MINI PAVLOVA MET SLAGROOM EN FRUIT

15 december 2018Fatima El Irari

Zoals jullie weten heb ik een leuke samenwerking met Jumbo, waarbij ik laatst een hele toffe kookworkshop heb gegeven in de Jumbo foodmarket in Utrecht. Om het jaar feestelijk af te sluiten hebben ze mij gevraagd om van hun producten een leuke feestmaandtraktatie te maken. Dit is natuurlijk iets wat ik heel graag doe, dus ben ik afgelopen week aan de slag gegaan met wat lekkers!

Ik bakte Pavlovas, oftewel merengue/schuimpjes gevuld met een romige slagroomvulling en getopt met vers fruit. De pavlovas zijn aan de buitenkant lekker knapperig en bij elke hap proef je de heerlijk zachte binnenkant. Afgelopen jaar bakte ik deze mini taartjes voor het kerstdiner van mijn nichtje op school en iedereen was er dol op, dus mocht je nog opzoek zijn naar een lekkere traktatie voor jouw kindje, deze taartjes doen het altijd goed!

Ingrediënten: (12 stuks)
.
Beslag Pavlova:
.
  • 6 eiwitten, op kamertemperatuur
  • 200 gr. kristalsuiker
  • 2 tl. maizena
  • 1/2 tl. vanille extract
Topping:
.
Bereiding:
.
Stap 1.

Verwarm de oven voor op 120 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart. Voeg het eiwit toe in de kom van de keukenmachine en mix het eiwit op hoge snelheid voor 60 seconden tot zachte pieken. Voeg de kristalsuiker geleidelijk toe en mix ondertussen het eiwit voor 10 minuten op hoge snelheid, tot er stijve pieken ontstaan.

Stap 2.

Voeg de vanille extract erbij en vouw met een spatel de vanille door het eiwit. Voeg de maizena toe en vouw opnieuw met de spatel erdoor. Schep het eiwit in de spuitzak en spuit mooie schelpjes bovenop de bakpapier. Druk de schelpen midden in met een lepel en bak de pavlovas in de voorverwarmde oven in 60 minuten gaar en zet de oven uit en laat de pavlovas nog een half uur in de hete oven staan zonder de deur te openen.

Stap 3.

Plaats de pavlovas op een rooster en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Vul de pavlovas met slagroom en garneer met vers fruit.

Extra tips&trics:
.

Liefs,
Fatima

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Dit artikel is in samenwerking met Jumbo.

 

Print recept

22 Comments

  • Nora

    15 december 2018 at 12:06

    Hoe komt het dat ze er qua kleur rozig uitzien? Heb je er kleurstof in gedaan

    1. Fatima El Irari

      15 december 2018 at 13:28

      Hi Nora,

      Ze verkleuren in de oven ietjes, maar voor de rest heb ik er geen kleurstof ingedaan.?

  • Tima

    15 december 2018 at 12:06

    Yeayyyyy zat al te wachten op het recept Thanks ?❤️

    1. Fatima El Irari

      15 december 2018 at 13:25

      Graag gedaan Tima!❤️

  • Saida

    15 december 2018 at 15:09

    Slm 3aleikom,

    Ik vroeg me af ook hij niet te zoet is, dus te machtig, want zou misschien een leuk idee zijn voor school van mijn kids.

    1. Fatima El Irari

      15 december 2018 at 20:42

      Alaikoem salaam Saida,

      Je kunt natuurlijk altijd minder suiker nemen, maar zelf vind ik de pavlova niet te zoet. Als je zelf slagroom klopt, dan zou ik wel opletten met suiker zodat het niet te zoet wordt.❤️

  • Radia

    15 december 2018 at 15:14

    Jij bent top met uw recept super gemakkelijk en zie er altijd goed uit en je kunt goed uitleggen ??

    1. Fatima El Irari

      15 december 2018 at 17:19

      Super lief! Dankjewel lieve Radia!❤️

  • Desiree

    16 december 2018 at 10:37

    Hoi Fatima, welke maat spuitmondje heb je gebruikt? Ziet er super tof uit namelijk!

    1. Fatima El Irari

      16 december 2018 at 12:51

      Hi Desiree,

      Ik gebruik de wilton 1M. Dankjewel!❤️

  • Khadija

    16 december 2018 at 11:36

    Hoi Fatima,

    Ziet er heerlijk uit. Wat doe je met de overgebleven eigelen? Het is een beetje zonde dit weg te gooien.

    Groetjes Khadija

    1. Fatima El Irari

      16 december 2018 at 12:51

      Hi Khadija,

      Zelf maak ik hier banketbakkersroom van. Daar zou je de Pavlovas ook mee kunnen vullen.❤️

  • Fadoua

    17 december 2018 at 16:17

    Hoi Fatima,

    Is het mogelijk om ook vanille suiker te gebruiken in plaats van vanille extract? Moet ik dan ook in suiker minderen? Wil dit recept namelijk halveren.

    1. Fatima El Irari

      17 december 2018 at 16:28

      Hi Fadoua,

      Je kunt de vanille extract weglaten en vanillesuiker gebruiken. Ik raad je dan wel aan om 1 eetlepel suiker te minderen van de aangegeven kristalsuiker.

  • Noor

    18 december 2018 at 16:18

    Hi Fatima,

    De mijne zitten ondertussen in de oven! Het viel mij wel op dat bij het toevoegen van de maizena het structuur van de geklopte eiwitten anders werd. Het was niet meer zo stevig als eerst, kan dit kloppen? Of heb ik iets verkeerds gedaan? Ik ben heel benieuwd!

    1. Fatima El Irari

      18 december 2018 at 16:25

      Hi Noor,

      Het eiwit hoort eigenlijk gewoon stevig te blijven ook wanneer je de maizena erbij doet. Is het je uiteindelijk wel gelukt?❤️

  • kubra

    11 januari 2019 at 18:08

    hey Fatima,
    moet de stand van de oven op hetelucht?

    1. Fatima El Irari

      11 januari 2019 at 20:39

      Hi Kubra,

      Zelf gebruik ik altijd de boven/onder stand.??❤️

  • Sanna

    13 januari 2019 at 20:13

    Kan ik ook kleurstof bij doen?

    1. Fatima El Irari

      14 januari 2019 at 10:21

      Hi Sanna,

      Ja, hoor dat kan ook. Ik raad je de gel kleurstof aan van het merk Wilton.

  • Sarah

    14 januari 2019 at 08:20

    Hoi Fatima
    Had graag willen weten wat voor maïzena je gebruikt er zijn zoveel soorten

    Dankje xxxx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept