Mini KitKat Cheesecakes

Prep time: 40 minuten
Cook time: 6 uur
Serves: 10 stuks

Mini KitKat Cheesecakes
- Voorbereidingstijd 40 minuten
- Kooktijd 6 uur
- Totale tijd 6 uur 40 minuten
- Aantal personen: 10 stuks
Ingrediënten:
Koekjesbodem:
- 150 gram roomboter
- 300 gram koekjes
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 zakje vanillesuiker
Cheesecake beslag:
- 400 gram roomkaas
- 100 gram pure chocolade
- 100 gram melk chocolade
- 150 ml slagroom
- 50 gram poedersuiker
Extra:
- KitKat (in stukjes gebroken)
- Geklopte slagroom
Bereidingswijze:
Koekjesbodem maken:
- 1)
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine.
- 2)
Smelt de boter en meng deze met de koekkruimels, cacaopoeder en vanillesuiker.
- 3)
Verdeel het mengsel over de holtes van de vorm en druk goed aan. Zet in de koelkast.
Cheesecakebeslag bereiden:
- 1)
Smelt de pure en melkchocolade au bain-marie en laat iets afkoelen.
- 2)
Klop de roomkaas los met de poedersuiker.
- 3)
Voeg de gesmolten chocolade toe en mix het goed.
- 4)
Giet de slagroom er beetje bij beetje bij, terwijl je blijft kloppen, tot alles goed gemengd en romig is.
Cheesecake samenstellen:
- 1)
Haal de siliconen vorm uit de koelkast.
- 2)
Plaats de doormidden gebroken KitKat stukjes tegen de randen van de vorm.
- 3)
Vul de binnenkant met het cheesecakebeslag en strijk de bovenkant glad.
- 4)
Zet de cheesecakes minimaal 4 uur (of een hele nacht) in de koelkast om op te stijven.
- 5)
Plaats ze daarna nog 1 uur in de vriezer, zodat ze makkelijker uit de vorm te halen zijn.
Afwerking:
- 1)
Druk de cheesecakes voorzichtig uit de siliconen vorm en zet ze op een bord.
- 2)
Garneer elke cheesecake met een toef slagroom en extra KitKat chocolade. Eet smakelijk!