Met deze M&m koekjes start je week gegarandeerd goed! Deze koekjes zijn lekker crunchy van buiten, zacht van binnen en gewoon heel erg lekker!
M&m Koekjes
Prep time:
Cook time:
Serves: 10 stuks
M&m Koekjes
- Aantal personen: 10 stuks
Ingrediënten:
Koekjesdeeg:
- 100 gram roomboter op kamertemperatuur, of gesmolten en afgekoeld
- 50 gram lichtbruine basterdsuiker
- 50 gram kristalsuiker
- 1 ei
- 180 gram bloem
- 1 theelepel maizena
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 50 gram M&M crunchy + extra
Bereidingswijze:
Koekjesdeeg maken:
- 1)
Mix in een kom de roomboter, basterdsuiker en de kristalsuiker romig voor 1-2 minuten.
- 2)
- 3)
Zeef de bloem, maïzena, bakpoeder en het zout erbij.
- 4)
- 5)
Voeg de M&M’s erbij en roer ze met een spatel door het koekjesdeeg.
- 6)
- 7)
Vorm er een bal van en leg ze op een bekleed bakplaat met bakpapier.
- 8)
Koel het koekjes deeg voor minstens 60 minuten in e koelkast.
M&M koekjes bakken:
- 1)
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte.
- 2)
- 3)
Bak de koekjes in 13-15 minuten gaar en tot de randen mooi bruin zijn.
- 4)
Extra tips&tricks:
- Je kunt roomboter op kamertemperatuur gebruiken of smelten en volledig laten afkoelen.
- De M&m’s kun je vervangen door stukjes chocolade.
- Basterdsuiker is te vervangen door kristalsuiker.
54 Comments
Rishana
1 juni 2020 at 13:06
Hey Fatima,
Weer een super leuk en lekker recept.
Kan je ook m&m met pinda voor dit recept gebruiken?
Liefs Rishana
Fatima El Irari
1 juni 2020 at 14:00
Hi Rishana,
Dankjewel! Ja, hoor die kun je ook prima gebruiken. Xx
Saloua
2 juni 2020 at 01:49
Hey fatima, de koekjes zien er heerlijk uit ben van plan om ze morgen te maken. Maar ik had een vraagje meot je de boter wel of niet gaan smelten?beetje onduidelijk voor mij
Liefs saloua
Fatima El Irari
3 juni 2020 at 09:54
Hi Saloua,
Je kunt boter op kamertemperatuur gebruiken of smelten en volledig af laten koelen.
Sagita
2 juni 2020 at 15:15
Hoi Fatima,
Kan ik stukjes chocolade ook gebruiken i.p.v. mm’s?
Groet,
Fatima El Irari
3 juni 2020 at 09:55
Hi Sagita,
Ja, hoor kan ook. Xx
Elif
1 juni 2020 at 14:55
Kan ik er ook cacao in doen ?
Fatima El Irari
3 juni 2020 at 09:49
Hi Elif,
Ja, hoor dat kan. Schep dan een eetlepel bloem weg en voeg er een eetlepel cacaopoeder bij. Xx
Elly
14 februari 2021 at 19:21
Hoi Fatima,
Vraagje bij stap 8 moet de bakplaat met de bolletjes deeg dan in de ijskast gekoeld worden
Fatima El Irari
14 maart 2021 at 21:00
Hi Elly,
Ja, dan zet je de bolletjes deeg in de koelkast.
Saloua
1 juni 2020 at 14:12
salam fatima de koekjes wil ik zeker uitproberen ze zien er lekker uit.
Dank je wel
Ps. Volgens mij klopt stap 6 niet
Groetjes Saloua
Fatima El Irari
3 juni 2020 at 09:46
Alaikoem salaam Saloua,
Bedankt lieverd! Ik heb even gekeken, maar ik zie niet zo wat er niet klopt?
Evelien
25 juli 2020 at 14:37
Ik heb 6 balletjes van 60 gram kunnen maken.
Geen 10 🙂
Fatima El Irari
26 juli 2020 at 20:24
Hi Evelien,
Oh wat vreemd, ik had echt 10 koekjes!
Myrte
22 september 2021 at 08:03
Hoi Fatima,
Als je de ingredienten leest, kom ik ook niet tot 600 gram? Dus mij lukken 10 bolletjes van 60gram ook niet, of doe ik iets fout met rekenen?
Dominika
1 juni 2020 at 14:23
Hoi Fatima
Kun je me zeggen welke maizena gebruik jij ?
Fatima El Irari
3 juni 2020 at 09:46
Hi Dominika,
Ik gebruik maizena van het merk Koopmans. Xx
Yalissa
1 juni 2020 at 14:36
Hi Fatima,
Zou het recept eventueel ook glutenvrij en ei vrij kunnen?
Ik hoor het graag!
X
Fatima El Irari
3 juni 2020 at 09:46
Hi Yalissa,
Ja, hoor kan prima. Xx
Annelies
1 juni 2020 at 14:47
Oh wat lekker! Dit is hét koekje waar ik gewoon niet vanaf kan blijven. Bedankt voor het recept Fatima.
Fatima El Irari
3 juni 2020 at 09:47
Hi Annelies,
Haha graag gedaan hoor! Dit is zeker een koekje waar ik ook niet vanaf kan blijven. Xx
Esma
1 juni 2020 at 15:47
Hoi Fatima. Heerlijk jou recepten mashalah! En alles lukt ook gelukkig hahah allah j3awnek! Een vraagje over dr bastardsuiker. Kan je die weg laten of vervangen door iets anders?
Fatima El Irari
3 juni 2020 at 09:48
Hi Esma,
Bedankt lieve schat, heel lief van je! Je kunt de basterdsuiker vervangen door normale/kristalsuiker. Xx
Cheyenne
1 juni 2020 at 16:23
Hi Fatima!
Ik heb geen basterdsuiker in huis. Kan je dat ook weg laten en/of extra kristalsuiker gebruiken?
Liefs,
Fatima El Irari
3 juni 2020 at 09:49
Hi Cheyenne,
Je kunt kristalsuiker gebruiken ipv basterdsuiker. Xx
Femke
1 juni 2020 at 16:31
Deze ga ik zeker proberen! Moet de gesmolten roomboter afgekoeld zijn voordat je gaat mengen? Of mag het warm zijn? X
Fatima El Irari
3 juni 2020 at 09:50
Hi Femke,
Normaal gesproken smelt ik de boter nooit, maar gebruik ik deze gewoon op kamertemperatuur. Dus je hoeft de boter niet perse te smelten. Wil je dat wel dan gebruik je gesmolten roomboter die volledig is afgekoeld. Xx
Manal
1 juni 2020 at 22:21
Hey Fatima
Super lekker recept
Kan je de basterdsuiker ook met iets anders vervangen zo ja met wat?
Fatima El Irari
3 juni 2020 at 09:51
Hi Manal,
Ja, hoor je kunt ook kristalsuiker gebruiken.
Rabia
15 februari 2021 at 08:05
Dag Fatima,
Mag ik de maizena weglaten? Of vervangen door iets anders misschien? Ik heb t niet thuis en wil t graag maken vandaag met de kids🥰vandaar. Thanks!
Fatima El Irari
14 maart 2021 at 21:00
Hi Rabia,
Je kunt ook bloem gebruiken. Xx
Raksanah
2 juni 2020 at 00:04
Hoi Fatima,
Op hoeveel graden moeten de koekjes gebakken worden?
Fatima El Irari
3 juni 2020 at 09:53
Hi Raksanah,
Op 180 graden.
Basma Benali
2 juni 2020 at 07:47
Och Fatima ze waren zo overheerlijk! Moge Allah subhanahu wa ta3ala jouw handen zegenen!
Zowel de chocolate chips cookies als de M&M gemaakt 😍😍😍
Fatima El Irari
3 juni 2020 at 09:56
Hi Basma,
Aah goed om te horen lieverd, dankjewel en allahoema ameen! Xx
Hanan
2 juni 2020 at 11:24
Salam Fatima,
Kan ik de ingredienten verdubbel om meer koekjes er uit te halen?
Ik zie dat je er maar 10 koekjes er uit kan halen uit dit recept.
Fatima El Irari
3 juni 2020 at 09:57
Alaikoem salaam Hanan,
Ja, hoor kan prima. Xx
Zahra
2 juni 2020 at 11:51
Hoi Fatima, kan ik in plaats van basterdsuiker ook rietsuiker gebruiken?
Fatima El Irari
3 juni 2020 at 09:55
Hi Zahra,
Ja, kan ook. Xx
Douh
3 juni 2020 at 00:05
Heey kan je ook donkere basterdsuiker gebruiken
Fatima El Irari
3 juni 2020 at 09:59
Hi Douh,
Ja, hoor kun je ook gebruiken. Xx
Yousra
24 juni 2020 at 09:38
Hoi Fatima,
De koekjes zien er heetrlijk uit mijn vraag is gebruik je gezouten of ongezouten roomboter?
Gebruik veel van jou recepten en lukken tot nu altijd dankje voor het delen 😉
Groetjes Yousra
Fatima El Irari
24 juni 2020 at 09:41
Hi Youssra,
Ah leuk om te horen! Ik gebruikte ongezouten roomboter, maar je mag ook gezouten gebruiken en dan laat je het zout weg.
Kiki Hensgens
23 juli 2020 at 15:01
Kun je ook margarine gebruiken ipv roomboter? 🙂
Dankjewel
Fatima El Irari
26 juli 2020 at 20:20
Hi Kiki,
Ja, hoor dat kan prima! Xx
Mariam
14 oktober 2020 at 09:35
Salaam Fatima,
Moet je ze echt als bolletjes in de oven doen? Ik heb ze nu plat gedrukt en in de koelkast gedaan. Ik hoor het graag!
Groet Mariam
Fatima El Irari
19 oktober 2020 at 18:11
Alaikoem salaam Mariam,
Ik doe dat wel, zodat ze in de oven mooi plat bakken. Hoe zijn ze geworden?
Sor
6 oktober 2020 at 16:21
Hoi Fatima ik had een vraagje kan je bij dit recept ook de stukjes chocolat chip cookies van dr oetker gebruiken in plaats van m&m
Fatima El Irari
6 oktober 2020 at 17:33
Hi Sor,
Ja dat kan zeker. Xx
Rossanna
11 oktober 2020 at 23:30
Hoi, is het ook mogelijk de n&m pinda’s te gebruiken voor deze koekjes?
Fatima El Irari
12 oktober 2020 at 07:37
Hi Rossanna,
Ja hoor dat kan zeker.
Soraya
6 oktober 2020 at 20:09
Oké is goed dankjewel!
Sara
28 september 2024 at 19:42
Ik had 12 stuks ! En ze waren lekker!!
Fatima El Irari
1 oktober 2024 at 20:50
Hi Sara,
Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt. Xx