Mini Kip Bastillas
Prep time: 1 uur
Cook time: 1 uur
Serves: 8 stuks
Mini Kip Bastillas
- Voorbereidingstijd 1 uur
- Kooktijd 1 uur
- Totale tijd 2 uur
- Aantal personen: 8 stuks
Ingrediënten:
- 6 drumsticks
- 3 uien , in schijfjes
- 2 eetl. koriander, fijngesneden
- 2 eetl. peterselie, fijngesneden
- 100 gram mihoen
- 1 pak verse filodeeg
- 150 gram roomnboter, gesmolten
Kruiden:
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. zout
- 1 theel. kip kruiden
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. kurkuma
- 1/2 theel. harissa kruiden
Bereidingswijze:
Kip marineren & bakken:
- 1)
Voeg de kippenbouten, uien, koriander, peterselie, alle kruiden, zonnebloemolie en de olijfolie toe.
- 2)
Schep het goed door, dek het af en laat de marinade voor minstens 30 minuten intrekken.
- 3)
Open de Tefal Easy Fry & Grill en leg de drumsticks met de uien op de bodem.
- 4)
Schuif de lade terug in de Tefal Easy Fry & Grill en stel het apparaat in op 200 graden voor 30 minuten.
- 5)
Nadat de kip gaar is laat je het even afkoelen en pluk je het vlees van het bot.
- 6)
Roer de mihoen door het vlees en zet het apart.
- 7)
Snijd het filodeeg verticaal in drie gelijke stukken en plaats twee vellen filodeeg over elkaar heen tot een plus teken.
- 8)
Besprenkel met de gesmolten roomboter en plaats in het midden een serveerring.
- 9)
Schep op de bodem van de ring twee eetlepels van het kip mengsel en druk het ietsjes aan.
- 10)
Verwijder de ring en breng alle zijkanten van het filodeeg naar binnen tot het een vierkant pakketje is.
- 11)
Draai het pakketje om en besprenkel opnieuw met wat roomboter.
- 12)
Gebruik het laatste stuk filodeeg om het pakketje in te pakken en vorm de bastilla met je handpalm mooi rond.
- 13)
Plaats de gevulde bastilla weer in de Tefal Easy Fry & Grill en bak ze in 20-30 min. mooi goudbruin en gaar.
- 14)
Garneer de kip bastilla’s met kaneel en poedersuiker. Enjoy!
Dit artikel is in samenwerking met Tefal Nederland.