M&m Koekjes

1 juni 2020Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 10 stuks

Met deze M&m koekjes start je week gegarandeerd goed! Deze koekjes zijn lekker crunchy van buiten, zacht van binnen en gewoon heel erg lekker!

Print recept

M&m Koekjes

  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

Koekjesdeeg:

  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur, of gesmolten en afgekoeld
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 180 gram bloem
  • 1 theelepel maizena
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 50 gram M&M crunchy + extra

Bereidingswijze:

Koekjesdeeg maken:

  • 1)

    Mix in een kom de roomboter, basterdsuiker en de kristalsuiker romig voor 1-2 minuten.

  • 2)

    Voeg het ei erbij en mix het door het beslag.

  • 3)

    Zeef de bloem, maïzena, bakpoeder en het zout erbij.

  • 4)

    Mix de droge ingrediënten er op lage snelheid bij en stop met mixen zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen.

  • 5)

    Voeg de M&M’s erbij en roer ze met een spatel door het koekjesdeeg.

  • 6)

    Schep met een ijsschep bolletjes deeg van ongeveer 60 gram.

  • 7)

    Vorm er een bal van en leg ze op een bekleed bakplaat met bakpapier.

  • 8)

    Koel het koekjes deeg voor minstens 60 minuten.

M&M koekjes bakken:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Haal de koekjes uit de koelkast en zet ze in de oven zonder ze plat te drukken.

  • 3)

    Bak de koekjes in 13-15 minuten gaar en tot de randen mooi bruin zijn.

  • 4)

    Nadat de koekjes uit de oven komen kun je er nog wat extra M&m’s indrukken. Laat de koekjes vervolgens op een rooster afkoelen en genieten maar!

Extra tips&tricks:

  • Je kunt roomboter op kamertemperatuur gebruiken of  smelten en volledig laten afkoelen.
  • De M&m’s kun je vervangen door stukjes chocolade.
  • Basterdsuiker is te vervangen door kristalsuiker.

40 Comments

  • Rishana

    1 juni 2020 at 13:06

    Hey Fatima,
    Weer een super leuk en lekker recept.
    Kan je ook m&m met pinda voor dit recept gebruiken?

    Liefs Rishana

    1. Fatima El Irari

      1 juni 2020 at 14:00

      Hi Rishana,

      Dankjewel! Ja, hoor die kun je ook prima gebruiken. Xx

      1. Saloua

        2 juni 2020 at 01:49

        Hey fatima, de koekjes zien er heerlijk uit ben van plan om ze morgen te maken. Maar ik had een vraagje meot je de boter wel of niet gaan smelten?beetje onduidelijk voor mij

        Liefs saloua

      2. Fatima El Irari

        3 juni 2020 at 09:54

        Hi Saloua,

        Je kunt boter op kamertemperatuur gebruiken of smelten en volledig af laten koelen.

      3. Sagita

        2 juni 2020 at 15:15

        Hoi Fatima,

        Kan ik stukjes chocolade ook gebruiken i.p.v. mm’s?

        Groet,

      4. Fatima El Irari

        3 juni 2020 at 09:55

        Hi Sagita,

        Ja, hoor kan ook. Xx

    2. Elif

      1 juni 2020 at 14:55

      Kan ik er ook cacao in doen ?

      1. Fatima El Irari

        3 juni 2020 at 09:49

        Hi Elif,

        Ja, hoor dat kan. Schep dan een eetlepel bloem weg en voeg er een eetlepel cacaopoeder bij. Xx

  • Saloua

    1 juni 2020 at 14:12

    salam fatima de koekjes wil ik zeker uitproberen ze zien er lekker uit.
    Dank je wel

    Ps. Volgens mij klopt stap 6 niet
    Groetjes Saloua

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2020 at 09:46

      Alaikoem salaam Saloua,

      Bedankt lieverd! Ik heb even gekeken, maar ik zie niet zo wat er niet klopt?

      1. Evelien

        25 juli 2020 at 14:37

        Ik heb 6 balletjes van 60 gram kunnen maken.
        Geen 10 🙂

      2. Fatima El Irari

        26 juli 2020 at 20:24

        Hi Evelien,

        Oh wat vreemd, ik had echt 10 koekjes!

  • Dominika

    1 juni 2020 at 14:23

    Hoi Fatima
    Kun je me zeggen welke maizena gebruik jij ?

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2020 at 09:46

      Hi Dominika,

      Ik gebruik maizena van het merk Koopmans. Xx

  • Yalissa

    1 juni 2020 at 14:36

    Hi Fatima,

    Zou het recept eventueel ook glutenvrij en ei vrij kunnen?

    Ik hoor het graag!

    X

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2020 at 09:46

      Hi Yalissa,

      Ja, hoor kan prima. Xx

  • Annelies

    1 juni 2020 at 14:47

    Oh wat lekker! Dit is hét koekje waar ik gewoon niet vanaf kan blijven. Bedankt voor het recept Fatima.

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2020 at 09:47

      Hi Annelies,

      Haha graag gedaan hoor! Dit is zeker een koekje waar ik ook niet vanaf kan blijven. Xx

  • Esma

    1 juni 2020 at 15:47

    Hoi Fatima. Heerlijk jou recepten mashalah! En alles lukt ook gelukkig hahah allah j3awnek! Een vraagje over dr bastardsuiker. Kan je die weg laten of vervangen door iets anders?

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2020 at 09:48

      Hi Esma,

      Bedankt lieve schat, heel lief van je! Je kunt de basterdsuiker vervangen door normale/kristalsuiker. Xx

  • Cheyenne

    1 juni 2020 at 16:23

    Hi Fatima!

    Ik heb geen basterdsuiker in huis. Kan je dat ook weg laten en/of extra kristalsuiker gebruiken?

    Liefs,

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2020 at 09:49

      Hi Cheyenne,

      Je kunt kristalsuiker gebruiken ipv basterdsuiker. Xx

  • Femke

    1 juni 2020 at 16:31

    Deze ga ik zeker proberen! Moet de gesmolten roomboter afgekoeld zijn voordat je gaat mengen? Of mag het warm zijn? X

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2020 at 09:50

      Hi Femke,

      Normaal gesproken smelt ik de boter nooit, maar gebruik ik deze gewoon op kamertemperatuur. Dus je hoeft de boter niet perse te smelten. Wil je dat wel dan gebruik je gesmolten roomboter die volledig is afgekoeld. Xx

  • Manal

    1 juni 2020 at 22:21

    Hey Fatima
    Super lekker recept
    Kan je de basterdsuiker ook met iets anders vervangen zo ja met wat?

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2020 at 09:51

      Hi Manal,

      Ja, hoor je kunt ook kristalsuiker gebruiken.

  • Raksanah

    2 juni 2020 at 00:04

    Hoi Fatima,

    Op hoeveel graden moeten de koekjes gebakken worden?

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2020 at 09:53

      Hi Raksanah,

      Op 180 graden.

  • Basma Benali

    2 juni 2020 at 07:47

    Och Fatima ze waren zo overheerlijk! Moge Allah subhanahu wa ta3ala jouw handen zegenen!

    Zowel de chocolate chips cookies als de M&M gemaakt 😍😍😍

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2020 at 09:56

      Hi Basma,

      Aah goed om te horen lieverd, dankjewel en allahoema ameen! Xx

  • Hanan

    2 juni 2020 at 11:24

    Salam Fatima,

    Kan ik de ingredienten verdubbel om meer koekjes er uit te halen?

    Ik zie dat je er maar 10 koekjes er uit kan halen uit dit recept.

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2020 at 09:57

      Alaikoem salaam Hanan,

      Ja, hoor kan prima. Xx

  • Zahra

    2 juni 2020 at 11:51

    Hoi Fatima, kan ik in plaats van basterdsuiker ook rietsuiker gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2020 at 09:55

      Hi Zahra,

      Ja, kan ook. Xx

  • Douh

    3 juni 2020 at 00:05

    Heey kan je ook donkere basterdsuiker gebruiken

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2020 at 09:59

      Hi Douh,

      Ja, hoor kun je ook gebruiken. Xx

  • Yousra

    24 juni 2020 at 09:38

    Hoi Fatima,

    De koekjes zien er heetrlijk uit mijn vraag is gebruik je gezouten of ongezouten roomboter?

    Gebruik veel van jou recepten en lukken tot nu altijd dankje voor het delen 😉

    Groetjes Yousra

    1. Fatima El Irari

      24 juni 2020 at 09:41

      Hi Youssra,

      Ah leuk om te horen! Ik gebruikte ongezouten roomboter, maar je mag ook gezouten gebruiken en dan laat je het zout weg.

  • Kiki Hensgens

    23 juli 2020 at 15:01

    Kun je ook margarine gebruiken ipv roomboter? 🙂

    Dankjewel

    1. Fatima El Irari

      26 juli 2020 at 20:20

      Hi Kiki,

      Ja, hoor dat kan prima! Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept