt gemaakt gewoon direct invriezen in de diepvries. Succes!

  • Inis

    9 juni 2016 at 07:01

    Hey lieverd
    Ook al uitgeprobeerd en moet zeggen Allah htek saha je bent echt top tbarkallah
    Nogmaals was ook mn familie gek van deze en ze niet genoeg haha

    1. xfaatje

      9 juni 2016 at 10:48

      Hallo Inis,

      Haha zo leuk! Bedankt lieve meid! Ook hier zijn ze er dol op haha! En serieus ik kan nooit genoeg maken! Ik maak binnenkort een ander variant en misschien dat je die ook lekker gaat vinden hihi. Xx

  • Fan van XFaatje

    10 juni 2016 at 11:51

    Hoi Faat,
    Welke Nasikruiden heb jij in bovenstaand recept gebruikt?
    Graag het merk vermelden.

    Alvast bedankt!

    1. xfaatje

      10 juni 2016 at 13:36

      Hallo,

      Ik gebruik de nasikruiden van Conimex of van de Ah eigen merk. Succes!

      1. Fan van XFaatje

        10 juni 2016 at 17:03

        Bedankt. Ga er morgen mee aan de slag in sa Allah.

  • Mounia

    10 juni 2016 at 12:01

    Hi!

    Je site is super handig en overzichtelijk! Tbark’Allah 3liek! Kunnen deze balletjes ook in de oven?

    1. xfaatje

      10 juni 2016 at 13:35

      Hallo Mounia,

      Super lief, Allah ibarkfiek! Ja, hoor dat kan zeker! Maar ik zal de nasiballetjes wel ietsjes inspuiten met zonnebloemolie, zodat ze toch een mooie goudbruin kleurtje krijgen.

      1. Mounia

        10 juni 2016 at 15:39

        Thanks voor het snelle antwoorden en de tip! Op hoeveel graden en hoelang moeten ze erin ??

      2. xfaatje

        11 juni 2016 at 23:53

        Hallo Mounia,

        In de oven voor ongeveer 30 minuten op 200 graden Xx

  • Soumaya

    11 juni 2016 at 17:40

    He Faatje,

    Is het ook mogelijk om deze in de oven te bakken ipv frituren?

    Hoor graag van je xxx

    1. xfaatje

      12 juni 2016 at 00:07

      Hallo Soumaya,

      Ja, hoor dat kan ook.

    2. xfaatje

      12 juni 2016 at 00:43

      Hallo Soumaya,

      Ja, hoor dat kan ook! Xx

      1. Soumaya

        12 juni 2016 at 00:48

        Dankjewel.
        Ik ga het proberen 🙂

  • Hafsa

    14 juni 2016 at 16:28

    Salaam, dankjewel voor de duidelijke uitleg. Kan je ipv kip ook gehakt gebruiken?

    1. xfaatje

      15 juni 2016 at 08:52

      Alaikoem salaam Hafsa,

      Graag gedaan meis! Ja, hoor dat kan ook! Xx

  • Nora

    15 juni 2016 at 19:47

    Nou het leek veel makkelijker dan dat t was. Ze vielen halverwege steeds uit elkaar ik Denk dat m’n rijst niet plakkerig genoeg was. Maar oh wat zien ze er nu lekker uit was zeker de moeite waard. Nog even wachten en dan weet ik hoe lekker ze zijn!! Dankjewel voor alle tijd en moeite je hierin stopt. Moge Allah swt je belonen xxx

    1. xfaatje

      17 juni 2016 at 08:05

      Hallo Nora,

      Allah ibarkfiek lieverd! Ah, ik hoop dat het heeft gesmaakt meis! De volgende keer kun je de rijst iets langer doorkoken, zodat deze gaat plakken haha.

  • Nadiya

    16 juni 2016 at 11:15

    Ik ga ze vandaag maken In Shaa Allah maar heb denk ik te weinig kipfilet thuis. Heb 1 zo’n stukbkippenborst. Dus meestal heb je er 2 aan elkaar toch als je ze koopt. Maar had nog maar 1 stuk in de vriezer. In je recept heb je 250gr kipfilet gebruikt gaf je aan, zijn dat 2 van die delen kipfilet? Hopelijk begrijp je mij een beetje. X

    1. Nadiya

      16 juni 2016 at 11:17

      Oh ja en als je geen ijslepel hebt dan gewone lepel gebruiken neem ik aan?

      1. xfaatje

        17 juni 2016 at 08:27

        Hallo Nadiya,

        Ja, klopt!

    2. xfaatje

      17 juni 2016 at 08:24

      Hallo Nadiya,

      Je kunt ook simpel 1 stuk kipfilet gebruiken is geen probleem hoor.

  • souhaila

    18 juni 2016 at 09:44

    Hey meid welke rijst van welke winkel heb je gebruik voor jouw recept?
    Ik wil het straks gaan maken..

    1. xfaatje

      20 juni 2016 at 10:30

      Hallo,

      Ik gebruik altijd Basmati rijst van de Lidl.

  • Jammy hammy

    23 juni 2016 at 11:02

    Hoi meid. Kan ik ze vandaag maken in de koelkast laten en morgen inshallah pas afbakken. Of moeten ze echt in de diepvries.

    1. xfaatje

      23 juni 2016 at 11:10

      Ja, hoor dat kan! Zorg er alleen voor dat je koelkast wel goed koud is. En dan kun je ze de volgende dag makkelijk afbakken hoor. Succes Xx

  • Jammy hammy

    23 juni 2016 at 11:54

    Dank je wel voor je snelle reactie?

    1. xfaatje

      23 juni 2016 at 11:57

      Graag gedaan hoor!

  • Rachida

    24 juni 2016 at 12:47

    Hoi meid,
    Wat kan ik het beste doen als ik ze maak en de volgende dag wil eten. Invriezen of dan toch in de koeling?

    1. xfaatje

      24 juni 2016 at 12:49

      Hallo Rachida,

      Als je koelkast koud genoeg is, dan kunnen de nasiballetjes gewoon in de koelkast bewaard worden. Even afdekken met folie en dan moet het lukken. Succes!

  • Ahla

    25 juni 2016 at 12:38

    Ik ben ze nu aan het maken, liggen in de koeling. Ik heb ze zonder kipkruiden gemaakt maar wat marokkaanse kruiden gebruikt. Ben benieuwd of ze lekker zijn!

    Bedankt voor het delen van jou duidelijke lekkere recepten. Tot nu toe 3 uitgeprobeerd en ze lukken allemaal. Next time ga ik jou aardappelkoekjes maken?

    1. xfaatje

      27 juni 2016 at 09:38

      Hallo Ahlam,

      Ah, dat kan ook hoor! Ik hoop dat het heeft gesmaakt inschAllah. Heel graag gedaan hoor!

      1. Ahla

        27 juni 2016 at 18:31

        Ze hebben zekers gesmaakt fatima! Heb je al een kookboek uitgebracht? Want dan ga ik hem direct kopen! Msallah jou recepten lukken altijd. Dank nogmaals

      2. xfaatje

        28 juni 2016 at 07:16

        Aah, super meis! Haha nee ik heb nog geen eigen kookboek, maar wie weet in de toekomst inschAllah! Super lief om te lezen dat je intresse zou hebben als ik een eigen kookboek had. Bedankt lieverd! Xx

  • mina

    28 juni 2016 at 16:33

    hoi faatje,

    heb op dit monent alleen bami kruiden in huis van conimex, kan ik de balletjes ook hiermee maken of moet het echt nasikruiden zijn?

    1. xfaatje

      29 juni 2016 at 08:53

      Hallo Mina,

      Oh ja hoor dat kan ook prima! Succes!

  • mina

    28 juni 2016 at 17:34

    en kan ik anders andere kruiden gebruiken? Ik wacht je reactie af!

    1. xfaatje

      29 juni 2016 at 08:56

      Ja hoor dat kan ook!

  • N.

    15 augustus 2016 at 15:08

    Salaam alikoem,

    Ik heb deze een aantal weken terug gemaakt en waren goed bevallen dus voor herhaling vatbaar. Bij mij was de buitenkant/korst minder knapperig dan ik persoonlijk zou willen. Kan ik dat verhelpen door ze twee maal te paneren?
    Zoja, dien ik ze dan na elke ronde paneren in de koeling te stoppen of kan het paneren achter elkaar?

    1. xfaatje

      16 augustus 2016 at 08:01

      Alaikoem salaam Najat,

      Mag ik vragen welke paneermeel je gebruikt, want dit speelt ook een grote rol. Xx

  • N.

    16 augustus 2016 at 16:07

    Ik had het het huismerk van jumbo gebruikt. Ik ga ze vanavond weer maken en invriezen. Welk paneermeel raad je aan?

    1. xfaatje

      17 augustus 2016 at 07:02

      Hallo Najat,

      Oh die zou ook gewoon goed moeten zijn. Ik gebruik de paneermeel van de Albert Heijn en dan ook het huismerk. Laat je me weten of ze dit keer wel goed zijn gelukt? Je moet wel opletten dat je de paneermeel niet nat maakt, want hierdoor wordt die papperig. Dus wanneer je de nasibal in de paneermeel legt, moet je voorkomen dat je handen nat zijn. Succes meis!

  • N.

    17 augustus 2016 at 09:52

    Hoi,

    Heb ze gemaakt en ingevroren (voorbereidend werk voor een etentje). Ik heb deze keer paneermeel van de lidl gebruikt (die had ik nog in huis).
    Ik heb je trucje gehanteerd van met een hand eimengsel en ander hand paneren dus het ligt niet aan te nat/kleverig paneermeel. Ik denk dat ik ze deze keer wat langer bak zodat buitenkant wat harder wordt. Ik laat je het nog wel weten.

    1. xfaatje

      18 augustus 2016 at 06:49

      Hallo Najat,

      Ik hoop dat ze dit keer perfect lukken! Xx

  • N.

    24 augustus 2016 at 18:24

    Salaam alikoem,

    Afgelopen zaterdag geserveerd. Waren eig. zelfde als vorige keer en bij nader inzien is de korst wel goed. Maakt het voor de knapperigheid nog verschil of je ze bakt in een laagje olie in een hapjespan of dat je ze in de friteuse gooit?

    Ik had deze keer bij het mengen van de rijst enz. wat ketjap manis toegevoegd. Persoonlijk vond ik dat een verbetering van het recept. Verder had ik deze keer nasi kruiden van huismerk jumbo gebruikt en ook die vond ik smaakvoller dan die van de eerste keer (had toen honig).

    Shoukran voor je pagina en voor je reacties!

    1. xfaatje

      25 augustus 2016 at 09:58

      Alaikoem salaam Najat,

      Ik ben blij dat het heeft gesmaakt meis! Natuurlijk, iedereen zijn eigen smaak hoor en nu ben ik ook benieuwd hoe jouw manier smaakt, dus ik ga het zeker eens proberen! Ik merk geen verschil hoor of ik het nou in een hapjes pan bak of in een frituurpan. Wel moet je erop letten dat er genoeg olie in de pan zit.

  • N.

    24 augustus 2016 at 18:27

    Ik lees mijn bericht terug en wil benadrukken dat je recept al prima is hoor. Alleen ik vond het met ketjap manis NOG lekkerder!

    1. xfaatje

      25 augustus 2016 at 09:59

      Ik zag het ook totaal niet als kritiek hoor hihi. Bedankt voor je berichtje meis! Xx

  • Karima

    30 september 2016 at 11:58

    Slm meid..een vraavje over de nasiballen
    Kan ik ze afbakken in de avond en de volgrndr dag meenemen op bezoek? Zijn ze dan nog lekker? Of moeten ze egt warm geserveerd worden…? Kan ik ze ook de volgende dag gewoon opwarmen in de oven?

    1. xfaatje

      30 september 2016 at 20:52

      Alaikoem salaam Karima,

      Ik raad je echt aan om de nasiballen lekker warm te serveren, dan zijn ze echt het lekkerst! Opwarmen raad ik je echt niet aan!

  • Derya

    30 januari 2017 at 21:16

    Hoi, ik wil deze nasiballen een dag van te voren maken. Wat is handiger? Invriezen, de volgende dag er uit halen en afbakken of gewoon in de koelkast bewaren tot de volgende dag? Ik hoor graag van je. Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 08:55

      Hallo Derya,

      Als je ze de volgende dag al wilt klaarmaken, dan kunnen ze in de tussentijd wel een nachtje in de koeling blijven hoor. Succes hoor!

      Liefs Fatima

  • basmala

    14 maart 2017 at 15:46

    salam ik heet basmala
    ik heb altijd jou recepten gevolgd ze lukken altijd en het is echt lekker en deze keer wil ik het recept maken van kip nasiballetjes maar ik heb een vraag kun je iets anders in de plaats van nasi zakje kruiden ?
    groetjes basmala

  • Hajar

    12 april 2017 at 17:11

    Hoeveel kip gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      13 april 2017 at 07:13

      Hallo Hajar,

      Ongeveer 300 gram in totaal.

      Liefs,
      Fatima

      1. basmala

        15 april 2017 at 18:27

        waarom antwoord u niet heb ik iets verkeerd gezegd oke dan weet ik het voor de volgende keer daag

      2. Fatima El Irari

        18 april 2017 at 12:31

        Hallo Basmala,

        Oh sorry ik denk echt dat ik je berichtje over het hoofd heb gezien! Mag ik vragen wat je vraag was? Dan kan ik alsnog antwoorden.

        Liefs,
        Fatima

  • basmala

    18 april 2017 at 15:31

    salam het maakt echt niet uit lieverd ik wilde alleen vragen kun je in de plaats van nasi kruiden iets anders doen?
    het maakt echt niet uit ik heb ook streng gereageerd echt waar het spijt en ik volg altijd al jouw recepten echt waar
    groetjes Basmala

    1. Fatima El Irari

      19 april 2017 at 13:02

      Hallo Basmala,

      Oh helemaal niet erg hoor haha en je berichtje was gewoon vriendelijk. Ja hoor je kunt bijvoorbeeld ook de rijst zelf kruiden als je de nasikruiden niet lekker vind.

      Liefs,
      Fatima

      1. basmala

        2 mei 2017 at 14:17

        je bent echt een lieverd dank je

      2. Fatima El Irari

        3 mei 2017 at 08:47

        Graag gedaan lieverd!

  • sabrina

    2 mei 2017 at 14:15

    hoi faatje
    ik vond ze een beetje smaakloos
    heb er sambal en ketjap bij gedaan en toen waren ze wel lekker
    sinds jou recepten kook ik veel meer ga zo Door lieverd

    1. Fatima El Irari

      3 mei 2017 at 08:46

      Hallo Sabrina,

      Had je wel de nasikruiden toegevoegd? Dankjewel lieve schat.

      Liefs,
      Fatima

  • Naoual

    11 mei 2017 at 20:00

    Kan ik het mengsel 1 dag van te voren maken en in de koelkast bewaren en de volgende dag pas balletjes maak en in de ei en paneermeel doen?

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 08:24

      Hallo Naoual,

      Jazeker, dat kan altijd! Succes lieverd!

      Liefs,
      Fatima

  • Hayar

    28 mei 2017 at 10:18

    Kan je ze ook in de airfryer bakken?

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2017 at 06:14

      Hallo Hayar,

      Jazeker, dat kan ook!

      Liefs,
      Fatima

  • Keltoum

    31 mei 2017 at 20:42

    Hoi Fatima, ik heb ze vandaag ook de nasiballen gemaakt voor het eerst. Ben blij met je stappenplan. Alleen weinig zout, maar ja ramadan kan niet proeven ?. Gr. keltoum

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 09:50

      Hallo Keltoum,

      Ah super schat! Haha extra saus gebruiken dus haha. Ik ben blij dat het is gelukt en heeft gesmaakt.

      Liefs,
      Fatima

  • Marisi

    1 juni 2017 at 09:33

    Misschien wil ik vanavond deze nasiballetjes maken. Nu heb ik ook een airfreyer. Heb jij ze al weleens daarin geprobeerd?

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 09:56

      Hallo Marisi,

      Nee nog niet, maar moet wel lukken hoor.

      Liefs,
      Fatima

  • Ikram

    4 juni 2017 at 12:08

    Dag Fatima,
    In het begin van de ramadan heb ik je heerlijke nasiballen gemaakt en toen bedacht ik mij hè laat ik bamiballen op dezelfde wijze maken maar je laat het al. Het maken van bolletjes was zo ontzettend lastig. Heb je tips voor mij? Is het een optie om de bami malen?

    Ik hoor graag van je,

    Groet
    Ikram

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 06:26

      Hallo Ikram,

      Ik maak bami schijven altijd in een rechthoekige vorm. Ik raad je aan om een rechthoekige serveerring te kopen, werk erg handig!

      Liefs,
      Fatima

  • Sarah

    8 juni 2017 at 16:26

    Salaam alaikoem,

    Ik heb de nasiballen net gemaakt. Alleen vind ik het nog te vroeg om ze te frituren. Er staat 30 min in de koelkast. Maar kan ik ze ook 2 uurtjes in de koelkast laten?

    Groetjes Sarah

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:14

      Alaikoem salaam Sarah,

      Jazeker, dat kan altijd hoor lieverd.

  • Fidan

    8 juni 2017 at 16:39

    Hai!

    Ik weet niet Hoe je de paprika en ui mengsel moet toepassen wanneer de kip gaar is, dus je haalt de kip eruit en scheurt het maar wat doe je met dat mengsel? Is dat gemengd met de nasi kruiden nee toch?

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:15

      Hallo Fidam,

      De uien en paprika blijft er gewoon bij hoor. Dus wanneer je de kip gaat scheuren zit de ui en de paprika er gewoon bij.

  • Rajaa

    8 juni 2017 at 18:24

    HeyFatima, ik heb het mengsel gemaakt. Kan ik dit ook in de koelkast laten rusten en morgen pas rollen?
    Liefs,
    Rajaa

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:18

      Hallo Rajaa,

      Ja hoor dat kan zeker!

  • Salwa

    9 juni 2017 at 11:10

    Hi dame ik had een vraagje kan je ook veraspte kaas erdoorheen doen

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:24

      Hallo Salwa,

      Ja hoor dat kan ook.

      1. Salwa

        10 juni 2017 at 01:40

        Dankjewel lieverd en voor de snelle reactie Allah ih barakfiek

  • Sehel

    18 januari 2018 at 14:16

    Selamun aleykum fatima, ik heb ze nu gemaakt ze zijn zo waterig. Is nog aan bet afkoelen. Heb ik nog geluk dat ze wat steviger worden? Zo niet wat raad je me dan aan om het steviger te maken

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2018 at 14:32

      Alaikoem salaam Sehel,

      Wat is precies waterig? De nasi bedoel je of?

      1. Sehel

        18 januari 2018 at 15:04

        Volgens mij was de rijst en de kruiden wat waterig. Heb nu alles gemengd. Ik het recept 4 maal dubbel gedaaan. Daar ging ik volgens mij de fout in?

  • Imane

    11 maart 2018 at 20:49

    Hallo, ik heb een probleempje mijn rijstballetje wilt niet plakken en valt hele tijd uit elkaar? Heb je een paar tips voor de volgende keeer?
    Kan je ook vermelden wat voor rijst je hebt gebruikt pleasee
    ?dankje wel alvast

    1. Fatima El Irari

      12 maart 2018 at 07:14

      Hallo Imane,

      Voor de nasiballen gebruik ik de basmati rijst van de Lidl. Verder laat ik de rijst echt doorkoken, totdat de rijst net iets begint te plakken. Op deze manier blijven de balletjes bij het vormen goed plakken. Xx

      1. Imane

        12 maart 2018 at 20:39

        Super bedanktt, het was uiteindelijk toch nog wel gelukt!!???

      2. Fatima El Irari

        13 maart 2018 at 07:36

        Aah goed bezig Imane! Ik ben blij dat het is gelukt lieverd. Xx

      3. Imane

        14 maart 2018 at 20:16

        awwh echt dankjewell, je bent ook hartstikke goed bezigg!! Prachtige website en lekker positieffxx <3

      4. Fatima El Irari

        15 maart 2018 at 07:18

        Dankjewel lieve Imane! Xx

  • Mirjam

    28 maart 2018 at 17:08

    Salam Fatima
    Ik kan niet zien hoeveel rijst je hebt gebruikt of ik zie het niet.
    Salam maryam

    1. Fatima El Irari

      29 maart 2018 at 07:40

      Alaikoem salaam Mirjam,

      Ik gebruik 150 gram rijst lieverd. Xx

  • Samiya

    10 mei 2018 at 18:28

    Salam alaikoem wa rahmatoellahi wa barakatoeh. Ik heb een vraag het is een beetje te papperig voor met de ijsscheplepel bolletjes te vormen. Hoe krijg k t minder?

    1. Fatima El Irari

      11 mei 2018 at 07:43

      Alaikoem salaam Samiya,

      Klopt, het is inderdaad een plakkerige rijst. Je kunt de ijslepel telkens in water dompelen, zodat de rijst er niet in blijft plakken. Succes! Xx

  • Amina

    20 mei 2018 at 07:46

    Salaam 3alaikoum meid,

    Kun je de paneermeel en ei ook weglaten?

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2018 at 08:26

      Alaikoem salaam Amina,

      Je kunt het ei wel weglaten, maar dan wordt het wel iets moeilijker om van het mengsel balletjes te vormen. Ik raad je dan aan om de rijst echt zo lang mogelijk door te koken tot de rijst super plakkerig is. De paneermeel mag je ook weglaten alleen dan heb je niet het krokante laagje. Je zou ze eventueel door bloem kunnen halen en dan kunnen frituren. Succes! Xx

  • Hayat

    27 mei 2018 at 17:31

    Hey Fatima,
    Ik had nog nasi over van gisteren. Alles erop en eraan koud uit de koelkast. Daar balletjes van gemaakt en door ei en paneermeel. Staat nu weer eventjes in de koeling tot het bijna iftar is. Ben heel benieuwd hoe ze smaken. X

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2018 at 05:46

      Hi Hayat,

      Ah wat lekker! Geniet ervan lieverd. Xx

  • Fatima

    2 juni 2018 at 11:30

    Ik heb een vraagje moet er kip in. Kun je de kip niet weg laten dat je alleen de groenten hebt.
    ??

  • Fatima

    2 juni 2018 at 11:34

    kun je er ook geen kip in doen dus een.
    Dus alleen de groenten?

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2018 at 13:28

      Ja hoor dat kan ook!❤️

  • Imane

    1 september 2018 at 08:26

    Salaam topper!

    Ik heb een vraagje. Heb morgen de nasiballen nodig maar ik wil ze vandaag al maken. Kan ik ze alvast maken, vormen en paneren en dan een nacht in de koelkast laten? Zodat ik ze morgen alleen hoef te frituren..

    Ik hoor graag van je ?

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 07:27

      Alaikoem salaam Imane,

      Allereerst excuses voor mijn late reactie. Jazeker, je kunt de nasiballen altijd een dag van tevoren maken en paneren. In de tussentijd gewoon afgedekt in de koelkast bewaren en de volgende dag enkel nog frituren. Xx

  • Sara

    22 november 2018 at 21:36

    Hi, ik wil ze zonder kip maken, moet ik dan extra rijst erbij doen ipv de kip? Ik hoor het graag van je.

    1. Fatima El Irari

      23 november 2018 at 09:12

      Hi Sara,

      Nee, hoor je hoeft niet extra rijst toe te voegen. Volg gewoon het recept en sla de stappen van de kip over. Succes!❤️

  • Ikram

    19 december 2018 at 22:35

    Heey, help! Mijn mengel is te nat waardoor ik geen bol kan maken. Heb al wat extra rijst toegevoegd maar geen resultaat. Wat kan ik nu doen?

    Hoor graag van je ?

    1. Fatima El Irari

      20 december 2018 at 22:30

      Hi Ikram,

      Als het te nat is kun je altijd wat extra paneermeel toevoegen aan het mengsel. IS het je nog gelukt?

      Liefs,
      Fatima

  • Ouiam

    9 oktober 2019 at 07:41

    Heyyy faatje

    Voor hoeveel personen /hoeveel nasiballetjes is dit recept

    1. Fatima El Irari

      10 oktober 2019 at 11:59

      Hi Ouiam,

      Uit dit recept haal je circa 45 stuks. Xx

  • Ruud

    15 november 2019 at 16:31

    Hoi fatima ik heb nasi gemaakt die eigenlijk veel te veel plakt dus nu heb ik het idee om er nasiballen of hapjes van te maken voor in de vriezer maar moet ik ze na de ei en paneermeel eerst bakken of eerst invriezen en dan bakken? Is mij niet helemaal duidelijk..groetjes Ruud

    1. Fatima El Irari

      15 november 2019 at 17:59

      Hi Ruud,

      Nou die kun je dus goed gebruiken om er nasiballetjes van te maken! Als je de nasiballen wilt invriezen, dan dien je ze eerst te paneren en dan in te vriezen. Dus je bakt ze niet af om ze daarna in te vriezen. Succes ermee!

      Liefs,
      Fatima

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept