Mini Oreo Cheecakes

26 mei 2020Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 25 minuten

Serves: 12 stuks

Als jij nog niet weet wat voor lekkers je deze week bij de koffie kunt nemen heb ik hier dé perfecte tip: mini oreo cheesecakejes! Deze zijn zó lekker dat je goed moet oppassen dat je ze niet allemaal tegelijk opeet!

Print recept

Mini Oreo Cheesecakes

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 25 minuten
  • Totale tijd 55 minuten
  • Aantal personen: 12 stuks

Ingrediënten:

Cheesecake beslag:

  • 12 Oreo koekjes
  • 200 gram roomkaas, bijvoorbeeld monchou
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 150 gram crème fraiche
  • 2 stuks eieren
  • 1 eetlepel maizena

Overig:

  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 2 stuks Oreo

Bereidingswijze:

Cheesecake beslag:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 150 graden (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Verdeel de muffin papiertjes over de bakvorm en leg in elk vormpje en Oreo. Zet de vorm opzij.

  • 3)

    Leg de roomkaas in een kom en mix het glad met de mixer lage snelheid.

  • 4)

    Voeg de basterdsuiker, vanillesuiker en het zout erbij en mix het romig.

  • 5)

    Ga met de spatel langs de zijkanten en de bodem van de kom en mix het nog eens door.

  • 6)

    Klop de eieren per een in een aparte kom los en giet het ei bij het beslag.

  • 7)

    Mix de eieren door het beslag en mix ook de crème fraiche erbij.

  • 8)

    Zeef de maizena erbij en mixt het kort door het beslag.

  • 9)

    Je kunt er nu voor kiezen om een paar Oreo’s fijn te hakken en door het beslag te roeren.

Cheesecake bakken:

  • 1)

    Verdeel het beslag in elk vormpje tot ietsjes onder de rand.

  • 2)

    Bak de cheesecakes op 150  graden voor 20-25 minuten gaar.

  • 3)

    De Oreo cheescakes zijn gaar als ze aan de bovenkant niet meer vloeibaar zijn.

  • 4)

    Zet de oven uit en laat de Oreo cheesecakes met de ovendeur op een kiertje voor 60 min. afkoelen.

  • 5)

    Haal de cheesecakes uit de oven en zet ze voor 5 uur of het liefst voor een hele nacht in de koelkast.

Oreo Cheesecake garneren:

  • 1)

    Giet de koude slagroom in een kom en voeg de kristalsuiker en de klopfix erbij.

  • 2)

    Mix de slagroom op middelhoge snelheid stijf.

  • 3)

    Maal de Oreo fijn en spatel de kruimels door de slagroom.

  • 4)

    Schep de slagroom in een spuitzak en spuit bovenop elke cheesecake een toef slagroom.

  • 5)

    Garneer de cheesecakes met een stukje Oreo en smullen maar!

35 Comments

  • Merve

    26 mei 2020 at 13:59

    Hi lieve Fatima,
    Welke roomkaas adviseer je in plaats van monchou. In de 200 gram verpakking van monchou zit helaas varkensgelatine in. Kan het misschien ook met de 100 gram verpakking van monchou ? Daar zit geen gelatine in. Alvast bedankt ! Liefs, Merve

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2020 at 14:23

      Hi Merve,

      Ja, precies die van 100 gram gebruik ik altijd. Xx

      1. Şura

        28 mei 2020 at 17:13

        Hallo Fatima,

        Waar heb jij je spuit mondje en bakvorm gekocht?

        Alvast bedankt!

        Xx

      2. Fatima El Irari

        29 mei 2020 at 10:09

        Hi Sura,

        Spuitmondjes zijn van het merk Wilton en zijn te bestellen bij Bol.com. Vorm is van de Action. Xx

  • Noor

    26 mei 2020 at 14:36

    Hoi Fatima,

    Allereerst bedankt voor je lekkere recepten! Deze ga ik binnenkort maken.

