Naanbrood Pizza

13 juli 2020Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 10 minuten

Serves: 4 personen

n een paar minuten tover je deze Naanbrood Pizza met pittige Garnalen op tafel! Doordat je het naanbrood als pizza bodem gebruikt hoef je enkel nog even de garnalen te marineren en te bakken, simpel en heel erg lekker!

Print recept

Naanbrood Pizza met Garnalen

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 10 minuten
  • Totale tijd 25 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Topping:

  • 1 ui , in ringen
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1/2 groene peper , in ringen
  • 300 gram wokgarnalen, vers of diepvries
  • 1 theelepel Piri Piri kruiden
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel harissa kruiden
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden

Overig:

  • 100 gram tomatensaus
  • 1 theelepel oregano
  • 2 stuks naanbrood
  • handvol geraspte kaas
  • 4 cherry tomaatjes , in plakjes

Bereidingswijze:

Garnalen bakken:

  • 1)

    Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

  • 2)

    Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uien en knoflook glazig voor 1-2 min.

  • 3)

    Voeg de groene peper toe en bak mee voor 1-2 minuten.

  • 4)

    Doe de garnalen in de koekenpan en voeg ook de piri piri kruiden, zout en de harissa erbij.

  • 5)

    Schep de garnalen goed door en bak ze voor 1 minuut op middelhoog vuur.

  • 6)

    Voeg de champignons en de peterselie toe en roer het door.

Naanbrood beleggen:

  • 1)

    Meng in een kommetje de tomatensaus met de oregano samen.

  • 2)

    Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel de tomatensaus over de naanbroden.

  • 3)

    Strooi de geraspte kaas erop en leg bovenop de kaas de tomatenschijfjes.

  • 4)

    Verdeel het garnalen mengsel bovenop de naanbroden en strooi er eventueel extra kaas bovenop.

  • 5)

    Bak de naanbrood pizza in de oven op 200 graden voor 10-12 minuten krokant.

  • 6)

    Serveer de naanpizza met een salade of een kommetje soep.

     

10 Comments

  • Sanne

    13 juli 2020 at 12:52

    Hoi Fatima,

    Bedankt weer voor het recept. Waar heb jij het naanbrood gekocht?

    1. Fatima El Irari

      13 juli 2020 at 13:06

      Hi Sanne,

      Graag gedaan! Het naanbrood dat ik heb gebruikt is van de Jumbo, eigen merk.

      1. Oum zekkie

        13 juli 2020 at 17:15

        Lieve Fatima,

        Bedankt voor het delen van deze heerlijke recept.

        Ik wil dit graag ook voor de kinderen maken, dat betekend dat de pizza niet al te pittig mag zijn, heb je tips wat ik weg kan halen of vervangen?

        Ik vroeg me af wat harissa kruiden zijn en of ik dat kan vervangen of weglaten, had me laatst rotgezocht maar kon ze nergens bij de jumbo vinden.

        Xxx

      2. Fatima El Irari

        19 juli 2020 at 21:52

        Hi Oum zekkie,

        Bedankt lieverd! Je kunt de peper weglaten en de pittige piri piri kruiden ook weglaten. Je zou bijvoorbeeld extra groenten zoals paprika kunnen toevoegen en de pittige kruiden kunnen vervangen door paprikapoeder. Harissa kruiden koop ik bij de Marokkaanse slager en is ook te vervangen door chili vlokken. Xx

  • Jolanda

    13 juli 2020 at 14:34

    Hallo Fatima,
    Ziet er heerlijk uit, dit ga ik zeker een keer maken maar waar heb jij de piri piri kruiden gekocht en welke? Ik kan het n.l. niet vinden op de site van Jumbo of AH.

    1. Fatima El Irari

      19 juli 2020 at 21:51

      Hi Jolanda,

      Dankjewel! Ik koop Piri Piri kruiden altijd bij de Marokkaanse of Turkse slager. Xx

  • Karima

    18 juli 2020 at 23:03

    Hi Fatima,

    Waar kan ik die piri piri kruiden halen?

    Greet
    Karima

    1. Fatima El Irari

      19 juli 2020 at 21:46

      Hi Karima,

      Ik koop deze zelf altijd bij de Marokkaanse of Turkse slager. Xx

  • Nelly

    22 februari 2021 at 09:41

    Hoi Fatima,

    Wij gaan dit morgen proberen. Naanbrood is totaal nieuw voor mij en mijn man, en we zijn erg benieuwd hoe het uitpakt! We zullen het zeker laten weten.

    XX Nelly

    1. Fatima El Irari

      1 maart 2021 at 09:48

      Hi Nelly,

      Ah wat leuk! Hopelijk heeft het gesmaakt. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept