Monchoutaart
Prep time:
Cook time:
Serves: 6 personen
Monchoutaart
- Aantal personen: 6 personen
Ingrediënten:
Koekjes bodem:
- 200 gram Maria koekjes
- 1 eetl. kristalsuiker
- 180 gram roomboter, gesmolten
Monchou beslag:
- 200 gram monchou
- 100 gram witte basterdsuiker
- 250 ml ongeklopte slagroom
- 80 gram kristalsuiker
- 1 zakje 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje klopfix
- 1 blik vlaaifruit
Ook nodig:
- springvorm 22 cm
Bereidingswijze:
Koek bodem:
- 1)
Maal de koekjes fijn en roer de kristalsuiker en de gesmolten roomboter erdoor.
- 2)
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en stort de koek kruimels erop.
- 3)
Druk met de bolle kant van een lepel de koek kruimels stevig tegen de bodem. Zet opzij.
Monchou vulling:
- 1)
Mix in een beslagkom de slagroom met de kristalsuiker, vanillesuiker en de klopfix stijf.
- 2)
Mix de monchou met de basterdsuiker op snelheid in 1-2 minuten glad zonder klontjes.
- 3)
Voeg de geklopte slagroom erbij en mix het voor 30 seconden samen, tot een geheel is.
- 4)
Stort de crème bovenop de koek bodem in de vorm en strijk de crème glad.
- 5)
Zet de monchou taart voor minstens 5 uur of het liefst voor een hele nacht in de koelkast.
- 6)
Haal de monchou taart uit de vorm en verdeel er het vlaaifruit bovenop.
- 7)
Garneer met de taart naar wens en geniet ervan!
5 Comments
Mona
6 november 2021 at 21:33
Hoi Fatima,
Welke roomboter heb je gebruikt, gezouten of ongezouten?
En kan ik witte basterdsuiker ook vervangen nog kristalsuiker?
Alvast bedankt voor je reactie.
Fatima El Irari
7 november 2021 at 13:47
Hi Mona,
Ik gebruik ongezouten roomboter en je kunt ook prima kristalsuiker gebruiken.
Busra
8 november 2021 at 09:36
Hey Fatima, deze recept wil ik zo snel mogelijk maken! Kan ik ook Lotus koekjes kan gebruiken ipv Maria koekjes😀
Fatima El Irari
8 november 2021 at 11:24
Hi Busra,
Jazeker, je kunt ook Lotus koekjes gebruiken alleen dan zou ik de boter wel halveren, omdat deze koekjes van zichzelf al vettig zijn. Xx
Merve
21 november 2021 at 00:00
Kan je het ook met bastognekoekjes maken en kan ik het ivm grote springvorm in bekers doen?
Ik hoor graag!