Als je net als ik ook dol bent op allerlei kaassnacks, dan ga je deze mozzarella aardappel balletjes ook heel erg lekker vinden! Een lekkere snack voor een gezellige avond met familie of vrienden en je maakt ze heel simpel zelf!
Mozzarella Aardappel Balletjes
Prep time: 45 minuten
Cook time: 5 minuten
Serves: 12 stuks
Mozzarella Aardappel Balletjes
- Voorbereidingstijd 45 minuten
- Kooktijd 5 minuten
- Totale tijd 50 minuten
- Aantal personen: 12 stuks
Ingrediënten:
- 4 aardappelen, middelgroot
- 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel harissa kruiden
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- 12 stuks mozzarella bolletjes, mini
Paneren:
- 2 eieren
- 200 gram bloem
- 200 gram Panko
Bereidingswijze:
- 1)
Kook de aardappelen gaar in een pan met water. Giet het water af en prak de aardappelen fijn. Voeg de peterselie, zout, paprikapoeder, Harissa, zwarte peper, gemberpoeder en de kurkuma erbij en roer het flink door.
- 2)
Breng de mozzarella extra op smaak met peper en zout. Schep ongeveer een eetlepel aardappelpuree op, plaats het bolletje mozzarella in het midden en rol er een glad balletje van. Zet de balletjes op een bord voor 15 minuten in de koelkast.
- 3)
Haal elk balletje eerst door de bloem, daarna door het geklutste eimengsel en als laatste door de Panko kruimels. Werk precies zo de rest af en zet ze nog eens voor 30 min. in de koelkast. Verhit zonnebloemolie in een pan en frituur de mozzarella balletjes aan beide kanten mooi goudbruin. Serveer ze warm en smullen maar!
35 Comments
Betül
15 januari 2020 at 09:24
Hoi Fatima zou je dit ook in de oven kunnen maken?
Fatima El Irari
15 januari 2020 at 09:27
Hi Betün,
Ik heb ze zelf ooit eens in de airfryer gemaakt, dus dan zou het in de oven ook kunnen. Ik raad je wel aan om ze dan ietsjes in te sprayen met zonnebloemolie, zodat ze mooi goudbruin bakken. Xx
Siham Azouaghe
28 maart 2020 at 12:07
Hoi Fatima, Kan je de balletjes invriezen als je ze nog niet gebakken hebt?
Fatima El Irari
28 maart 2020 at 13:18
Hi Siham,
Jazeker, dat kan.
Selina
16 september 2020 at 14:49
Hoi Fatima,
Heerlijk recept! Ik heb m geprobeerd, alleen kwamen er tijdens het bakken ‘sneetjes’ in de bolletjes waardoor de mozarella er een beetje uitliep. Heb jij voor mij een tip waardoor ze mooi rond blijven tijdens het bakken?
Fatima El Irari
19 september 2020 at 12:13
Hi Selina,
Heb je ze lang genoeg gekoeld? Je zou ze de volgende keer nog een keer extra kunnen paneren voor een extra dikke laag.
Sayhra
15 januari 2020 at 11:40
Welke saus heb je erbij? Alleen mayonaise?
Fatima El Irari
15 januari 2020 at 15:07
Hi Sayhra,
Zelf vind ik ze het lekkerst zonder geen saus. De mayonaise was enkel voor de foto.😝
Amany
15 januari 2020 at 11:55
Salam, correctie koud=goud in de tekst.
Fatima El Irari
15 januari 2020 at 15:05
Ah bedankt Amany!
Hanane
15 januari 2020 at 13:20
Ohh lekker hoor
Fatima El Irari
15 januari 2020 at 15:02
Bedankt Hanane❤️
Dida
15 januari 2020 at 14:32
Heerlijk recept masaAllah 3liek.
Zou je het ook kunnen invriezen of verandert de structuur dan
Fatima El Irari
15 januari 2020 at 15:01
Hi Dida,
Bedankt lieverd! Jazeker, je kunt ze invriezen nadat je ze hebt gepaneerd.❤️
soumiya
15 januari 2020 at 15:07
hoi fatima
ik vroeg me af of ik bloem kan vervangen met mazaina bloem
Fatima El Irari
15 januari 2020 at 19:39
Hi Soumiya,
Ja hoor je kunt ook maizena gebruiken.
Saloua
15 januari 2020 at 18:51
Een vraagje kan je ook andere paneer gebruiken dan die panko?
Fatima El Irari
15 januari 2020 at 19:31
Hi Saloua,
Ja, hoor je kunt ook gewoon normale paneermeel gebruiken.
Fatima
15 januari 2020 at 21:57
Mmhh het ziet er heel lekker uit!
Fatima hoe kan ik jou bereiken? Ik heb al op snap en insta gestuurd, maar ik krijg geen antwoord. Alvast bedankt!
Fatima El Irari
16 januari 2020 at 20:30
Hi Fatima,
Bedankt lieverd! Op snap heb ik teveel berichten die ik helaas niet allemaal kan beantwoorden. Op Instagram probeer ik wel echt alles te beantwoorden. Je kunt je vraag hier stellen als je wilt. Xx
Mehtap
16 januari 2020 at 15:30
Die van mij zit nu in de oven ik ben benieuwd!!
Fatima El Irari
16 januari 2020 at 20:29
Hi Mehtap,
Ik ben ook wel benieuwd hoe ze uit de oven smaken, zelf nog nooit geprobeerd.
Sandhya
17 januari 2020 at 10:45
Hi,
Ik wil ze ook in de oven maken, maar vroeg mij af hoe ze bij jou gelukt waren😄
Gabriëlle
17 januari 2020 at 13:47
Hi Fatima! Kan ik ook aardappelpurree gebruiken ipv aardappels te koken? Groetjes!
Fatima El Irari
17 januari 2020 at 17:20
Hi Gabrielle,
Ja, hoor dat kan zeker.
Chadia
18 januari 2020 at 10:23
Hoi Fatima
Wanneer komt het recept van jou tiramisu online?
Fatima El Irari
18 januari 2020 at 15:27
Hi Chadia,
Je kunt dit recept gebruiken alleen nog cacaopoeder toevoegen; https://uitdekeukenvanfatima.nl/tiramisu-met-aardbeien-en-frambozen/
Karimaa
18 maart 2020 at 23:09
Beste Fatima,
Kan ik de kaasballetjes ook invriezen na het maken en paneren?
Groetjes
Fatima El Irari
19 maart 2020 at 08:33
Hi Karima,
Ja, hoor dat kan. Als je de kaasballetjes maar goed inpakt in bijvoorbeeld boterhamzakjes of diepvrieszakjes. Xx
Minh
9 mei 2020 at 05:30
Hoi hoi!
Ik las hierboven dat je de balletjes al een keer in de airfryer hebt gestopt. Hoe smaakte dat? Op hoeveel graden en hoeveel minuten dien je de airfryer te zetten?
Fatima El Irari
10 mei 2020 at 11:00
Minh,
Zelf heb ik ze nog niet in de airfryer gemaakt, maar andere volgers wel. Je kunt ze afbakken op ongeveer 200 graden tot 20-30 minuten of totdat ze mooi goudbruin zijn. Raad je wel aan om ze in te sprayen met olie.
Yasmine
12 mei 2020 at 14:16
Salaam Fatima, kan je ipv panko of paneermeel gemalen cornflakes gebruiken?
Fatima El Irari
13 mei 2020 at 13:37
Alaikoem salaam Yasmine,
Ja, hoor je kunt beide gebruiken. Xx
Sheryl
29 november 2020 at 14:49
Hoi Fatima,
Is het mogelijk om de Mozzarella te vervangen voor een pittigere kaas? Bijv belegen of oude kaas?
Fatima El Irari
4 december 2020 at 14:31
Hi Sheryl,
Ja, hoor dat kan altijd.