MONCHOUTAART

29 oktober 2015Fatima El Irari

Monchoutaart is zonder twijfel een van mijn favoriete taarten! Ik maak deze taart al jaren voor verjaardagen, feestjes of wanneer we bezoek krijgen en telkens weer is deze taart als eerste op, zegt denk ik wel genoeg haha. Deze taart is zo onwijs makkelijk om te maken en het leuke is dat je helemaal geen oven nodig hebt. Ook kun je deze taart makkelijk een dag van tevoren maken en op de dag van je feestje op tafel zetten, met heel veel complimentjes als gevolg!

Ingrediënten: (10 personen)
.
  • 250 gr. Maria koekjes 
  • 200 gr. roomboter (ik gebruik 200 gr. roomboter i.p.v. 250 gr.)
  • 60 gr. witte basterdsuiker
  • 200 gr. monchou, op kamertemperatuur
  • 250 ml verse slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 1 blikje kersenvlaai fruit 
Bereiding:
.
  1. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter op laag vuur en giet deze bij de gemalen koekjes. Mix vervolgens nog eens samen. 
  2. Bekleed de springvorm met bakpapier en stort de koekkruimels op bodem van de springvorm. Verdeel de koekkruimels gelijkmatig over de bodem en druk deze met de achterkant van een eetlepel goed aan.
  3. Dek de springvorm af en zet deze in de koelkast, zodat de koekbodem stevig kan worden.
  4. Mix de slagroom samen met de klop-fix en de vanillesuiker iets stijf. Dek de slagroom af en zet deze even apart in de koelkast.
  5. Mix de zachte monchou samen met de basterdsuiker tot een egaal mengsel zonder klontjes. 
  6. Haal de slagroom weer uit de koelkast en schep de slagroom bij de monchou. Vouw de slagroom met de spatel door de monchou heen.
  7. Haal de springvorm uit de koelkast en schep de monchou crème in de springvorm. Strijk de monchou crème glad met de achterkant van een eetlepel. Plaats de springvorm voor 10 minuten in de koeling voordat je de kersenvlaai erop verdeelt.
  8. Verdeel de kersenvlaai bovenop de crème en strijk de kersenvlaai glad.
  9. Zet de monchoutaart voor zeker 4 uur en het liefst voor een hele dag in de koelkast, zodat de monchoutaart goed kan opstijven.
Extra tips&trics
.
  • Als je Bastogne koekjes gebruikt, dan raad ik je aan om 150 gr. roomboter te gebruiken, omdat Bastogne koekjes zelf al ietsjes vettig zijn.
  • Haal de monchou zeker een paar uur voor gebruik uit de koelkast, zodat deze goed op kamertemperatuur is.

Liefs,
Fatima

Print recept

169 Comments

  • esiyaa

    29 oktober 2015 at 14:06

    Hmm ziet er weer heerlijk uit!
    Ik ga het morgen inchaAllah zeker maken! Heb al verschillende recepten
    van jou gemaakt en ze lukken altijd. Bedankt hiervoor!

    1. xfaatje

      29 oktober 2015 at 16:04

      Hallo Esiyaa, bedankt lieve meid! Ben blij te lezen dat je zo enthousiast bent over mijn recepten! Xx

  • Souk

    29 oktober 2015 at 14:51

    Jouw instructies, plaatjes en video’s zijn van prachtige kwaliteit en helderheid.
    Je kan echt heel goed koken en motiveert mij enorm om jouw recepten uit te proberen.
    Super bedankt voor het delen van je recepten meid. BarakAllahoe fiek.

    1. xfaatje

      29 oktober 2015 at 16:04

      Hallo Souk, super lieve compliment! Bedankt lieve meid erg lief van je. Allah ibarkfiek Xx

  • Senna

    29 oktober 2015 at 15:15

    Ziet er weer heerlijk uit! Mijn complimenten!
    Vraagje, kan je de blik kersen ook vervangen voor wat anders? Vind dat blikje met kersen niet zo lekker ..

    Gr

    1. xfaatje

      29 oktober 2015 at 16:05

      Hallo Senna, bedankt lieve meid. Ja, natuurlijk dat kan. Je kunt eigenlijk al het fruit gebruiken die jij lekker vindt. Succes!

  • imy

    29 oktober 2015 at 15:32

    dankjewel ik ga het deze week proberen , ik heb n vraagje kan ik in de plaats van kersen ardbeien doen?

    1. xfaatje

      29 oktober 2015 at 16:05

      Hallo Im, graag gedaan meid! Ja, hoor je kunt ook aardbeien gebruiken geen probleem. Succes!

      1. imy

        30 oktober 2015 at 15:30

        hartstikke badankt liefje xx

      2. xfaatje

        2 november 2015 at 09:55

        Graag gedaan meis!

  • Sara

    30 oktober 2015 at 14:03

    Kan je ipv bastard suiker ook kristalsuiker gebruiken?

    1. xfaatje

      30 oktober 2015 at 14:27

      Hallo Sara, Ja hoor dat kan ook.

  • Alisa

    2 november 2015 at 18:16

    Kan ik de mounchou boter door iets anders vervangen??

    1. xfaatje

      3 november 2015 at 20:50

      Hallo Alisa, door wat wil je het precies vervangen? Je kunt de monchou vervangen door een andere roomkaas of je vervangt het door mascarpone.

      1. Alisa

        24 november 2015 at 17:27

        Aaa ok danku ik wist niet dat het een soort roomkaas is ?.Zie nu pas uw antw.barekAllaoefikoem

      2. Alisa

        24 november 2015 at 20:24

        Ik zal ze zekker gaan uitproberen ins cha Allah

      3. xfaatje

        25 november 2015 at 08:33

        Hallo Alisa,

        InschAllah meid! Xx

      4. xfaatje

        25 november 2015 at 08:28

        Hallo Alisa,

        Wist ik een tijd geleden ook niet hoor haha.

      5. Nisrine

        25 maart 2016 at 09:03

        Heb je het zelf wel eens geprobeerd met mascarpone ? Zowel lekker of beter met moncho

      6. xfaatje

        26 maart 2016 at 20:33

        Hallo Nisrine,

        Nee, ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar het lijkt me wel lekker.

  • Liyanae El Hassanaoui

    3 november 2015 at 14:37

    Heey schat,

    Je bent echt een keukenprinses tbarkellah 3lik, En je hebt echt duidelijke recepten met foto’s, Ik zeg vooral zo doorgaan!!

    Veel liefs en kusjes Liyanae <3

    1. xfaatje

      3 november 2015 at 20:54

      Hallo Liyanae, super lief van je! Bedankt lieve schat Allah igaliek! Xx

  • fartoutje fee

    4 november 2015 at 13:26

    Kokkerellen doe je uit je hart en met passie en dat is zichtbaar ??? je bent een voorbeeld. Doe verder en succes meid!

    1. xfaatje

      4 november 2015 at 15:58

      Hallo Fartoutje, super lief van je! Bedankt lieve meid Xx

  • Merel

    4 november 2015 at 14:39

    Ik gebruik altijd bastogne koeken als bodem. Heeerlijk! En vlaaimix van hak

    1. xfaatje

      4 november 2015 at 15:58

      Hallo Merel, Bastogne ook hartstikke lekker hmm!

    2. Zeliha

      6 januari 2018 at 00:11

      Hoi ik gebruik de kandij koek dat is de goedkopere versie. Maar de bodem was erg taai geworden enig idee waarom dat zou kunnen.?

      1. Fatima El Irari

        6 januari 2018 at 17:12

        Hallo Zeliha,

        Had je wel de boter erbij gedaan?

  • Fiek

    6 november 2015 at 14:37

    Deze ziet er heeeeeeeeeeeeeeeerlijk uit, ga ik volgende week uitproberen:) X Keep up the good work!

    1. xfaatje

      9 november 2015 at 09:09

      Hallo Fiek, dankjewel hoor lief van je!

  • Hanan

    10 november 2015 at 18:14

    Hallo Faatje,
    Dit ga ik zeker proberen. Mijn complimenten voor de site. Duidelijke foto s , video’s, omschrijving…toppie!!
    Groetjes Hanan

    1. xfaatje

      11 november 2015 at 10:20

      Hallo Hanan, dankjewel lieve meid! Xx

  • Nietje

    12 november 2015 at 12:19

    Hee Faatje,

    Ten eerste superrrr hoe je alles zo goed en duidelijk uitlegt. Ik heb alleen nog een vraagje, ik krijg morgen bezoek maar ik werk dan en aangezien hij ook 4uur in de koelkast moet ben ik even radeloos. Wil het graag als toetje serveren. Kan ik het ook vanavond maken en dan tot morgen middag in de koelkast laten en dan minimaal 2uur van te voren uit de koelkast halen? Of wordt het dan erg hard?

    1. xfaatje

      12 november 2015 at 18:16

      Hallo meid, bedankt lieve schat! Ja hoor helemaal geen probleem. Je kunt het nu al maken en in de koelkast laten staan tot morgen. Succes! Xx

  • Dalila

    14 november 2015 at 10:34

    Mashallah jij kan zoo gied koken en bakken. Cimplimenten hoor !!!

    1. xfaatje

      16 november 2015 at 09:09

      Hallo Dalila, dankjewel lieve meid. Erg lief van je Xx

  • Figen

    17 november 2015 at 23:57

    Ziet er heerlijk uit! Zie alleen geen monchou bij de benodigdheden staan, denk dat je dat bent vergeten. Keep up the good work ?

    1. xfaatje

      18 november 2015 at 07:59

      Hallo Figen, dankjewel hoor! Roomkaas is monchou hihi, maar ik heb er ook even voor de zekerheid monchou bijgezet.

  • Najia

    25 november 2015 at 15:02

    Je bent gewoonweg geweldig!!!!

    1. xfaatje

      25 november 2015 at 15:24

      Hallo Najia,

      Aah en jij bent lief! Bedankt lieverd Xx

  • Umm Tasnim Elmagribia

    6 december 2015 at 11:16

    salaam lieverd.
    Als eerste wil ik je zeggen dat je het super doet machallah.
    ik volg je bij alles waar je te volgen bent haha.

    Ik heb deze gisteren gemaakt, hij was echt heerlijk.
    Alleen mijn bodem was bij het snijden beetje hard, en ging moeilijk met snijden…
    En mijn taart was niet zo stevig..

    Wat heb ik verkeerd gedaan?

    Ik heb hem 5 uurtjes in de koelkast gelaten en veder wel alles volgens het filmpje…

    Alvast bedankt!

    Umm Tasnim

    1. xfaatje

      7 december 2015 at 10:23

      Alaikoem salaam meid,

      Allereerst super bedankt voor je lieve compliment! Als de bodem tijdens het snijden te hard is, dan komt dit doordat de koeklaag te koud is. Wat je de volgende keer kunt doen is de taart zeker 1 uur voor serveren uit de koelkast te halen en deze op kamertemperatuur laten komen. Als de taart niet stevig genoeg is, dan komt dit weer doordat de taart niet lang genoeg in de koelkast heeft gedaan. Ik raad altijd aan om de taart een hele nacht in de koelkast te laten staan. Zo weet je namelijk altijd dat de taart zeker stevig is. Ik hoop dat ik duidelijk op je vragen heb geantwoord Xx

  • Ikrqm

    6 december 2015 at 17:17

    Hoi,

    Het ziet er geweldig uit net als de rest van je recepten. ?

    Wel een vraagje, waar koop je zo een kleine machine? Waar jij de koekjes in deed.

    Bedankt,

    1. xfaatje

      7 december 2015 at 10:32

      Hallo Ikrqam,

      Dankjewel lieve meid! Deze keukenapparaat heb ik bij de Blokker gekocht. Erg handig haha :p

      1. Ikram

        8 december 2015 at 18:20

        Oh super bedankt je bent een topper kus

      2. xfaatje

        9 december 2015 at 07:53

        Graag gedaan lieverd Xx

  • karima

    19 december 2015 at 23:28

    ziet er weer geweldig uit!
    welke bakvorm gebruik je voor dit recept, 24cm?

    1. xfaatje

      22 december 2015 at 08:29

      Hallo Karima,

      Dankjewel meid. Ja, ik gebruik inderdaad de 24cm bakvorm.

  • samira

    23 december 2015 at 21:23

    Hoi sgat over die witte suiker kan jij ook gewoon gebruik om moet egt dat p.s ik ben gek op je recepten mmmm??

    1. xfaatje

      24 december 2015 at 08:25

      Hallo Samira,

      Haha dankjewel lieve schat! Ja, hoor je kunt ook gewoon normale kristalsuiker gebruiken. Succes meid Xx

      1. samira

        3 januari 2016 at 07:51

        dakje wel schat ??

  • N

    25 december 2015 at 15:14

    Hoi faatje,
    Kan ik mascarpone gebruiken in plaats van monchou? Monchou is uitverkocht..

    1. xfaatje

      25 december 2015 at 16:00

      Hallo, ja dat kan ook heen probleem. Succes!

  • Noortje

    26 december 2015 at 10:43

    Ziet er heerlijk uit denk dat ik het vanavond ga maken voor bezoek van morgen! Alleen een tip mischien is het een idee volgende keer de biscuit onderkant even voor paar minuten in de oven te doen ik doe dat altijd en dan is het wat steviger kruimelt het niet ! Xxx

    1. xfaatje

      28 december 2015 at 07:53

      Hallo Noortje,

      Oh serieus? Ik heb dit nog nooit gedaan haha. Ik zal het de volgende keer ook eens proberen, ben benieuwd! Bedankt voor de tip meid Xx

  • Ans

    12 januari 2016 at 08:48

    Deze is heerlijk .Ik doe er altijd ook nog eerst nog drie bananen op en dan de kersen.
    Ook heel erg lekker.

    1. xfaatje

      12 januari 2016 at 10:50

      Hallo Ans,

      Ik vind monchoutaart ook zo lekker haha! Hmm dat lijkt mij wel een lekker combinatie nu je het zegt. Ga ik de volgende keer ook eens proberen hoor :p

  • samira

    3 maart 2016 at 09:22

    Hoi kan ik ook margarine gebruik ipv roomboter?
    Heb geen roomboter nu thuis

    1. xfaatje

      3 maart 2016 at 10:47

      Hallo Samira,

      Ja, hoor dat kan ook!

  • Fatima

    10 april 2016 at 08:25

    Hoi meid waar kan je zo een blik kersen kopen ?

    1. xfaatje

      12 april 2016 at 09:30

      Hallo Fatima,

      Die kun je vinden bij de AH, Dirk, Hoogvliet, Plus, Jumbo etc.

  • Nisrine

    11 april 2016 at 20:19

    Dag meid, had hem week geleden gemaakt bovenkant was lekker alleen
    Mijn bodem was hard

    1. xfaatje

      12 april 2016 at 12:15

      Hallo Nisrine,

      Als je de volgende keer de taart zeker 1 uur voor het serveren uit de koelkast haalt, dan wordt de koekbodem is zachter. x

  • Hanane

    21 mei 2016 at 12:41

    Deze heb ik gister gemaakt, super lekker!!!!!!!!!!!!! Voel me echt een kokkin als ik jouw recepten uitprobeer en het dan ook lukt hahaha ?????

    1. xfaatje

      25 mei 2016 at 08:40

      Hallo Hanane,

      Aawh, zo leuk! Echt super dat mijn recepten je zo bevallen! Super bedankt voor je lieve bericht! Xx

  • Seleyna

    30 mei 2016 at 09:40

    Hij staat in de koelkast, ben benieuwd ??

    1. xfaatje

      6 juni 2016 at 06:41

      En En En? 😀

  • Ouaffa

    31 mei 2016 at 18:53

    Hoi Fatima,

    Hoeveel cm is de bakvorm?

    Gr ouaffa

    1. xfaatje

      6 juni 2016 at 06:46

      Hallo Ouaffa,

      De springvorm is 24cm.

  • Naima

    20 juni 2016 at 18:07

    Hey xfaatje

    Ik zie in de video staan 250 gram boter en bij de beschrijving 200 gram??

    1. xfaatje

      23 juni 2016 at 09:52

      Het is 250 gram boter. Ik zal het gelijk even aanpassen, bedankt hoor! Xx

  • Sam

    26 juni 2016 at 15:31

    Kan je ook mascarpone gebruiken?
    Ziet er heerlijk uit

    1. xfaatje

      27 juni 2016 at 11:16

      Jazeker, dat kan ook!

  • Cigdem

    28 juni 2016 at 11:29

    Faatje ik heb bastogne koekjes gebruikt met 250 gr roomboter nou dat was wel erg veel.het zeefde gewoon.ik heb het opnieuw moeten maken en toen heb ik maar 100 gr roomboter gebruikt.toen was het wel goed.is het misschien geen foutje?

    1. xfaatje

      28 juni 2016 at 11:58

      Hallo Cigdem,

      Nou kijk het zit zo. Bastogne koekjes zijn zelf al wat vettig en wanneer je deze maalt komt de roomboter van de koekjes al vrij. En in de normale koekjes die ik gebruik zit bijna geen boter. Dus als je bastogne koekjes gebruikt, dan moet je inder veel minder boter gebruiken. Ik zal het er nog even bijzetten. Heeft het uiteindelijk wel gesmaakt?

  • Ayse

    30 juni 2016 at 09:11

    Ziet er super lekker uit!
    Zou ik ook bastogne koeken kunnen gebruiken?

    1. xfaatje

      30 juni 2016 at 12:13

      Hallo Ayse,

      Jazeker dat kan ook! Maar dan raad ik je wel aan om enkel 150 gram roomboter te gebruiken, want in bastogne zit al genoeg roomboter. Succes!

  • Dounia

    4 juli 2016 at 12:39

    Ik ga vanavond inshallah de taart maken om morgen te serveren. Alleen was ik aan het denken, is het niet beter om de taart morgen pas met kersenmix te bestrijken? Wordt het anders geen natte boel?

    Hoor het graag, alvast bedankt!

    1. xfaatje

      4 juli 2016 at 12:55

      Hallo Dounia,

      Ja, hoor je kunt de kersen ook morgen er pas opdoen of zelfs vandaag en het blijft gewon goed zitten. Dus je krijgt echt geen natte boel haha. Gewoon afdekken en in de koelkast bewaren. Succes hoor! Xx

  • D.

    4 juli 2016 at 18:13

    Heey meid, waar haal jij de blik kersen? Heb je een naam
    Of een voorbeeld ervan? Weet namelijk niet welke ik moet hebben. Kus

  • Faatje

    22 augustus 2016 at 17:57

    Asc
    Kan ik de slagroom eruit laten of vervangen en de boter misschien door zonnebloemolie?
    Alvast bedankt lieverd xx