Mini Kip Bastillas

8 mei 2022Fatima El Irari

Prep time: 1 uur

Cook time: 1 uur

Serves: 8 stuks

Sinds kort staat er een nieuwe parel bij ons in de keuken, de Tefal Easy Fry & Grill! Een kwalitatief goede heteluchtfriteuse en grill in één. Het apparaat is heel gemakkelijk om te gebruiken, een kwestie van de stekker in het stopcontact te steken, de gewenste temperatuur in te stellen en bakken maar!
Ik besloot aan de slag te gaan met kleine kip bastillas, waarvan ik zowel de kip vulling als de filodeeg taartjes in de Tefal Easy Fry & Grill heb klaargemaakt. Met als resultaat een lekker knapperig en goudbruin filodeeg taartje met een vulling van sappig malse kip, die maar liefst in 20 minuten al volledig gaar was! De Tefal Easy Fry & Grill heeft de test glansrijk doorstaan, die ga ik nog vaak gebruiken in de toekomst!
Print recept

Mini Kip Bastillas

  • Voorbereidingstijd 1 uur
  • Kooktijd 1 uur
  • Totale tijd 2 uur
  • Aantal personen: 8 stuks

Ingrediënten:

  • 6 drumsticks
  • 3 uien , in schijfjes
  • 2 eetl. koriander, fijngesneden
  • 2 eetl. peterselie, fijngesneden
  • 100 gram mihoen
  • 1 pak verse filodeeg
  • 150 gram roomnboter, gesmolten

Kruiden:

  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. kip kruiden
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. kurkuma
  • 1/2 theel. harissa kruiden

Bereidingswijze:

Kip marineren & bakken:

  • 1)

    Voeg de kippenbouten, uien, koriander, peterselie, alle kruiden, zonnebloemolie en de olijfolie toe.

  • 2)

    Schep het goed door, dek het af en laat de marinade voor minstens 30 minuten intrekken.

  • 3)

    Open de Tefal Easy Fry & Grill en leg de drumsticks met de uien op de bodem.

  • 4)

    Schuif de lade terug in de Tefal Easy Fry & Grill en stel het apparaat in op 200 graden voor 30 minuten.

  • 5)

    Nadat de kip gaar is laat je het even afkoelen en pluk je het vlees van het bot.

  • 6)

    Roer de mihoen door het vlees en zet het apart.

  • 7)

    Snijd het filodeeg verticaal in drie gelijke stukken en plaats twee vellen filodeeg over elkaar heen tot een plus teken.

  • 8)

    Besprenkel met de gesmolten roomboter en plaats in het midden een serveerring.

  • 9)

    Schep op de bodem van de ring twee eetlepels van het kip mengsel en druk het ietsjes aan.

  • 10)

    Verwijder de ring en breng alle zijkanten van het filodeeg naar binnen tot het een vierkant pakketje is.

  • 11)

    Draai het pakketje om en besprenkel opnieuw met wat roomboter.

  • 12)

    Gebruik het laatste stuk filodeeg om het pakketje in te pakken en vorm de bastilla met je handpalm mooi rond.

  • 13)

    Plaats de gevulde bastilla weer in de Tefal Easy Fry & Grill en bak ze in 20-30 min. mooi goudbruin en gaar.

  • 14)

    Garneer de kip bastilla’s met kaneel en poedersuiker. Enjoy!

    Dit artikel is in samenwerking met Tefal Nederland.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept