Mini Monchou Taartjes

7 juni 2021Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 2 uur

Serves: 10 stuks

 

Deze taart klassieker valt bij ons in de familie altijd goed in de smaak en staat bij elk gelegenheid wel op tafel! Om deze lekkere taartjes te kunnen maken heb je niet veel ingrediënten nodig én het zijn ook nog eens no bake taartjes, dus de oven kun je met deze hoge temperaturen mooi achterwegen laten. Mocht je nog nooit een monchou taart hebben gemaakt, dan weet je echt niet wat je mist, te lekker en echt het proberen waard!

Print recept

Mini Monchou Taartjes

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 2 uur
  • Totale tijd 2 uur 30 minuten
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

Cheesecake beslag:

  • 200 gram Maria koekjes
  • 1 eetl. kristalsuiker
  • 80 gram gesmolten roomboter
  • 300 gram monchou
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 250 ml ongeklopte slagroom
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 1 blik vlaaifruit

Ook nodig:

  • siliconen bakvrom
  • verse munt , voor garnering

Bereidingswijze:

  • 1)

    Maal de koekjes fijn en roer de kristalsuiker en de gesmolten roomboter erdoor.

  • 2)

    Verdeel in elke holte van de vorm twee eetlepels koek kruimels en druk het stevig aan. Zet opzij.

  • 3)

    Mocht je geen siliconen vorm hebben, kun je ook een cupcakevorm gebruiken en bekleden met papiertjes.

  • 4)

    Mix in een beslagkom de slagroom met de kristalsuiker, vanillesuiker en de klopfix stijf. Zet opzij.

  • 5)

    Mix de monchou met de basterdsuiker op middelhoge snelheid in 1-2 minuten glad.

  • 6)

    Ga met een spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom.

  • 7)

    Voeg de geklopte slagroom erbij en mix het voor 30 seconden samen, tot je ziet dat het een geheel is.

  • 8)

    Schep de crème in een spuitzak en vul de holtes voor ongeveer 1 cm onder de rand.

  • 9)

    Zet de vorm voor minstens 5 uur of het liefst voor een hele nacht in de koelkast tot de taartjes stevig zijn.

  • 10)

    Om de taartjes goed uit de vormpjes te kunnen drukken, zet je ze voor minimaal 1 uur in de vriezer.

  • 11)

    Haal de monchoutaartjes wanneer ze stevig zijn uit de vorm en verdeel er een eetlepel kersen vlaaifruit op.

  • 12)

    Garneer met een blaadje munt en serveer de taartjes koud, eet smakelijk!

6 Comments

  • HisQueen

    9 juni 2021 at 20:57

    Salam,

    Deze lijken me echt heerlijk!
    Zou ik het ook met wat anders kunnen afmaken ipv de vlaaifruit?

    Mijn schoonfamilie komt voor het eerst bij ons volgende week, heb jij misschien nog ideeën wat te maken??
    Sorry voor deze vraag onder dit recept, maar ik wil het graag goed doen.

    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      8 juli 2021 at 09:53

      Alaikoem salaam,

      Je kunt er ook vers fruit op doen hoor. Gewoon gebruiken wat jullie lekker vinden. Xx

  • Anissa

    12 juni 2021 at 17:39

    Ziet er goed uit. Waar heb je de mold vandaan en wat zijn de afmetingen?

    1. Fatima El Irari

      8 juli 2021 at 09:54

      Hi Anissa,

      Deze komt van Kookpunt.

  • Aranka

    5 juli 2021 at 12:49

    Hi fatima,

    In de beschijving zie ik 1 zakje vanillesuiker staan maar in het recept kom ik het niet meer tegen. Wanneer moet je deze gebruiken?
    Liefs Aranka

    1. Fatima El Irari

      8 juli 2021 at 09:55

      Hi Aranka,

      De vanillesuiker voeg je toe bij de slagroom met de kristalsuiker en de klopfix.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept