Mini KitKat Cheesecakes

28 maart 2025Fatima El Irari

Prep time: 40 minuten

Cook time: 6 uur

Serves: 10 stuks

Deze mini KitKat cheesecakes zijn de perfecte traktatie voor elke chocoladeliefhebber! Het zijn no bake taartjes, dus je hebt geen oven nodig en ze zijn supermakkelijk te maken. De combinatie van romige cheesecake, knapperige koekjes en een vleugje chocolade zorgt voor een onweerstaanbare smaakbeleving. Of je ze nu serveert tijdens Eid al Fitr, Pasen, een verjaardag of gewoon als een heerlijk verwenmomentje voor jezelf, deze kleine gebakjes zullen gegarandeerd in de smaak vallen. Ze zien er niet alleen mooi uit, maar smelten ook letterlijk op je tong!

Print recept

Mini KitKat Cheesecakes

  • Voorbereidingstijd 40 minuten
  • Kooktijd 6 uur
  • Totale tijd 6 uur 40 minuten
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

Koekjesbodem:

  • 150 gram roomboter
  • 300 gram koekjes
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 zakje vanillesuiker

Cheesecake beslag:

  • 400 gram roomkaas
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram melk chocolade
  • 150 ml slagroom
  • 50 gram poedersuiker

Extra:

  • KitKat (in stukjes gebroken)
  • Geklopte slagroom

Bereidingswijze:

Koekjesbodem maken:

  • 1)

    Maal de koekjes fijn in een keukenmachine.

  • 2)

    Smelt de boter en meng deze met de koekkruimels, cacaopoeder en vanillesuiker.

  • 3)

    Verdeel het mengsel over de holtes van de vorm en druk goed aan. Zet in de koelkast.

Cheesecakebeslag bereiden:

  • 1)

    Smelt de pure en melkchocolade au bain-marie en laat iets afkoelen.

  • 2)

    Klop de roomkaas los met de poedersuiker.

  • 3)

    Voeg de gesmolten chocolade toe en mix het goed.

  • 4)

    Giet de slagroom er beetje bij beetje bij, terwijl je blijft kloppen, tot alles goed gemengd en romig is.

Cheesecake samenstellen:

  • 1)

    Haal de siliconen vorm uit de koelkast.

  • 2)

    Plaats de doormidden gebroken KitKat stukjes tegen de randen van de vorm.

  • 3)

    Vul de binnenkant met het cheesecakebeslag en strijk de bovenkant glad.

  • 4)

    Zet de cheesecakes minimaal 4 uur (of een hele nacht) in de koelkast om op te stijven.

  • 5)

    Plaats ze daarna nog 1 uur in de vriezer, zodat ze makkelijker uit de vorm te halen zijn.

Afwerking:

  • 1)

    Druk de cheesecakes voorzichtig uit de siliconen vorm en zet ze op een bord.

  • 2)

    Garneer elke cheesecake met een toef slagroom en extra KitKat chocolade. Eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept