Met deze lekkere monchou cake ga je pas echt goed het weekend in! Een heerlijk zachte cake met romige monchou crème, te lekker! Dus mocht je van het weekend wat lekkers willen bakken, dan raad ik je deze cake zeker aan!
Monchou Cake
Prep time: 10 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 8 personen
Monchou Cake
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 40 minuten
- Aantal personen: 8 personen
Ingrediënten:
Het beslag:
- 3 eieren
- 120 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 ml zonnebloemolie
- 180 gram bloem
- 1/2 zakje bakpoeder
- mespunt zout
- 80 ml melk
Monchou crėme:
- 200 gram monchou
- 1 eetlepel witte basterdsuiker
- 250 ml slagroom, ongeklopte
- 1 blik vlaaifruit, HAK
Bereidingswijze:
Het beslag:
- 1)
Mix de eieren met de kristalsuiker en de vanillesuiker op hoge snelheid voor 60 seconden romig.
- 2)
Voeg de zonnebloemolie erbij en mix het nogmaals samen.
- 3)
Zeef de bloem, bakpoeder en het zout erbij en giet de melk erbij.
- 4)
Mix het beslag op lage snelheid tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Ga met een spatel langs de zijkanten en de bodem van de kom.
- 5)
Vet een bakvorm van 27 cm in, bestuif de vorm ligt met bloem en giet het beslag erin.
- 6)
Bak de cake op 160 graden in 20-30 minuten goudbruin en gaar. Zodra de cake gaar is laat je die voor 10 minuten in de vorm afkoelen en draai je de vorm op een rooster. Laat de cake volledig afkoelen.
Monchou créme:
- 1)
Mix met de elektrische handmixer de monchou met de basterdsuiker glad.
- 2)
Giet de slagroom erbij en mix het op middelhoge snelheid stijf.
- 3)
Dek de kom af met folie en laat het voor 10 minuten opstijven in de koelkast.
- 4)
Schep de monchou crème bovenop de afgekoelde cake en strijk de crème glad.
- 5)
26 Comments
Amira
18 oktober 2019 at 15:05
Hallo Fatima,
Ik wil hem graag maken voor morgen alleen heb ik een bakplaat van 28 cm moet ik iets extra’s doen?
Groet, amira
Fatima El Irari
19 oktober 2019 at 07:15
Hi Amira,
Ja, hoor een vorm van 28 cm kun je ook gebruiken. Xx
Mitra
18 oktober 2019 at 22:12
Hey lieve Fatima,
Ik vroeg me af welke bakvorm je hebt gebruikt 😚?
Ik ga de cake zeker deze week In Sha’Allah maken, ziet er heerlijk uit 😍!
Xxxjes
Fatima El Irari
19 oktober 2019 at 07:14
Hi Mitra,
Dankjewel lieverd! Ik heb een ronde ovenschaal gebruikt met een diameter van 27 cm. Xx
Kaoutar
25 mei 2020 at 13:45
Hoi Fatima kan ik de witte basterdsuiker vervangen door kristalsuiker? Xx
Fatima El Irari
26 mei 2020 at 10:27
Hi Kaoutar,
Ja, hoor dat kan ook.
Amela
19 oktober 2019 at 08:10
Hoi Fatima,
Mijn kinderen lussen geen kersen, misschien andere opties? Ze houden wel van andere fruitsoorten 🙂 xx
Fatima El Irari
19 oktober 2019 at 09:15
Hi Amela,
Van HAK heb je ook aardbeien en nog een ander soort. Maar je mag ook vers fruit na keuze in stukjes snijden en die bovenop doen.👍🏼🧡
Dounia
19 oktober 2019 at 08:52
Kan je ook een andere roomkaas gebruiken ipv monchou?
Fatima El Irari
19 oktober 2019 at 09:14
Hi Dounia,
Ja, hoor. Je kunt elk soort roomkaas gebruiken als die maar naturel is.♥️
Francis Hartog
22 oktober 2019 at 12:25
Ik wil de cake graag meenemen voor vanavond Als ik op bezoek ga, kan ik hem dan wel gewoon al “afsmeren” enz?
Omdat er staat gelijk serveren 😉
Fatima El Irari
23 oktober 2019 at 10:04
Hi Francis,
Jazeker, je kunt de cake al toppen en in de tussentijd gewoon afgedekt in de koelkast bewaren tot je het mee wilt nemen/serveren.
Liefs,
Fatima
Anisa
23 oktober 2019 at 13:49
Hey .levert alles goed met u tbarka allah 3lik allee u recepten zitten lekker uit. Mijn vraag is kan ik roomkaas gebruiken in plaats van monchou?
Fatima El Irari
23 oktober 2019 at 14:15
Hi Anisa,
Dankjewel lieve schat! Ja, hoor je kunt ook roomkaas gebruiken ipv monchou. Xx
Mila
25 oktober 2019 at 12:26
Hey!
Bedankt voor het recept. Kan ik deze taart een dag van te voren maken, moet ik dan de creme en kersen er al op doen of later? Ik ben bang dat mijn cake dan te zacht wordt.
Fatima El Irari
26 oktober 2019 at 07:43
Hi Mila,
Ja, hoor je kunt de cake een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Je kunt ook de cake en topping maken en apart bewaren tot de volgende dag. Dan hoef je enkel nog de crème erop te verdelen.👍🏼♥️
Nouss
14 november 2019 at 20:55
Heerlijk! Kan ik de taart ook een dag van te voren maken en de dag erop meenemen?
Fatima El Irari
15 november 2019 at 12:20
Hi Nouss,
Jazeker, je kunt de taart altijd een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Xx
Hey
17 april 2020 at 13:42
Hey ik ga hem maken maar ik heb geen slagroom kan ik ook iets anders ervoor gebruiken
Fatima El Irari
17 april 2020 at 14:56
Je zou ook melk kunnen gebruiken, maar dan zou ik alleen 50 ml melk gebruiken.
Ferhan
30 april 2020 at 21:20
Hoi Fatima,
Ik heb vandaag je recept gemaakt en het was verrukkelijk!!!
Het is heel makkelijk om te maken en smaakt echt goed!
Iedereen vroeg naar het recept😍😍😍
Nogmaals bedankt!
Groetjes Ferhan
Fatima El Irari
2 mei 2020 at 10:31
Hi Ferhan,
Ah wat fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan lieverd. Xx
H
20 mei 2020 at 12:07
Hoi Fatima,
Kan ik deze cake ook gebruiken voor een taart?
De taart zal gevuld en afgesmeerd worden met boter creme.
Alvast bedankt!
Fatima El Irari
21 mei 2020 at 11:24
Ja, hoor dat kan zeker. Xx
Kaoutar
25 mei 2020 at 14:16
Hoi Fatima is een springvorm van 26cm ook goed? Xx
Fatima El Irari
26 mei 2020 at 10:28
Hi Kaoutar,
Ja, die kun je ook gebruiken alleen wordt de taart wel iets lager.