Quiche met Kip

15 mei 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Wil je lekkere hartige taartjes maken met kip? Dan is dit recept voor hartige mini quiche taartjes met kip, prei en paprika iets voor jou!

Ingrediënten: (4 stuks)
Quiche deeg:
  • 250 gr. bloem
  • 1/2 tl. basilicum
  • 1/2 tl. zout
  • 130 gr. roomboter, in blokjes
  • 1 ei (maat M)
  • 2 etl. koud water
Kip vulling:
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 200 gr. kipfilet
  • 2 knoflookteentjes, uitgeperst
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes 
  • 1 prei, in schijfjes
  • 1 tl. kip kruiden
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1/2 tl. cayennepeper
  • 1/2 tl. zout
  • 3 eieren
  • 120 ml slagroom
  • 1/2 tl. zout
  • 50 gr. geraspte kaas
Bereiding:
Stap 1.

Meng de bloem, basilicum en het zout samen in een kom. Voeg de koude roomboter erbij en verkruimel de roomboter bij de bloem. Mix het ei en het water samen, voeg het mengsel toe in de kom en kneed het samen tot een deeg. Is het deeg iets te plakkerig, voeg dan een extra eetlepel bloem erbij. Pak het deeg in met plasticfolie en plaats het voor 30 minuten in de koelkast.

Stap 2.

Verwarm de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de ui en knoflook aan op middelhoog vuur. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze mee. Voeg de paprika en de prei erbij en roer het goed door. Voeg de kip kruiden, gemberpoeder, cayennepeper en het zout erbij en schep het geheel door. Haal de pan van het vuur en laat de kip iets afkoelen. Klop de eieren los, voeg de slagroom en het zout erbij en mix het samen. Giet het mengsel bij de afgekoelde kip vulling en roer samen.

Stap 3.

Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een plak. Plaats de vormpjes bovenop het deeg en snijd een rondje dat iets groter is dan het vormpje. Plaats het deeg in de vormpjes, druk de bodem en de randen goed aan en snijd de overtollige randen weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en vul elk vormpje met het mengsel tot net onder de rand. Strooi de geraspte kaas bovenop en bak de quiche in de voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 à 40 minuten goudbruin en gaar.

Extra tips&tricks:
  • Je kunt ook kant en klaar quiche deeg gebruiken.
  • Met de vulling kun je lekker variëren, dus voeg zeker extra groenten toe die je lekker vindt.
  • Met dit recept kun je ook een grote quiche maken.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima


Print recept

Nutrition

48 Comments

  • Naima

    15 mei 2019 at 10:06

    Wat voor kip kruiden ?

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2019 at 13:26

      Je kunt elk soort gebruiken. Ik gebruik de kip kruiden van de Marokkaanse slager.

      1. Nazieha

        16 mei 2019 at 12:56

        Hoi een vraagje kun je het deeg ook eerder maken en langer in de koelkast laten tot gebruik

      2. Fatima El Irari

        16 mei 2019 at 14:38

        Hi Nazieha,

        Jazeker, met dit deeg kan dat altijd.??❤️

  • Firdaouss

    15 mei 2019 at 10:13

    Sallaaam lieverdd. Het ziet er weer heerlijk uit MashaAllah! Kan ik slagroom ook weglaten?

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2019 at 13:25

      Alaikoem salaam Firdaouss,

      Door slagroom krijg je wel echt een lekkere romige quiche, maar je zou het ook enkel met ei kunnen maken. Xx

  • Nisa

    15 mei 2019 at 15:14

    Salamoe aleykoum een vraagje. Wat bedoel je met het verkruimelen van de roomboter?

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2019 at 16:05

      Alaikoem salaam Nisa,

      Je wrijft zeg maar de roomboter met de bloem tot kleine kruimels.❤️

  • Hayat

    15 mei 2019 at 15:19

    Waar koop je die vormpjes? Ziet er heel.goed uit macha allah

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2019 at 16:04

      Allahibarkfiek lieverd. Vormpjes komen van de big bazaar.❤️

    2. Naj

      29 april 2020 at 10:49

      Salaamoe alaykoem!

      Ziet er lekker uit. Hoeveel centimeter zijn de vormpjes die je hebt gebruikt? Ik heb ze van 10 centimeter, is dat ook prima?

      Xx

      1. Fatima El Irari

        29 april 2020 at 14:02

        Alaikoem salaam Naj,

        Ja, die van mij zijn ook ongeveer 10 cm. Xx

  • Salma

    15 mei 2019 at 22:04

    Ziet er heerlijk.uit..ben bnieuwd naar welke kip kruiden je gebruikt?

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2019 at 07:48

      Hi Salma,

      Ik haal mijn kip kruiden altijd bij de Marokkaanse slager. Het wordt verkocht in een plastic rond bakje. Xx

  • Nawal

    16 mei 2019 at 08:35

    Salamoe 3alaykoem ramadan kareem ?

    Een vraagje..

    Wat kan ik in de plaats van roomboter doen voor het deeg?

    Kan ik ook normale boter gebruiken?

    Chokran xx

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2019 at 09:03

      Alaikoem salaam Nawal,

      Ramadan kareem lieverd! Je kunt ook smeerboter gebruiken, alleen dan is de smaak wel anders. Door roomboter krijg je echt een romige smaak in de quiche, maar je kunt het proberen hoor.

  • Sg

    16 mei 2019 at 10:49

    Hoi Fatima,

    Zou ik ook een quichevorm van 27.5 kunnen gebruiken? Of is er dan te weinig deeg

    Xx

  • Fatima

    16 mei 2019 at 11:45

    Kan je slagroom ook vervangen door beetje melk?

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2019 at 14:39

      Hi Fatima,

      Ja, hoor dat kan ook.??

      1. bertina

        26 mei 2020 at 09:07

        hoeveel melk moet je dan ongeveer gebruiken wil voor mijn dochters met lactose vrije melk maken en voor ons met de slagroom

        groetjes bertina

      2. Fatima El Irari

        26 mei 2020 at 10:30

        Hi Bertina,

        Als je een lactose vrije product gebruikt, dan heb je ook dezelfde hoeveelheid nodig.

      3. bertina

        26 mei 2020 at 12:52

        dankje wel fatima

        ga er zo mee beginnen 🙂

        groetjes bertina

      4. Fatima El Irari

        26 mei 2020 at 14:23

        Hi Bertina,

        Geniet ervan! Xx

  • Sg

    16 mei 2019 at 14:18

    Hoi Fatima,

    Kan ik ook een quichevorm van 27.5cm gebruiken of is er dan te weinig deeg?

    Xx

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2019 at 14:38

      Hi,

      Die kun je gebruiken, alleen let er dan op dat je het deeg goed genoeg uitrolt.♥️

  • L.

    16 mei 2019 at 14:46

    Assalaamu ‘alaikom, heb je een bakvorm gebruikt die van onderen los gemaakt kan worden?

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2019 at 15:46

      Alaikoem salaam,

      Ja, maar je kunt ook vormpjes gebruiken met een vaste bodem en dan gewoon goed invetten.

      1. L.

        16 mei 2019 at 16:10

        Barak Allah ou fiek sis, dan weet ik dat. Ramadan mubarak nog en gefeliciteerd met de kleine. Moge Allah het doen zegenen. X

  • Camilja

    16 mei 2019 at 18:41

    Haal je hier precies 4 eruit? Of toch wel wat meer?

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2019 at 01:31

      Als je de bodems niet al te dik maakt, dan haal je er zeker wel 5 a 6 uit.

    2. Ayse

      16 april 2020 at 11:45

      Hi hi!

      Super leuke en lekkere recepten!

      Was je de kip voordat je het bakt?

      Bedankt!

      1. Fatima El Irari

        17 april 2020 at 15:31

        Hi Ayse,

        Dankjewel! Jazeker, ik was kip altijd van tevoren goed met water en laat het daarna nog eens weken in water met citroen haha.

  • Norah

    17 mei 2019 at 11:39

    Hoi, kan ik ze van te voren maken en hoe warm ik ze dan op? Zijn ze dan nog wel lekker na t opwarmen?

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2019 at 12:07

      Hi Norah,

      Ja, ik heb ze ook van tevoren gemaakt en in de avond voor 5 a 8 minuten opgewarmd op 100 graden.

  • Ilham

    17 mei 2019 at 17:42

    Salam alaykoum wa rahmatullahi wa barakathu schat, moge Allah Soubhana Wa Ta’ala je rijkelijk belonen.

    Ik vroeg me af of de quiche direct uit de vorm mag of moet ik het eerst laten afkoelen. Ben ze nu aan het maken❤️

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2019 at 19:04

      Salaam Ilham,

      Allahoema ameen lieverd, shukran! Ik laat de quiche altijd voor 5 minuten in de vorm, omdat de vorm echt warm is. daarna mag die er gelijk uit. Bsaha!❤️

  • R

    19 mei 2019 at 12:31

    Salaam Alaikoem,kan ik gehakt gebruiken in plaats van kip?

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 12:58

      Alaikoem salaam,

      Ja, hoor gehakt kan ook.

  • Nawal

    19 mei 2019 at 13:17

    Gebruik je gezouten of ongezouten roomboter?

    PS.
    Ben een trouwe fan van je recepten. Keep up the good work!

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 13:45

      Hi Nawal,

      Ik gebruik gezouten roomboter. Super lief! Dankjewel lieverd. Xx

  • Tahri

    19 mei 2019 at 14:19

    Moet er een ui want staat niet bij de ingredienten wel in de beschrijving?

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2019 at 11:53

      Hi Tahri,

      Ja, ik heb het erbij gezet. Xx

  • Fairouz

    24 mei 2019 at 12:38

    Salaam alqykoum, kan ik ipv dit deeg ook gewoon bladerdeeg gebruiken? Blijven de rest van de ingrediënten dan hetzelfde of moet er iets aan veranderen?

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2019 at 14:37

      Hi Fairouz,

      Ja, hoor dat kan maar dan raad ik je wel aan om quiche deeg te gebruiken ipv bladerdeeg. Ook deze is te vinden bij de supermarkt naast de bladerdeeg.

  • Dounia

    27 april 2020 at 17:53

    Hoi hoi,
    Kan ik ipv slagroom ook kookroom toevoegen?

    1. Fatima El Irari

      27 april 2020 at 22:11

      Hi Dounia,

      Ja, hoor kan ook.

  • Loubna

    18 april 2021 at 11:17

    Salaam,

    Ziet er super lekker uit Tbarkallah! Ik heb een vraagje kan ik volkorenmeel gebruiken? Inplaats van gwn bloem?
    Alvast bedankt voor je reactie.

    Groetjes loubna

    1. Fatima El Irari

      20 april 2021 at 11:22

      Alaikoem salaam Loubna,

      Bedankt lieverd! Jazeker, dat kan altijd. 🥰

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept