Monchoutaart

29 oktober 2015Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Monchoutaart is zonder twijfel een van mijn favoriete taarten! Ik maak deze taart al jaren voor verjaardagen, feestjes of wanneer we bezoek krijgen en telkens weer is deze taart als eerste op, zegt denk ik wel genoeg haha. Deze taart is zo onwijs makkelijk om te maken en het leuke is dat je helemaal geen oven nodig hebt. Ook kun je deze taart makkelijk een dag van tevoren maken en op de dag van je feestje op tafel zetten, met heel veel complimentjes als gevolg!

Ingrediënten: (10 personen)
  • 250 gr. Maria koekjes 
  • 200 gr. roomboter (ik gebruik 200 gr. roomboter i.p.v. 250 gr.)
  • 60 gr. witte basterdsuiker
  • 200 gr. monchou, op kamertemperatuur
  • 250 ml verse slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 1 blikje kersenvlaai fruit 
Bereiding:
  1. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter op laag vuur en giet deze bij de gemalen koekjes. Mix vervolgens nog eens samen. 
  2. Bekleed de springvorm met bakpapier en stort de koekkruimels op bodem van de springvorm. Verdeel de koekkruimels gelijkmatig over de bodem en druk deze met de achterkant van een eetlepel goed aan.
  3. Dek de springvorm af en zet deze in de koelkast, zodat de koekbodem stevig kan worden.
  4. Mix de slagroom samen met de klop-fix en de vanillesuiker iets stijf. Dek de slagroom af en zet deze even apart in de koelkast.
  5. Mix de zachte monchou samen met de basterdsuiker tot een egaal mengsel zonder klontjes.
  6. Haal de slagroom weer uit de koelkast en schep de slagroom bij de monchou. Vouw de slagroom met de spatel door de monchou heen.
  7. Haal de springvorm uit de koelkast en schep de monchou crème in de springvorm. Strijk de monchou crème glad met de achterkant van een eetlepel. Plaats de springvorm voor 10 minuten in de koeling voordat je de kersenvlaai erop verdeelt.
  8. Verdeel de kersenvlaai bovenop de crème en strijk de kersenvlaai glad.
  9. Zet de monchou taart voor zeker 4 uur en het liefst voor een hele dag in de koelkast.
Extra tips&tricks:
  • Als je Bastogne koekjes gebruikt, dan raad ik je aan om 150 gr. roomboter te gebruiken, omdat Bastogne koekjes zelf al ietsjes vettig zijn.
  • Haal de monchou zeker een paar uur voor gebruik uit de koelkast, zodat deze goed op kamertemperatuur is.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

181 Comments

  • esiyaa

    29 oktober 2015 at 14:06

    Hmm ziet er weer heerlijk uit!
    Ik ga het morgen inchaAllah zeker maken! Heb al verschillende recepten
    van jou gemaakt en ze lukken altijd. Bedankt hiervoor!

    1. xfaatje

      29 oktober 2015 at 16:04

      Hallo Esiyaa, bedankt lieve meid! Ben blij te lezen dat je zo enthousiast bent over mijn recepten! Xx

  • Souk

    29 oktober 2015 at 14:51

    Jouw instructies, plaatjes en video’s zijn van prachtige kwaliteit en helderheid.
    Je kan echt heel goed koken en motiveert mij enorm om jouw recepten uit te proberen.
    Super bedankt voor het delen van je recepten meid. BarakAllahoe fiek.

    1. xfaatje

      29 oktober 2015 at 16:04

      Hallo Souk, super lieve compliment! Bedankt lieve meid erg lief van je. Allah ibarkfiek Xx

  • Senna

    29 oktober 2015 at 15:15

    Ziet er weer heerlijk uit! Mijn complimenten!
    Vraagje, kan je de blik kersen ook vervangen voor wat anders? Vind dat blikje met kersen niet zo lekker ..

    Gr

    1. xfaatje

      29 oktober 2015 at 16:05

      Hallo Senna, bedankt lieve meid. Ja, natuurlijk dat kan. Je kunt eigenlijk al het fruit gebruiken die jij lekker vindt. Succes!

  • imy

    29 oktober 2015 at 15:32

    dankjewel ik ga het deze week proberen , ik heb n vraagje kan ik in de plaats van kersen ardbeien doen?

    1. xfaatje

      29 oktober 2015 at 16:05

      Hallo Im, graag gedaan meid! Ja, hoor je kunt ook aardbeien gebruiken geen probleem. Succes!

      1. imy

        30 oktober 2015 at 15:30

        hartstikke badankt liefje xx

      2. xfaatje

        2 november 2015 at 09:55

        Graag gedaan meis!

      3. Chaima

        26 juni 2020 at 17:56

        Hoi Fatima,

        Ik heb hier thuis maar 100 gram monchou, kan ik het daarmee doen of is dat te weinig? Wat zou ik eventueel nog kunnen bijvoegen?

      4. Fatima El Irari

        29 juni 2020 at 11:07

        Hi Chaima,

        Je kunt de overige 100 gram vervangen met andere roomkaas bijvoorbeeld van eigen merk of mascarpone. Xx

  • Sara

    30 oktober 2015 at 14:03

    Kan je ipv bastard suiker ook kristalsuiker gebruiken?

    1. xfaatje

      30 oktober 2015 at 14:27

      Hallo Sara, Ja hoor dat kan ook.

  • Alisa

    2 november 2015 at 18:16

    Kan ik de mounchou boter door iets anders vervangen??

    1. xfaatje

      3 november 2015 at 20:50

      Hallo Alisa, door wat wil je het precies vervangen? Je kunt de monchou vervangen door een andere roomkaas of je vervangt het door mascarpone.

      1. Alisa

        24 november 2015 at 17:27

        Aaa ok danku ik wist niet dat het een soort roomkaas is ?.Zie nu pas uw antw.barekAllaoefikoem

      2. Alisa

        24 november 2015 at 20:24

        Ik zal ze zekker gaan uitproberen ins cha Allah

      3. xfaatje

        25 november 2015 at 08:33

        Hallo Alisa,

        InschAllah meid! Xx

      4. xfaatje

        25 november 2015 at 08:28

        Hallo Alisa,

        Wist ik een tijd geleden ook niet hoor haha.

      5. Nisrine

        25 maart 2016 at 09:03

        Heb je het zelf wel eens geprobeerd met mascarpone ? Zowel lekker of beter met moncho

      6. xfaatje

        26 maart 2016 at 20:33

        Hallo Nisrine,

        Nee, ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar het lijkt me wel lekker.

  • Liyanae El Hassanaoui

    3 november 2015 at 14:37

    Heey schat,

    Je bent echt een keukenprinses tbarkellah 3lik, En je hebt echt duidelijke recepten met foto’s, Ik zeg vooral zo doorgaan!!

    Veel liefs en kusjes Liyanae <3

    1. xfaatje

      3 november 2015 at 20:54

      Hallo Liyanae, super lief van je! Bedankt lieve schat Allah igaliek! Xx

  • fartoutje fee

    4 november 2015 at 13:26

    Kokkerellen doe je uit je hart en met passie en dat is zichtbaar ??? je bent een voorbeeld. Doe verder en succes meid!

    1. xfaatje

      4 november 2015 at 15:58

      Hallo Fartoutje, super lief van je! Bedankt lieve meid Xx

    2. Yousra

      23 mei 2020 at 10:10

      Hoi,

      Het ziet er heerlijk uit. Mag ik vragen wat de maat is van de springvorm?

      Alvast bedankt

      1. Fatima El Irari

        23 mei 2020 at 12:08

        Hi Youssra,

        Deze vorm is 24 cm. Xx

  • Merel

    4 november 2015 at 14:39

    Ik gebruik altijd bastogne koeken als bodem. Heeerlijk! En vlaaimix van hak

    1. xfaatje

      4 november 2015 at 15:58

      Hallo Merel, Bastogne ook hartstikke lekker hmm!

    2. Zeliha

      6 januari 2018 at 00:11

      Hoi ik gebruik de kandij koek dat is de goedkopere versie. Maar de bodem was erg taai geworden enig idee waarom dat zou kunnen.?

      1. Fatima El Irari

        6 januari 2018 at 17:12

        Hallo Zeliha,

        Had je wel de boter erbij gedaan?

  • Fiek

    6 november 2015 at 14:37

    Deze ziet er heeeeeeeeeeeeeeeerlijk uit, ga ik volgende week uitproberen:) X Keep up the good work!

    1. xfaatje

      9 november 2015 at 09:09

      Hallo Fiek, dankjewel hoor lief van je!

  • Hanan

    10 november 2015 at 18:14

    Hallo Faatje,
    Dit ga ik zeker proberen. Mijn complimenten voor de site. Duidelijke foto s , video’s, omschrijving…toppie!!
    Groetjes Hanan

    1. xfaatje

      11 november 2015 at 10:20

      Hallo Hanan, dankjewel lieve meid! Xx

  • Nietje

    12 november 2015 at 12:19

    Hee Faatje,

    Ten eerste superrrr hoe je alles zo goed en duidelijk uitlegt. Ik heb alleen nog een vraagje, ik krijg morgen bezoek maar ik werk dan en aangezien hij ook 4uur in de koelkast moet ben ik even radeloos. Wil het graag als toetje serveren. Kan ik het ook vanavond maken en dan tot morgen middag in de koelkast laten en dan minimaal 2uur van te voren uit de koelkast halen? Of wordt het dan erg hard?

    1. xfaatje

      12 november 2015 at 18:16

      Hallo meid, bedankt lieve schat! Ja hoor helemaal geen probleem. Je kunt het nu al maken en in de koelkast laten staan tot morgen. Succes! Xx

  • Dalila

    14 november 2015 at 10:34

    Mashallah jij kan zoo gied koken en bakken. Cimplimenten hoor !!!

    1. xfaatje

      16 november 2015 at 09:09

      Hallo Dalila, dankjewel lieve meid. Erg lief van je Xx

  • Figen

    17 november 2015 at 23:57

    Ziet er heerlijk uit! Zie alleen geen monchou bij de benodigdheden staan, denk dat je dat bent vergeten. Keep up the good work ?

    1. xfaatje

      18 november 2015 at 07:59

      Hallo Figen, dankjewel hoor! Roomkaas is monchou hihi, maar ik heb er ook even voor de zekerheid monchou bijgezet.

  • Najia

    25 november 2015 at 15:02

    Je bent gewoonweg geweldig!!!!

    1. xfaatje

      25 november 2015 at 15:24

      Hallo Najia,

      Aah en jij bent lief! Bedankt lieverd Xx

  • Umm Tasnim Elmagribia

    6 december 2015 at 11:16

    salaam lieverd.
    Als eerste wil ik je zeggen dat je het super doet machallah.
    ik volg je bij alles waar je te volgen bent haha.

    Ik heb deze gisteren gemaakt, hij was echt heerlijk.
    Alleen mijn bodem was bij het snijden beetje hard, en ging moeilijk met snijden…
    En mijn taart was niet zo stevig..

    Wat heb ik verkeerd gedaan?

    Ik heb hem 5 uurtjes in de koelkast gelaten en veder wel alles volgens het filmpje…

    Alvast bedankt!

    Umm Tasnim

    1. xfaatje

      7 december 2015 at 10:23

      Alaikoem salaam meid,

      Allereerst super bedankt voor je lieve compliment! Als de bodem tijdens het snijden te hard is, dan komt dit doordat de koeklaag te koud is. Wat je de volgende keer kunt doen is de taart zeker 1 uur voor serveren uit de koelkast te halen en deze op kamertemperatuur laten komen. Als de taart niet stevig genoeg is, dan komt dit weer doordat de taart niet lang genoeg in de koelkast heeft gedaan. Ik raad altijd aan om de taart een hele nacht in de koelkast te laten staan. Zo weet je namelijk altijd dat de taart zeker stevig is. Ik hoop dat ik duidelijk op je vragen heb geantwoord Xx

  • Ikrqm

    6 december 2015 at 17:17

    Hoi,

    Het ziet er geweldig uit net als de rest van je recepten. ?

    Wel een vraagje, waar koop je zo een kleine machine? Waar jij de koekjes in deed.

    Bedankt,

    1. xfaatje

      7 december 2015 at 10:32

      Hallo Ikrqam,

      Dankjewel lieve meid! Deze keukenapparaat heb ik bij de Blokker gekocht. Erg handig haha :p

      1. Ikram

        8 december 2015 at 18:20

        Oh super bedankt je bent een topper kus

      2. xfaatje

        9 december 2015 at 07:53

        Graag gedaan lieverd Xx

  • karima

    19 december 2015 at 23:28

    ziet er weer geweldig uit!
    welke bakvorm gebruik je voor dit recept, 24cm?

    1. xfaatje

      22 december 2015 at 08:29

      Hallo Karima,

      Dankjewel meid. Ja, ik gebruik inderdaad de 24cm bakvorm.

  • samira

    23 december 2015 at 21:23

    Hoi sgat over die witte suiker kan jij ook gewoon gebruik om moet egt dat p.s ik ben gek op je recepten mmmm??

    1. xfaatje

      24 december 2015 at 08:25

      Hallo Samira,

      Haha dankjewel lieve schat! Ja, hoor je kunt ook gewoon normale kristalsuiker gebruiken. Succes meid Xx

      1. samira

        3 januari 2016 at 07:51

        dakje wel schat ??

  • N

    25 december 2015 at 15:14

    Hoi faatje,
    Kan ik mascarpone gebruiken in plaats van monchou? Monchou is uitverkocht..

    1. xfaatje

      25 december 2015 at 16:00

      Hallo, ja dat kan ook heen probleem. Succes!

  • Noortje

    26 december 2015 at 10:43

    Ziet er heerlijk uit denk dat ik het vanavond ga maken voor bezoek van morgen! Alleen een tip mischien is het een idee volgende keer de biscuit onderkant even voor paar minuten in de oven te doen ik doe dat altijd en dan is het wat steviger kruimelt het niet ! Xxx

    1. xfaatje

      28 december 2015 at 07:53

      Hallo Noortje,

      Oh serieus? Ik heb dit nog nooit gedaan haha. Ik zal het de volgende keer ook eens proberen, ben benieuwd! Bedankt voor de tip meid Xx

  • Ans

    12 januari 2016 at 08:48

    Deze is heerlijk .Ik doe er altijd ook nog eerst nog drie bananen op en dan de kersen.
    Ook heel erg lekker.

    1. xfaatje

      12 januari 2016 at 10:50

      Hallo Ans,

      Ik vind monchoutaart ook zo lekker haha! Hmm dat lijkt mij wel een lekker combinatie nu je het zegt. Ga ik de volgende keer ook eens proberen hoor :p

  • samira

    3 maart 2016 at 09:22

    Hoi kan ik ook margarine gebruik ipv roomboter?
    Heb geen roomboter nu thuis

    1. xfaatje

      3 maart 2016 at 10:47

      Hallo Samira,

      Ja, hoor dat kan ook!

  • Fatima

    10 april 2016 at 08:25

    Hoi meid waar kan je zo een blik kersen kopen ?

    1. xfaatje

      12 april 2016 at 09:30

      Hallo Fatima,

      Die kun je vinden bij de AH, Dirk, Hoogvliet, Plus, Jumbo etc.

  • Nisrine

    11 april 2016 at 20:19

    Dag meid, had hem week geleden gemaakt bovenkant was lekker alleen
    Mijn bodem was hard

    1. xfaatje

      12 april 2016 at 12:15

      Hallo Nisrine,

      Als je de volgende keer de taart zeker 1 uur voor het serveren uit de koelkast haalt, dan wordt de koekbodem is zachter. x

  • Hanane

    21 mei 2016 at 12:41

    Deze heb ik gister gemaakt, super lekker!!!!!!!!!!!!! Voel me echt een kokkin als ik jouw recepten uitprobeer en het dan ook lukt hahaha ?????

    1. xfaatje

      25 mei 2016 at 08:40

      Hallo Hanane,

      Aawh, zo leuk! Echt super dat mijn recepten je zo bevallen! Super bedankt voor je lieve bericht! Xx

  • Seleyna

    30 mei 2016 at 09:40

    Hij staat in de koelkast, ben benieuwd ??

    1. xfaatje

      6 juni 2016 at 06:41

      En En En? 😀

  • Ouaffa

    31 mei 2016 at 18:53

    Hoi Fatima,

    Hoeveel cm is de bakvorm?

    Gr ouaffa

    1. xfaatje

      6 juni 2016 at 06:46

      Hallo Ouaffa,

      De springvorm is 24cm.

    2. Fatima

      2 mei 2020 at 22:34

      Hoi,

      Ik heb de taart gemaakt en opzich was alles goed behalve de slagroom. Bij het openklappen van de vorm zag ik dat de slagroom maar een hele dunne laag heeft gepakt.. wat is de oorzaak hiervan denkje? Ik heb in principe alles volgens je video en recept gedaan namelijk.

      1. Fatima El Irari

        3 mei 2020 at 10:59

        Hi Fatima,

        Bedoel je dat de taart erg laag was? Dan heb je echt ene te grote vorm gebruikt.

  • Naima

    20 juni 2016 at 18:07

    Hey xfaatje

    Ik zie in de video staan 250 gram boter en bij de beschrijving 200 gram??

    1. xfaatje

      23 juni 2016 at 09:52

      Het is 250 gram boter. Ik zal het gelijk even aanpassen, bedankt hoor! Xx

  • Sam

    26 juni 2016 at 15:31

    Kan je ook mascarpone gebruiken?
    Ziet er heerlijk uit

    1. xfaatje

      27 juni 2016 at 11:16

      Jazeker, dat kan ook!

  • Cigdem

    28 juni 2016 at 11:29

    Faatje ik heb bastogne koekjes gebruikt met 250 gr roomboter nou dat was wel erg veel.het zeefde gewoon.ik heb het opnieuw moeten maken en toen heb ik maar 100 gr roomboter gebruikt.toen was het wel goed.is het misschien geen foutje?

    1. xfaatje

      28 juni 2016 at 11:58

      Hallo Cigdem,

      Nou kijk het zit zo. Bastogne koekjes zijn zelf al wat vettig en wanneer je deze maalt komt de roomboter van de koekjes al vrij. En in de normale koekjes die ik gebruik zit bijna geen boter. Dus als je bastogne koekjes gebruikt, dan moet je inder veel minder boter gebruiken. Ik zal het er nog even bijzetten. Heeft het uiteindelijk wel gesmaakt?

  • Ayse

    30 juni 2016 at 09:11

    Ziet er super lekker uit!
    Zou ik ook bastogne koeken kunnen gebruiken?

    1. xfaatje

      30 juni 2016 at 12:13

      Hallo Ayse,

      Jazeker dat kan ook! Maar dan raad ik je wel aan om enkel 150 gram roomboter te gebruiken, want in bastogne zit al genoeg roomboter. Succes!

  • Dounia

    4 juli 2016 at 12:39

    Ik ga vanavond inshallah de taart maken om morgen te serveren. Alleen was ik aan het denken, is het niet beter om de taart morgen pas met kersenmix te bestrijken? Wordt het anders geen natte boel?

    Hoor het graag, alvast bedankt!

    1. xfaatje

      4 juli 2016 at 12:55

      Hallo Dounia,

      Ja, hoor je kunt de kersen ook morgen er pas opdoen of zelfs vandaag en het blijft gewon goed zitten. Dus je krijgt echt geen natte boel haha. Gewoon afdekken en in de koelkast bewaren. Succes hoor! Xx

  • D.

    4 juli 2016 at 18:13

    Heey meid, waar haal jij de blik kersen? Heb je een naam
    Of een voorbeeld ervan? Weet namelijk niet welke ik moet hebben. Kus

  • Faatje

    22 augustus 2016 at 17:57

    Asc
    Kan ik de slagroom eruit laten of vervangen en de boter misschien door zonnebloemolie?
    Alvast bedankt lieverd xx

    1. xfaatje

      23 augustus 2016 at 07:03

      Hallo Faatje,

      Waarom zou je de slagroom willen vervangen? Juist door de slagroom krijg je een heerlijke zachte creme. En wat betreft de boter vervangen door olie, dat raad ik je echt af. Dan krijg je een een taaie droge koeklaag. Je kunt minder boter nemen, maar vervangen door olie lijkt me echt niet lekker! Succes! Xx

      1. Faatje

        23 augustus 2016 at 09:39

        de visite kwam maar ik had geen slagroom meer. gelukkig komen ze morgen zodat ik dadelijk naar de supermarkt kan 😉 en nog een vraagje ik wil een hoge monchoutaart kan ik dan 400 gram roomkaas nemen en dan de andere verhoudingen aannemen?

      2. xfaatje

        23 augustus 2016 at 10:10

        Hallo Faatje,

        Oh op die manier hihi. Ja je kunt het recept verdubbelen en alleen de koekjesbodem hetzelfde houden, maar de slagroom, monchoum, klopfix etc. moet je ook verdubbelen. Succes hoor! Xx

      3. Faatje

        23 augustus 2016 at 15:11

        Vandaag was ik bij de ah voor de slagroom? alleen viel mn oog op aardbeien op siroop? Zou je dat ook kunnen gebruiken want anders vinden ze het met vlaaivulling kersen niet lekker? Ik waardeer het enorm dat je me vragen beantwoord! Xx Faatje

      4. xfaatje

        24 augustus 2016 at 06:40

        Hallo Faatje,

        Die zou je ook kunnen gebruiken, maar verwijder de siroop wel, want deze is best vloeibaar. Tenzij je deze nog gaat indikken met suiker in een koekenpan. Heel graag gedaan meis en ik help graag! Xx

  • Faatje

    24 augustus 2016 at 14:54

    dus de gele inhoud in de pan met hoeveelheid suiker en wachten todat het dik wordt en laten afkoelen (ik vind hier niks op internet) alvast bedankt❤️
    Xx Faatje

    1. xfaatje

      24 augustus 2016 at 14:59

      Hallo Faatje,

      De gele inhoud? Welke heb je precies?

      1. Faatje

        24 augustus 2016 at 15:22

        typfoutje hihi de gehele inhoud. De aardbeien op lichte siroop van de ah voor 1 euro
        xx Faatje

  • Faatje

    24 augustus 2016 at 14:55

    *gehele
    xxFaatje

  • Hanan

    28 augustus 2016 at 20:13

    hoi fatima! heel lekker deze taart. Vele malen bij vriendinnen gegeten. Vandaar dat ik het nu zelf uit probeer. Ik wilde ipv kersen, aardbeien doen. Alleen de blikje kon ik niet echt goed zien. ik heb een blikje gehaald “aardbeien in siroop” maar het is zo waterig en in je video is het best dik. ik heb em nou al erop gezet. Helllppp..

    1. xfaatje

      31 augustus 2016 at 11:53

      Hallo Hanan,

      Oh nee hihi. Heb je ook het water erbij gegoten? Want wat ik heb gebruikt is vlaaifruit uit blik. Deze saus is dikker. Heb je de taart nog kunnen eten?

  • Mies Finke

    17 september 2016 at 10:27

    Goedemiddag, maak altijd monchoutaart, maar nu wil ik lemon curd taart maken kan ik dan de monchou vervangen voor mascarpone en word dit ook stijf als ik het klop en daarna de slagroom er door schep of moet er een versteviger bij?

    1. xfaatje

      19 september 2016 at 12:54

      Hallo Mies Finke,

      Ja hoor dit is mogelijk. Succes!

      1. Mies Finke

        19 september 2016 at 17:21

        Dank je wel,versteviger er door doen?

      2. xfaatje

        20 september 2016 at 06:09

        Nee, dat hoeft niet want je verstevigt de slagroom al.

  • Guzel

    4 november 2016 at 07:09

    Ik heb gisteravonc gemaakt hoop dat die goed is. Ga het vanavond meenemen voor op visite ben benieuwd of het me gelukt is.

    1. Fatima

      7 november 2016 at 12:13

      Hallo Guzel,

      En is het gelukt?

  • Guzel

    4 november 2016 at 07:09

    Ik heb gisteravond gemaakt hoop dat die goed is. Ga het vanavond meenemen voor op visite ben benieuwd of het me gelukt is.

  • Guzel

    7 november 2016 at 15:48

    Ja zeker heerlijk dankje voor de recept.

  • Nes

    18 november 2016 at 20:52

    Hoi Faatje!

    Wellicht een hele domme vraag maar het slagroom kloppen mislukt helaas altijd bij mij. Ik snap niet wat ik verkeerd doe. Heb jij een tip zodat ik jou heerlijke taarten eens kan uitproberen.

    Veel liefs,
    Een enthousiaste volger.

    1. Fatima

      21 november 2016 at 11:06

      Hallo Nes,

      Nee hoor is zeker geen domme vraag meis! Mag ik vragen wat er precies mislukt? Bedoel je dat de slagroom uiteindelijk net als boter eruit komt te zien of? En mix je slagroom met een elektrische mixer of met een garde? Ik hoor het graag lieverd! Xx

  • Onbekende._

    2 januari 2017 at 12:50

    Het ziet er weer lekker uit ik ga Het even uit proberen ?????

    1. Fatima El Irari

      3 januari 2017 at 07:43

      Hallo,

      Moet je zeker doen, zo onwijs lekker haha! Xx

  • Betul

    10 januari 2017 at 18:01

    Heey faatje.

    Als ik dit in de avond maak. Is het dan nog goed de volgende dag ?

    1. Figen

      10 januari 2017 at 19:44

      Hij is de volgende dag zelfs nog lekkerder rn steviger!

      1. Fatima El Irari

        11 januari 2017 at 07:26

        Helemaal waar Figen!

    2. Fatima El Irari

      11 januari 2017 at 07:24

      Hallo Betul,

      Jazeker, de volgende dag smaakt de taart zelfs nog lekkerder haha. Succes meis!

      Liefs Fatima

  • Tülin

    20 februari 2017 at 22:09

    Misschien voor de bodem bastogne koekjes gebruiken?

  • N

    7 april 2017 at 08:07

    Heb het geprobeerd en is goed gelukt! Vroeg me af of ik hier kleintjes van maken, dus in een muffin plaat en met papieren muffin vormpjes er in. Of worden de papiertjes dan te nat en komen ze er niet mooi uit. Kan ik dan met de hoeveelheden die hier boven staan 1 muffin plaat van 12 vullen?

    1. Fatima El Irari

      10 april 2017 at 09:06

      Hallo N,

      Ah super! Ben blij dat het heeft gesmaakt. Ja hoor je kunt ze ook in het klein maken geen probleem. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Najat

    7 april 2017 at 17:51

    Salaam Fatima,

    Ziet er super lekker uit, kun je ook normale kristalsuiker gebruiken i.p.v witte bastaardsuiker?

    Gr Najat

    1. Fatima El Irari

      10 april 2017 at 10:02

      alaikoem salaam Najat,

      Dankjewel lieverd. Jazeker dat kan ook hoor.

      Liefs,
      Fatima

  • Imane

    4 mei 2017 at 20:40

    Hooi Fatima ik heb hem wel 4x gemaakt en 4x een Suc6 super lekker dankjewel voor dit super lekker recpect alleen ik wilde hem nu met bastion maken maar weet me geen raad met de hoeveel heden hoeveel gram bastion en hoeveel boter kan je me Astublieftt helpen❤️

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2017 at 09:18

      Hallo Imane,

      Ah super om te lezen! Als je Bastogne wilt gebruiken, dan houd je precies dezelfde hoeveelheden aan. Dus eigenlijk blijft heel het recept hetzelfde. Succes meid!

      Liefs,
      Fatima

  • Malika

    12 mei 2017 at 19:48

    Heerlijk recept maak het met elke verjaardag! Ik gebuik alleen bosvruchten ipv kersen maar zijn allebei heerlijk! Je bent een topper!

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2017 at 06:18

      Hallo Malika,

      Aah super lieverd! Hmm lijkt mij ook erg lekker nu je het zegt haha.

      Liefs,
      Fatima

  • Soumaya

    9 juni 2017 at 15:51

    Salam schat

    Wil deze graag morgen maken. Zou ik ze best straks deze avond maken voor morgen avond of gewoon morgen?

  • Nazmiye ilgun

    15 juni 2017 at 21:28

    Ik smul nu van jou recept ❤
    Vallah hij is zo luchtig,fris heerlijk ik geniet énorm..
    Ik dacht de rest eet ik morgen maar heb alleen nog maar kruimels ??
    Dank je wel voor je heerlijke recepten.
    Liefs Nazmiye

  • Yasmin

    22 oktober 2017 at 20:41

    Hoi Fatima, ziet heel erg heerlijk uit ik heb alleen een vraagje! Welke sort van koekjes gebruik je, digestieve of Maria koekjes? ❤?

    1. Fatima El Irari

      23 oktober 2017 at 06:31

      Hallo Yasmin,

      Ik gebruik Maria koekjes, maar je zou ook prima andere koekjes kunnen gebruiken hoor. Xx

  • Yasmin

    6 november 2017 at 06:05

    Hoi
    Hoef de koekboedem niet in de oven? Volgens mij had ik ‘t een keertje gezien op jouw snap?

    1. Fatima El Irari

      6 november 2017 at 07:35

      Hallo Yasmin,

      Kun je doen, maar hoeft niet. Ik doe dit vaak bij een vlaaivorm voor de zekerheid. Maar bij een springvorm hoeft dat niet perse. Xx

  • btissem

    15 december 2017 at 11:52

    Salaam alaykom fatima,
    wil dit graag maken maar kan kristal suiker ook ipv bastaard suiker?

    1. Fatima El Irari

      17 december 2017 at 08:46

      Alaikoem salaam Btissam,

      Ja hoor dat kan ook! Xx

  • Esma

    13 februari 2018 at 09:03

    Hi Fatima,

    Ik heb de Monchou taart gisteren gemaakt en het was zo overheerlijk lekker! Ga ik vaker doen haha Complimentjess; 10 puntn :p Met het snijden ging het wel makkelijk (bodem), alles was top!

    Bedankt voor je recept:)
    ps; ik ga vandaag Kip Madras maken ben benieuwd hoe het gaat smaken:))

    1. Fatima El Irari

      13 februari 2018 at 10:08

      Hallo Esma,

      Ah wat leuk om te horen zeg! Hier is de monchoutaart ook zeker een favoriet haha. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Kip madras is echt zo lekker haha! Hopelijk valt ook dit recept bij je in de smaak. Smakelijk alvast! Xx

  • H

    24 februari 2018 at 09:27

    Hoi

    Kun je inplaats van de maria koekjes ook bastogne koekjes gebruiken en dan de rest wel gewoon volgens jouw recept maken
    Xxx

    1. H

      25 februari 2018 at 08:46

      Oh nee, laat maar. Heb het al gezien hahax

      1. Fatima El Irari

        26 februari 2018 at 07:49

        Haha is goed hoor!

    2. Fatima El Irari

      26 februari 2018 at 07:52

      Hi,

      Ja hoor dat kan ook, maar dan zou ik wel minder gesmolten roomboter toevoegen omdat bastogne koekjes zelf al vettig zijn. Je zou de helft van de aangegeven boter kunnen nemen. Succes! Xx

  • Bouchra

    1 maart 2018 at 13:25

    Vandaag uitgeprobeerd!
    Ben erg benieuwd !!! ?

    1. Fatima El Irari

      1 maart 2018 at 13:28

      Hi Bouchra,

      Deze taart is zo lekker hé! Geniet ervan lieverd! Xx

  • Bouchra

    1 maart 2018 at 19:49

    Was inderdaad erg lekker yummy! Merci voor het recept ? fatima – erg leuke website ?
    Mijn beslag was vrij lopend… niet zo vast/stijf geworden , maar de koelkast werkte niet zo goed. Zou het daaraan liggen? Of doe ik iets anders fout? Ik ga het blijven proberen tot ie helemaal goed is ? Belangrijkste is dat ie lekker is en dat was ook smul smul – ook lekker krokante bodem xxxx

    1. Fatima El Irari

      2 maart 2018 at 14:44

      Hallo Bouchra,

      Hoelang heb je de monchoutaart in de koelkast laten staan? Ah, ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Xx

  • Bouchra

    2 maart 2018 at 17:11

    6 uur! Vandaag nog v gesmuld ? Merci xx

  • Jean

    19 maart 2018 at 18:58

    Hoi Fatima,

    Wist jij dat er varkensgelatine in monchou zit?
    Kijk deze link (helemaal naar onderen scrollen)

    https://www.halalcorrect.com/10x-varken-waar-je-het-niet-zou-verwachten/

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      20 maart 2018 at 08:16

      Hallo Jean,

      Klopt, maar ik heb begrepen dat er gelatine in het kuipje van 200 gram zit.

  • Chahida

    9 juni 2018 at 06:10

    Hallo kan je gewoon verse aarbeiden der op doen

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2018 at 15:52

      Ja hoor dat kan ook!

  • Hananr

    3 juli 2018 at 09:54

    Salaam
    Kan ik deze ook maken met cupcake papiertjes? Dus eigelijk kleintjes?

    1. Fatima El Irari

      3 juli 2018 at 10:03

      Alaikoem salaam Hanan,

      Jazeker, dat kan ook. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Jihane

    11 november 2018 at 19:25

    Dag fatima
    Ik wil graag dees recept gebruiken maar in de taart limoensap doen en ipv de kersen wil ik lemon curd op de taart doen en serveren in kleine plastic of glazen? Enkele tips (ook wil ik deze een heel nacht laten opstijven in de ijskast en er halal gelatine eronder mengen) groetjes jihane

    1. Fatima El Irari

      12 november 2018 at 14:44

      Hi Johans,

      Ja, hoor dat kan. Je kunt bij de supermarkt een potje lemon curd kopen.

      1. Jihane

        14 november 2018 at 16:27

        Dag fatima
        Is het Sap van 1citroen voldoende of 1en half? 2 zal teveel zijn?

      2. Fatima El Irari

        15 november 2018 at 13:49

        Hi Jihane,

        Ik zal 1 citroen gebruiken, dat is meer dan genoeg.

  • Jihane

    14 november 2018 at 16:20

    Dag fatima

    Is het sap van 1 citroen voldoende? Of zou ik er 1 en half doen 2 zal teveel zijn aangezien ik er op de taart nog doe?

    Groetjes jihane

  • Iris

    20 december 2018 at 08:39

    Na gebruik als er wat over is terug in de koelkast weer of kan je hem buiten laten staan?

    1. Fatima El Irari

      20 december 2018 at 22:32

      Hi Iris,

      Nu kun je de taart prima afgedekt gewoon op je aanrecht laten staan. In de zomer raad ik wel altijd aan om de taart terug in de koelkast te zetten.

      Liefs,
      Fatima

  • Samia

    9 januari 2019 at 20:27

    Ik wil je vragen wat de hoeveelheid oreo en roomboter is voor de cheesecake oreo.

    Dankje

    Groetjes
    Samia

  • Sahinde

    2 februari 2019 at 16:46

    Koekjes die er in zitten 2 rollen gebruik je ze alle 2?

    1. Fatima El Irari

      11 februari 2019 at 11:15

      Hi Sahinde,

      Nee, je gebruikt niet precies 2 rollen. Ik maal de koekjes en weeg ze vervolgens af op de keukenweegschaal. Je gebruikt in totaal 250 gram koekkruimels.

  • Isetta

    27 februari 2019 at 05:50

    Lieve Fatima, allereerst Mabrouk met je kleine boefje. ik had een vraag over mochou/roomkaas. Mag dit tijdens zwangerschap gegeten worden? lees namelijk verschillende dingen en dacht voor ik deze taart ga maken vraag ik het eerst aan jou. alvast heel erg bedankt voor je reactie xxxxx

    1. Fatima El Irari

      27 februari 2019 at 22:23

      Hi Isetta,

      Dankjewel lieverd!❤️ Ja, hoor ik heb het gewoon gegeten en eerlijk gezegd heb ik ook nooit gehoord of gelezen dag het niet mag.

      1. Isetta

        28 februari 2019 at 12:01

        dankjewel! dan kan ik het met een gerust hart maken! super dat je altijd zo snel reageert!

      2. Fatima El Irari

        28 februari 2019 at 12:19

        Graag gedaan hoor en geniet ervan! Xx

  • Sema

    1 maart 2019 at 18:34

    Deze taart is tot nu toe altijd een succes geweest. Mijn man weet al hoe laat het is als ik naar de monchou toe loop in de supermarkt?
    İk had alleen een vraagje, ik wil graag een kleinere versie maken. Zal het nog steeds een succes worden als ik alle ingedrienten halveer?

    1. Fatima El Irari

      2 maart 2019 at 10:44

      Hi Sema,

      Hier precies hetzelfde verhaa haha!? Jazeker, je kunt het recept halveren geen probleem.??

  • Dilber

    2 juni 2019 at 00:34

    Hoi Fatima,

    Dit is de tweede keer dat ik hem maak en hij is erg gewild bij ons in de familie! Alleen is het bij mij tot 2 keer toe dat de koekjes niet stevig zijn. Ik heb ze gister gemaakt en vandaag geserveerd, een uur van te voren uit de koelkast gehaald maar mijn koekjes zijn gewoon niet stevig.. ik heb ze ook goed aangeduwd met een beker maar helaas:(

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2019 at 17:58

      Hi Dilber,

      Welke koekjes gebruik je en bedoel je dat de koekjes bodem uit elkaar valt?

  • Suh

    15 juni 2019 at 17:38

    Liefs,
    ik heb de mochou met de slagroom geklopt maar het is best vloeibaar geworden, kan dit?
    Gaat het nog wel stijver worden in de koelkast?

    1. Fatima El Irari

      16 juni 2019 at 15:44

      Hi Suh,

      Nee, de crème hoort als iets steviger te zijn wanneer je het hebt gemixt en in de koelkast wordt het dan nog steviger. Is het gelukt?

  • Miranda

    18 september 2019 at 10:12

    Hi Fatima,
    Super lekkere recepten maak je altijd, mijn complimenten 🙂
    Vraagje : kan je deze ook 2 dagen in de koelkast laten? Ik wil het maken en dan 2 dagen later pas opeten.
    Groetjes Miranda

    1. Fatima El Irari

      18 september 2019 at 14:01

      Hi Miranda,

      Dankjewel! Jazeker, dat kan als ne de taart maar wel afdekt. ❤️

      1. Miranda

        18 september 2019 at 14:46

        Dank je wel voor je snelle reactie Fatima 🙂

  • Ebru

    3 januari 2020 at 10:32

    Hoi Fatima,

    Jij bent hier echt zo goed in! Heb al een aantal van jou recepten geprobeerd en ze zijn gelukkig goed gelukt:)
    Ik had een vraagje; kan ik de onderlaag ook vervangen met speculooskoekjes?

    Groetjes,
    Ebru

    1. Fatima El Irari

      3 januari 2020 at 15:24

      Hi Ebru,

      Lief van je, dankjewel! Ja, hoor je kunt ook Lotuskoekjes gebruiken. Xx

  • Sou

    9 januari 2020 at 15:44

    Bij mij was het ook gelukt. Alleen ik denk door het blikje kersen was het echt te zoet. Ik deed helft aardbeien en ander helft met kersen. Met kersen was te machtig gewoon maar misschien teveel erop gedaan? Met aardbei viel het weer mee; dat vond ik lekkerder.

    1. Fatima El Irari

      9 januari 2020 at 16:33

      Hi Sou,

      Je kunt de volgende keer iets minder suiker gebruiken voor in de monchoutaart.❤️

  • Selma

    3 april 2020 at 12:51

    Hoi lieve fatima,

    Als eerst wil ik je zeggen. Ik geniet van je kookboek.

    Ik wil jou cheescake maken. Welke bakvorm heb je gebruikt.

    Groetjes selma

    1. Fatima El Irari

      3 april 2020 at 13:50

      Hi Selma,

      Bedankt lieve schat! Ik gebruik altijd een bakvorm van 22 of 24 cm.

  • H

    20 mei 2020 at 10:13

    Salam alaikoum

    Hoe lang moeten ze in de over als ik de mini versie aou gebruiken.

    Wslm

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2020 at 11:21

      Alaikoem salaam,

      Wat bedoel je precies? Deze taart is een no bake taart.

  • Aysenur

    20 mei 2020 at 15:01

    Oh lieve Fatima! Ik heb deze monchoutaart gisteren eindelijk uitgeprobeerd en hoe zaaaalig is die?! Een zeer makkelijk recept en heerlijk! Iedereen was er weg van 🤤 kan je de topping ook gewoon vervangen door een andere fruitcoulis? Of is de kersentopping (wat zeer lekker was) juist heel belangrijk voor een monchoutaart? 🥰

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2020 at 11:26

      Hi Aysenur,

      Ah wat leuk om te horen dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan lieverd en ja je kunt echt elk soort fruit gebruiken die je lekker vindt. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept