Mini Batbot

9 juli 2015Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten (15 stuks)

Voor het deeg:
  • 400 gr. bloem
  • 100 gr. fijne griesmeel
  • 1 zakje gedroogde gist (of 1 etl.)
  • 1 tl. suiker
  • 1 etl. zout
  • 300 ml lauwwarm water
Bereidingswijze:
  1. Voeg de bloem, griesmeel gedroogde gist, kristalsuiker toe in de kom en strooi het zout aan de zijkant van de kom. 
  2. Mix het even samen en giet het lauwwarme water in stappen toe bij de droge ingrediënten in de kom. Kneed ondertussen het deeg op hoge snelheid samen tot een mooi soepel deeg.
  3. Vet een kom in met zonnebloemolie en plaats het deeg erin. Smeer de bovenkant van het deeg nog ietsjes in met de zonnebloemolie, zodat het deeg niet niet uitdroogt.
  4. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg rusten voor zeker 30 minuten.IMG_0863IMG_0874
  5. Je kunt het deeg op twee manieren vormen. Je kunt ervoor kiezen om allemaal kleine bolletjes van het deeg te maken of je rolt het deeg uit tot een plak van ongeveer 1 cm dikte en steekt met een ronde vorm rondjes uit het deeg
  6. Plaats het uitgestoken deeg op een bekleed bakplaat en dek de bakplaat af met een schone theedoek en laat het deeg nogmaals rusten voor 30 minuten.
  7. Wanneer het deeg in volume is verdubbeld is het tijd om de broodjes af te bakken. Voor het afbakken van de broodjes heb ik een Marokkaanse zware pan gebruikt, maar je kunt gerust een andere koekenpan gebruiken. Je kunt er zelf voor kiezen om de broodjes te bereiden in de oven in plaats van in een koekenpan.
  8. Pak het plakje deeg voorzichtig op en leg deze in de verwarmde koekenpan. Zorg ervoor dat het vuur op een middelmatige stand staat. Zo worden de broodjes gelijkmatig mooi goudbruin en verbranden ze niet.IMG_0883
  9. Als je de broodjes in de oven wilt bereiden, bak je ze in een voorverwarmde oven op ongeveer 200 graden voor ongeveer 30 minuten.
  10. Houd de broodjes ondertussen wel goed in de gaten, want elke oven is anders.IMG_0889IMG_0901
  11. Wanneer de broodjes aan beide kanten mooi goudbruin zijn haal je ze van het vuur en plaat je ze in een broodmand of op een bord. Doe hier een theedoek overheen, zodat de broodjes rustig kunnen afkoelen en ondertussen zacht worden.
  12. Wanneer de broodjes geheel zijn afgekoeld kun je ze eventueel vulling met een salade naar keuze. Zelf heb ik de batbots gevuld met een tonijnsalade. Klik hier voor het recept.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

104 Comments

  • Chaima

    9 juli 2015 at 23:30

    Slm 3lkm
    Tbarkallah 3lik voor dit mooi recept. Zo leuk en goed begrijpbaar uitgelegd (zoals al je overige recepten trouwens).
    Ik wou je vragen als ik deze in de oven zou afbakken op hoeveel graden en hoelang ongeveer?

    Shokran

    1. xfaatje

      10 juli 2015 at 10:21

      Salaam alikoem Chaima, Bedankt voor je lieve cmpliment meis, Allah ibarkfiek! Als je de broodjes in de oven wilt bereiden, dan stop je de broodjes in een voorverwamrde oven op ongeveer 180/200 graden voor ongeveer 30 minuten. Ondertussen goed in de gaten houden, want elk oven verschilt.Succes hoor. Liefs, Fatima

  • Youssera

    9 juli 2015 at 23:59

    Slm xfaatje echt tbarkkallah aliek . Ik ga die babot eens uitproberen inshallah kan dat ook in de oven?nogmaals massallah

    1. xfaatje

      10 juli 2015 at 10:22

      Salaam Alikoem Youssera, Bedankt lieve meid Allah ibarkfiek! Als je de broodjes in de oven wilt bereiden, dan stop je de broodjes in een voorverwamrde oven op ongeveer 180/200 graden voor ongeveer 30 minuten. Ondertussen goed in de gaten houden, want elk oven verschilt.Succes hoor. Liefs, Fatima

  • Ays

    10 juli 2015 at 06:17

    Hai Faatje,

    Misschien een stomme vraag, kan ik deze broodjes ook maken zonder 100 gr griestmeel? Ik woon in een land waar ik dit soort bijzondere dingen niet altijd kan vinden… -,-
    Ziet er weer lekker uiiit!!
    Grz

    1. xfaatje

      10 juli 2015 at 10:23

      Hallo Ays, Nee hoor is zeker geen stomme vraag. Je kunt de griesmeel weglaten en enkel bloem gebruiken geen probleem. Succes!

  • Femke

    10 juli 2015 at 08:23

    Heerlijk.. Ik ga die mini batbotjes vandaag denk ik maken, en dan vullen met kip of gehakt ofzo.. Heb er nu al zin in! Weer een hoop eters vandaag en ik had geen inspiratie dus dit artikel komt als geroepen haha!

    1. xfaatje

      10 juli 2015 at 10:51

      Hallo lieverd, Je gaat deze broodjes echt lekker vinden hihi. Oh gezellig hoor bezoek! Heb je al een menu samengesteld of?

  • fadilla

    10 juli 2015 at 08:54

    bedankt voor al je gerechten sommige foto’s kan ik wel niet zien ik weet niet waarom, maar deze wel. ik wil nog vragen hoe kan je zien dat het vanbinnen gaar is.

    1. xfaatje

      10 juli 2015 at 10:26

      Hallo Fadilla, Heel graag gedaan! Klopt, sommige foto’s zijn niet meer zichtbaar maar ik ben er mee bezig. Zodra de batbot opbolt in de pan en mooi goudbruin is, dan zijn de broodjes ook gaar. Succces.

  • Fatima

    10 juli 2015 at 09:18

    As’salaam alaykoem lieve meid! Dit ziet er weer heerlijk uit tbarkAllah (zoals al je recepten). Misschien een stomme vraag, maar als jij de broodjes gaat bakken in een koekenpan, doe je dit met een klein beetje zonnebloemolie of vrij veel?

    1. xfaatje

      10 juli 2015 at 10:45

      Salaam Alikoem Fatima, Erg lief van je! Wanneer ik de broodjes afbak gebruik ik helemaal geen olie. Als je een goede koekenpan gebruikt, dan blijven de broodjes ook niet plakken. Succes meis. <3

  • Sihamdeb

    10 juli 2015 at 13:27

    Hee Lieverd, tbarkAllah 3aliek hoor.
    Ik vroeg me af he 15 broodjes zijn me net iets te veel. Dus stel dat ik 7 broodjes nodig heb. Kan ik dan ook exact de ingredienten halveren? Ik vraag me vooral af hoe het dan zit met het gist heb ik dan maar 3,5 gram nodig ? Of kan ik gewoon het hele zakje 7 gram gebruiken? Als k dus de ingr halveer krijg ik dan wel goed deeg?? Net als die van jou ? Hihi

    1. xfaatje

      10 juli 2015 at 14:24

      Hallo lieverd! Ja, hoor je kunt het recept prima halveren. Alleen dan zal ik wel gewoon de helft van het zakje gist gebruiken. Gebruik jij het groene zakje gist van dr. Oetker? Als je deze niet gebruikt, dan zou ik 5 gram gist nemen. Ik halveer zo vaak het deeg, en het deeg is altijd gewoon goed hihi! Succes lieverd en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag. <3

      1. Sihamdeb

        12 juli 2015 at 22:13

        Hey schat,
        Ik heb toevallig die dat blauwe vacuum verpakte gist. Als je begrijpt welke ik bedoel. Ik heb trouwens ook nog geen keukenmachine. Hoe lang moet ik ongeveer kneden denk je? Veel te lang geleden dat ik brood heb gekneden haha! Shokran ghzala

      2. xfaatje

        13 juli 2015 at 09:30

        Heey lieverd, Als je de gist uit het blauwe verpakking gebruikt, dan doe je er een theelepel van. Als je het deeg met de hand gaat kneden dan moet je zeker 20 minuten goed doorkneden haha. Gewoon net zo lang kneden totdat het deeg lekker soepel is. Succes lieverd. <3

  • Najoua

    10 juli 2015 at 14:47

    Ziet er goed uit!!! Welke keukenmachine gebruik je voor het deeg?

    1. xfaatje

      13 juli 2015 at 13:14

      Hallo Najoua, bedankt meid. Ik gebruik de Tristart MX4162.

  • ilhem

    10 juli 2015 at 16:47

    Salaam alaikom lieve Faat,

    Hoe maak je de tonijnsalade? De vulling ziet er namelijk ook zo smakelijk uit op je foto.

    Liefs, ilhem

    1. xfaatje

      13 juli 2015 at 13:12

      Salaam Alaikoem Ilhem, Als je even kijkt bij het recept van de pistoletjes en je scrolt naar beneden, dan zie je het recept. Bedankt lieve meid. https://uitdekeukenvanfatima.nl/deegwaren/pistoletjes-met-tonijnsalade/

  • Jouayria

    11 juli 2015 at 09:08

    Salam lieverd, heel erg bedankt voor je heerlijke recept. Ik had een vraagje. Wanneer moet het griesmeel toegevoegd worden, want ik zie dat niet terug in je bereidingswijze. Xx

    1. xfaatje

      13 juli 2015 at 11:13

      Salam Alaikoum Jouayria, bedankt lieve meid. De griesmee voeg je tegelijk toe samen met de bloem. Ik zal dit even duidelijk in het recept vermelden. Succes meis. <3

  • bent n nas

    11 juli 2015 at 15:38

    hoi lieverd
    waar doe je de griesmeel bij?

    1. xfaatje

      13 juli 2015 at 10:57

      Hallo meid, ik doe de griesmeel bij de bloem. Ik zal dit even goed aangeven in het recept excuses. Bedankt meid.

  • saar

    12 juli 2015 at 14:31

    Salaam Fatima,

    Dit ziet er echt heerlijk uit!! Tbarka’ Allah 3lik 🙂
    Heeft u ook misschien het recept van de tonijnsalade?

    1. xfaatje

      12 juli 2015 at 19:45

      Salaam Saar, Allah ibarkfiek lieve meid. Ja, hoor die heb ik ook. Kijk eens hier kun je het recept van de tonijnsalade vinden; https://uitdekeukenvanfatima.nl/deegwaren/pistoletjes-met-tonijnsalade

  • Mien

    13 juli 2015 at 22:07

    Lieve meid ,
    Top en super lief dat je ons alles zo uitgebreid laat zien en uitlegt .
    Vraagje heb vandaag batbot gemaakt alleen bij mij gaan ze niet omhoog als ik ze op het vuur zet , hoe kan het. Weetje dat mischien

    1. xfaatje

      14 juli 2015 at 09:07

      Hallo Mien, Heel graag gedaan meid. Ik doe het graag! Uh wat bedoel je precies? Bedoel je dat de batbot niet opbollie tijden het bakken?

  • Nora

    15 juli 2015 at 01:29

    Allereerst schat, wauw ma sha Allah je doet het goed!? heb al een aantal recepten uitgeprobeerd goed gelukt hmdl. Alleen heb ik iedere keer een probleem met het deeg, ik volg het recept goed, maar er gaat iets mis bij het kneden ofzo? Het blijft plakken… En net zoals bij de mini pizza of batbot willen mijn rondjes niet echt lukken. Heb jij hier tips voor? Alvast bedankt!!?

    1. xfaatje

      15 juli 2015 at 06:52

      Hallo Nora, bedankt lieve schat er lief van je! Is het deeg wel soepel? Als je deeg iets te plakkerig is dan kun je het altijd insmeren met wat zonnebloemolie hé. En bedoel je dat de bolletjes mislukken van het deeg of de ronde vormen wanneer je de batbot hebt gevuld?

  • Maryam

    21 juli 2015 at 09:16

    Hallo meis,

    Ze zien er heerlijk uit.
    Hoelang blijven deze broodjes zacht als je ze afgedekt buiten de koeling laat

  • oumsawda

    10 augustus 2015 at 21:28

    Salamu aleykum, Xfaatje ik wil je graag bedanken voor al je heerlijke recepten die u met ons deelt, Baaraka Allahu feeki

    1. xfaatje

      11 augustus 2015 at 08:30

      Salaam Alaikoum Oumsawda, super lief van je lieve meid! Allah ibarkfiek! Allahoema ameen. <3

  • Fadwa

    25 oktober 2015 at 15:13

    Lieve xfaatje,

    Zonet je receptje uitgeprobeerd en ze zien er super uit. Ik kan niet wachten om er mijn tanden in te zetten. Baraka Allahufiek voor al je recepten en al de tijd die je er in steekt. Dikke pluim!

    Liefs,
    Fadwa

    1. xfaatje

      26 oktober 2015 at 10:31

      Hallo Fadwa, super lief van je bedankt! Ik wordt altijd blij van zulke positieve verhalen Alhamdoelilah. Nogmaals bedankt meid! Xx

  • Nisrine

    13 november 2015 at 08:35

    Ziet er echt onwijs heerlijk uit
    Ik heb ze nog nooit gemaakt
    Maar je legt het echt onwijs goed uit dat ik ze zeker ga maken was er altijd onzeker om dat het niet kan maar dat heb je weggenomen ❤️Ga zo door meid je inspireerd mij choukran xxxxxxx

    1. xfaatje

      13 november 2015 at 20:22

      Hallo Nisrine, aah super lief! Bedankt lieve meid en zulke berichtjes doen mij echt goed! Bedankt en wees welkom op mijn blog. Als ik je ooit ergens mee kan helpen, dan hoor ik het graag hoor. Xx

      1. Nisrine

        14 november 2015 at 14:03

        Choukran bezaf ga zo door ❤️❤️❤️❤️

      2. xfaatje

        16 november 2015 at 09:11

        Hallo Nisrine, Choukran 3la wajib meid. Dankjewel Xx

  • Hajar

    14 november 2015 at 15:45

    Hee ik heb een vraagje ik ben dit nu aan het maken maar ik kan nergens vinden waar ik die griesmeel in moet doe

    1. xfaatje

      16 november 2015 at 09:17

      Hallo Hajar, je mengt de griesmeel samen met de bloem in de kom.

  • Ummjujut

    13 december 2015 at 11:16

    Assalaamu alaikum meid

    Wilde ff zeggen klasse hoe je iedereen beantwoord! Ik zou gek worden van alle vragen haha. Alleen al daarom zou ik nooit een website kunnen beginnen?

    Ik zal dit recept zeer binnenkort uitproberen inshaaAllaah.

    Liefs
    Ummjujut

    1. xfaatje

      13 december 2015 at 16:09

      Salaam Alaikoem lieverd!

      Haha dankjewel lieve schat. Ja, ik begrijp wel dat je dat denkt haha! Bedankt voor je berichtje lieverd Xx

  • sisi

    17 december 2015 at 10:31

    Hey faatje,

    Ik lees bij dit recept dat je lauwwarm water gebruikt en bij die andere batbot lauwwarme melk gebruikt.
    Waarom is dat zo?

    Groetjes!!

    1. xfaatje

      17 december 2015 at 18:25

      Hallo Sisi,

      Het is maar waar ik net zin in heb hoor. Maar wanneer ik de broodjes wil vullen dan gebruik ik water, en wanneer ik het gewoon als brood wil maken dan gebruik ik vaak melk.

      1. Chaimae

        4 juli 2016 at 19:17

        Hoi Faatje, het kan dus beiden begrijp ik? Heb altijd namelijk voorkeur naar melk wordt het wat zachter

      2. xfaatje

        5 juli 2016 at 08:06

        Hallo Chaimae,

        Ja kan inderdaad beide haha.

      3. L

        4 juli 2016 at 19:34

        Hallo Faatje,

        Als ik het goed begrijp kan ik dus ook melk gebruiken. Ben meer fan van melk als water haha.

      4. xfaatje

        5 juli 2016 at 08:02

        Ja, hoor je kunt ook melk gebruiken! Xx

  • kheda

    21 december 2015 at 19:55

    MashaAllah, prachtig gewoon! Alles ziet er zo lekker en mooi uit.

    1. xfaatje

      22 december 2015 at 08:30

      Hallo Kheda,

      Ah, dankjewel hoor! Lief van je Xx

  • Myriam

    15 januari 2016 at 21:08

    Lieve Fatima,

    Ten eerste wil ik zeggen dat je een hele mooie blog hebt!

    Mag ik jou vragen naar het recept van de vulling?

    Alvast bedankt!

    Liefs,
    Myriam

  • Maryam

    29 januari 2016 at 15:51

    Ma scha Allah 3leek voor al je recepten! Mijn batboutjes staan nu te rijzen. Ik hoop zo dat ze gaan lukken?.. Spannend!!

    1. xfaatje

      2 februari 2016 at 13:45

      Hallo Maryam,

      Allah ibarkfiek! En heeft het gesmaakt?

  • Amber

    2 maart 2016 at 11:13

    Salaam 3likoum faatje, ik had een vraag want ben net bezig met het deeg en het deeg blijft plakken en word mar niet goed elastisch terwijl ik echt drie kwartier bezig ben geweest wat doe ik fout? Ik gebruik trouwens een handmixer met deeghaken en daarna met de hand.

    1. xfaatje

      2 maart 2016 at 12:57

      Alaikoem salaam Amber,

      Als het deeg te veel plakt kun je er een klein beetje bloem aan toevoegen en het deeg nog even doorkneden en daarna gelijk het deeg laten rusten.

  • mimi

    6 juni 2016 at 17:39

    Hi meid! Was net ermee bezig, deeg was goed gerezen maar super plakkerig. Kreeg het met moeite uitgerolt en circeltkes eruit was een drama. Deeg hoort zeker niet plakkerig te zijb? Heb exact het recept aangehouden. Ga ze zo afbakken ben benieuwd. Maar weet jij miss waar ik de mist ben ingegaan?

    Groetnes

    1. xfaatje

      7 juni 2016 at 07:15

      Hallo Mimi,

      Als het deeg te plakkerig is, dan raad ik je aan om het deeg ietsjes in te smeren met zonnebloemolie en niet er extra bloem aan toevoegen. Is het uiteindelijk nog gelukt?

      1. mimi

        7 juni 2016 at 07:48

        Ja ze waren heerlijk! Alleen gedoe met uitrollen en afbakken uiteindelijk omdat ze bleven plakken maar ik maak ze van de week weer en dan gebruik ik olie als het te plakkerig is. Deeg hoort gewoon stevig te zijn? Niet plakkerig?

      2. xfaatje

        7 juni 2016 at 10:33

        Hallo Mimi,

        Ah, gelukkig heeft het alsnog gesmaakt! Nou het deeg moet gewoon lekker soepel zijn. En als het deeg plakt kun je altijd ietsjes zonnebloemolie toevoegen en dan eventjes doorkneden.

  • Feia

    16 juni 2016 at 16:21

    Hoi Fatima,

    Wat een heerlijke recepten en super overzichtelijk. Dankzij jou leer ik eindelijk koken!

    Groetjes, Feia

    1. xfaatje

      17 juni 2016 at 08:54

      Hallo Feia,

      Aah, zo lief dit! Super graag gedaan hoor! Jij bedankt voor je lieve bericht! Xx

  • Ami

    17 juni 2016 at 23:30

    slm alaikoum faatje, bedankt voor dit recept. ik vraag me af of ik deze kan invriezen en hoe ik dit het best kan doen indien het gaat? En als ik ze uit de vriezer haal, eerst laten ontdooien of…? xxx

    1. xfaatje

      20 juni 2016 at 10:28

      Alaikoem salaam Ami,

      Ja hoor je kunt de broodjes invriezen in een boterhamzakje. Wanneer je er zin in hebt haal je ze uit de diepvries en laat je ze inderdaad even ontdooien. Dan even kort verwarmen in de pan en klaar ben je. Succes!

  • Chafia

    23 juni 2016 at 14:59

    Salaam gaatje, wat leuk mijn moeder maakt dit ook altijd maar dan met gehakt nu kan ik haar weer een tip geven dat het ook met tonijn kan. Geweldige blog heb je ik probeer ook altijd zoveel mogelijk uit te proberen! Xx

    1. Chafia

      23 juni 2016 at 15:01

      Faatje* (spellingscontrole is soms heel verveelend haha)

      1. xfaatje

        24 juni 2016 at 07:46

        Haha ja geen probleem hoor!

    2. xfaatje

      24 juni 2016 at 07:15

      Hallo Chafia,

      Dankjewel lieve schat! Met tonijn is het ook erg lekker haha! Zeker eens proberen dus Xx

  • Shir

    29 juni 2016 at 20:37

    Ik heb de mini batbot gemaakt maar ze zijn heel taai. Wat heb ik verkeerd gedaan? Tonijnsalade was wel erg lekker 🙂

    1. xfaatje

      30 juni 2016 at 07:03

      Hallo Shir,

      Probeer het deeg de volgende keer iets langer door te kneden en te laten rusten. Wanneer je de batbots hebt afgebakken dek je ze direct af met een theedoek, zodat de warmte ervoor kan zorgen dat de broodjes lekker zacht blijven.

  • Fatiha

    30 juni 2016 at 18:05

    In de maak! Bedankt voor de duidelijke uitleg!

    1. xfaatje

      1 juli 2016 at 13:05

      Graag gedaan hoor! En heeft het gesmaakt? Xx

      1. Fatiha

        1 juli 2016 at 13:11

        Ja ik heb de helft in een Marokkaanse pan gebakken en de andere helft uit de oven. Ze waren heel goed gerezen! Lekker zacht en gewoon goed van smaak. Ik raad het iedereen aan.

  • Ismahane

    3 juli 2016 at 10:42

    Heey Faatje,
    Een vraagje over de vulling, kan k de appel weglaten? En k zie dat er ook mais en doperwten en wortel bij zit. Maar bij de pistolletjes tonijnvulling zitten die er niet bij?

    1. xfaatje

      4 juli 2016 at 09:16

      Hallo Ismahane,

      Je kunt de appel zeker weglaten. Dit zijn twee verschillende foto’s, maar je kunt toevoegen wat je zelf lekker vindt hoor.

  • Basha

    19 augustus 2016 at 16:45

    Hooooi 😀
    Ik vroeg me af of ik ook gewoon volkoren tarwemeel kan gebruiken inplaats van bloem? Gr

    1. xfaatje

      20 augustus 2016 at 21:57

      Hallo Basha,

      Ja hoor kan ook!

  • Stefania

    29 augustus 2016 at 14:41

    Salaam lieverd! Heerlijke recepten heb je! Maar ik had een vraag. Als ik de broodjes maak, kan ik de broodjes dan invriezen, en die de volgende eten? Smaken die dan nog vers? Of is het beter de dag zelf maken?

    X

    1. xfaatje

      2 september 2016 at 08:21

      Alaikoem salaam Stefania,

      Dankjewel lieve schat! Je kunt de broodjes zeker een dag van te voren maken, geen probleem. Stop ze gewoon in zakjes en bewaar ze in de diepvries. Even opwarmen en klaar is kees. Xx

  • Hasna

    22 september 2016 at 04:44

    Salam Fatima bedankt voor je lekkere recept heb ze gisteren gemaakt zijn goed gelukt!
    Wou vragen of je miss geen recept heb vr volkoren batbots?heb hier nog veel meel moet op hihi

  • Bouchra

    5 december 2016 at 15:40

    Lieve Fatima,

    Het deeg blijft plakkerig . Wat heb ik fout gedaan? Maar voor de rest is het goed gelukt. Bedankt voor je mooie recepten. Tbarkellah 3lik!!!

    1. Fatima

      7 december 2016 at 07:57

      Hallo Bouchra,

      Als het deeg plakkerig is, dan raad ik je aan om het deeg even door te kneden met wat zonnebloemolie. Niet al teveel bloem toevoegen hoor, want dan krijg je een zwaar droog deeg. Dus gewoon ietsjes zonnebloemolie toevoegen. Dankjewel lieverd! Xx

  • Sou

    26 maart 2017 at 16:11

    Vandaag heb ik de gevulde mini batbots gemaakt. Ze waren heerlijk luchtig en heel mooi. Super recept!

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2017 at 11:20

      Hallo Sou,

      Ah super meid! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.

      Liefs,
      Fatima

  • Saatje

    1 juni 2017 at 15:58

    Hoi Fatima! Ik heb een vraagje, kan ik ook gewone griesmeel gebruiken van de AH?

    Xsaatje

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 10:04

      Hallo Saatje,

      Ja kan ook. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Sams

    3 juni 2017 at 15:30

    Salaam Fatima, tbarhAllah hlik wat een lekkere allemaal en wat een goede uitleg! Ik had wel een vraagje over die 300ml water. Gebruik je de volledige 300ml of is dat op gevoel?

  • Amina

    26 december 2017 at 13:48

    Salaam oe alaykoem

    Hier ben ik weer met mijn vragen. Maar in deze batbot recept gebruik je griesmeel, in uw andere recept van batbot met tonijn gebruik je ook griesmeel, maar in uw batbot met gehakt gebruik je geen griesmeel. Is de ene zachter als je geen griesmeel gebruikt misschien? Of?

    Sorry voor de vragen
    Maar alvast BaarakAllahoe Fiekie voor uw antwoord hihi. 🙂
    Kusjes Xxx

    1. Fatima El Irari

      26 december 2017 at 17:45

      Alaikoem salaam Amina,

      Haha je mag altijd alles vragen hoor. Bij dit recept had ik geen griesmeel in huis, maar je mag altijd griesmeel gebruiken als je dat wilt. Xx

      1. Amina

        26 december 2017 at 17:47

        Shokran wollah! En ahzo okejj dan haha. Maar is het brood zonder griesmeel zachter ?

        Shokraaaan!! ??❤

      2. Fatima El Irari

        27 december 2017 at 06:54

        Vaak is brood met griesmeel iets krokanter. Xx

      3. Amina

        27 december 2017 at 19:22

        Owkiidooo, Daaaaankjeee!! BaarakAllahoeFiekie
        Xxxx

      4. Fatima El Irari

        28 december 2017 at 07:10

        Graag gedaan Amina! Xx

  • Joke

    6 april 2018 at 12:39

    Hartelijk dank Fatima! Bij mij vervormen de broodjes jammer genoeg wel als ik ze in de pan wil leggen en ze rijzen pas terug goed in de pan. Na het vormpjes prikken niet meer. Zou het kunnen dat mn ondergrond te koud is om te rijzen? Verder zijn ze wel overheerlijk!

    1. Fatima El Irari

      7 april 2018 at 14:14

      Hi Joke,

      Graag gedaan hoor! Je zou eventueel de volgende keer ook bakpapier onder het deeg kunnen plaatsen en het deeg met de bakpapier kunnen optillen. Zodra je het broodjes in de pan plaatst kun je de bakpapier eraf trekken. Waar laat je het deeg rijzen?

  • Vanya

    21 januari 2019 at 12:11

    Ik heb de broodjes met spelt volkoren meel gemaakt .. bij het rijzen zag je bijna geen verschil dacht Oke het wordt niks.. maar gelukkig in de pan werden ze opeens heel mooie bolle ronde broodjes.. snel gebakken en heel lekker.. alleen ja.. kneden is net een workout, heb half uur zitten kneden hahahah

    1. Fatima El Irari

      21 januari 2019 at 12:38

      Hi Vanya,

      Wat goed! Ik ben blij dat het je is gelukt! En ja, kneden met de hand is zeker even een workout haha!

      Liefs,
      Fatima

  • Ilham

    10 mei 2019 at 16:40

    Hey Faatje,

    Ik ben nu net de broodjes aan het maken en gebruikte 1 eetlepel gist. Ik dacht dat het ik zo las in het recept? Wat als ik teveel heb gebruikt? ? ik gebruikte dus de brugmann (blauw pakje droge gist). Groetjes en Tbarkelah alik!

  • Ilham

    10 mei 2019 at 16:41

    Het faatje, ik ben nu de broodjes aan het maken en las 1 etl (eetlepel) droge gist. Ik heb dan ook 1 el droge brugmann gist gebruikt (blauw pakje) is dit te veel? ? en wat als het teveel is? Groetjes!

    1. Fatima El Irari

      10 mei 2019 at 21:24

      Hi Ilham,

      Bedoel je verse gist(blokje)?

  • Safia

    28 mei 2019 at 17:51

    Welke keukenrobot heb jij?? Wij hadden 1 van piet huysentrut en dan kapot. Daarachter nog een ander ook niet goed..

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2019 at 22:12

      Hi Safia,

      Ik heb de KitchenAid Artisan.

  • Shereen

    1 februari 2020 at 07:46

    Assalaamu alaykum fatima

    Zien er heerlijk uit! Mag ik vragen : als ik de broodjes bak en laat afkoelen onder een theedoek en ze vervolgensngoed verpak met plastic folie of ze de volgende dag dan ook goed en vers zijn? Ik wil er namelijk 40 stuks maken dus de vriezer is dan helaas geen optie te weinig ruimte hihi

    1. Fatima El Irari

      2 februari 2020 at 12:00

      Alaikoem salaam Shereen,

      Aah bedankt lieverd! Ja hoor, je kunt ze al maken afbakken en dan ietsje laten afkoelen en dan pas afdekken met folie en een theedoek. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept