Monchoutaart

5 november 2021Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 6 personen

Deze taart klassieker valt bij ons in de familie altijd goed in de smaak en staat bij elk gelegenheid op tafel! Om deze lekkere taart te kunnen maken heb je niet veel ingrediënten nodig én het is ook nog eens een no bake taart, dus de oven kun je mooi achterwegen laten. Mocht je nog nooit een monchou taart hebben gemaakt, dan weet je echt niet wat je mist, onwijs lekker en echt het proberen waard!

Print recept

Monchoutaart

  • Aantal personen: 6 personen

Ingrediënten:

Koekjes bodem:

  • 200 gram Maria koekjes
  • 1 eetl. kristalsuiker
  • 180 gram roomboter, gesmolten

Monchou beslag:

  • 200 gram monchou
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 250 ml ongeklopte slagroom
  • 80 gram kristalsuiker
  • 1 zakje 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 1 blik vlaaifruit

Ook nodig:

  • springvorm 22 cm

Bereidingswijze:

Koek bodem:

  • 1)

    Maal de koekjes fijn en roer de kristalsuiker en de gesmolten roomboter erdoor.

  • 2)

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en stort de koek kruimels erop.

  • 3)

    Druk met de bolle kant van een lepel de koek kruimels stevig tegen de bodem. Zet opzij.

Monchou vulling:

  • 1)

    Mix in een beslagkom de slagroom met de kristalsuiker, vanillesuiker en de klopfix stijf.

  • 2)

    Mix de monchou met de basterdsuiker op snelheid in 1-2 minuten glad zonder klontjes.

  • 3)

    Voeg de geklopte slagroom erbij en mix het voor 30 seconden samen, tot een geheel is.

  • 4)

    Stort de crème bovenop de koek bodem in de vorm en strijk de crème glad.

  • 5)

    Zet de monchou taart voor minstens 5 uur of het liefst voor een hele nacht in de koelkast.

  • 6)

    Haal de monchou taart uit de vorm en verdeel er het vlaaifruit bovenop.

  • 7)

    Garneer met de taart naar wens en geniet ervan!

     

     

     

     

5 Comments

  • Mona

    6 november 2021 at 21:33

    Hoi Fatima,

    Welke roomboter heb je gebruikt, gezouten of ongezouten?
    En kan ik witte basterdsuiker ook vervangen nog kristalsuiker?

    Alvast bedankt voor je reactie.

    1. Fatima El Irari

      7 november 2021 at 13:47

      Hi Mona,

      Ik gebruik ongezouten roomboter en je kunt ook prima kristalsuiker gebruiken.

  • Busra

    8 november 2021 at 09:36

    Hey Fatima, deze recept wil ik zo snel mogelijk maken! Kan ik ook Lotus koekjes kan gebruiken ipv Maria koekjes😀

    1. Fatima El Irari

      8 november 2021 at 11:24

      Hi Busra,

      Jazeker, je kunt ook Lotus koekjes gebruiken alleen dan zou ik de boter wel halveren, omdat deze koekjes van zichzelf al vettig zijn. Xx

  • Merve

    21 november 2021 at 00:00

    Kan je het ook met bastognekoekjes maken en kan ik het ivm grote springvorm in bekers doen?

    Ik hoor graag!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept