MSEMMEN

15 juli 2014Fatima El Irari
Ingrediënten: (8 stuks)
.
Voor het deeg:
.
  • 450 gr. bloem
  • 50 gr. fijne griesmeel
  • 1/2 tl. gedroogde gist of bakpoeder
  • 1 tl. zout
  • 300 ml lauwwarm water
Extra:
.
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 50 gr. roomboter, gesmolten
  • extra griesmeel, voor het bestuiven

Bereiding:

  1. Meng de bloem, griesmeel, zout en de bakpoeder (of gedroogde gist) in de kom.
  2. Giet het water er in stappen bij en kneed het deeg op hoge snelheid voor zeker 5 minuten mooi soepel. 
  3. Dek het deeg af met plasticfolie en laat het deeg voor 30 minuten rusten.Te bewerken en nog op blog plaatsen1 (4)
Bolletjes deeg vormen:
….
  1. Giet de zonnebloemolie bij de roomboter en mix dit even samen. 
  2. Vet je handen in met het zonnebloemolie/roomboter mengsel en verdeel het deeg in gelijke bolletjes deeg.
  3. Vorm van elk stukje deeg mooie ronde bolletjes en dek het deeg af met plasticfolie voor 15 minuten.

Te bewerken en nog op blog plaatsen2 (4)

Pakketjes vormen:
dd
  1. Druk het bolletje deeg vanuit het midden plat tot een ronde plak.
  2. Besprenkel het deeg met de zonnebloemolie/roomboter mengsel en bestrooi met wat griesmeel. De griesmeel zorgt ervoor dat de msemmen straks naast zacht ook lekker krokant worden.
  3. Vouw dan de onderzijde en de bovenzijde naar het midden van het deeg.
  4. Vouw vervolgens de rechter en linkerkant van het deeg naar het midden tot een ingepakt pakketje.
  5. Besprenkel het deeg pakketje met de zonnebloemolie/roomboter mengsel en plaats het deeg pakketje apart. Werk op precies dezelfde wijze de rest van het deeg af.

Te bewerken en nog op blog plaatsen3 (4)

Msemmen afbakken:
|..
  1. Verwarm de Marokkaanse koekenpan voor.
  2. Druk het ingepakte deeg pakketje uit tot een vierkant en plaats het deeg voorzichtig in de koekenpan.
  3. Bak de msemmen aan beide kanten mooi goudbruin voor 2 a 5 minuten op middelhoog vuur.
  4. Plaats de gebakken msemmen op een bord en dek deze af met een theedoek, zodat de msemmen in de tussentijd lekker warm en zacht blijven.

Te bewerken en nog op blog plaatsen4 (4)

Extra tips&trics
dd
  • Giet het water er in een keer bij de droge ingrediënten, maar doe dit echt in stappen. Als je merkt dat het deeg nog steeds te droog is, dan kun je er altijd iets meer water bijdoen en weer doorkneden.
  • Als je geen Marokkaanse koekenpan hebt kun je de msemmen ook afbakken in een elektrische pizza pan of in een normale koekenpan.
  • Wil je de msemmen invriezen? Laat deze dan na het bakken even afkoelen, stop ze in een diepvrieszakjes en vries de msemmen in terwijl ze nog ietsjes warm zijn.

Liefs,
Fatima

Print recept

241 Comments

  • soso

    15 juli 2014 at 19:34

    Faat je moet worden uitgeroepen tot beste kokkin blogger van het jaar. Niet alleen voor je recepten maar ook je netheid, structuur en overzicht. Keep up the good job!!♥

    1. xfaatjee

      17 juli 2014 at 13:37

      Hahaha SUPER lief van je lieverd! Haha echt lief! Dankjewel <3

    2. Laila

      24 juni 2015 at 13:52

      Sluit ik mij helemaal bij aan!
      TbarkaAllah 3liek!

    3. Feer

      12 april 2018 at 11:10

      Daar sluit ik me 3jr later ook aan!

      Keep up the good job Faatje!

      1. Fatima El Irari

        12 april 2018 at 11:20

        Thanks lieverd! Xx

    4. Amal

      8 mei 2018 at 15:35

      En ook ik sluit me hierbij aan, wat geweldig om jou heerlijke recepten te maken, net voor de Ramadan ga ik ook wat msemmen maken en invriezen?

      1. Fatima El Irari

        9 mei 2018 at 06:17

        Hi Amal,

        Ik vind dit echt zo ontzettend lief! Super bedankt voor je lieve compliment lieverd en een hele mooie, gezegden ramadan gewenst voor jou een je dierbaren inschAllah!

        Liefs,
        Fatima

  • essma

    15 juli 2014 at 19:45

    Jummie! Dit is heerlijk en een duidelijke stappenplan! choekran voor het delen van het recept

    1. khadija

      15 juli 2014 at 20:16

      Moet je ze in olie bakken?

      1. xfaatjee

        17 juli 2014 at 13:42

        Nee hoor meid je bakt ze niet in olie. Tijdens het vormen van de bolletjes en pakketjes heb je al genoeg olie gebruikt. Dus tijden het bakken komen die olie vanzelf vrij <3

    2. xfaatjee

      17 juli 2014 at 13:38

      Heel graag gedaan meid! En succes ermee <3

  • saadia

    15 juli 2014 at 20:13

    Lekker hoor inshallah ga ik maken ben echt
    Fan je

    Liefs Oum Imane

    1. xfaatjee

      17 juli 2014 at 13:41

      Dankjewel lieve meid! <3

  • Fatima-Zahra

    15 juli 2014 at 21:55

    Bedankt voor het recept! Mag ik vragen wat het verschil is tussen dit recept en het recept met alleen maar bloem (1 kilo).

    1. xfaatjee

      17 juli 2014 at 13:43

      Graag gedaan lieve meid! Met alleen maar bloem zijn de msemmen zacht, maar niet knapperig. En als je er griesmeel aan toevoegd zijn ze wat knapperiger <3

      1. Fatima-Zahra

        21 juli 2014 at 08:32

        Oke duidelijk, bedankt voor je reactie! Ik blijf steeds terugkeren naar je blog…ben fan!!

      2. xfaatjee

        21 juli 2014 at 08:53

        Graag gedaan lieverd! <3

  • Rob Alberts

    21 juli 2014 at 15:51

    Voor mij een onuitspreekbaar woord en de benodigde handige keukentechnieken ontbreken ook bij mij.
    Maar wat een lekkernij!

    Smakelijke groet,

    1. xfaatjee

      21 juli 2014 at 16:11

      Haha nou Rob ik denk dat als je het woord hoort dat je het wel na kunt spreken :p Dankjewel voor je compliment!

  • ess

    21 juli 2014 at 19:21

    Hi meid, heb je ook het recept voor als je niet zo veel msemmen wilt maken (+-6 stuks).
    Iets wat je op een zondagochtend bijvoorbeeld snel kunt klaarmaken? Alvast bedankt meid! Ik hoop dat er ook veel ‘Suikerfeest Specials’ komen. Ik houd je in ieder geval nauwlettend in de gaten…:-) Gr Ess

    1. xfaatjee

      22 juli 2014 at 07:56

      Uhm ja hoor meid! Dan kun je bijvoorbeld het recept halveren en als je wilt kun je daar weer de helft van nemen. Ja, er gaan inschAllah veel Suikerfest specials volgen haha <3

  • Naoual

    23 juli 2014 at 03:52

    Salaam meid,

    Super bedankt voor het recept en voor de moeite die je neemt om ons elke keer weer blij te maken met je geweldige recepten. Zo netjes en nauwkeurig uitgelegd. Super tof van je. Moge Allah je rijkelijk belonen!

    Ik had ook nog een vraagje….
    Is het mogelijk om de msemen ook te maken zonder gist? Had naar namelijk ooit van gehoord.

    Djazaka Allahoe ghairan!

    1. xfaatjee

      23 juli 2014 at 12:36

      Salaam meid, super lief van je dankljewel lieverd! Je kunt de msemmen ook maken zonder gist hoor. Misschien dat je dan voor de luchtigheid wat bakpoeder kunt gebruiken <3

    2. Ouiam

      17 maart 2019 at 10:41

      Hey ik had even een vraagje. Is het mogelijk om inplaats van fijne griesmeel extra fijn te gebruiken?

      1. Fatima El Irari

        17 maart 2019 at 12:30

        Jazeker, fijne griesmeel kan prima.??

  • Kaoutarr

    23 juli 2014 at 16:52

    Salaam meid, Ik had een vraagje aan je he welke keukenmachine gebruik jij ?
    En je recepten zijn trouwens top!

    1. xfaatjee

      24 juli 2014 at 07:56

      Salaam Kaoutar, ik gebruik de keukenmachine Tristar MX4162. Echt een aanrader! <3 Bedankt voor je compliment lieve meid!

  • Zahra

    4 augustus 2014 at 14:43

    Weer super uitgelegd !!
    Mag ik vragen welke keukenmachine jij gebruikt en hoeveel watt ?

  • Zahra

    4 augustus 2014 at 14:44

    Oepssss !! Vorige reactie over het hoofd gezien. Excuus !!

  • senna

    9 augustus 2014 at 21:08

    salam meid,

    hoelang moet ik kneden? mijn kneedmachine kan tot stand 2 kwa kneden van brood.en deegwaren.

    bedoel je met soepel totdat het niet meer aan je handen plakt??

    1. xfaatje

      10 augustus 2014 at 14:11

      Ik kneed het zeker voor zo’n 8 tot 10 minuten totdat het deeg tot een bal vormt in de keukenmachine en het inderdaad niet meer plakt.

  • senna

    11 augustus 2014 at 20:08

    de msemen zijn goed gelukt ..superlekker!!

    1. xfaatje

      12 augustus 2014 at 11:20

      Goed om te lezen meid! Eet smakelijk <3

  • n

    20 augustus 2014 at 12:17

    Bedankt voor het recept!

    Weet je toevallig nog hoeveel je er uit dit recept hebt gehaald? Ik zie om de 1 of andere reden de fotos niet..

    1. xfaatje

      21 augustus 2014 at 17:30

      Hallo meid! Uit dit recept haal je ongeveer 12/15 msemmen meid. Door de verhuizing naar mijn nieuwe website zijn niet alle foto’s meegenomen, maar ik ben beetje bij beetje alle foto’s opnieuw aan het uploade meid! Shukran <3

  • saadia

    13 september 2014 at 20:43

    Lekker ik kan niet wachte op stappenplan

    Xxxx

    1. xfaatje

      27 september 2014 at 19:33

      Staat er nu bij meid! <3

  • Yasmina

    15 oktober 2014 at 20:32

    Heel erg duidelijk met die foto’s!
    Bedankt voor je blog, blijf er steeds naar terugkomen!

    Groetjes van een Belgische Fan
    xxx

    1. xfaatje

      16 oktober 2014 at 18:01

      Super lief van je Yasmina! Dankjewel meid en wees welkom! <3

  • Umm Hafsa

    3 februari 2015 at 16:28

    Ass-salaam alaykum,

    Masha’Allaah, super recepten heb je! Ik vroeg me af of ik het deeg ook een dag ervoor kan maken en de dag erna afbakken?

    1. xfaatje

      13 mei 2015 at 18:09

      Salaam meid, ik durf hier eerlijk gezegd geen antwoord op te geven, omdat ik dit zelf nog nooit heb gedaan. Het lijkt mij het beste om het deeg gewoon de dag wanneer je de msemmen wilt maken te kneden. Sorry dat ik hier niet echt antwoord op kan geven. Groetjes. <3

  • Amal el B

    21 februari 2015 at 10:36

    Hoe kan je ervoor zorgen dat het deeg soepeler wordt? Het deeg bij mij is namelijk stevig.

    1. xfaatje

      13 mei 2015 at 17:59

      Hallo Amal, je kunt ervoor zorgen dat het deeg soepel is door het deeg extra goed te kneden en genoeg water te gebruiken. En niet te vergeten moet je het deeg goed laten rusten.

  • Michelle

    11 april 2015 at 17:47

    Salam, ik heb het geprobeerd te maken in de keukenmachine werd het gelijk 1 dikke deeg.. ? Snap het niet heb me wel aan het recept gehouden.. Moet ik dan misschien wat meer water erbij doen? Xx

    1. xfaatje

      13 mei 2015 at 17:17

      Salaam Michelle, wat gaat er precies fout? Is het deeg zwaar en niet soepel? Dan raad ik je aan het deeg meer te kneden en eventueel extra water toe te voegen. Je moet het deeg ook genoeg laten rijzen. Ik hoor het graag van je.

  • Ibtissam

    28 april 2015 at 18:03

    Assalaamu alaikoum faatje,

    Ik heb je recept meerdere malen geprobeerd met mijn keukenmachine, maar op de een of andere manier is mijn deeg altijd heel erg stevig en niet soepel. Meer pizza deeg achtig. Weet je misschien hoe dit komt en wat ik eraan kan doen? Ik mix het altijd op stand 6 voor 8 minuten, misschien is dat te laag/hoog? Dankje xx

    1. xfaatje

      13 mei 2015 at 17:08

      Salaam 3likoem meid, gebruik je genoeg water tijdens het kneden? En laat je het deeg ook genoeg rijzen?

  • Maggy

    15 mei 2015 at 16:24

    Salam, ik vroeg me af of dit ook met volkorenmeel zou lukken. Zouden de msemmen dan even soepel en zacht zijn?

    1. xfaatje

      15 mei 2015 at 17:28

      Salaam Maggy, je kunt zeker volkorenmeel gebruiken. Het deeg gewoon goed kneden en genoeg laten rusten. Succes meid. <3

      1. Maggy

        16 mei 2015 at 09:38

        Bedankt, ik ga er nu aan beginnen!

  • Rachida

    18 mei 2015 at 05:38

    hallo faatje,

    Ben nu de msemmen aan het maken maar ze zijn zo droog uitgevallen. Wat doe ik verkeerd? Ik heb precies recept aangehouden maar dan alles gehalveerd. Misschien ligt het aan mijn pan?? Ik gebruik de taginepan vd ikea.

    1. sil

      13 augustus 2016 at 17:54

      Ik ga maandag jou recept van msemen maken maar wou nog wat vragen hoop dat jd niet erg vind

      Welke bloem moet je ge ruiken tarwe of patent bloem
      En als je met de hand kneedt hoe lang moet je dan kneden want heb geen kneedmachine
      Ik wil ongeveer 8 msemen en eerst maken kan ik dan gewoon het recept halveren

      Ik heb eerder een recept geprobeerd maar toen waren de msemen wat harder waar ligt dat aan of wat heb ik verkeerd gedaan

      1. xfaatje

        15 augustus 2016 at 11:39

        Hallo Silvia,

        Je mag altijd vragen stellen hoor! Ik gebruik altijd patent bloem, ene keer van de Lidl en de andere keer weer van de Aldi. Je kunt het deeg met je handen kneden en dan moet je echt rond de 10 minuten het deeg echt goed doorkneden. Je kunt zeker het recept halveren geen probleem. Om zachte msemmen te krijgen moet je het deeg goed luchtig kneden en vooral goed laten rusten. Ook moet je niet vergeten om de msemmen bij het vouwen te besprenkelen met boter/olie. Succes meid!

  • safiyah

    18 mei 2015 at 12:20

    mmmmm dee ga ik ook es probere ..

    1. xfaatje

      19 mei 2015 at 06:48

      Hallo Safiyah, moet je zeker doen haha. Erg lekker. <3

  • nadia

    27 mei 2015 at 06:26

    Zou ik ook de gebakken mesamen recept mogen je heb het op je facebookpagina staan maar geen recept. Nog bedankt

    1. xfaatje

      29 mei 2015 at 19:47

      Hallo Nadia, dit recept zal ik zo online zetten. <3

  • Marokiya

    20 juni 2015 at 16:30

    Super! Heb het net gemaakt en het ziet er goed uit nu nog proeven. Thnx faatje! I like youre page! ❤️

    1. xfaatje

      20 juni 2015 at 16:32

      Hallo Marokiya, super om te lezen meid. Haha dankjewel lieve meid. Ik weet zeker dat ze heerlijk smaken. Smakelijk eten alvast. <3

  • Marokiya

    21 juni 2015 at 13:02

    Salam lieve Faatje,

    Ze waren heerlijk hahaha mijn broertje heeft wat meegenomen voor zijn NL collega 🙂

    Ps ben nu aan het rondneuzen wat k vandaag voor le ftour klaar ga maken. 🙂

    Xxx

    1. xfaatje

      22 juni 2015 at 08:30

      Salaam 3likoem lieve Marokiya, oh wat leuk om te lezen haha! Zijn collega’s gaan zeker weten smullen.(doen die van mij ook altijd haha)

  • Umm Maryam

    23 juni 2015 at 19:14

    SallaamoeAlaykom,

    Is het ook mogelijk om de remsemen te maken met een gewone koekenpan?

    Gr.

    1. xfaatje

      24 juni 2015 at 09:19

      Salaam 3likoem Umm Maryam, ja hoor dat kan zeker. Succes. <3

  • Laila

    25 juni 2015 at 10:41

    Ze zijn goed gelukt!

    Bedankt voor het recept en het stappenplan. Allah i keter khairak!

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 19:03

      Hallo Leila, super meid! Ben blij dat het je is gelukt. Allah ibarkfiek lieve meid, en super graag gedaan. <3

  • Jeannine

    2 juli 2015 at 12:31

    Ha Fatima,
    Allereerst mijn complimenten voor je blog. Het ziet er echt superlekker uit en alle recepten zijn zo makkelijk en duidelijk uitgelegd, echt super!

    Ik heb een haat-liefde verhouding met msemmen.
    Elke keer begin ik er heel enthousiast aan maar elke keer mislukt het ook weer. Elke keer denk ik dan waarom begin ik hier überhaupt nog aan in deze hitte?! Hahaha.
    Misschien wil jij me helpen. Op zich is mijn deeg goed, ik gebruik een kneedmachine. Mijn deeg is wel vaak nog plakkerig waardoor ik elke keer weer wat bloem moet toevoegen.
    Met het vormen van de bolletjes gaat het al mis, ik krijg geen mooie ronde bolletjes en ze zijn niet mooi glad. En dan komt de grootste teleurstelling; het uitvouwen van het deeg tot een groot rond. Elke keer komen er gaten in en ik krijg ze niet mooi opgevouwd. Ik doe er genoeg olie op…Met als gevolg; misvormde msemmen die niet overal even dik zijn 🙁 heel frustrerend want het is best een hoop werk. Maar ze zijn zo lekker dus ik heb het er voor over, het moet toch een keer lukken.
    Weet jij wat ik fout doe?
    Groetjes,
    Jeannine

    1. xfaatje

      2 juli 2015 at 14:33

      Hallo Jeannine, Allereerst bedankt voor je super lieve compliment! Weet je wat het is meis. Als je deeg iets te plakkerig is moet je eigenlijk nooit bloem toeveoegen. Vooral niet bij msemmen, want dan krijg je ook nog eens droge zware msemmen.

      Als het deeg te plakkerig is dan moet je altijd een beetje zonnebloemolie op je handen smeren en hiermee het deeg insmeren. Wat ook erg belangrijk is voordat je de msemmen vormt is om het deeg echt te laten rusten. Als je dit niet doet, dan zullen je bolletjes niet mooi glad zijn, en bij het vormen van de pakketjes zal het deeg ook scheuren. Dus als je het deeg uit de keukenmachine haalt en het is plakkerig moet je het altijd ietsjes insmeren met zonnebloemolie, en dan direct het deeg laten rusten.Dan maak je bolletjes van het deeg, en dan laat je het deeg weer rusten. Als je deze stap overslaat, dan zal het deeg straks scheuren. Hoop dat je hier iets aan hebt. <3

  • Jeannine

    2 juli 2015 at 15:21

    Hi Fatima,
    Wat fijn dat je zo snel reageert, echt super. Bedankt meid 🙂
    Hier heb ik zeker wel wat aan. Eigenlijk is het logisch nu je het zegt, de bloem maakt het deeg natuurlijk droog waardoor er scheuren in komen.
    Dus zonnebloemolie toevoegen ok. Wanneer kan ik dat het beste toevoegen? Als het deeg nog in de machine zit of eerst het deeg eruit halen en dan opnieuw doorkneden met de zonnebloemolie?

    P.s: even een vraagje dat niets met msemmen te maken heeft; maar weet jij hoe ze in Marokkaanse restaurant die rijstsalade klaarmaken die je vaak erbij krijgt als je een schotel bestelt. Het is een soort salade die een beetje op huzarensalade lijkt, weet je wat ik bedoel?

    Groetjes,
    Jeannine

    1. xfaatje

      3 juli 2015 at 06:57

      Hallo Jeannine, Je voegt de zonnebloemolie toe wanneer je het deeg uit de machine haalt. Dus dan kneed je het deeg inerdaad nog eventje door met de zonnebloemolie. Zelf heb ik een lekker recept van de rijstsalade hier op e blog, misschien vind je het wat :p

  • Jeannine

    2 juli 2015 at 15:25

    Oh sorry je zegt het zelf al; als ik het deeg uit de machine haal dan dus nog even insmeren of doorkneden mer zonnebloemolie 🙂

    1. xfaatje

      3 juli 2015 at 06:58

      Hihi <3

  • Jeannine

    3 juli 2015 at 09:03

    Yes, die rijstsalade heb ik net opgezocht. Die ga ik maken 🙂
    Ik heb alleen geen bosui, sperziebonen en Mexico melange in huis. Wel heb ik mais en doperwtjes uit blik. En ik doe er wel een paprika bij.
    Ik heb yogonaise in huis ipv mayonaise. Dat lijkt me ook wel lekker verfrissend 🙂
    Met jouw tip voor de msemmen durf ik het wel weer aan, dat ga ik het weekend weer even proberen.
    Groetjes,
    Jeannine

  • Marleen

    5 juli 2015 at 17:12

    Kan het ook met Moyen griesmeel? Die heb ik alleen in huis 😉
    Xx

    1. xfaatje

      6 juli 2015 at 10:57

      Hallo Marleen, Ja, hoor dat kan ook. 😉

  • rabia

    11 juli 2015 at 10:47

    Ik ben absoluut geen keukenprinses, maar sinds ik jouw site heb ontdekt. Heb ik botbot, msemen, kipburgers, pancakes en pizzatjes gemaakt!! In shaa allah zal ik er zeker nog meer maken. Djazaaka Allah beghairen voor je recepten. Heel duidelijk en makkelijk om het te maken.

    1. xfaatje

      13 juli 2015 at 11:11

      Hallo Rabia, Dat is goed om te lezen! Super meid en heel graag gedaan. <3

  • Hakima

    15 juli 2015 at 23:08

    Salaam Faatje vraagje kan ik ook verse gist gebruiken? En hoeveel moet ik gebruiken? Een halve blokje verse gist?

    1. xfaatje

      16 juli 2015 at 07:11

      Hallo Hakima, Als je verse gist gebruikt dan neem je de helft van het blokje en daar weer de helft van. Begrijp je?

      1. Hakima

        16 juli 2015 at 11:26

        Dankjewel ik begrijp je helemaal! ☺

        Ik heb weleens gehoord dat het mogelijk is om het deeg voor msemmen te kneden in de avond en op de dag van el3id mee verder te gaan? Weet jij misschien hoe dat zit? Want dat lijkt me makkelijker en minder tijdrovend.

      2. xfaatje

        16 juli 2015 at 14:41

        Hallo Hakima, eerlijk gezegd heb ik dit zelf nog nooit gehoord en ook nog nooit gedaan.

  • xfaatje

    9 augustus 2015 at 12:07

    Salaam Alaikoem meid, ik gebruik deze hoeveelheid al jaren, en mijn deeg is altijd goed. Het deeg moet soepel zijn, dus zeker niet stevig. Als je denkt meer water nodig te hebben, dan moet je gewoon nog wat extra water toevoegen. Ik hoop dat het je uiteindelijk is gelukt. <3

  • Hollandia

    11 augustus 2015 at 21:20

    Salaamoe 3alaikoem,

    Ik ga je recept eens uitproberen want had laatst rgaif gemaakt en het leek nergens op hahaha. Het rook er wel naar maar smaakte nergens naar. Had zeker wat fout gedaan hihi. Ik heb sinds kort jouw site ontdekt en ben er erg blij mee!!!!!

    Ma3a salaama

    1. xfaatje

      12 augustus 2015 at 06:51

      Salaam Alaikoem Hollandia, bedankt lieve meid! Hoop dat het je dit keer wel lukt inchAllah! <3

  • najat

    13 augustus 2015 at 13:28

    Salaam alaykoum

    Normaal gebruik ik 500 gr bloem en 190 gr griesmeel. Vandaag heb ik u recept geprobeerd en het deeg is harde dan het mijne. Ook na het kneden kreeg ik geen mooie bol gevormd er zitten overal lijnen in. Nu heb ik het gewoon laten rusten ?

    1. xfaatje

      13 augustus 2015 at 14:58

      Hallo Najat, het deeg moet echt zacht en soepel zijn. Als je merkt dat het deeg nog te droog is en totaal niet soepel, dan kun je altijd extra water toevoegen en door blijven kneden. Hoe was het deeg na het rusten?

  • najat

    13 augustus 2015 at 13:29

    Sorry 100 gr griesmeel bedoel ik

  • najat

    13 augustus 2015 at 18:09

    Ik kon het niet uitrollen het scheurde langs alle kanten. Nadien heb ik het weer geknepen en terug laten rusten maar het bleef scheuren. Ik denk dat het deeg niet goed geknepen was. Hoe weet je of het deeg goed geknepen is?

  • Samira

    5 september 2015 at 11:21

    Salam Xfaatje,

    Vraagje over je kneedmachine, wil graag een machine voor mijn lieve mama kopen, voornamelijk voor brood en msemen.
    Is dit een goede kneedmachine die jij gebruikt? En hoeveel kilo kan hij tegelijk kneden? Zal zeker 2x per week gebruikt worden voor het kneden van brood, dus moet een stevige machine zijn.

    Ps, je recepten zijn Ma scha Allah heerlijk!

    Alvast bedankt!

    Liefs Samira

    1. xfaatje

      14 september 2015 at 12:48

      Salaam Alaikoem Samira, Allereerst bedankt voor je super lieve reactie! Ik heb een kneedmachine van het merk Tristar de MX4162. Er gaat 5 liter in en deze keukenmachine is ideaal vor het kneden van deeg. Ik heb deze machine een tijd geleden gekocht bij de AH toen was die in de aanbieding voor maar €100 euro. Succes meid en lief dat je jouw moeder verrast! <3