Van jongs af aan heb ik mijn moeder verse msemmen zien bakken voor het ontbijt in het weekend of voor bij de thee gezellig in de avond. Msemmen serveren wij thuis standaard met zoete honing en jam, maar wat ik persoonlijk ook erg lekker vind is msemmen in combinatie met roomkaas en abrikozen of aardbeienjam. En nu dacht ik laatst, ‘waarom de msemmen niet vullen met deze combo?’ En ja hoor het resultaat was heel erg lekker!
Ingrediënten: (12 stuks)
Deeg:
- 250 gr. bloem
- 250 gr. fijne griesmeel
- 1 etl. melkpoeder
- 1 etl. kristalsuiker
- 1 tl. bakpoeder
- 1 tl. zout
- 2 etl. zonnebloemolie
- 280 ml lauwwarm water
Vulling:
- roomkaas (ik gebruik Philadelphia)
- jam naar keuze
- gehakte amandelen
Bereiding:
Stap 1.
Zeef de bloem, griesmeel en de melkpoeder in een ruime kom en voeg er de kristalsuiker, bakpoeder en het zout bij. Giet de zonnebloemolie erbij, roer het door en giet het water er in stappen bij terwijl je het deeg op middelhoge snelheid kneedt. Je kneedt het deeg in totaal voor 3-5 minuten tot het deeg zacht en soepel is. Dek het deeg af voor 30 minuten, vorm er vervolgens kleine bolletjes van en dek het deeg nogmaals af voor 30 minuten.
Stap 2.
Besprenkel je werkblad met een beetje zonnebloemolie en druk elk bolletje deeg plat tot een ronde plak. Verdeel een eetlepel roomkaas in het midden en verdeel erop een eetlepel jam. Vouw de bovenzijde en de onderzijde naar het midden en druk de zijkanten goed aan zodat de vulling er niet uit kan lopen. Breng ook de rechterzijde en linkerzijde naar het midden tot een pakketje, zet het deeg apart en dek het af voor 15 minuten.
Stap 3.
Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur, druk elk pakketje ietsjes plat en bak de msemmen aan beide kanten mooi goudbruin. Smeer op elk gebakken msemmen wat abrikozenjam en strooi er gehakte amandelen bovenop. Serveer de msemmen met een kopje thee en smullen maar!
Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.
32 Comments
Ibtissam
7 november 2019 at 10:21
Hmmmm ziet er lekker uit! Is er ook een video waarop we kunnen zien hoe je het klaarmaakt? Het lijkt allemaal zo gemakkelijk als ik je het zie klaarmaken maar als ik er eenmaal aan begin is het moeilijk. Dus het zou fijn zijn mocht je een video plaatsen!
Verder ben ik gek op jou recepten! ( en ik niet alleen hoor) 😘😉
Fatima El Irari
7 november 2019 at 10:44
Hi Ibtissam,
Aah dankjewel lieverd! Je kunt dezelfde stappen aanhouden als dit recept alleen gebruik ik dit keer geen extra griesmeel bij het vormen van de msemmen. https://uitdekeukenvanfatima.nl/msemmen/
Ibtissam
7 november 2019 at 10:50
Oh dat is inderdaad gemakkelijker voor mij nu ik die foto’s zie hahaha. Bedankt voor de snelle reactie!!
Groetjes Ibtissam
Fatima El Irari
7 november 2019 at 13:42
Hi Ibtissam,
Graag gedaan lieverd! Xx
Jolanda Blekkenhorst
5 april 2020 at 19:19
Assalaam alikoum
Ik heb geen keukenmachine.
Kan ik het deeg van de msemmen ook met de hand kneden?
DjazakAllah voor je tijd en reactie.
Met vredes groet Jolanda
Fatima El Irari
5 april 2020 at 20:50
Alaikoem salaam Jolanda,
Ja, hoor je kunt het deeg ook prima met de hand kneden. Xx
Naomi
25 april 2020 at 16:23
Salaam aleykoum,
Is het recept ook te doen zonder de vulling ??
Groetjes, Naomi
Fatima El Irari
25 april 2020 at 22:07
Hi Naomi,
Ja, hoor je kunt deze msemmen ook maken zonder vulling.
Alia
7 november 2019 at 11:46
Bedankt voor dit gerecht! Welke melkpoeder gebruikt u?
Fatima El Irari
7 november 2019 at 13:42
Hi Alia,
Graag gedaan! Ik gebruik melkpoeder van de Lidl, maar je kunt echt elk soort gebruiken. Xx
Ilham 21
7 november 2019 at 20:03
Hey schat álles goed met u. Zit lekker u ma scha allah . Een vraagje kan ik melkpoeder weglaten groetjes bedankt
Fatima El Irari
7 november 2019 at 22:41
Hi Ilham,
Jazeker, die mag je ook weglaten. Xx
Oum habiba
7 november 2019 at 18:15
Salamoe3alijkoem Fatima,
BarakAllahoe feeki voor het delen van je recepten ze lukken Elhamdoelilah altijd!
Weet je toevallig nog hoeveel bolletjes/msemen je uit deze hoeveelheid krijgt?
Liefs
Fatima El Irari
7 november 2019 at 22:41
Alaikoem salaam Oum Habiba,
Alhamdoelilah lieverd, dankjewel! Ik haalde er zelf 12 stuks uit. Xx
Nadia
8 november 2019 at 14:50
Bedankt voor het delen van dit recept. Ziet er heerlijk uit . Vraagje, kan ik de jam weg laten ?
Xx
Fatima El Irari
9 november 2019 at 11:11
Hi Nadia,
Graag gedaan lieverd! Jazeker, je kunt de jam weglaten en dan zou je zelfs roomkaas met bijvoorbeeld tuinkruiden kunnen gebruiken. Xx
Fatiha
10 november 2019 at 10:33
Salam
Hoeft er geen gist bij .
Fatima El Irari
10 november 2019 at 20:53
Alaikoem salaam Fatiha,
Nee, ik heb enkel bakpoeder gebruikt.😘
M
12 november 2019 at 13:37
Salaam fatima welke jam gebruik je
Fatima El Irari
12 november 2019 at 18:31
HI M,
Ik gebruikte abrikozenjam.
Hanane
18 november 2019 at 07:56
Salaam Fatima
Wauw top recept Masha Allah.
Hoeveel weegt 1 bol ongeveer
Groetjes
Fatima El Irari
18 november 2019 at 09:10
Alaikoem salaam Hanane,
Allahibarkfiek lieve schat! Een bolletje weeg ongeveer 80 gram. Xx
Chaima
19 november 2019 at 18:42
Salamoualaykoum Fatima ik wens je veel geluk toe in je leven je bent een toppertje ❤️
Ik heb een vraagje met wat kan je Philadelphia vervangen ik ben van dat de combinatie hier thuis geen favorite zal zijn 😂
Groeten Chaima
Fatima El Irari
20 november 2019 at 11:24
Alaikoem salaam Chaima,
Wat lief dit! Allahoema meen lieverd. Je kunt de roomkaas weglaten en de memmen alleen met honing serveren. Of wil je ze echt vullen? Xx
Miranda van Sloun
11 februari 2020 at 07:19
Hoi Fatima, zijn deze msemmen zacht of wat steviger? Kun je ze makkelijk nog opwarmen daarna…en dan in de pan met een beetje olie?
Wil ze vanmiddag maken zonder vulling! Wij eten ze bij mijn schoonouders in Marokko altijd met een Nutella, heerlijk!!
Fatima El Irari
11 februari 2020 at 14:05
Hi Miranada,
Deze memmen zijn zacht. Je kunt ze heel makkelijk opwarmen in een koekenpan op laag vuur. Met Nutella zijn zijn heerlijk haha!
Ikram
14 februari 2020 at 13:21
Salam Fatima! Ziet er heerlijk uit. Een vraagje, mag ik de bakpoeder weg laten? Heeft dat effect op de tijd voor het rijzen..? 🙊
Fatima El Irari
15 februari 2020 at 15:15
Alaikoem salaam Ikram,
Zou je ook weg kunnen laten. Xx
Michelle
4 april 2020 at 11:24
Salaam Fatima,
Ik ben gek op jou recepten ! Ik ben alleen zo slecht met deeg, ik heb ze geprobeerd te maken maar helaas zijn ze hard en stevig geworden 🙁 moet ik volgende keer meer water erbij doen ?
Fatima El Irari
5 april 2020 at 21:13
Alaikoem salaam Michelle,
Was het deeg droog/hard na het kneden? Als dit het geval is dan kun je de volgende keer het deeg het beste nog even doorkneden met wat extra water of melk. Xx
Hanane
25 april 2020 at 17:13
Hi fatima kun je dit maken met een gewone koekenpan of moet je een speciale voor hebben?
Fatima El Irari
25 april 2020 at 22:07
Hi Hanane,
Ja, hoor kan ook in een normale koekenpan. Xx