Mini Monchou Taartjes
Prep time: 30 minuten
Cook time: 2 uur
Serves: 10 stuks
Mini Monchou Taartjes
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Kooktijd 2 uur
- Totale tijd 2 uur 30 minuten
- Aantal personen: 10 stuks
Ingrediënten:
Cheesecake beslag:
- 200 gram Maria koekjes
- 1 eetl. kristalsuiker
- 80 gram gesmolten roomboter
- 300 gram monchou
- 100 gram witte basterdsuiker
- 250 ml ongeklopte slagroom
- 100 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje klopfix
- 1 blik vlaaifruit
Ook nodig:
- siliconen bakvrom
- verse munt , voor garnering
Bereidingswijze:
- 1)
Maal de koekjes fijn en roer de kristalsuiker en de gesmolten roomboter erdoor.
- 2)
Verdeel in elke holte van de vorm twee eetlepels koek kruimels en druk het stevig aan. Zet opzij.
- 3)
Mocht je geen siliconen vorm hebben, kun je ook een cupcakevorm gebruiken en bekleden met papiertjes.
- 4)
Mix in een beslagkom de slagroom met de kristalsuiker, vanillesuiker en de klopfix stijf. Zet opzij.
- 5)
Mix de monchou met de basterdsuiker op middelhoge snelheid in 1-2 minuten glad.
- 6)
Ga met een spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom.
- 7)
Voeg de geklopte slagroom erbij en mix het voor 30 seconden samen, tot je ziet dat het een geheel is.
- 8)
Schep de crème in een spuitzak en vul de holtes voor ongeveer 1 cm onder de rand.
- 9)
Zet de vorm voor minstens 5 uur of het liefst voor een hele nacht in de koelkast tot de taartjes stevig zijn.
- 10)
Om de taartjes goed uit de vormpjes te kunnen drukken, zet je ze voor minimaal 1 uur in de vriezer.
- 11)
Haal de monchoutaartjes wanneer ze stevig zijn uit de vorm en verdeel er een eetlepel kersen vlaaifruit op.
- 12)
Garneer met een blaadje munt en serveer de taartjes koud, eet smakelijk!
9 Comments
HisQueen
9 juni 2021 at 20:57
Salam,
Deze lijken me echt heerlijk!
Zou ik het ook met wat anders kunnen afmaken ipv de vlaaifruit?
Mijn schoonfamilie komt voor het eerst bij ons volgende week, heb jij misschien nog ideeën wat te maken??
Sorry voor deze vraag onder dit recept, maar ik wil het graag goed doen.
Alvast bedankt!
Fatima El Irari
8 juli 2021 at 09:53
Alaikoem salaam,
Je kunt er ook vers fruit op doen hoor. Gewoon gebruiken wat jullie lekker vinden. Xx
Anissa
12 juni 2021 at 17:39
Ziet er goed uit. Waar heb je de mold vandaan en wat zijn de afmetingen?
Fatima El Irari
8 juli 2021 at 09:54
Hi Anissa,
Deze komt van Kookpunt.
Aranka
5 juli 2021 at 12:49
Hi fatima,
In de beschijving zie ik 1 zakje vanillesuiker staan maar in het recept kom ik het niet meer tegen. Wanneer moet je deze gebruiken?
Liefs Aranka
Fatima El Irari
8 juli 2021 at 09:55
Hi Aranka,
De vanillesuiker voeg je toe bij de slagroom met de kristalsuiker en de klopfix.
Malika
9 juli 2021 at 13:07
Hey Fatima.
Ik ben echt slecht met ongeklopte slagroom opkloppen tot hoe het hoort te zijn, het mislukt elke keer. Kan ik ook 250ml opgeklopte slagroom gebruiken zoals die verse slagroom van de AH ? En zo ja is klopfix dan ook niet meer nodig?
Zwop hiemstra
9 september 2021 at 14:35
Hoe kom ik aan die kleine vormpjes
Annet
26 februari 2024 at 17:24
Hey hallo. Die zien er erg leuk en lekker uit. Welke vorm heb je daar voor gebruikt? Heb je daar ook een foto van?
Alvast bedankt.
Annet Overes