Mozzarella Aardappel Balletjes

15 januari 2020Fatima El Irari

Prep time: 45 minuten

Cook time: 5 minuten

Serves: 12 stuks

Als je net als ik ook dol bent op allerlei kaassnacks, dan ga je deze mozzarella aardappel balletjes ook heel erg lekker vinden! Een lekkere snack voor een gezellige avond met familie of vrienden en je maakt ze heel simpel zelf!

Print recept

Mozzarella Aardappel Balletjes

  • Voorbereidingstijd 45 minuten
  • Kooktijd 5 minuten
  • Totale tijd 50 minuten
  • Aantal personen: 12 stuks

Ingrediënten:

  • 4 aardappelen, middelgroot
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel harissa kruiden
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 12 stuks mozzarella bolletjes, mini

Paneren:

  • 2 eieren
  • 200 gram bloem
  • 200 gram Panko

Bereidingswijze:

  • 1)

    Kook de aardappelen gaar in een pan met water. Giet het water af en prak de aardappelen fijn. Voeg de peterselie, zout, paprikapoeder, Harissa, zwarte peper, gemberpoeder en de kurkuma erbij en roer het flink door. 

  • 2)

    Breng de mozzarella extra op smaak met peper en zout. Schep ongeveer een eetlepel aardappelpuree op, plaats het bolletje mozzarella in het midden en rol er een glad balletje van. Zet de balletjes op een bord voor 15 minuten in de koelkast.

  • 3)

    Haal elk balletje eerst door de bloem, daarna door het geklutste eimengsel en als laatste door de Panko kruimels. Werk precies zo de rest af en zet ze nog eens voor 30 min. in de koelkast. Verhit zonnebloemolie in een pan en frituur de mozzarella balletjes aan beide kanten mooi goudbruin. Serveer ze warm en smullen maar!

     

     

35 Comments

  • Betül

    15 januari 2020 at 09:24

    Hoi Fatima zou je dit ook in de oven kunnen maken?

    1. Fatima El Irari

      15 januari 2020 at 09:27

      Hi Betün,

      Ik heb ze zelf ooit eens in de airfryer gemaakt, dus dan zou het in de oven ook kunnen. Ik raad je wel aan om ze dan ietsjes in te sprayen met zonnebloemolie, zodat ze mooi goudbruin bakken. Xx

    2. Siham Azouaghe

      28 maart 2020 at 12:07

      Hoi Fatima, Kan je de balletjes invriezen als je ze nog niet gebakken hebt?

      1. Fatima El Irari

        28 maart 2020 at 13:18

        Hi Siham,

        Jazeker, dat kan.

      2. Selina

        16 september 2020 at 14:49

        Hoi Fatima,

        Heerlijk recept! Ik heb m geprobeerd, alleen kwamen er tijdens het bakken ‘sneetjes’ in de bolletjes waardoor de mozarella er een beetje uitliep. Heb jij voor mij een tip waardoor ze mooi rond blijven tijdens het bakken?

      3. Fatima El Irari

        19 september 2020 at 12:13

        Hi Selina,

        Heb je ze lang genoeg gekoeld? Je zou ze de volgende keer nog een keer extra kunnen paneren voor een extra dikke laag.

  • Sayhra

    15 januari 2020 at 11:40

    Welke saus heb je erbij? Alleen mayonaise?

    1. Fatima El Irari

      15 januari 2020 at 15:07

      Hi Sayhra,

      Zelf vind ik ze het lekkerst zonder geen saus. De mayonaise was enkel voor de foto.😝

  • Amany

    15 januari 2020 at 11:55

    Salam, correctie koud=goud in de tekst.

    1. Fatima El Irari

      15 januari 2020 at 15:05

      Ah bedankt Amany!

  • Hanane

    15 januari 2020 at 13:20

    Ohh lekker hoor

    1. Fatima El Irari

      15 januari 2020 at 15:02

      Bedankt Hanane❤️

  • Dida

    15 januari 2020 at 14:32

    Heerlijk recept masaAllah 3liek.

    Zou je het ook kunnen invriezen of verandert de structuur dan

    1. Fatima El Irari

      15 januari 2020 at 15:01

      Hi Dida,

      Bedankt lieverd! Jazeker, je kunt ze invriezen nadat je ze hebt gepaneerd.❤️

  • soumiya

    15 januari 2020 at 15:07

    hoi fatima
    ik vroeg me af of ik bloem kan vervangen met mazaina bloem

    1. Fatima El Irari

      15 januari 2020 at 19:39

      Hi Soumiya,

      Ja hoor je kunt ook maizena gebruiken.

  • Saloua

    15 januari 2020 at 18:51

    Een vraagje kan je ook andere paneer gebruiken dan die panko?

    1. Fatima El Irari

      15 januari 2020 at 19:31

      Hi Saloua,

      Ja, hoor je kunt ook gewoon normale paneermeel gebruiken.

  • Fatima

    15 januari 2020 at 21:57

    Mmhh het ziet er heel lekker uit!
    Fatima hoe kan ik jou bereiken? Ik heb al op snap en insta gestuurd, maar ik krijg geen antwoord. Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      16 januari 2020 at 20:30

      Hi Fatima,

      Bedankt lieverd! Op snap heb ik teveel berichten die ik helaas niet allemaal kan beantwoorden. Op Instagram probeer ik wel echt alles te beantwoorden. Je kunt je vraag hier stellen als je wilt. Xx

  • Mehtap

    16 januari 2020 at 15:30

    Die van mij zit nu in de oven ik ben benieuwd!!

    1. Fatima El Irari

      16 januari 2020 at 20:29

      Hi Mehtap,

      Ik ben ook wel benieuwd hoe ze uit de oven smaken, zelf nog nooit geprobeerd.

    2. Sandhya

      17 januari 2020 at 10:45

      Hi,

      Ik wil ze ook in de oven maken, maar vroeg mij af hoe ze bij jou gelukt waren😄

  • Gabriëlle

    17 januari 2020 at 13:47

    Hi Fatima! Kan ik ook aardappelpurree gebruiken ipv aardappels te koken? Groetjes!

    1. Fatima El Irari

      17 januari 2020 at 17:20

      Hi Gabrielle,

      Ja, hoor dat kan zeker.

  • Chadia

    18 januari 2020 at 10:23

    Hoi Fatima

    Wanneer komt het recept van jou tiramisu online?

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2020 at 15:27

      Hi Chadia,

      Je kunt dit recept gebruiken alleen nog cacaopoeder toevoegen; https://uitdekeukenvanfatima.nl/tiramisu-met-aardbeien-en-frambozen/

  • Karimaa

    18 maart 2020 at 23:09

    Beste Fatima,

    Kan ik de kaasballetjes ook invriezen na het maken en paneren?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      19 maart 2020 at 08:33

      Hi Karima,

      Ja, hoor dat kan. Als je de kaasballetjes maar goed inpakt in bijvoorbeeld boterhamzakjes of diepvrieszakjes. Xx

  • Minh

    9 mei 2020 at 05:30

    Hoi hoi!
    Ik las hierboven dat je de balletjes al een keer in de airfryer hebt gestopt. Hoe smaakte dat? Op hoeveel graden en hoeveel minuten dien je de airfryer te zetten?

    1. Fatima El Irari

      10 mei 2020 at 11:00

      Minh,

      Zelf heb ik ze nog niet in de airfryer gemaakt, maar andere volgers wel. Je kunt ze afbakken op ongeveer 200 graden tot 20-30 minuten of totdat ze mooi goudbruin zijn. Raad je wel aan om ze in te sprayen met olie.

  • Yasmine

    12 mei 2020 at 14:16

    Salaam Fatima, kan je ipv panko of paneermeel gemalen cornflakes gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2020 at 13:37

      Alaikoem salaam Yasmine,

      Ja, hoor je kunt beide gebruiken. Xx

  • Sheryl

    29 november 2020 at 14:49

    Hoi Fatima,

    Is het mogelijk om de Mozzarella te vervangen voor een pittigere kaas? Bijv belegen of oude kaas?

    1. Fatima El Irari

      4 december 2020 at 14:31

      Hi Sheryl,

      Ja, hoor dat kan altijd.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept