Mini Pavlova met Passievrucht
Prep time: 15 minuten
Cook time: 60 minuten
Serves: 10 stuks
Mini Pavlova met Passievrucht
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 60 minuten
- Totale tijd 1 uur 15 minuten
- Aantal personen: 10 stuks
Crunchy van buiten en lekker marshmallowy en luchtig van binnen, dat zijn deze mini pavlovas! Dit dessertje met slagroom en passievrucht is een winner en scoor je weer gegarandeerd punten mee!
Ingrediënten:
Pavlova beslag:
- 6 eiwitten , op kamertemperatuur
- 180 gram fijne kristalsuiker
- 1 eetl. maizena
Ook nodig:
- 250 ml ongeklopte slagroom
- 2 eetl. kristalsuiker
- 1 zakje klopfix
- 3 stuks passievrucht
- vers fruit
Bereidingswijze:
Pavlova beslag:
- 1)
Verwarm de oven voor op 120 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet opzij.
- 2)
Scheid het eiwit van de dooiers en klop het eiwit in een vetvrije kom tot zachte pieken.
- 3)
Voeg de kristalsuiker geleidelijk toe en blijf het eiwit kloppen tot het mooi stijf is.
- 4)
Vouw de maizena met een spatel bij het beslag en schep het eiwit in een spuitzak met spuitmondje.
- 5)
Spuit schelpjes bovenop het bakpapier en druk de schelpen in het midden met een lepel ietsjes in.
- 6)
Bak de pavlovas in de voorverwarmde oven in 60 minuten gaar.
- 7)
Zet de oven uit en laat de pavlovas voor 30 min. in de warme oven staan, zonder de deur te openen.
- 8)
Klop in de tussentijd de slagroom met de kristalsuiker en de klopfix stijf.
- 9)
Schep de slagroom op de pavlovas en garneer met passievrucht en extra vers fruit. Eet smakelijk!