    Ik heb wel een vraagje: hoeveel gram gemalen oreo’s doe je door de slagroom? En haal je de vulling uit de oreo’s voordat je deze fijnmaalt?

    Groetjes,

    Noor

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2020 at 10:12

      Hi Noor,

      Ik maal 2 Oreo fijn om die vervolgens door de slagroom te halen. Je hoeft de vulling er niet uit te halen. Xx

      1. Tayyibe

        1 juni 2020 at 11:56

        Hoi Fatima,

        Ik heb de cheesecakes gemaakt en die zijn goed gelukt dankjewel!

        Alleen mijn slagroom was erg zacht. Ik heb voor mijn gevoel best lang staan kloppen, maar het werd maar niet stijf genoeg. Ik wilde het ook niet te lang kloppen, bang dat het boter zou worden :s Enige tips over hoelang slagroom ongeveer geklopt hoort te worden op de middelhoge stand?

        Alvast bedankt!

      2. Fatima El Irari

        3 juni 2020 at 10:03

        Hi Tayyibe,

        Om slagroom echt goed stijf te kloppen, dien je koud slagroom te gebruiken en het lieft een elektrische handmixer. Je mixt de slagroom voor ongeveer 2-3 minuten stijf. De soort slagroom is ook echt belangrijk, want ik had laatst een slagroom gebruikt en het leek echt een eeuwigheid te duren voordat ik de slagroom eindelijk stijf kreeg. De slagroom van de Jumbo (eigen merk) kan ik je echt aanraden. Xx

  • Ikram

    26 mei 2020 at 16:22

    Salaam fatima, ik heb een vraagje..welke spuitzak gebruik jij als ik vragen mag? Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2020 at 13:37

      Alaikoem salaam Ikram,

      Ik gebruik de wegwerp spuitzakken van de Wibra. Xx

  • Rachida

    28 mei 2020 at 10:52

    Hoi Fatima,
    Kan je ook kristalsuiker gebruiken ipv basterdsuiker?
    Alvast bedankt!
    Groetjes Rachida

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2020 at 13:35

      Hi Rachida,

      Ja, hoor je kunt ook kristalsuiker gebruiken.

      1. Rachida

        28 mei 2020 at 19:05

        Oké dank je wel 😊

  • Dilek

    29 mei 2020 at 12:20

    Hi Fatima,

    Ziet er heerlijk uit zeker voor een oreolover als ons. Ik wil dit vandaag klaarmaken maar heb helaas geen creme fraiche in huis. Kan ik dit vervangen met iets anders? Alvast bedankt xx

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2020 at 13:43

      Hi Dilek,

      Bedankt lieverd! Je kunt crème fraiche vervangen door extra roomkaas. Xx

      1. Dilek

        29 mei 2020 at 13:47

        Kan opgeklopte room ook?

      2. Fatima El Irari

        29 mei 2020 at 13:55

        Hi Dilek,

        Heb ik zelf nog nooit gebruikt, dus ik durf niet met zekerheid te zeggen of dit hetzelfde is.

  • Krys

    30 mei 2020 at 13:42

    Hi Fatima!
    Ik heb je receptje geprobeerd. Ze zijn super lekker, alleen zakken de cheesecakes bij mij ontzettend in.. Er blijft bijna niets van over zodra ze afgebakken zijn. Ik heb je stappen precies gevolgd. Heb je iets van tips voor me? Wil ze graag goed maken voor de eerste verjaardag van mijn dochtertje!

    Veel liefs.

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2020 at 14:56

      Hi Krys,

      Wanneer zakken ze precies in? Het inzakken van cheesecake kan echt meerdere oorzaken hebben. Zakken ze in nadat je de oven uit hebt gezet of als ze nog aan het bakken zijn?

  • MEA

    2 juni 2020 at 18:09

    Ziet er lekker uit!

    Vraagje… ik kan in geen enkele supermarkt hier klopfix vinden. Weet je misschien een alternatief? Ik ging googlen en las iets over dat maizena ook kan ipv klopfix…

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2020 at 09:58

      Hi Mea,

      Als je geen klopfix hebt, dan kun je die in dit recept ook gewoon weglaten. Xx

      1. Marieke

        5 juni 2020 at 20:28

        Hi Fatima, ik wil deze heerlijke cupcakes gaan uitproberen maar heb alleen nog mascarpone in huis. Kan ik die ook gebruiken ipv monchou? Liefs marieke

      2. Fatima El Irari

        6 juni 2020 at 11:15

        Hi Marieke,

        Ja, hoor je kunt ook prima mascarpone gebruiken.

  • Aicha

    3 juni 2020 at 16:28

    Hoi Fatima dank je wel voor je recept! Ik heb echt heel wat recepten uitgeprobeerd en mijn ma is van mening dat ik veel beter dan haar kan koken.. ik zeg dan altijd dankzij jouw recepten!

    Ik heb een vraag: klopfix kan ik heel vaak niet vinden om de topping te maken, is de klop klop intact slagroom een alternatief?

    Diazaak Allah wa gairan!! groet, Aicha

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2020 at 13:53

      Hi Aicha,

      Haha, wat lief dankjewel! Klop klop is wat anders lieverd, maar als je geen klopfix kunt vinden dan kun je he took weglaten. Klopfix zorgt er wel voor dat de slagroom lang stijf blijft. Maar als je de cheesecakes met de toefjes slagroom gelijk serveert, dan blijft de slagroom wel even stevig hoor.

  • Kayleigh

    4 juni 2020 at 15:02

    Lieve Fatima,

    In het recept staat mixen maar op de foto’s zie ik geen handmixer terug. Gebruik je die wel of mix je alles met de spatel of garde?

    Liefs, Kayleigh

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2020 at 11:11

      Hi Kayleigh,

      Je kunt zowel een mixer als garde gebruiken. Met een mixer is het wel makkelijker.

  • Gul

    19 juni 2020 at 11:04

    Hallo Fatima,

    Kan ik dit recept ook in een springvorm maken?

    Groetjes,
    Gul

    1. Fatima El Irari

      19 juni 2020 at 12:12

      Hi Gul,

      Ja, hoor kan prima. Xx

  • Armanda

    19 juni 2020 at 15:05

    Hi Fatima,

    Ik heb de cheese cakejes nu in de oven staan en ik lees dat ze eerst 5 uur moeten afkoelen. Moeten ze dan afkoelen met garnering erop of moeten ze eerst echt 5 uren in de koelkast en daarna pas de garnering erop als je ze gaat eten?

    Liefs, Armanda

    1. Fatima El Irari

      19 juni 2020 at 18:59

      Hi Armanda,

      Lekker! Eerst 5 uur afkoelen en dan pas garneren. Xx

  • Youssra

    30 juni 2020 at 21:28

    Salam ik had een vraagje ik heb je mini cheescake uit geprobeert mat marina koek, alleen eerste dag was het goed de koek was niet hard maar daarna toen ik weer cheescake ging maken werd die koek hard wat doe ik verkeerd? Maar voor de rest was het heerlijk,

    1. Fatima El Irari

      2 juli 2020 at 12:24

      Alaikoem salaam Youssra,

      Als de koek te hard is, dan heb je die misschien iets te lang gebakken. Je kunt de koek de volgende keer iets minder lang bakken.

  • Naomi

    15 juli 2020 at 08:35

    Hi Fatima,

    De cakejes zijn bij mij een beetje plakkerig, klopt dit?

    1. Fatima El Irari

      19 juli 2020 at 21:55

      Hi Naomi,

      Nee, deze cheesecakes horen niet plakkerig te zijn. Was dit nadat ze uit de oven kwamen of nadat je ze uit de koelkast haalde?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept