Harcha (Griesmeelkoekjes)

2 juni 2014Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten: (12 stuks)
  • 350 gr. grove griesmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl. zout
  • 2 tl. bakpoeder
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 150-180 ml lauwwarm water
  • extra griesmeel 
Bereiding:
  1. Meng de griesmeel met de bakpoeder, vanillesuiker en het zout in een ruime kom.
  2. Giet de zonnebloemolie erbij en roer het goed samen tot de zonnebloemolie is opgenomen.Mini HarchaMini Harcha1
  3. Giet het water er in stappen bij en meng het geheel samen tot een samenhangend deeg. 
  4. Vorm het deeg tot een bal, druk deze ietsjes plat en laat het deeg rusten voor 10 minuten.
  5. Strooi wat griesmeel op je werkblad en rol het deeg uit tot een ronde plak van ongeveer 2 cm dikte. Mini Harcha2
  6. Haal met een ronde vorm ronde plakken uit het deeg en zet  apart.
  7. Verwarm de koekenpan voor en vet de pan in met een laagje zonnebloemolie.
  8. Bak de harcha aan beide kanten mooi goudbruin. Mini Harcha3

Voor het afbakken van de harcha gebruik ik een Marokkaanse zware koekenpan. Als je deze niet in huis hebt kun je de harcha ook prima in een koekenpan afbakken of op een grill. Met dit recept kun je ook een grote harcha bakken.

Liefs,
Fatima

IMG_97655

 

Print recept

Nutrition

159 Comments

  • Sahiela

    2 juni 2014 at 19:17

    Salam alaikoem. Deze ga ik inshaAllah zeker een keer maken. Alleen weet ik niet elke griesmeel jij precies bedoelt. Misschien dat je een foto kan plaatsen van de verpakking? Ik zou dat heel erg waarderen. BarakaAllahufki.

    1. xfaatjee

      2 juni 2014 at 19:31

      Dankjewel lieverd! Ik gebruik griesmeel van het merk Moyen! Kijk even op google Xx

      1. Alexandra

        18 april 2020 at 08:54

        Moyen is niet het merk maar de maat, gemiddelde korreldikte.

      2. Fatima El Irari

        18 april 2020 at 09:02

        Hi Alexandra,

        Op de verpakking die ik heb staat enkel Moyen en geen enkel andere naam.

      3. Anissa

        20 juli 2020 at 19:33

        Moyen is de maat lieverd. Moyen is grof en fine is fijn. 🙂

      4. Fatima El Irari

        21 juli 2020 at 21:23

        Hi Anissa,

        Oh wat stom van mij haha! Ik dacht serieus dat Moyen het merk was, aangezien het zo groot op de verpakking staat haha. Dankjewel! Xx

  • Ikrame

    2 juni 2014 at 19:22

    Oooooh ma sha Allah hier heb ik nou zo een zin in dit ga ik echt snel proberen!!!!

    1. xfaatjee

      2 juni 2014 at 19:31

      Nou dit ga je echt heerlijk vinden haha! Shukran lieverd Xx

    2. Ashley Baldewsingh

      21 maart 2020 at 22:21

      Yummiee! Kan ik ook olijfolie gebruiken ipv zonnebloem?

      1. Fatima El Irari

        23 maart 2020 at 10:41

        Hi Ashley,

        Ja, hoor dat kan maar dan raad ik je wel aan om milde olijfolie te gebruiken. Xx

  • Lina

    2 juni 2014 at 19:51

    Deze ga ik snel een keer maken insha Allaah. Ik heb al zoveel recepten van harsha uitgeprobeerd maar elke keer werd hij niet zoals ik ‘m wil. Dit recept ziet er veelbelovend uit, ik hoop dat hierbij mijn zoektocht naar de perfecte harsha is beëindigd haha.

    1. xfaatjee

      2 juni 2014 at 21:14

      Hahaha nou dit recept kan eigenlijk niet verkeerd gaan en inschAllah lukt het ook bij jou! Hou je me wel op de hoogte ben benieuwd haha! Succes meid Xx

      1. Ilona

        22 maart 2020 at 06:12

        Hoi fatima,

        Ik heb alleen fijne smieda kan het ook daar mee of heb je echt grove nodig.
        Groetjes

      2. Fatima El Irari

        23 maart 2020 at 10:41

        Hi Ilona,

        Ik heb het ooit geprobeerd met fijne griesmeel, maar ik vond de harcha toen echt niet lekker. Je hebt voor mij gevoel echt grove griesmeel nodig voor harcha.

  • kim

    2 juni 2014 at 20:22

    Wat een top uitleg.! Zeker proberen.
    alleen 1 vraagje, moet je olie in de pan doen als je ga bakken?

    Gr kim

    1. xfaatjee

      2 juni 2014 at 21:16

      Dankjewel lieve Kim! Wanneer je de harcha gaat afbakken hoef je niet extra olie te gebruiken in de pan, omdat je al olie in het deeg hebt zitten en de olie zelf vrijkomt tijdens het bakken. Wil je extra olie gebruiken dan kun je dat natuurlijk doen, maar dit hoeft niet. Succes meid Xx

  • saida

    2 juni 2014 at 20:39

    deze ga ik morgen maken

    1. xfaatjee

      2 juni 2014 at 21:16

      inschAllah meid! Xx

  • Amal

    2 juni 2014 at 20:43

    Hallo deze ga ik maken maar heel eve een vraAgje wat is beter Marokkaanse zware pan of tefal koekenpan alvast bedankt en ga zo door echt lekker recepten groetjes amal

    1. xfaatjee

      2 juni 2014 at 21:17

      Dankjewel lieverd! Persoonlijk vind ik een Marokkaanse zware pan de harcha beter bereiden dus zou ik voor de Marokkaanse pan gaan meid Xx

  • imane

    3 juni 2014 at 07:04

    Machallah 3lik lieverd jij bent en topper ga zo door schat xxxx

    1. xfaatjee

      3 juni 2014 at 07:18

      Shukran lieve schat! Xx

  • Nabila

    3 juni 2014 at 17:52

    Net gemaakt heel lekker van 350g griesmeel heb je wel weinig harcha heb het recept verdubbeld maar nogmaals heel lekker groetjes

    1. xfaatjee

      3 juni 2014 at 21:24

      Goed om te lezen meid! Ja je krijgt er 10 mini harcha uit en dat was voldoende voor ons haha. Smakelijk meid!

      1. Nabila

        3 juni 2014 at 22:22

        Hhhhh ik heb ze groot gemaakt vandaar!! Hhh

      2. xfaatjee

        4 juni 2014 at 14:43

        Oh zo haha oké! Xx

  • rachida

    3 juni 2014 at 20:14

    Hoeveel van die kleine harchas haal je eruit met dit recept

    1. xfaatjee

      3 juni 2014 at 21:26

      Je haalt er 10 mini harcha uit 😉

  • Hanan

    4 juni 2014 at 12:29

    Salaam ,

    Ik heb alles afgewogen en gemeten maar deeg was te droog.kon wel bal vormen maar als ik hem uitrolde brokkelden er stukken vanaf.
    Ik ben best een ervaren bakker,dus ik wist dat het zo niet zou lukken was gewoon te droog.heb er dus melk bijgedaan,daarna is het prima gelukt. Heb ervan gesmikkeld!

    1. xfaatjee

      4 juni 2014 at 14:45

      Hmm vreemd meid, want meerdere hebben dit recept nu onderhand uitgeprobeerd en bij iedereen is het gelukt. Maar het kan natuurlijk bij iedereen verschillen. Alhamdoelilah dat het uiteindelijk toch nog lekker was Bsa7a! Xx

  • essma

    4 juni 2014 at 12:53

    Ziet er super lekker uit! Dit ga ik zeker eens uitproberen xxx

    1. xfaatjee

      4 juni 2014 at 14:45

      Dankjewel meid en inschAllah! Xx

  • Tanja

    4 juni 2014 at 13:27

    Ik heb hier nog fijne griesmeel liggen. Zou je die ook kunnen gebruiken of mislukt het dan?

    1. xfaatjee

      4 juni 2014 at 14:46

      Hallo Tanja, je kunt ook gewoon fijne griesmeel gebruiken alleen dan is de harcha wat minder krokant, maar zeker weten net zo lekker! Succes Xx

      1. Tanja

        5 juni 2014 at 13:28

        Dank je wel voor je antwoord!
        Ennuh ben ik erg als ik zeg dat ik het ook heerlijk vind met kaas ertussen 🙂
        Ben ik de enige die dat doet? hihi
        Ik ga morgen meteen bakken… Stuur je een fotootje!

      2. xfaatjee

        5 juni 2014 at 14:02

        Hahaha nee zeker niet, want mijn zusje doet dat ook haha! Heb het ook wel eens gedaan best lekker hoor! Succes meid en een foto is altijd leuk! Xx

  • Naziha rayane

    5 juni 2014 at 13:59

    Heel fel bedankt voor dit recept,heb ze gemaakt en ze waren heeeerlijk!!

    1. xfaatjee

      5 juni 2014 at 14:03

      Goed om te lezen meid en heel graag gedaan! Xx

  • mariam

    8 juni 2014 at 10:23

    Super recepten met duidelijk uitleg. Beter kan het niet.

    1. xfaatjee

      9 juni 2014 at 14:23

      Dankjewel lieve meid! xx

  • slankie dame

    20 juni 2014 at 14:42

    salamoealaikom,

    ik heb die mini harcha maar het water is te weinig voor 350 gram griesmeel was droog ik heb er water bij moeten doen .

    1. xfaatjee

      20 juni 2014 at 16:17

      Oh dat is vreemd, want bij mij was het precies goed! Waren ze wel lekker meid? Xx

  • ABS

    21 juni 2014 at 17:15

    As-salaam alaikum,

    Kan je ipv water ook melk gebruiken?

    Groetjes.

    1. xfaatjee

      21 juni 2014 at 20:40

      Salaam 3likoem! Dat kun je zeker doen 😉

  • slankie dame

    25 juni 2014 at 12:26

    salamoalikom

    heb ze weer gemaakt maar het water is te weinig dus water bij gedaan maar verder zijn heerlijk bedankt voor recept

    1. xfaatjee

      25 juni 2014 at 20:14

      Oh echt vreemd! Ik heb echt niet meer water gebruikt haha. Maar goed dat ze zijn geluk! Xx

  • hajar

    5 juli 2014 at 12:10

    Jouw recepten mashallah zien er overheeeerlijk uit. Is het een probleem als ik ipv grove griesmeel, fijne griesmeel gebruik. Dat is namelijk wat k nu thuis heb

    1. xfaatjee

      5 juli 2014 at 22:19

      Aah dankjewel lieverd! Kun je ook gewoon gebruiken meid Xx

  • Aya

    13 juli 2014 at 22:25

    Ziet er goed uit! Ik heb alleen zakjes bakpoeder en vanillesuiker in huis. Hoe veel zakjes zijn een theelepel vanillesuiker en 2 bakpoeder?

    Xx

    1. xfaatjee

      14 juli 2014 at 08:43

      Dankjewel meid, heb je geen theelepel thuis? Ik durf zo niet te zeggen hoeveel je van het zakje moet gebruiken voor een theelepel. Xx

  • Asmae

    3 augustus 2014 at 18:12

    Sallaam lieverd,

    Ik wil heel graag weten waar je die ronde ding vandaan hebt waar je zo mooie rondjes mee krijgt??

    1. xfaatje

      3 augustus 2014 at 20:03

      Salaam lieverd, deze komt van de Action voor maar 1 euro hihi <3

  • yasmina

    8 augustus 2014 at 10:03

    Salamu alaykum! Ik ben er nu mee bezig en de deegbal is 10 min aan het rijzen. Of hoe je dat ook noemt. Alleen ik had echt veel water meer nodig, misschien ligt dat aan de soorten griesmeel. Anders was het heel kruimelig.

    hoe kan ik je een foto sturen van t resultaat 🙂

    Xx

    1. xfaatje

      8 augustus 2014 at 10:07

      Salaam 3likoem meid, ja gewoon een deegbal zo noem ik het ook haha! Oh ja dat kan wel kloppen meid. InschAllah smaken ze HEERLIJK! Je kunt me een foto’s sturen naar het e-mailadres info@uitdekeukenvanfatima.nl <3

  • Fatna

    19 augustus 2014 at 12:15

    Salam,

    Mijn vader komt vandaag uit Marokko en hij is dol op harcha dus ik heb vandaag harcha naar jouw recept gemaakt en ik heb hem niet kunnen proeven maar hij zag er prima uit en rook zoals het hoort. Ik had geen probleem met te droog beslag dus je recept is prima.
    Liefs Fatna

    1. xfaatje

      21 augustus 2014 at 17:33

      Wat leuk om te lezen Fatna! Je vader zal vast en zeker gesmuld hebben! <3

  • Nora

    24 augustus 2014 at 15:04

    Het is me gelukt en was lekkker!
    Supeeer bedankt Lieve meid!!

    1. xfaatje

      26 augustus 2014 at 07:16

      Goed om te lezen Nora! Heel graag gedaan meid <3

  • Joyce

    7 september 2014 at 10:43

    Ben het nu ook aan het maken. Deeg was juist erg nattig. Vraag me af of dat goed gaat. Heb precies dezelfde hoeveelheid gebruikt maar dan met fijne griesmeel.
    Het is nu aan het rijzen, ben erg benieuwd!

    1. xfaatje

      27 september 2014 at 19:38

      Hallo meid! Als het iets nattig is dan is dat geen ramp hoor, als je er maar vormpjes van kunt vormen. Was het uiteindelijk nog gelukt en lekker?

  • Maria

    12 oktober 2014 at 07:57

    Dankjewel meid! Het is gelukt omdat je het stapsgewijs hebt uitgelegd. Ik moet de volgende keer alleen iets meer zout bijdoen. Ik ben daar altijd voorzichtig mee. Nogmaals super bedankt!

    1. xfaatje

      14 oktober 2014 at 17:12

      Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! Super om te lezen meid! <3

      1. Maria

        14 oktober 2014 at 17:32

        Geeft niet hoor! Ik blijf je inshallah volgen! Liefs

  • mounia

    16 oktober 2014 at 10:20

    Selaam meid, de harcha is erg goed gelukt. Dank jewel

    1. xfaatje

      16 oktober 2014 at 17:31

      Salaam Mounia! Wat goed om te lezen! Heel graag gedaan meid <3

  • douniakaddouri

    22 maart 2015 at 09:05

    word straks eens uit proberen se ziet er heerlijk uit tbarkallah

    1. xfaatje

      13 mei 2015 at 17:30

      Nou dit recept is een dikke aanrader hihi! Succes meid. <3

  • Nadia

    7 mei 2015 at 08:36

    Heej salaam! Heb je harsha uitgeprobeerd en ze waren heeerlijk! Ongeveer een minuut of 10 na het bakken is het lekker krokant en redelijk zacht van binnen, zoals het hoort. Alleen erna worden ze al gauw hard.. Hoe kan ik dat voorkomen. Heb jij dat ook? Was ook benieuwd of ik het recept kon aanpassen door 130 ml lauwwarm melk ipv water. De rest blijft hetzelfde.. Hoor graag van je! En shoukrannn

    1. xfaatje

      10 mei 2015 at 19:36

      Salaam 3likoem meid, super om te lezen dat het heeft gesmaakt! Wat ik altijd doe is de overgebleven harcha afdekken met aluminiumfolie. Zo blijven ze lekker zacht! Je kunt het water zeker vervangen door melk en dan gewoon precies dezelfde hoeveelheid. Succes meid. <3

  • Yas

    23 mei 2015 at 15:07

    Hey meid ik wil deze morgenochtend maken alleen heb ik geen ronde vormpjes thuis. Hoe kan ik ook die rondje vormpjes eruit krijgen? Met een glas/soepkommetje??

    1. xfaatje

      24 mei 2015 at 09:13

      Hallo lieverd, juist inderdaad. Je kunt een glas,kom, deksel etc. gebruiken. Succes! ❤

  • dounia

    19 juni 2015 at 11:44

    Super goed uitgelegd tbark allah! Heb ze kunnen maken met positief resultaat.

    Ramadan moubarak
    Liefs
    Douns

    1. xfaatje

      19 juni 2015 at 13:03

      Hallo Dounia, Ramadan Mubarak! Wat leuk om te lezen dat het in de smaak is gevallen. <3

  • anissa

    28 juni 2015 at 18:13

    Hoi meid heb 2 recepten van jouw uitgeprobeerd de beghrir en harcha alleen de harcha was een beetje aangebrand mss op de ik een nieuwe Marokkaanse pan juist had gekocht hoop dat ze zullen smaken straks xxx

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 19:25

      Hallo Anissa, je kunt de volgende keer het vuur misschien iets lager zetten?

  • NadiyaJaan

    10 juli 2015 at 12:34

    Hey hey, Salaam!
    Ik ben echt onhandig in de keuken, een echte kluns. Recepten die ik maak lukken vaak niet. Voor eerst heb ik jou recept geprobeerd en ik heb echt mini Harsha gemaakt vandaag. Zo trots op mezelf!! Hoop echt dat je blijft doorgaan met deze site, en ik ga zeker nog meer recepten proberen. Tbarkelah 3leek!!! Shoukran voor het delen van de Recepten…

    1. xfaatje

      10 juli 2015 at 13:15

      Salaam Alikoem NadiyaJaan, Aah super! Ben echt blij te lezen dat het je is gelukt. Zie je wel iedereen kan koken! Nu kun je stap voor stap meerdere recepten uitproberen, en inschAllah lukken deze ook allemaal. Veel kookplezier meid en bedankt voor je lieve berichtje. <3

  • Nabila

    11 juli 2015 at 17:43

    Hai!

    Ik had een vraagje..
    Ik heb geen keukenweegschaal meer, dus ik weer niet echt wat 350 gram is. Heel stom! Snel weer die keukenweegschaal aanschaffen. Weet je toevallig ook hoeveel glazen dat zijn of een andere manier?

    Ik hoop graag van je te horen!

    Bedankt,
    Nabila

    1. xfaatje

      13 juli 2015 at 10:56

      Hallo Nabila, ik gebruik voor het afmeten van de ingredienten geen keuken weegschaal hoor. Ik gebruik hiervoor een maatbeker. Je kunt al een maatbeker bij de Action kopen voor maar 1 euro. Succes meid.

  • Melissa

    31 juli 2015 at 15:45

    Vanochtend gemaakt.. Wederom een heerlijk recept! Heel erg bedankt ❤️

    Salaam alaykum

    1. xfaatje

      3 augustus 2015 at 08:43

      Hallo Melissa, ben blij te lezen dat het heeft gesmaakt meid! Heel graag gedaan. <3

  • Ji

    1 augustus 2015 at 20:47

    Vandaag gemaakt. Alleen vier stuks uitgehaald (kom grootte) ?. Shokran

    1. xfaatje

      3 augustus 2015 at 08:51

      Hallo Ji, graag gedaan!

  • anissa

    11 september 2015 at 12:22

    Hey Faatje, bedankt voor je recept. Ik heb ze vandaag gemaakt en het was heerlijk, alleen tijdens het uitrollen was het deeg echt stevig en het ging uit elkaar en ik ging het nog een keer als een bal vormen en toen lukte het wel. Maar weet je wat ik dan verkeerd doe als de 7archa uit elkaar gaat? Moet het een zachte 7archa zijn of beetje hard?

    1. xfaatje

      14 september 2015 at 12:35

      Hallo Anissa, ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Wat je de volgende keer kunt doen is het deeg laten rusten nadat je er een bal van hebt gemaakt. Dit zal helpen tegen de scheuren in het deeg. Het deeg moet soepel zijn en niet echt stevig/hard.

  • Fatiha

    3 november 2015 at 07:43

    Salaam oe alaykoem xFaatje

    Na een heel lange zoektoch (3j) heb k eindelijk het recept gevonden die mijn man lekker vindt.

    Voor ons geen ander recept meer. Lukt altijd en is heerlijk.

    Bedankt om met ons te delen ?

    1. xfaatje

      3 november 2015 at 20:53

      Salaam Alaikoem Fatiha, ah super meid. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt Alhamdoelilah. Heel graag gedaan Xx

  • Anika

    16 november 2015 at 20:36

    Hoi Faatje, ik heb een vraagje: waar kan ik grove griesmeel kopen of kan ik ook fijne griesmeel gebruiken voor dit recept? En voor het maken van msemmen, welk griesmeel moet ik daar voor gebruiken? Ik vind je blog echt super! 🙂 bedankt voor alle leuke recepten!! Liefs Anika

    1. xfaatje

      17 november 2015 at 12:59

      Hallo Anika, allereerst bedankt voor je lieve compliment. Voor beide recepten kun je zowel fijne als grove griesmeel gebruiken. Ik haal mijn griesmeel altijd bij de Marokkaanse/Turkse slager, maar ik zag dat de Albert Heijn ook griesmeel verkoopt. Succes meid Xx

  • Saloua

    4 januari 2016 at 09:10

    Lieve faatje ik vroeg me af of dit de harde of zachte versie is van de harcha ik ben op zoek naar de harde XXX saloua

    1. xfaatje

      6 januari 2016 at 12:42

      Hallo Saloua,

      Dit is de harde versie meid haha. Succes hoor Xx

  • Karima

    27 maart 2016 at 09:19

    Bij mij mislukken ze vaak. Ik heb bij het afbakken ook problemen met de zijkanten van de harsha, alsof die niet gaar wil worden. Heb jij een tip?

    Ik ga zo jouw recept uitproberen. InshaAllah lukt het dit keer wel!

    1. xfaatje

      28 maart 2016 at 09:29

      Hallo Karima,

      Wat mislukt er dan precies? Je moet het vuur eigenlijk altijd op de middelste stand, zetten zodat de harcha langzaam gaar kan worden. En zo worden ook de zijkanten gaar.

      1. Karima

        28 maart 2016 at 09:46

        Ik heb ze gisteren gemaakt en ze waren goed gelukt! Ik had het vuur idd heel zacht staan, daardoor zijn ze aan ds zijkanten ook goed gaar geworden.

        Dankjewel!

      2. xfaatje

        29 maart 2016 at 07:30

        Hallo Karima,

        Ah, super meid! Heel graag gedaan! x

  • Karima

    10 augustus 2016 at 08:59

    Hallo Fatima,

    Ik heb deze mini harchat al een aantal keer gemaakt en ze smaken heerlijk. Stel dat ik deze een koekenpan met olie afbak, krijg ik dan makrout of is dat weer een ander recept?

    Groetjes

    1. xfaatje

      10 augustus 2016 at 10:04

      Hallo Karima,

      Ah super meid! Als je ze in olie afbakt, dan krijg je inderdaad een makrout structuur. Erg lekker en vooral lekker knapperig hihi.

  • Merjem

    11 september 2016 at 06:45

    Ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn super gelukt! Bedankt voor het delen van jouw recepten, het lukt gewoon altijd. Sokrann!

    1. xfaatje

      15 september 2016 at 13:55

      Hallo Merjem,

      Super meid! Graag gedaan hoor Xx

  • Mine

    10 oktober 2016 at 14:30

    Dag faatje welk vorm heb je gebruikt voor de harcha. Ik.heb die van 8cm gebruikt en heb er 9 a 10 uit gekregen klopt dat. Ze zijm wel echt MINNIE hoor. Die van jou zagen er op de foto wel.groot uit. Heb ik.iets fout

    1. xfaatje

      11 oktober 2016 at 06:06

      Hallo Mine,

      Ik weet niet precies hoe groot de ring is, maar die van mij komt van de Action. Misschien lijken ze groot op de foto, maar in werkelijkheid zijn ze niet zo groot haha.

  • Mine

    10 oktober 2016 at 17:02

    Dag faatje ik.heb ze gemaakt maar vind ze van binnen nog plakkerig natterig een beetje ik.heb ze niet dun gedaan en ook niet op hoge vuur gebakken. Weet je waar het anders door kan komen

    1. xfaatje

      11 oktober 2016 at 06:08

      Hallo Mine,

      Ik denk dan echt dat de harcha te snel zijn gebakken. Je kunt de volgende keer eerst de pan goed laten warm worden en de harcha op een middelmatig vuur laten bakken Xx

  • Josephine

    27 november 2016 at 07:47

    Hoi faatje!
    Het ziet er erg goed uit!! In Marokko ben ik verliefd geworden op harcha en kan niet wachten het zelf te maken! Ik heb alleen een vraagje: hoe lang kun je ze ongeveer bewaren? En bewaar je ze buiten of in de koelkast? Hoor het graag! Xxx

    1. Fatima

      28 november 2016 at 07:18

      Hallo Josephine,

      Ah wat leuk!(zelf ben ik ook gek op harcha!) Je kunt de harcha zeker wel 2 dagen bewaren. Zelf dek ik de harcha af met aluminiumfolie en bewaar ik het in de keuken. Succes Xx

  • Abdoelah

    27 december 2016 at 23:33

    Nou ik als enige man heb ze ook gemaakt en ze waren nice??
    Next time meer maken met een theetje of koffie

    1. Fatima El Irari

      3 januari 2017 at 07:33

      Hallo Abdoelah,

      Super!

  • Salma

    9 januari 2017 at 22:24

    Andere recepten geprobeerd die mislukken altijd
    Jou recepten gaan nooit fout en zijn super, lkkr

    1. Fatima El Irari

      10 januari 2017 at 15:20

      Dankjewel lieve Salma, erg lief van je!

      Liefs Fatima

  • Fatima

    22 juni 2017 at 13:56

    Hallo naamgenootje:)
    Ik wil deze heerlijke harcha straks bij de iftar serveren maar aangezien dat niet het enige is ik en mijn moeder nog meer gerechten zullen klaarmaken vroeg ik me af of ik ze eerder kan maken en voor de iftar nog even verwarmen? En zo ja op welke manier raad je ze het dan het meeste aan om te verwarmen (in de oven, koekenpan,…)

    1. Fatima El Irari

      23 juni 2017 at 11:24

      Hallo naamgenootje haha!

      Ik raad je aan om de harche vervolgens weer even kort in de koekenpan te verwarmen op middelmatig vuur.

      Liefs,
      Fatima

  • Ikrame

    7 augustus 2017 at 17:20

    Kan ik ook grove griesmeel gebruiken want ik heb nu geen fijne griesmeel in huis ?? Alvast bedankt voor je antwoord.

    1. Fatima El Irari

      8 augustus 2017 at 11:13

      Hallo Ikrame,

      Ja hoor die zou je ook kunnen gebruiken, succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Warda

    1 september 2017 at 14:15

    Hey Fatima, salaam eid Moubarak lieverd heb de harshas gemaakt heb je een snap dan stuur ik je die door

    1. Fatima El Irari

      4 september 2017 at 09:07

      Hallo Warda,

      Jazeker, mijn gebruiksnaam is Kookhoekjevxf. Xx

  • S

    23 september 2017 at 09:48

    Hi Faat,

    Ik heb een vraag over het recept, er staat namelijk 50 ml zonnebloemolie en daarna 2 etl zonnebloemolie. Wat kan ik hieruit verstaan?

    Gr

    1. Fatima El Irari

      25 september 2017 at 06:28

      Hallo S,

      De 50 ml zonnebloemolie gaat in het beslag voor de harcha. En de overige olie vet je de koekenpan mee in. Ik heb het er even duidelijker bijgezet. Xx

  • Samira

    19 november 2017 at 16:42

    A salaam alaikoum Fatima,

    Je hebt toch ook een harcha recept met ei erin? Kan hem niet vinden.
    In ieder geval bedankt

  • Amina

    3 december 2017 at 06:06

    Salaam oe alaykoem

    Is het erg als ik deze mini harsas maak met fijne griesmeel in plaats van grove griesmeel?

    1. Fatima El Irari

      4 december 2017 at 07:35

      Alaikoem salaam Amina,

      Nee hoor dit is niet erg. Gebruik ik zo nu en dan ook. Succes! Xx

      1. Amina

        20 december 2017 at 09:28

        Oke Shokraaaaaan <3

        Xx

  • Mariam

    9 december 2017 at 19:36

    Dag fatima

    Kan ik ook griesmeel uit de kartonnenverpakking van de ah gebruiken?
    Of is er bij de ah een ander soort griesmeel te koop waar je harcha mee kn maken?

    1. Fatima El Irari

      12 december 2017 at 16:36

      Hallo Mariam,

      Die zou je eventueel ook kunnen gebruiken, maar toch raad ik je de griesmeel aan die je bij de slager kunt vinden. Die griesmeel is naar mijn gevoel beter en ook nog eens goedkoper. Xx

  • Sylvana

    6 januari 2018 at 17:29

    Mijn deeg bleef plakkerig, dit terwijl ik alles precies had gedaan zoals er stond. Hoe kan dit?
    X sylvana

    1. Fatima El Irari

      8 januari 2018 at 07:28

      Hallo Sylvana,

      Elk griesmeel soort is weer anders. Heb je het deeg even laten rusten? Voor de volgende keer kun je makkelijk even je handen invetten met zonnebloemolie en dan het deeg er even mee kneden. Dan verdwijnt het plakkerige direct.

      Liefs,
      Fatima

  • Jamila

    6 februari 2018 at 08:06

    Salaam Alaikoum wa rahmatulahi wa barakatuh lieve oegtie, djazak Allaahu gairan voor je recept.
    Ik wil deze Insha’Allaah in het weekend uitproberen.
    Alleen wil ik je vragen als je bewaaradvies voor mij hebt zodat als er wat over blijft de volgende dag gegeten kan worden?

    1. Fatima El Irari

      6 februari 2018 at 08:19

      Alaikoem salaam Jamila,

      Allahoema ameen lieverd. Ik bewaar de harcha die overblijft altijd in aluminiumfolie. De harcha wordt de volgende dag wel iets zachter en dan zou je de harcha even in de oven kunnen opwarmen op 100 graden voor ongeveer 5 minuten, zodat de harcha weer iets krokanter wordt. Bsaha alvast! Xx

  • Asmae

    2 april 2018 at 11:11

    Heb een vraagje, weet je of de zware harcha pan ook op een elekrische kookplaat kan?

    Alvast bedankt! Groetjes Asmae

    1. Fatima El Irari

      2 april 2018 at 11:39

      Hi Asmae,

      Ik weet dat zo’n pan niet op een indictie kookplaat kan, maar op een elektrische kan het denk ik wel. Ik zou het gewoon even proberen en als het niet lukt, dan kun je nog altijd een normale koekenpan gebruiken. Xx

      1. Asmae

        22 april 2018 at 08:43

        Aah oke. Bedankt! 🙂

  • Yasmina

    14 mei 2018 at 10:07

    Ik heb ze eergisteren voor m’n man gemaakt en hij zei “je kan zo lekkere harcha maken maar je maakt da nooit”
    Toen k net getrouwd was kon k niets koken of bakken maar dankzij je blog ben k een echte keukenprinses geworden.
    Doe zo verder zou ik zeggen!

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2018 at 10:58

      Hi Yasmina,

      Aah wat leuk om te lezen zeg! Ik ben blij dat je nu echt je draai hebt gevonden in koken en bakken. Dankjewel lieve schat! Xx

  • Faad

    12 juli 2018 at 08:47

    Haai haai kan griesmeel van de ah ook??

    1. Fatima El Irari

      16 juli 2018 at 07:37

      Hi Faad,

      Zelf gebruik ik bijna nooit de griesmeel van de Albert Heijn, maar je zou deze kunnen uitproberen.

  • hanan

    1 november 2018 at 13:12

    ik heb het vandaag gemaakt voor mij en mijn man en hij vond het heerlijk….

    1. Fatima El Irari

      1 november 2018 at 14:49

      Hi Hanan,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Sab

    29 januari 2019 at 19:36

    Hoi
    Ik wil het maken maar ik heb alleen medium griesmeel want ik kan geen grove vinden maar er staat wel moyen in hrt midden dus weet niet zeker . Blijven de ingredienten hetzelfde als ik het wil proberen of moet ik iets veranderen
    Bedankt alvast
    Gr. Sabrina

    1. Fatima El Irari

      29 januari 2019 at 21:08

      Hi Sab,

      Je kunt ook fijne griesmeel gebruiken hoor. Succes! Xx

  • Sab

    30 januari 2019 at 06:15

    Super! Chokran ?

  • Sab

    30 januari 2019 at 11:48

    Yes gemaakt gelukt en gesmaakt zoals al je recepten. Tbarkelah alik. Bedankt voor het antwoord.

    1. Fatima El Irari

      31 januari 2019 at 13:37

      Ah super goed! Graag gedaan Sab!???

  • Dina

    3 april 2019 at 06:56

    Salam kan ik dit ook recept ook maken met maïsmeel?
    Heb geen griesmeel in huis maar ik heb er zo zin in Haha

    1. Fatima El Irari

      3 april 2019 at 09:22

      Alaikoem salaam Dina,

      Jazeker, maismeel kan ook. Xx

  • Khadija

    28 april 2019 at 06:28

    Salam,
    Ik wil dit zo maken maar heb geen bakpoeder in huis. Is het nog mogelijk het recept te proberen of raadt je dat af?
    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      28 april 2019 at 08:16

      Alaikoem salaam Khadija,

      Je kunt het ook maken zonder bakpoeder. Succes!❤️

  • Maissa

    15 mei 2019 at 14:56

    Hoi Fatima!

    Als eerst vind ik je foodblog echt geweldig.
    Ik ben een NL bekeerling en door jouw recepten kan ik in ieder geval mijn schoonmoeder trots maken 🙂

    Ik zag bij andere harcha recepten dat er boter in gaat. Wat is het verschil zonder boter? Doet dat veel met de smaak?

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2019 at 16:06

      Hi Maissa,

      Aah dat is lief dankjewel! Roomboter geeft een extra romige smaak, maar het kan dus ook met zonnebloemolie.??♥️

      1. Halima

        14 februari 2020 at 15:07

        Salaam alaikum lieve Fatima,
        Altijd een genoegen om jouw recepten te bekijken Masha’Allah. Ik wil graag eens harcha met tchicha, olijfolie en tijm maken. Heb je hier misschien een recept van? Bedankt alvast!

      2. Fatima El Irari

        15 februari 2020 at 15:15

        Alaikoem salaam Halima,

        Zo lief schat dankjewel! Ik heb het zelf nog nooit gemaakt of gegeten, maar zit er ook gewoon griesmeel in?

  • Halima Kalla

    16 februari 2020 at 15:02

    Er zit inderdaad ook griesmeel in. Geeft niet, deze harcha van jou lijkt me ook heerlijk☺.
    Veel succes en liefs van een grote fan (mijn zoontje vraagt soms ook, is dit weer van de keuken van Fatima☺)

    1. Fatima El Irari

      17 februari 2020 at 00:12

      Hi Halima,

      Bedankt lieverd! Haha, aah zo onwijs lief!

  • malak

    25 maart 2020 at 20:29

    Salam alaikom ik wil de vragen of je van dit recept een grote harcha kan maken

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2020 at 14:12

      Alaikoem salaam Malak,

      Jazeker, dat kan ook. Xx

  • Iris

    26 maart 2020 at 11:11

    Hi Fatima! Mijn harcha blijft te korrelig en scheurt in de pan, wat kan ik doen om dit te voorkomen?

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2020 at 14:06

      Hi Iris,

      Als de harcha scheurt, dan is deze nog iets te droog. Je kunt er de volgende keer iets meer water of melk bijdoen.

      Leifs, Fatima

  • Fatiha

    25 april 2020 at 21:48

    Hey faatje geweldig jou harcha recept uitleg! Wil dit insha Allah morgen maken. Maar mijn vraag is na het bakken moet je ze dan afdekken? Of gewoon zo op een bord neerleggen laten afkoelen.

    1. Fatima El Irari

      25 april 2020 at 22:14

      Hi Fatiha,

      Bedankt lieve schat! Je hoeft de harcha niet af te dekken als je ze aan het bakken bent, want dan blijven ze lekker krokant. Als je ze afdekt worden ze iets zachter van structuur. Xx

  • Aisha

    9 mei 2020 at 17:02

    Salam Aleikum Wa Rahmatullahi Wa Barakatuh

    Kan dit ook met volkorengriesmeel?

    1. Fatima El Irari

      10 mei 2020 at 11:12

      Alaikoem salaam Aisha,

      Ja, hoor kan prima.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept